creta

cyprus

ΗΡΩΕΣ
ΧΩΡΙΣ
ΠΑΡΑΣΗΜΑ
"ΝΙΚΗ" ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ
Επιχείρηση "ΝΙΚΗ"  Φωτογραφικό Υλικό Ήρωες χωρίς παράσημα
niki

book cover1
  Το βιβλίο συνοδεύεται από το ντοκιμαντέρ «Ηρωες χωρίς παράσημα…» με σπάνιες εικόνες που βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας και μοναδικές συνεντεύξεις από τη δράση της Α΄Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.

Η Ιστορία μας

Κατηγορία: The CMS

Περιληπτική ιστορία του πολεμικού συλλόγου « ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» του άρθρου 21 του Ν.2641/98.
(Λεπτομερής περιγραφή-καταγραφή των γεγονότων  στο βιβλίο εκδόσεων "Αγαθός Λόγος" των δημοσιιογράφων Γιάννη Φασουλά και Γιάννη Σκάλκου με τίτλο ΝΙΚΗ στη Νεκρή Ζώνη- Αντίσταση της Α΄Μοίρας Καταδρομών  στον Αττίλα και την Προδοσία με το ενσωματωμένο dvd με τίτλο ¨Ηρωεες χωρίς Παράσημα" Τιμή βιβλίου και dvd 15 €.)

-Ο Σύλλογός μας,
του οποίου μέλη είναι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 5 του αρ. 1146/2004 τροποποιημένου καταστατικού του, οι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Καταδρομείς που υπηρετούσαν στην Α΄ Μοίρα Καταδρομών την 21η Ιουλίου 1974, ομοίως της διμοιρίας της Γ΄ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών, που προσκολλήθηκαν στην Α΄ Μοίρα Καταδρομών, οι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί της πολεμικής Αεροπορίας, πληρώματα των δεκατριών noratlas και οι Συγγενείς των νεκρών στον πόλεμο ή την ειρήνη,
Πραγματοποίησε την αεραποβατική επιχείρηση «ΝΙΚΗ» ------ μεταφοράς προσωπικού, με δεκατρία (13) αεροσκάφη τύπου noratlas της 354 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών της πολεμικής αεροπορίας, από το Μάλεμε Χανίων στη Λευκωσία Κύπρου, τη νύχτα της 21ης-22ας Ιουλίου 1974, τα οποία πετώντας χαμηλά, χωρίς συνοδεία μαχητικών, με σιγή ασυρμάτου και μέσα από φίλια και εχθρικά πυρά κατάφεραν με τον άριστο σχεδιασμό, τη γενναιότητα, το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και την αυτοθυσία των πληρωμάτων των αεροσκαφών να φθάσουν στην Κύπρο και να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, πάρα την πλήρη συσκότιση ------επιχείρηση που ονομάστηκε και χαρακτηρίστηκε, τόσο από τον ελληνικό, όσο και από τον ξένο τύπο, ως επιχείρηση αυτοκτονίας, στη διάρκεια της οποίας βλήθηκαν όλα τα αεροσκάφη, από φίλια και εχθρικά πυρά, καταρρίφθηκε ένα, με συνέπεια να βρουν φρικτό θάνατο όλοι οι επιβαίνοντες σ’ αυτό, είκοσι επτά (27) λοκατζήδες και τέσσερις (4) αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας και δύο (2) λοκατζήδες από έτερο αεροσκάφος.
Για την επιχείρηση αυτή, η οποία διδάσκετε στη Σχολή Ικάρων και στη Σχολή της Πολεμικής Αεροπορίας του Ισραήλ και έχει καταγραφεί σαν πράξη ηρωισμού και αυτοθυσίας Λοκατζήδων και Αεροπόρων, μη έχουσα προηγούμενο σύγκρισης στα παγκόσμια χρονικά, σε πολλά ιδιωτικά συναφή βιβλία, αν και είχαμε προταθεί από την ηγεσία της μονάδα μας, για την απονομή του Αριστείου Ανδραγαθίας, δεν τύχαμε μέχρι σήμερα καμίας επιβράβευσης από την πολιτεία.

Συμμετείχε στις νικηφόρες μάχες του αεροδρομίου της Λευκωσίας στις 22-23 Ιουλίου και της Σχολής Γρηγορίου (ύψωμα Κολοκασίδη) 16-17 Αυγούστου κατά των δυνάμεων εισβολής -Αττίλας 1 και Αττίλας 2.
Για τη νικηφόρα μάχη του αεροδρομίου Λευκωσίας, η οποία είναι η τελευταία νίκη Ελληνικής Μονάδας Καταδρομών κατά Τούρκικων Δυνάμεων, ο τότε υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Χένρυ Κίσινγκερ, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας New York time, είπε στους. Τούρκους Στρατιωτικούς Επιτελείς «Δεν ήσασταν άξιοι, ούτε για να καταλάβετε ένα αεροδρόμιο».
Για τη συμμετοχή μας στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κύπρου η πολιτεία μας τίμησε με το αναμνηστικό μετάλλιο της Κύπρου και το ανάλογο δίπλωμα, τον Ιούνιο του έτους 2007.
(Λυπηρό βέβαια το γεγονός ότι με καθολική ανεξήγητη υπαιτιότητα της αρμόδιας υπηρεσίας δεν έχει τιμηθεί μέχρι σήμερα το ¼ περίπου των συμπολεμιστών μας, ενώ αντίθετα έχουν τιμηθεί μη δικαιούχοι).

Έφερε σε πέρας επιτυχώς όλες τις λοιπές αποστολές, που τις ανατέθηκαν κατά την επί επτάμηνο και πλέον παρουσία της στην Κύπρο και αποθάρρυνε την Τουρκία για περαιτέρω επιθέσεις, αναπτερώνοντας το ηθικό των αδελφών Κυπρίων.

Σύστησε με το σταδιακό επαναπατρισμό μας και την αντίστοιχη ισάριθμη αντικατάστασή μας μία αμιγώς Ελληνική Μονάδα Καταδρομών στο κυπριακό έδαφος, το οποίο σήμερα συνυπερασπίζεται με τις άλλες δυνάμεις.


Δυστυχώς
Επειδή προηγήθηκε, των πολεμικών γεγονότων το πραξικόπημα κατά του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, που έλαβε χώρα στις 15-20 Ιουλίου 1974, στο οποίο η μονάδα μας δεν έχει καμία σχέση, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από τις παραπάνω σχετικές ημερομηνίες και
επειδή χάθηκε ο πόλεμος, αγνοήθηκαν από την πολιτεία και οι υπηρεσίες, που προσφέραμε στην πατρίδα και σήμερα μετά από τριάντα πέντε χρόνια εξακολουθούμε να ζητάμε την ευαισθησία κάποιου για:

Α. Να καταγραφεί στα στρατιωτικά και σχολικά εγχειρίδια και να διδάσκετε η μάχη του αεροδρομίου της Λευκωσίας, ως η τελευταία νικηφόρα μάχη Ελληνικής Μονάδας Καταδρομών κατά των τούρκων εισβολέων στην Κύπρο και η επιχείρηση «ΝΙΚΗ», ως πράξη ηρωισμού και αυτοθυσίας λοκατζήδων και αεροπόρων μη έχουσα προηγούμενο σύγκρισης στα παγκόσμια χρονικά.

Β. Να στηθούν προτομές σε όλους τους πεσόντες Ήρωες μας στον τόπο που γεννήθηκαν και να τύχουν των ανάλογων τιμών οι συμμετέχοντες στην αεραπόβαση της 21ης-22ας Ιουλίου 1974, οι τριακόσιοι σαράντα τέσσερις (344) κομάντος,( τριακόσιοι δέκα εννέα της Α΄ Μοίρας Καταδρομών) και (είκοσι πέντε (25) της Γ΄ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών) και πενήντα δύο (52) αεροπόροι πληρώματα των αεροσκαφών noratlas και

Γ.
Να χορηγηθεί το συντομότερο, το αναμνηστικό μετάλλιο της Κύπρου και το ανάλογο δίπλωμα στους συμπολεμιστές μας, που αναίτια δεν το έχουν παραλάβει μέχρι σήμερα.

ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74

Κατηγορία: The CMS

(Ο Σύλλογός μας δεν έχει καμία σχέση με πολιτικά κόμματα-οργανώσεις. Δεν έχει προστάτες και δεν εκπροσωπείται από κανένα τρίτο. Συνεργάζεται και αγωνίζεται με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πολεμιστών ΕΛ.ΔΥ.Κ 74 για τη διατήρηση ζωντανής της μνήμης των πεσόντων ηρώων, τη διάδοση-διάσωση της ιστορίας μας και την ικανοποίηση των αιτημάτων των μελών μας με συνεχή επικοινωνία με τους αρμόδιους φορείς της πολιτείας κλπ. Δεν αναγνωρίζει αποκόμματα πολεμικών οικιακοοικογενειακών συλλόγων Κύπρου με ευρείες ονομασίες, Αγωνιστές, Βετεράνοι και Έλληνες πολεμιστές Κύπρου 1964-1967 και 1974, με ορισθέντες-αυτοβαπτισθέντες ισόβιους προέδρους και μέλη από διπλοεγγραφές με υπεύθυνες δηλώσεις και «πολεμοτουρίστες. Μάχεται τους γλύφτες, ψηφουλάκηδες, προβολάκηδες, λιβανιστές και εκμεταλλευτές της μνήμης των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας και των αγώνων μας).

Το Βιβλίο των δημοσιογράφων κ κ Γιάννη Φασουλά και Γιάννη Σκάλκου, εκδόσεις «Αγαθός Λόγος» κ Διονυσίου Μακρή, με τίτλο «ΝΙΚΗ» στη Νεκρή Ζώνη—η Αντίσταση της Α΄ Μοίρας Καταδρομών στον «Αττίλα και την Προδοσία» στην Κύπρο το έτος 1974, με το ενσωματωμένο dvd των ιδίων με τίτλο «Ήρωες Χωρίς Παράσημα», το οποίο αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο και με τις αρ. 1662/19-10-2011 και Σ.383/26-11-2012.αποφάσεις των Γ. Ε. Στρατού και Αεροπορίας του ΥΕΘΑ εγκρίθηκε η άδεια εισόδου παρουσίασής του στις μονάδες του Στρατού και της Αεροπορίας στην Ελληνική Επικράτεια, θα το βρείτε στα γραφεία του Συλλόγου μας, τους τόπους όλων των εκδηλώσεων του Συλλόγου μας, στους εκλεγμένους πολεμικούς αντιπροσώπους του Συλλόγου μας στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παρασκευόπουλο τηλ. 2310-653967---669872 κιν 6938-983469, ΠΕ Χανίων κ Αργύρη Μαλακωνάκη τηλ 28240-22538-κιν 6972-084992 και στην Κύπρο κ Τανίδη Χρήστο τηλ 00357-22388386 και μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στέλνεται στα χέρια των ενδιαφερομένων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό στην τιμή των 15€ συν τα έξοδα αποστολής .

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄

άρθρο 1

Το Καταστατικό του υπάρχοντος και εδρεύοντος στην Αθήνα Σωματείου, που αναγνωρίστηκε με την αρ. 1464/1985 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την επωνυμία «Σύλλογος Λοκατζήδων που μετείχαν στην απόβαση της Κύπρου, στις 21-7-74- ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74», τροποποιείται, συμπληρώνεται και κωδικοποιείται από την αρχή μέχρι τέλους, ως παρακάτω:

άρθρο 2
Επωνυμία-Έδρα του Σωματείου

1. Η επωνυμία του Σωματείου θα είναι:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»
2. Έδρα του Συλλόγου ορίζεται η Αθήνα.
3. Δύναται να ιδρυθούν Παραρτήματα σε μεγάλες πόλεις, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ή να καταργηθούν με απόφαση πάλι του Διοικητικού Συμβουλίου, εάν δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς του Συλλόγου.
4.Επίσης με τη διαδικασία των αρχαιρεσιών του άρθρου 24 του παρόντος ή με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου δύναται να ορίζονται τοπικοί αντιπρόσωποι στους νομούς του κράτους,, οι οποίοι εκπροσωπούν το σύλλογο σε τοπικό επίπεδο (Στρατιωτικές αρχές-Αυτοδιοικήσεις α΄ και β΄ βαθμού κλπ).

άρθρο 3.
Σκοπός του Συλλόγου.

Σκοπός του Συλλόγου είναι:
α. Η σύσφιξη των σχέσεων και η δημιουργία δεσμών αλληλεγγύης μεταξύ των Λοκατζήδων που έλαβαν μέρος στην μοναδική στην Ελληνική ιστορία αεραποβατική επιχείρηση στην Κύπρο, τη νύκτα της 21ης/22ας Ιουλίου 1974, με αεροσκάφη NOR-ATLAS της Πολεμικής Αεροπορίας.
β. Η διατήρηση της μνήμης των συναδέλφων που έπεσαν εκτελώντας το καθήκον τους για την πατρίδα και η προβολή σε εθνικό επίπεδο της θυσίας των.
γ. Η ηθική δικαίωση και αποκατάσταση και η ανύψωση στην κοινωνία της θέσης αυτών που επέζησαν κατά την επιχείρηση αυτοκτονίας, όπως ορθά χαρακτηρίστηκε από τον ξένο και ελληνικό τύπο η αποβατική επιχείρηση στην Κύπρο, τη νύκτα της 21ης/22ας Ιουλίου 1974 καθώς και η διεκδίκηση ίσης μεταχείρισης και αντιμετώπισης με με αυτή των προγενεστέρων πολεμιστών ως προς τη χορήγηση των ευεργετημάτων.
δ. Η αδιάκοπη προσπάθεια προς τους κρατικούς φορείς για παροχή κάθε βοήθειας στους γονείς των φονευθέντων συναδέλφων Λοκατζήδων και την πρόσληψη των παιδιών τους και των αδελφών τους στο Δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός ορίζεται με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις, στις ΔΕΚΟ τις Νομαρχίες και τους Δήμους.
ε. Η συγκέντρωση εντύπου υλικού από τη ζωή την εκπαίδευση και τη δράση στις Μονάδες καταδρομών (Α΄ Μοίρα Καταδρομών και τη Γ΄ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών), την αεραπόβαση και τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κύπρο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και τις δραστηριότητες του Συλλόγου
στ. Η ανέγερση μνημείων για τους πεσόντες συναδέλφους Λοκατζήδες κατά την αεραποβατική επιχείρηση και κατά τις επιχειρήσεις εναντίον των Τουρκικών στρατευμάτων εισβολής στην Κύπρο.
ζ. Η οργάνωση εκδηλώσεων ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπως εκδρομών, περιηγήσεων, συνεστιάσεων κ.λ.π
η. Η παροχή αρωγής, κατά το μέτρο της δυνατότητας του Συλλόγου, σε μέλη μας ή τις οικογένειές τους που χρειάζονται βοήθεια.

άρθρο 4
Μέσα για την επίτευξη του σκοπού

Τα μέσα για την επίτευξη του σκοπού είναι:
α. Η αλληλεγγύη, η ανάπτυξη στενής συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των μελών.
β. Η πραγματοποίηση εκδρομών, συνεστιάσεων, χορών και παραστάσεων στις δημόσιες αρχές.
γ. Η στενή επαφή και συνεργασία με τις δημόσιες αρχές για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων του Συλλόγου και των Μελών.
δ. Η συνεργασία με άλλους συλλόγους που έχουν τους ίδιους ή παρεμφερείς σκοπούς.
ε. Η συμμετοχή στις πάσης φύσεως Εθνικές και Τοπικές εορτές και εκδηλώσεις και η κατάθεση στεφάνων, απέχοντας όμως από οποιαδήποτε πολιτική ή κομματική δραστηριότητα.
στ. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η σύνδεση του Συλλόγου με οποιαδήποτε πολιτική ή ωφελιμιστική οργάνωση η σύλλογο που επιδιώκει σκοπούς διάφορους από αυτούς που ορίζονται στο άρθρο 3.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄
ΜΕΛΗ- ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ- ΔΩΡΗΤΕΣ- ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

άρθρο 5

Μέλη του Συλλόγου

Μέλη του Συλλόγου μπορεί να γίνουν:
α. Οι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Στρατιώτες της Α΄ Μοίρας Καταδρομών καθώς και της Γ΄ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών, οι οποίοι μετά την αερομεταφορά τους στην Κύπρο, τη νύκτα 21ης/22ας Ιουλίου 1974 συγκρότησαν την 35η Μοίρα καταδρομών, στην οποία υπηρέτησαν από 22 Ιουλίου 1974 μέχρι 25-3-1975, ημερομηνία επιστροφής και του τελευταίου από την 35η Μοίρα Καταδρομών, ανεξάρτητα του συνολικού χρόνου παραμονής τους στη μονάδα αυτή.
β. Οι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Στρατιώτες της Α΄ Μοίρας Καταδρομών, που υπηρετούσαν στη μονάδα αυτή την 21η Ιουλίου 1974 και δεν έλαβαν μέρος στην αερομεταφορά και τις επιχειρήσεις στην Κύπρο.
γ. Οι γονείς, οι σύζυγοι, τα ενήλικα τέκνα και τα αδέλφια των ζώντων ή φονευθέντων κατά την αερομεταφορά ή στις επιχειρήσεις στην Κύπρο.
δ. Οι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της πολεμικής Αεροπορίας που μετείχαν στην αερομεταφορά της Α΄ Μοίρας Καταδρομών και μίας Διμοιρίας της Γ΄ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών στην Κύπρο, τη νύκτα της 21ης/22ας Ιουλίου 1974.
ε. Οι μόνιμοι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί καθώς και οι γονείς, οι σύζυγοι, τα ενήλικα τέκνα και τα αδέλφια των ζώντων ή φονευθέντων κατά την αερομεταφορά ή στις επιχειρήσεις στην Κύπρο (παράγραφοι α, β γ και δ του ιδίου άρθρου) δεν έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι)

άρθρο 6
Εγγραφή μελών στο Σύλλογο.

1. Για να γίνει κάποιος μέλος του Συλλόγου υποβάλλει έγγραφη αίτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποφασίζει στην αμέσως επομένη συνεδρίασή του για την εγγραφή ή μη του αιτούντος. Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για μη αποδοχή της αίτησης εγγραφής κάποιου στο Σύλλογο, πρέπει να είναι δικαιολογημένη, υπόκειται δε σε έφεση ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης. Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης δεν υπόκειται σε κανένα ένδικο μέσο και καθίσταται έτσι υποχρεωτική για όλους.
2. Οποιαδήποτε μέλος για την εγγραφή του καταβάλει στο Σύλλογο δέκα (10) ευρώ, καθώς επίσης και ετήσια συνδρομή τριάντα (30) ευρώ καταβλητέα μέχρι την 31ην του μηνός Ιανουαρίου κάθε έτους.
3.Τα παραπάνω ποσά μπορεί να αυξομειώνονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

άρθρο 7
Διάκριση μελών.

1. Τα μέλη του Συλλόγου διακρίνονται:
α. Σε Ενεργά.
Είναι τα μέλη που ορίζονται στο άρθρο πέντε (5) παράγραφοι α και β, πλην των μόνιμων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
β. Σε Προαιρετικά.
Είναι τα μέλη που ορίζονται στο άρθρο πέντε (5) παράγραφος γ και οι μόνιμοι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί των παραγράφων α και β του άρθρου 5, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
γ. Σε Επίτιμα.
Επίτιμα μέλη ανακηρύσσονται μόνο τα Ενεργά μέλη με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ύστερα από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία έχουν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο Σύλλογο.
2.Τα Επίτιμα μέλη απαλλάσσονται από οποιαδήποτε χρηματική συνδρομή. Μπορεί να προσκαλούνται τιμής ένεκεν στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, οσάκις κρίνεται τούτο σκόπιμο, χωρίς δικαίωμα ψήφου ή και να μετέχουν των Γενικών Συνελεύσεων με δικαίωμα ψήφου.
3. Τα μέλη που ανακηρύσσονται Επίτιμα δε χάνουν την ιδιότητα του Ενεργού Μέλους, ούτε στερούνται του δικαιώματος του Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι για οποιοδήποτε αξίωμα που αφορά το Σύλλογο.

άρθρο 8

Διαγραφή Μελών

1.Τα μέλη του Συλλόγου διαγράφονται στις εξής περιπτώσεις.
α. Για παράβαση των διατάξεων του Καταστατικού, για ανάπτυξη δραστηριότητας αντίθετης με τους σκοπούς του Συλλόγου ή για λόγους ηθικής τάξης.
β. Για προσπάθεια πολιτικοποίησης ή κομματικοποίησης του Συλλόγου.
γ. Για μη εκπλήρωση των οποιωνδήποτε οικονομικών τους υποχρεώσεων, πλην συνδρομών πάνω από ένα χρόνο, από τότε που δημιουργήθησαν και μετά από ένα μήνα από την ειδοποίησή τους από το Διοικητικό Συμβούλιο.
δ. Όταν στερηθούν των πολιτικών τους δικαιωμάτων.
ε. Όποιος ζητήσει τη διαγραφή του με έγγραφη δήλωσή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο ή επιστρέψει ενυπόγραφα αλληλογραφία του συλλόγου ως απαράδεχτη.
στ. Για χρησιμοποίηση του συλλόγου για προσωπική προβολή και ίδιον όφελος.
ζ. Για προσβολή της μνήμης των νεκρών Ηρώων με οποιοδήποτε τρόπο
η. Για σκόπιμη πρόκληση ζημιάς στην περιουσία του συλλόγου-Παρεμπόδιση, υπονόμευση και εναντίωση στις δραστηριότητες του Συλλόγου.
Θ. Για υποκατάσταση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ή των εκλεγμένων ή ορισμένων εκπροσώπων, χωρίς προηγούμενη άδεια.
2. Οι διαγραφές γίνονται με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, πλην των περιπτώσεων 1α και 1β που γίνονται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
3. Επανεγραφή επιτρέπεται, εφόσον εξέλιπαν οι λόγοι της διαγραφής και καλυφτούν ανάλογες οικονομικές εισφορές, που απώλεσε ο σύλλογος εξ αιτίας της διαγραφής.

άρθρο 9
Περιουσία - Πόροι.

1. Η περιουσία του Συλλόγου είναι.
α. Τα Ακίνητα και Κινητά
β. Τα αποταμιευμένα χρηματικά ποσά
γ. Οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο, που νόμιμα αποκτάται.
2. Πόροι του Συλλόγου είναι.
α. Οι εγγραφές και οι συνδρομές των μελών.
β. Προαιρετικές και έκτακτες εισφορές των μελών
γ. Οι Δωρεές και Κληρονομιές
δ. Οι Τόκοι των Κεφαλαίων
ε. Τα έσοδα από διάφορες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, καθώς και οποιαδήποτε άλλο έσοδο που νόμιμα έρχεται στο Σύλλογο.
3. Τα κεφάλαια του Συλλόγου κατατίθενται σε Τράπεζα ή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, της έδρας του Συλλόγου, σε λογαριασμό που ανοίγεται στο όνομα του ταμία, του προέδρου και του Αντιπροέδρου.
4. Η διαχείριση της περιουσίας του Συλλόγου ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο με απόφασή του προεγκρίνει τις. δαπάνες πάνω από Χίλια πεντακόσια ( 1500) ευρώ. Οι δαπάνες μέχρι το ποσό αυτό ενεργούνται χωρίς προέγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου με τη σύμπραξη του Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα και του Ταμία, εγκρινόμενες εκ των υστέρων από το Διοικητικό Συμβούλιο.

άρθρο 10
Υποστηρικτές - Δωρητές Ευεργέτες.

1. Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να δέχεται δωρεές ή κληρονομιές. Οι προσφέροντες στο Σύλλογο ανακηρύσσονται, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ως ακολούθως:
α. Υποστηρικτές.
Είναι εκείνοι που προσφέρουν χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας άνω των διακοσίων (200) ευρώ.
β. Δωρητές.
Είναι εκείνοι που προσφέρουν χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας χιλίων (1000) ευρώ και άνω .
γ. Ευεργέτες
. Είναι εκείνοι που προσφέρουν χρηματικά ποσά, ή αντικείμενα αξίας τριών χιλιάδων
( 3000) ευρώ και άνω.
2. Τα παραπάνω ποσά μπορεί να αυξομειώνονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου .
3. Τα ονόματα των παραπάνω εγγράφονται σε πίνακα, ο οποίος αναρτάται σε εμφανές μέρος των Γραφείων του Συλλόγου.

άρθρο 11

Προϋπολογισμός

1. Τα έξοδα του Συλλόγου πραγματοποιούνται με βάση τον προϋπολογισμό που συντάσσεται στην αρχή κάθε χρόνου και εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο.
2. Κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού περιλαμβάνονται όλα τα έσοδα, από κάθε πηγή, επίσης και τα έξοδα που θα πραγματοποιηθούν αναλυτικά. Δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση δαπάνης, που δεν έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, παρά μόνο με απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο.
3. Μέχρι να εγκριθεί ο προϋπολογισμός, μπορεί να πραγματοποιηθούν δαπάνες μέχρι του 1/15 του ετήσιου προϋπολογισμού του προηγούμενου έτους κατά κωδικό δαπάνης.
4. Το οικονομικό έτος αρχίζει την 1η Ιανουαρίου και λήγει την 31η Δεκεμβρίου του ιδίου έτους.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄
ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

άρθρο 12
Όργανα του Συλλόγου

Όργανα του Συλλόγου είναι
α. Η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.)
β. Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.)
γ. Οι περιφερειακοί Αντιπρόσωποι (Περ..Αν)
δ. Η Ελεγκτική Επιτροπή

άρθρο 13
Γενική Συνέλευση

1. Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου είναι το ανώτατο όργανο του και μπορεί να αποφασίζει για οποιαδήποτε θέμα που αφορά το Σύλλογο.
2. Η Γενική Συνέλευση είναι η αποκλειστική και η μόνη αρμόδια για τα κατωτέρω θέματα.
α. Διάλυση του Συλλόγου
β. Τροποποίηση του Καταστατικού
γ. Εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου
δ. Αύξηση ή μείωση του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου
ε. Εκλογή Ελεγκτικής Επιτροπής
στ. Απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής από οποιαδήποτε ευθύνη.
ζ. Έγκριση του ετήσιου προϋπολογισμού, μετά από εισήγηση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.
η. Έγκριση του Απολογισμού - Ισολογισμού, μετά από σχετική Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.
θ. Αποφασίζει για τα θέματα της ημερησίας διάταξης και γενικά για οποιαδήποτε θέμα που αφορά το σύλλογο, πειθαρχικά και διαγραφές μελών, που δεν είναι αρμοδιότητας του Διοικητικού Συμβουλίου.
3. Οι αποφάσεις για τα παραπάνω θέματα πρέπει να λαμβάνονται κατά νόμο και κατά τα ειδικώς οριζόμενα στα σχετικά άρθρα του παρόντος Καταστατικού.
4. Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου διακρίνεται σε Τακτική Γενική Συνέλευση και Έκτακτη Γενική Συνέλευση
5. Τις εργασίες των Τακτικών και Εκτάκτων Γενικών Συνελεύσεων διευθύνει τριμελές Προεδρείο που εκλέγεται από την εκάστοτε συνερχόμενη Γενική Συνέλευση . (Τακτική ή Έκτακτη)
6. Δικαίωμα ψήφου και συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση έχουν όλα τα ταμειακά εντάξει Ενεργά μέλη. Ενεργό μέλος μπορεί να εκπροσωπήσει και να ψηφίσει για άλλο ή άλλα μέλη, που κωλύονται να παραβρεθούν στη Γενική Συνέλευση με απλή Δήλωση-Εξουσιοδότηση του κωλυομένου, που κατατίθεται έγκαιρα στον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης από τον εκπρόσωπό του.
7. Την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης κηρύσσει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, αφού διαπιστώσει την ύπαρξη απαρτίας.
8. Αμέσως μετά την έναρξη η Γενική Συνέλευση εκλέγει από τα ταμειακά εντάξει ενεργά μέλη το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης για να διευθύνει τις εργασίες της. Το προεδρείο αποτελείται από τον Πρόεδρο και δύο (2) Γραμματείς.
9. Γι αυτό, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου καλεί τα μέλη που επιθυμούν να εκλεγούν στο Προεδρείο να δηλώσουν υποψηφιότητα. Στην συνέχεια τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης με ανάταση του χεριού εκλέγουν πρώτα τον Πρόεδρο και μετά τους δύο (2) Γραμματείς. Σε περίπτωση αμφισβήτησης του αποτελέσματος γίνεται καταμέτρηση. Στο Προεδρείο δεν μπορεί να εκλεγούν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή της Ελεγκτικής Επιτροπής.
10. Η θητεία των μελών του Προεδρείου αρχίζει από τη στιγμή της εκλογής τους και λήγει με την κήρυξη της λήξης των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης.
11. Η Γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει έγκυρα στην πρώτη συνεδρίασή της, με τα παρόντα και αντιπροσωπευόμενα ενεργά μέλη που είναι ταμειακά εντάξει.
12. Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης για να είναι έγκυρες πρέπει να λαμβάνονται με πλειοψηφία άνω του ημίσεως των παρόντων και αντιπροσωπευομένων μελών με ανάταση του χεριού και είναι φανερές εκτός, εάν κατά νόμο ή το παρόν Καταστατικό, απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία.
13. Ειδικώς για τη μεταβολή του σκοπού του Συλλόγου απαιτείται συμφωνία απάντων των ταμειακά εντάξει Ενεργών μελών του Συλλόγου.
14. Ταμειακά εντάξει μέλη είναι τα μέλη εκείνα που έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, προς το Σύλλογο, σε χρόνο πριν από την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης.
15. Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, εφόσον λαμβάνονται σύμφωνα με το νόμο και το παρόν καταστατικό είναι απολύτως δεσμευτικές για τους απουσιάζοντες, καίτοι κληθέντων και για τα μέλη που για οποιοδήποτε λόγο μειοψήφησαν.
16.Στις Γενικές Συνελεύσεις συζητούνται και αποφασίζονται τα θέματα, που αναγράφονται στην ημερησία διάταξη και όσα προταθούν από τα μέλη.
17. Για ζητήματα εμπιστοσύνης εναντίον του Διοικητικού Συμβουλίου ή μελών αυτού και προσωπικά ζητήματα των μελών οι αποφάσεις λαμβάνονται με μυστική με ψηφοδέλτια ψηφοφορία.

Τακτική Γενική Συνέλευση

1. Η Τακτική Γενική Συνέλευση συνέρχεται, μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου, μια φορά κάθε τρία χρόνια το μήνα Νοέμβριο.
2. Η Σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης πρέπει να ανακοινώνεται στα μέλη του Συλλόγου τουλάχιστον τριάντα (30) ημέρες, πριν από την ημέρα συνεδρίασης, με αποστολή έγγραφης πρόσκλησης με το Ταχυδρομείο (ΕΛΤΑ) σε όλα τα μέλη της ή με δημοσίευσή της σε μια πρωινή και μια απογευματινή ημερήσια εφημερίδα που εκδίδεται στην Αθήνα.
3. Στην έγγραφη πρόσκληση πρέπει να αναφέρεται ο τόπος, η χρονολογία, η ώρα και τα προς συζήτηση θέματα της ημερησίας διάταξης.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση

1. Η έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκαλείται οποτεδήποτε, είτε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, είτε μετά από υποβολή έγγραφης αίτησης στο Διοικητικό Συμβούλιο, από το 1/3 των ταμειακά εντάξει ενεργών μελών του Συλλόγου, που οφείλουν να αναφέρουν και τους λόγους οι οποίοι επιβάλλουν την Έκτακτη Γενική Συνέλευση και το θέμα ή τα θέματα που θα συζητηθούν.
2. Στην τελευταία περίπτωση το Διοικητικό Συμβούλιο υποχρεούται μέσα σε τρεις (3) ημέρες από την επίδοση σ ΄αυτό της αίτησης να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση των ταμειακά εντάξει ενεργών μελών του Συλλόγου με θέμα ημερήσιας διάταξης το θέμα η τα θέματα που αναφέρονται στην αίτηση.
3. Αν το Διοικητικό Συμβούλιο αρνηθεί να συγκαλέσει την Έκτακτη Γενική Συνέλευση, της άρνησής του διατυπωμένης εγγράφως, αυτή συγκαλείται από τους αιτούντες ή την Ελεγκτική Επιτροπή και ανακοινώνεται στα μέλη τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν από την πραγματοποίησή της.
4. Στην πρόσκληση σύγκλησης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης πρέπει να αναφέρονται η ημερομηνία, η ώρα , ο τόπος και τα προς συζήτηση θέματα, διαφορετικά αυτή θεωρείται, ότι δε συγκλήθηκε ποτέ.

άρθρο 14.
Διοικητικό Συμβούλιο.

1. Ο Σύλλογος διοικείται από επταμελές (7) Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου εκλέγονται κατά σειρά πλειοψηφίας, με μυστική ψηφοφορία για μια τριετία, από Τακτική Γενική Συνέλευση.
2. Επανεκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου επιτρέπεται.
3. Τα μέλη που αποτελούν το επταμελές (7) Διοικητικό Συμβούλιο είναι τα εξής:
α. Πρόεδρος
β. Αντιπρόεδρος
γ. Γενικός Γραμματέας
δ. Ταμίας
ε. Σύμβουλοι τρεις (3)
4. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πρέπει να διαμένουν μόνιμα στο Λεκανοπέδιο Αττικής.
5. Οποιαδήποτε νεοεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο μέσα σε οκτώ (8) ημέρες από την εκλογή του συνέρχεται με πρόσκληση του πλειοψηφίσαντος μέλους και με μυστική ψηφοφορία συγκροτείται σε σώμα εκλέγοντας Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γενικό Γραμματέα και Ταμία. Αν το πλειοψηφήσαν μέλος παραλείψει να συγκαλέσει το συμβούλιο την ευθύνη για τη σύγκληση αναλαμβάνει ο δεύτερος σε ψήφους σύμβουλος και ούτω κάθε εξής. Η σύγκληση συνεδρίασης κοινοποιείται στα μέλη δύο (2) ημέρες πριν από την ημέρα συνεδρίασης.
6. Σε καμία περίπτωση οι ιδιότητες περισσοτέρων αξιωμάτων του ενός δεν μπορεί να συμπέσουν στο αυτό πρόσωπο, πλην αυτές του προέδρου και του αντιπροέδρου.
7. Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που εκλείπουν ή παραιτούνται ή οπωσδήποτε αποχωρούν, αντικαθίστανται, για το υπόλοιπο της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου από τους κατά σειράν πλειοψηφήσαντας (επιλαχόντες) υποψηφίους για το Διοικητικού Συμβουλίου κατά τις τελευταίες αρχαιρεσίες. Προκειμένου για τους Πρόεδρο ή Ταμία διεξάγεται μυστική ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
8. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι όλα άμισθα, παρέχουν δε τις υπηρεσίες τους δωρεάν.
9. Τα οδοιπορικά έξοδα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου που κινούνται για υπηρεσία εκτός έδρας ή κατοικίας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποτελούν δαπάνες του Συλλόγου και καταβάλλονται σε οποιαδήποτε δικαιούχο από το Ταμείο του Συλλόγου με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που καθορίζει το εκάστοτε καταβλητέο ποσό.
10. Τα εκλεγόμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πρέπει:
α. Να είναι μέλη του Συλλόγου τουλάχιστον ενενήντα (90) ημέρες κατά
την ημέρα των αρχαιρεσιών.
β. Να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα.
γ. Να μη συνδέονται μεταξύ τους με συγγένεια μέχρι δευτέρου βαθμού.

άρθρο 15.
Συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου

1. Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει τακτικά την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα, εκτός του μήνα Αυγούστου. Έκτακτα δε όταν καλείται από τον Πρόεδρο ή μετά από αίτηση, τουλάχιστον τριών (3) από τα μέλη του, με έγγραφη αίτησή τους που θα περιέχει και τα προτεινόμενα για συζήτηση θέματα. Στην τελευταία περίπτωση ο Πρόεδρος υποχρεούται μέσα σε τρεις (3) ημέρες να καλέσει τα μέλη σε συνεδρίαση.
2. Το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρείται ότι βρίσκεται σε απαρτία και έγκυρα αποφασίζει για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης όταν είναι παρόντα, τουλάχιστον τέσσερα (4) μέλη με παρόντα μεταξύ αυτών τον Πρόεδρο, ή όταν κωλύεται αυτός, τον Αντιπρόεδρο. Οι αποφάσεις, λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, με μυστική ή φανερή ψηφοφορία, κατά την κρίση του Προέδρου. Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου υπέρ του θέματος, που έχει ψηφίσει.
3. Σε περίπτωση μη ύπαρξης απαρτίας κατά την Τακτική ή Έκτακτη συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει χωρίς άλλη πρόσκληση μετά από τρεις (3) ημέρες στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα, οπότε η συνεδρίαση θεωρείται ότι βρίσκεται σε απαρτία παρόντων τριών (3) μελών, με παρόντα μεταξύ αυτών τον Πρόεδρο ή τον Αντιπρόεδρο.
4. Η πρόσκληση στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για Τακτική συνεδρίαση αποστέλλεται επτά (7) ημέρες πριν από την ημέρα συνεδρίασης, προκειμένου δε για Έκτακτη συνεδρίαση τρεις (3) ημέρες και σε κατεπείγουσα περίπτωση μέσα σε είκοσι τέσσερις (24) ώρες τηλεφωνικά. Στην πρόσκληση πρέπει να ορίζεται ο τόπος, η ημέρα της εβδομάδας, η ώρα, και τα προς συζήτηση θέματα της συνεδρίασης.
5. Οποιαδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου δικαιούται να εισάγει προτάσεις για συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο. Η πρόταση αναγράφεται στην ημερησία διάταξη της προσεχούς συνεδρίασης.
6.Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν ευθύνονται για αποφάσεις που λαμβάνονται σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην οποία δεν παρέστησαν ή παριστάμενα διαφώνησαν και η διαφωνία τους γράφτηκε με αίτησή τους στα πρακτικά. Ευθύνονται όμως προσωπικά και αλληλέγγυα για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους που απορρέουν από τους νόμους, το καταστατικό και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και λογοδοτούν σε αυτή.
7. Απαγορεύονται απολύτως οι πολιτικές ή άλλες εκτός των θεμάτων της ημερησίας διάταξης συζητήσεις στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, του Προέδρου υποχρεωμένου να επαναφέρει στην τάξη οποιαδήποτε παραβάτη της παρούσας διάταξης.
8. Για οποιαδήποτε συνεδρίαση συντάσσεται από το Γραμματέα συνοπτικό πρακτικό στο οποίο αναγράφονται η χρονολογία, τα συζητηθέντα θέματα κατά σειρά συζήτησης και οι ληφθείσες αποφάσεις.
9. Το πρακτικό κάθε συνεδρίασης αναγιγνώσκεται και επικυρώνεται στην επομένη συνεδρίαση. Μετά την επικύρωση καταχωρείται στο βιβλίο Πρακτικών στο οποίο υπογράφουν τα παρόντα κατά την συνεδρίαση μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Του πρακτικού λαμβάνουν γνώση και τα τυχόν απόντα μέλη.
10. Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου πρέπει να βρίσκονται μέσα στα πλαίσια των νόμων, του καταστατικού και των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης.
11. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υποχρεούται να παραβρίσκονται ανελλιπώς κατά τις Τακτικές και Έκτακτες συνεδριάσεις και να ειδοποιούν τον Πρόεδρο για οποιαδήποτε κώλυμά τους.
12. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που απουσιάζει, χωρίς ειδοποίηση, για τέσσερις (4) συνεχείς τακτικές και έκτακτες συνεδριάσεις, καλείται από τον Πρόεδρο να αναφέρει το λόγο της απουσίας του. Σε περίπτωση μη απάντησης μέσα σε προθεσμία τριάντα (30) ημερών, αντικαθίσταται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου από τον κατά σειρά πλειοψηφήσαντα (επιλαχόντα) υποψήφιο για το Διοικητικό Συμβούλιο στις τελευταίες αρχαιρεσίες.

άρθρο 16.
Αρμοδιότητες του Διοικητικού Συμβουλίου

1. Διοικεί το Σύλλογο, διαχειρίζεται την περιουσία του και αποφασίζει, σύμφωνα με το Καταστατικό, για οποιοδήποτε θέμα που προάγει τους σκοπούς του, πλην των αποφάσεων εκείνων που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Γενικής Συνέλευσης.
2. Είναι υπεύθυνο για την εφαρμογή των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης και την ακριβή τήρηση του καταστατικού.
3. Συγκαλεί τις τακτικές, έκτακτες και επείγουσες συνελεύσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και τις τακτικές ή έκτακτες συνελεύσεις της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου.
4. Εγκρίνει τις τακτικές και έκτακτες δαπάνες του Συλλόγου.
5. Συντάσσει την έκθεση πεπραγμένων και δραστηριότητας του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Απολογισμό - Ισολογισμό της τριετίας που έληξε και τα υποβάλλει για έγκριση στη Γενική Συνέλευση.
6.Μπορεί να αναθέτει ειδικά καθήκοντα σε ένα ή περισσότερους συμβούλους ή και απλά μέλη, ενεργά ή μη, τα οποία επιθυμούν να βοηθήσουν το Σύλλογο και έχουν ειδικές γνώσεις.
7.. Διοργανώνει εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα όπως συνεστιάσεις, εκδρομές, περιηγήσεις κ.λ.π.

άρθρο 17
Καθήκοντα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου

1. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εκπροσωπεί το Σύλλογο ενώπιον οποιαδήποτε Διοικητικής, Δικαστικής αρχής και παντός τρίτου.
2. Προΐσταται του Διοικητικού Συμβουλίου, συγκαλεί αυτό σε συνεδριάσεις, προεδρεύει των συνεδριάσεων και διευθύνει τις συζητήσεις αυτών. Δίνει το λόγο με τη σειρά στους αιτούντες και αφαιρεί αυτό από τον τυχόν παρεκτρεπόμενο ή από τους τυχόν παραβαίνοντες τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, απαγορεύει τις πολιτικές συζητήσεις, θέτει τα ζητήματα σε ψηφοφορία, λύνει ή αναβάλλει τις συνεδριάσεις.
3. Σε επείγουσες περιπτώσεις λαμβάνει αποφάσεις τις οποίες θέτει, εκ των υστέρων για την έγκρισή τους, στο Διοικητικό Συμβούλιο.
4. Υπογράφει τα πρακτικά των συνεδριάσεων, μονογράφει και θεωρεί όλα τα λογιστικά βιβλία, υπογράφει μαζί με το Γενικό Γραμματέα όλα τα εξερχόμενα έγγραφα και με τον Ταμία τις εντολές πληρωμών και τις επιταγές αναλήψεων.
5. Λαμβάνει γνώση όλης της εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας του Συλλόγου.
6 .Ενημερώνει, έγκαιρα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για επικείμενη συνάντηση με αρμοδίους παράγοντες, πριν και μετά. Στις συναντήσεις αυτές πρέπει να παρευρίσκονται δυο ακόμα μέλη, και κατά προτίμηση ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας.
7. Ο Πρόεδρος δεν μπορεί να αναλαμβάνει υποχρεώσεις ή να δίνει υποσχέσεις έναντι τρίτων, χωρίς να το γνωρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο.
8..Τον Πρόεδρο απόντα ή κωλυόμενο αναπληρώνει ο Αντιπρόεδρος.

άρθρο 18
Καθήκοντα Αντιπροέδρου Διοικητικού Συμβουλίου

1. Ο Αντιπρόεδρος ασκεί όλες τις αρμοδιότητες του Προέδρου, όταν αυτός κωλύεται ή απουσιάζει.
2. Συμβάλλει στην ευόδωση, γενικά, του σκοπού του Συλλόγου.
3. Τον Αντιπρόεδρο απόντα ή κωλυόμενο αναπληρώνει, ένας (1) από τα μέλη που ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου .

άρθρο 19
Καθήκοντα Γενικού Γραμματέα.

1. Διεξάγει την αλληλογραφία, τηρεί το αρχείο και φυλάσσει τη σφραγίδα.
2. Επιβεβαιώνει με την υπογραφή του την ακρίβεια οποιαδήποτε εγγράφου που εκδίδεται από το Σύλλογο.
3. Συντάσσει μαζί με τον Πρόεδρο την ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου .
4. Συντάσσει την έκθεση πεπραγμένων και δραστηριότητας του Διοικητικού Συμβουλίου, τον απολογισμό-ισολογισμό της τριετίας που έληξε, σε συνεργασία με τον Ταμία.
5. Τηρεί τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία καταχωρεί στο βιβλίο Πρακτικών Συνεδριάσεων και το προσκομίζει για υπογραφή στα μέλη στην επόμενη συνεδρίαση.
6.Το Γενικό Γραμματέα απόντα ή κωλυόμενο αναπληρώνει ένας (1) από τα μέλη που ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου .
7. Τηρεί τα κάτωθι βιβλία:
α. Πρωτόκολλο εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας.
β. Βιβλίο Πρακτικών Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.
γ. Μητρώο μελών του Συλλόγου.
δ. Φακέλους αρχείου.
ε. Βιβλίο Πρακτικών Συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης.
στ. Οποιαδήποτε άλλο βιβλίο ή ευρετήριο που χρειάζεται.

άρθρο 20
Καθήκοντα Ταμία Διοικητικού Συμβουλίου.

1. Ο Ταμίας ευθύνεται για οποιαδήποτε διαχειριστική ανωμαλία ή δαπάνη που έγινε κατά παράβαση του καταστατικού και για οποιαδήποτε υπέρβαση του προϋπολογισμού.
2. Ευθύνεται για οποιαδήποτε έλλειψη χρημάτων οποτεδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο, αν αποδειχθεί.
3. Τηρεί με τάξη και επιμέλεια τα λογιστικά βιβλία και στοιχεία του Ταμείου που παραμένουν σε ασφαλή χώρο στο γραφείο του συλλόγου και σε καμία περίπτωση δε μεταφέρει αυτά εκτός αυτού.
4. Απαγορεύεται η χρήση ή διάθεση χρημάτων του Συλλόγου για προσωπικό όφελος.
5. Οποιαδήποτε πληρωμή πρέπει να αποδεικνύεται με την υπογραφή του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και παραστατικών στοιχείων (αποδείξεις, τιμολόγια κ.λπ)
6. Για οποιαδήποτε είσπραξη χρηματικού ποσού εκδίδει ισόποση διπλότυπη απόδειξη, είσπραξης που υπογράφεται από τον ίδιο τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο.
7. Τα χρήματα του Συλλόγου κατατίθενται σε Τράπεζα ή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της έδρας του Συλλόγου που ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, σε λογαριασμό που ανοίγεται στο όνομα του Ταμία, του Προέδρου και του Αντιπρόεδρου του Συλλόγου.
8. Στα χέρια του ταμία μπορεί να παραμείνει ποσό οριζόμενο κάθε φορά με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για αντιμετώπιση τρεχουσών αναγκών του Συλλόγου.
9. Ο Ταμίας τηρεί τα κάτωθι βιβλία.
α. Βιβλίο Ταμείου
β. Βιβλίο διπλότυπων αποδείξεων
10.Τον Ταμία απόντα ή κωλυόμενο για χρονικό διάστημα μέχρι δυο μήνες αναπληρώνει ο Γενικός Γραμματέας. Αν η απουσία του Ταμία πρόκειται να διαρκέσει περισσότερο από δυο (2) μήνες αντικαθίσταται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 7.

άρθρο 21
Καθήκοντα Λοιπών Μελών Διοικητικού Συμβουλίου .

1. Οι σύμβουλοι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ασκούν εποικοδομητική εργασία στο συμβούλιο.
2. Στους συμβούλους μπορεί να εκχωρηθούν αρμοδιότητες κάποιου τομέα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

άρθρο 22
Καθήκοντα Περιφερειακών Αντιπροσώπων

1. Όσοι έχουν στην περιοχή τους πεσόντα Ήρωα συνάδελφό μας, κύριο μέλημά τους είναι η ανέγερση προτομής.
2. Φροντίζουν να τακτοποιούν τις υποθέσεις παροχών- ευεργετημάτων, (Ζώνη Πρόσω, κλπ) από το σύλλογο στα μέλη και κάνουν προτάσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο.
3. Επικοινωνούν με τα μέλη της περιοχής τους και φροντίζουν για την τήρηση των διατάξεων του καταστατικού και των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.
4. Φροντίζουν να εισπράττουν τις οικονομικές υποχρεώσεις των μελών περιοχής των, προς το σύλλογο.
5. Συμμετέχουν στις τοπικές εορτές, επετείους και λοιπές εκδηλώσεις, ως τοπικοί εκπρόσωποι του συλλόγου και
6. φροντίζουν για τη συμμετοχή των μελών στα μνημόσυνα, Γενικές Συνελεύσεις, συνεστιάσεις, τοπικές και γειτονικές συγκεντρώσεις, που διοργανώνει ο σύλλογος και άλλα συγγενικά σωματεία.

άρθρο 23
Ελεγκτική Επιτροπή

1. Η Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγεται μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου από την Τακτική Γενική Συνέλευση και έχει τριετή (3τή) θητεία.
2. Η επιτροπή είναι τριμελής (3) με δύο (2) αναπληρωματικά μέλη. Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο εκλεγείς ως Πρόεδρος αυτής από τη Γενική Συνέλευση.
3. Μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής, που εκλείπει ή παραιτείται ή οπωσδήποτε αποχωρεί, αντικαθίσταται από τα αναπληρωματικά μέλη με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μέσα σε δέκα (10) ημέρες.
4. Αρμοδιότητες Ελεγκτικής Επιτροπής.
α. Ο έλεγχος και η εποπτεία της οικονομικής διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου
β. Ενεργεί τακτικούς ελέγχους στην οικονομική διαχείριση, ελέγχει τις οικονομικές πράξεις του Διοικητικού Συμβουλίου , τα πραγματοποιηθέντα έσοδα, τις πηγές εσόδων καθώς και τις πραγματοποιηθείσες δαπάνες.
γ. Ελέγχει τα λογιστικά βιβλία καθώς και τα δικαιολογητικά των δαπανών τα οποία υποχρεούται να θέτει στη διάθεσή της ο Ταμίας.
δ. Υποχρεούται όπως, δέκα (10) ημέρες πριν από την ημέρα της συνεδρίασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, να διενεργήσει έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης του Συλλόγου και να συντάξει έκθεση, την οποία υποβάλλει στη Γενική Συνέλευση για έγκριση. Σε περίπτωση που κάποιο μέλος της διαφωνεί συντάσσει χωριστή έκθεση προς τη Γενική Συνέλευση.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

άρθρο 24
Αρχαιρεσίες

1. Κάθε τρία (3) χρόνια το μήνα Νοέμβριο διενεργούνται αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και των περιφερειακών Αντιπροσώπων των Νομών του Κράτους.
2. Οι αρχαιρεσίες διεξάγονται στην έδρα του Συλλόγου από τριμελή Εφορευτική Επιτροπή την ίδια ημέρα και στον ίδιο τόπο μαζί με τις εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου που προηγούνται χρονικά των αρχαιρεσιών.
3. Η προκήρυξη των αρχαιρεσιών γίνεται με ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου τριάντα (30) ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των, και γνωστοποιείται στα μέλη με αποστολή πρόσκλησης ταχυδρομικά ή με δημοσίευση σε μια πρωινή και μια απογευματινή εφημερίδα που εκδίδεται στην Αθήνα.
4. Στην προκήρυξη των αρχαιρεσιών καλούνται τα ενεργά μέλη που επιθυμούν να εκλεγούν ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή της Εφορευτικής Επιτροπής να υποβάλουν αντίστοιχα αίτηση υποψηφιότητας στο Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου.
5. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για το Διοικητικό Συμβούλιο και για την Εφορευτική Επιτροπή έχουν μόνο τα ενεργά μέλη που είναι ταμειακά εντάξει και διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.
6. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας πρέπει να υποβληθούν- κατατεθούν στο Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου δέκα πέντε (15) ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών.
7. Οκτώ (8) ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συνεδριάζει και ανακηρύσσει τους υποψηφίους για το Διοικητικό Συμβούλιο και καταρτίζει πίνακα υποψηφίων τον οποίο αυθημερόν αναρτά σε εμφανές μέρος των γραφείων του Συλλόγου.
8. Στον πίνακα υποψηφίων τα ονόματα των υποψηφίων αναγράφονται κατά αλφαβητική σειρά κάτω από την επικεφαλίδα ως κάτωθι:

"ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»
ΤΗΣ ................................................"....
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ: α. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
β. ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ
γ. ΓΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

9. Μετά την κατάρτιση του πίνακα των υποψηφίων το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτεί τριμελή Εφορευτική Επιτροπή με κλήρωση από τους υποψηφίους για την Εφορευτική Επιτροπή. Σε περίπτωση μη ύπαρξης τοιαύτης υποψηφιότητας το Διοικητικό Συμβούλιο προβαίνει υποχρεωτικά στη συγκρότηση τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής από τα ενεργά μέλη.
10. Η Εφορευτική Επιτροπή αποτελείται από τον Πρόεδρο, το Γραμματέα και ένα απλό μέλος.
11. Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο δεν μπορούν να διορισθούν μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.
12. Τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο
13. Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο είναι μικρότερος από τον προβλεπόμενο αριθμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου συμπληρώνεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην περίπτωση αυτή δε διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου αλλά τα μέλη που υπέβαλαν υποψηφιότητα και αυτά που ορίσθηκαν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποτελούν το νέο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.
14 Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν μόνο τα ενεργά και επίτιμα μέλη που είναι ταμειακά εντάξει.
15 Ταμειακά εντάξει μέλη είναι τα μέλη εκείνα που έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους προς το Σύλλογο σε χρόνο , πριν από τις αρχαιρεσίες.
16. Τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής ψηφίζουν στην αρχή ή το τέλος της ψηφοφορίας.

άρθρο 25
Διαδικασία ψηφοφορίας.

1. Κάθε ψηφοφόρος που παρουσιάζεται ενώπιον της Εφορευτικής Επιτροπής επιδεικνύει το δελτίο ταυτότητάς του. Η Εφορευτική Επιτροπή γράφει τον ψηφοφόρο στο πρωτόκολλο αυτών που ψηφίζουν, αφού πρώτα διαπιστώσει ότι είναι γραμμένος στον εκλογικό κατάλογο, του δίνει ένα (1) ψηφοδέλτιο και ένα (1) φάκελο, σφραγισμένα και τα δυο με τη σφραγίδα του Συλλόγου και μονογραφημένα από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής.
2. Στη συνέχεια ο ψηφοφόρος με το ψηφοδέλτιο και το φάκελο στα χέρια αποσύρεται σε ιδιαίτερο χώρο μέσα στην αίθουσα ψηφοφορίας και εκφράζει την προτίμηση του υπέρ των υποψηφίων σημειώνοντας σταυρό αριστερά και πριν από τον αύξοντα αριθμό. Ο σταυρός προτίμησης σημειώνεται με μολύβι διαρκείας μαύρης ή μπλε απόχρωσης. Σταυρός προτίμησης που έχει σημειωθεί με μολύβι άλλης απόχρωσης, δε λαμβάνεται υπόψη. Μετά βάζει το ψηφοδέλτιο μέσα στο φάκελο και κολλάει το φάκελο. Τέλος επιστρέφει, επιδεικνύει το φάκελο στην Εφορευτική Επιτροπή ρίχνει το φάκελο μέσα στην κάλπη και εξέρχεται από την αίθουσα.

άρθρο 26
Διαλογή-καταμέτρηση ψήφων.

1. Όταν λήξει η ψηφοφορία ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής απομακρύνει τους τυχόν παραμένοντας στην αίθουσα και κηρύσσει την αποπεράτωση της ψηφοφορίας..
2. Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής ορίζει τα καθήκοντα κάθε μέλους και αρχίζει η διαλογή των ψηφοδελτίων.
3. Ανοίγεται η κάλπη και γίνεται καταμέτρηση των φακέλων που βρέθηκαν μέσα. Αν ο αριθμός των φακέλων είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των ψηφισάντων με βάση το πρωτόκολλο ψηφοφορίας, τότε καταστρέφονται, στην τύχη, τόσοι φάκελοι, όσοι είναι οι πλεονάζοντες. Τέλος οι φάκελοι επανατοποθετούνται στην κάλπη.
4. Μετά τα παραπάνω το μέλος της επιτροπής που έχει ορισθεί από την Εφορευτική Επιτροπή παίρνει από την κάλπη ένα-ένα φάκελο, τον ανοίγει και βγάζει το ψηφοδέλτιο. Οποιαδήποτε έγκυρο ψηφοδέλτιο αριθμείται με τη σειρά εξαγωγής του από την κάλπη και μονογραφείται από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής με τη μονογραφή του δίπλα από κάθε σταυρό προτίμησης που υπάρχει στο ψηφοδέλτιο. Ακολούθως σημειώνει ολογράφως το συνολικό αριθμό σταυρών προτίμησης στο πάνω μέρος του ψηφοδελτίου. Τέλος σημειώνεται ο αριθμός του ψηφοδελτίου στον πίνακα διαλογής ψήφων και έναντι του ονόματος του υποψηφίου ο σταυρός προτίμησης υπέρ του οποίου έχει σημειωθεί στο ψηφοδέλτιο.
5. Δε λαμβάνεται υπόψη ο σταυρός προτίμησης, εάν ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής δεν έχει υπογράψει στο ψηφοδέλτιο παραπλεύρως του σταυρού και δεν έχει αναγράψει ολογράφως το συνολικό αριθμό σταυρών προτίμησης, που σημειώθηκαν στο ψηφοδέλτιο.
6. Ψηφοδέλτιο που δεν έχει κανένα σταυρό ή έχει περισσότερους από επτά (7) σταυρούς είναι άκυρο. Άκυρο είναι επίσης το ψηφοδέλτιο που έχει διακριτικά γνωρίσματα. (λέξεις, φράσεις, υπογραμμίσεις κ.λπ)
7. Μετά το πέρας της διαλογής αθροίζονται οι σταυροί κάθε υποψηφίου, κλείνεται ο πίνακας διαλογής ψήφων και υπογράφεται από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής και θεωρείται από τον Πρόεδρό της.

άρθρο 27
Καθήκοντα Εφορευτικής Επιτροπής.

1. Η Εφορευτική Επιτροπή έχει την ευθύνη της ομαλής διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, την έκδοση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών και την ανακήρυξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
2. Το πρωί της ημέρας των αρχαιρεσιών παραλαμβάνει από το Διοικητικό Συμβούλιο το εκλογικό υλικό (εκλογικοί κατάλογοι –ψηφοδέλτια -φάκελοι-κάλπη κ.λ.π. )
3. Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ελέγχει και ασφαλίζει την κάλπη. Διαβάζει τον πίνακα των υποψηφίων, παρουσιάζει αυτούς στη Γενική Συνέλευση και εξηγεί με σαφήνεια στα μέλη τον τρόπο ψηφοφορίας.
4. Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας και τον μη επηρεασμό των ψηφοφόρων.
5. Για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και τη διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων τηρεί τα κάτωθι έντυπα:
α. Εκλογικό κατάλογο που της παραδίδεται από το Διοικητικό Συμβούλιο
β. Πρωτόκολλο ψηφοφορίας. Εγγράφονται με τη σειρά προσέλευσης οι ψηφοφόροι.
γ. Πίνακας διαλογής ψήφων.
6. Αμέσως μετά την διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων κλείνονται το πρωτόκολλο ψηφοφορίας και ο πίνακας διαλογής των ψήφων και υπογράφονται από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.
7. Τέλος συντάσσει πρακτικό αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών με τη σειρά πλειοψηφίας των υποψηφίων και ανακηρύσσει τα μέλη που εκλέγονται για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Το πρακτικό αποτελεσμάτων υποβάλλεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.
8. Το πρακτικό αποτελεσμάτων πρέπει να περιλαμβάνει:
α. Το συνολικό αριθμό των εκλογέων που είναι γραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο.
β. Το συνολικό αριθμό των εκλογέων που ψήφισαν.
γ. Τον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων.
δ. Τον αριθμό των άκυρων ψηφοδελτίων
ε. Τον αριθμό των σταυρών προτίμησης που έλαβε κάθε υποψήφιος με σειρά πλειοψηφίας.
9. Τέλος με τη φροντίδα και την ευθύνη του Προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής όλο το εκλογικό υλικό συσκευάζεται καλά και με ασφάλεια παραδίδεται στο νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο, που είναι υποχρεωμένο να το φυλάξει τρεις (3) μήνες και σε περίπτωση προσφυγής κατά των αρχαιρεσιών μέχρι την τελεσίδικη απόφαση, οπότε και το καταστρέφεται, συντασσομένου πρωτοκόλλου καταστροφής.

άρθρο 28
Σημαία του Συλλόγου

Η σημαία του συλλόγου έχει δύο ομοειδείς όψεις, μήκος δύο (2) μέτρα και πλάτος ένα μέτρο και είκοσι εκατοστά (1,20) φέρει δε γύρωθεν χρυσαφή κρόσσια. Είναι χρώματος λευκού και στο κέντρο φέρει το έμβλημα των Δυνάμεων Καταδρομών Πάνω από αυτό και κυκλικά αναγράφονται με γράμματα μήκους οκτώ (8) εκατοστών και χρώματος χρυσαφή με περίγραμμα χρώματος καφέ, οι λέξεις ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»
Το Σήμα αποτελείται από εξωτερικό περίγραμμα μήκους δύο εκατοστών χρώματος κόκκινου εσωτερικό περίγραμμα
χρώματος κίτρινου, στην κορυφή του οποίου αναγράφεται ο λογότυπος « Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ » και φόντο πράσινο, όπου υπάρχει σήμα αποτελούμενο από δύο (2) πτέρυγες, δεξιά και αριστερά, ξιφολόγχη στη μέση, κάτω από την ξιφολόγχη και τις πτέρυγες υπάρχει ταινία χρώματος σκούρο μπλε.

άρθρο 29
Σφραγίδα του Συλλόγου

Ο Σύλλογος έχει δική του στρογγυλή σφραγίδα που φέρει δύο κύκλους, στον πρώτο εσωτερικό κύκλο υπάρχει το έμβλημα των Δυνάμεων Καταδρομών και στο δεύτερο εξωτερικό κύκλο αναγράφονται κυκλικά οι λέξεις «ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74".

άρθρο 30
Θυρεός του Συλλόγου

Ο Σύλλογος έχει ως θυρεό το έμβλημα των μονάδων καταδρομών ήτοι:
Σήμα που αποτελείται από δύο (2) πτέρυγες, δεξιά και αριστερά, ξιφολόγχη στη μέση, πάνω από την ξιφολόγχη και τις πτέρυγες αναγράφεται ο λογότυπος « Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ » κάτω από την ξιφολόγχη και τις πτέρυγες αναγράφεται ο λογότυπος «ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ»

άρθρο 31
Εορτή Συλλόγου

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μπορεί να καθορίζεται η ετήσια εορτή του Συλλόγου.

άρθρο 32
Διάλυση του Συλλόγου

1. Ο Σύλλογος διαλύεται όταν τα μέλη του μειωθούν σε λιγότερα από 20 ή όταν συντρέχουν οι οριζόμενοι από τις σχετικές διατάξεις του Αστικού Κώδικα και του Νόμου λόγοι.
2. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που λαμβάνεται με την παρουσία των 3/4 ταμειακά εντάξει ενεργών μελών και με πλειοψηφία των 3/4 των παρόντων.
3. Η περιουσία του Συλλόγου διατίθεται από τα εναπομείναντα ενεργά μέλη του Συλλόγου στη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων.

άρθρο 33
Τροποποίηση του Καταστατικού

Για να ληφθεί απόφαση για την τροποποίηση του καταστατικού του Συλλόγου από τη Γενική Συνέλευση, ως μόνης αρμοδίας, απαιτείται η νόμιμη απαρτία και πλειοψηφία των ¾.

άρθρο 34
Εκπροσώπηση του Συλλόγου

Ο Σύλλογος εκπροσωπείται ενώπιον κάθε Διοικητικής και Δικαστικής αρχής και παντός τρίτου με τον Πρόεδρό του, σε περίπτωση κωλύματος του προέδρου, ο σύλλογος εκπροσωπείται από το μέλος του Προεδρείου του συλλόγου, που θα ορίσει ο με απόφασή του ο Πρόεδρος.

άρθρο 35

Οποιοδήποτε ζήτημα που δεν προβλέπεται ή δε ρυθμίζεται από το παρόν καταστατικό, εφόσον δεν είναι αντίθετο στους νόμους, λύεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης

άρθρο 36

Το παρόν καταστατικό του άνω Σωματείου εγκριθέν αρχικά με την, υπ' αριθ. 1464/1985 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και καταχωρηθέν με αύξοντα αριθμό 13605 στο Βιβλίο των Σωματείων του Πρωτοδικείου Αθηνών, αποτελεί το κατ΄ αρχήν από 22 άρθρα. Ήδη, το Καταστατικό τούτο τροποποιήθηκε, κατά το άρθρο 33, με την ομόφωνη απόφαση των μελών του κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση της 3ης Νοεμβρίου 2002, αποτελείται συνολικά από τριάντα έξη (36) άρθρα, κωδικοποιήθηκε και θέλει ισχύσει τούτο από της εγκρίσεώς του υπό του Πρωτοδικείου Αθηνών και της καταχωρίσεώς του στο Βιβλίο των Σωματείων του άνω Πρωτοδικείου.

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2002.

Το Προεδρείο της Τ.Γ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Α' Γραμματέας Ο Β' Γραμματέας

(Τ.Υ.) (Τ.Υ.) (Τ.Υ.)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α΄

άρθρο 1

Το Καταστατικό του υπάρχοντος και εδρεύοντος στην Αθήνα Σωματείου, που αναγνωρίστηκε με την αρ. 1464/1985 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την επωνυμία «Σύλλογος Λοκατζήδων που μετείχαν στην απόβαση της Κύπρου, στις 21-7-74- ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74», τροποποιείται, συμπληρώνεται και κωδικοποιείται από την αρχή μέχρι τέλους, ως παρακάτω:

άρθρο 2
Επωνυμία-Έδρα του Σωματείου

1. Η επωνυμία του Σωματείου θα είναι:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»
2. Έδρα του Συλλόγου ορίζεται η Αθήνα.
3. Δύναται να ιδρυθούν Παραρτήματα σε μεγάλες πόλεις, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου ή να καταργηθούν με απόφαση πάλι του Διοικητικού Συμβουλίου, εάν δεν εξυπηρετούν τους σκοπούς του Συλλόγου.
4.Επίσης με τη διαδικασία των αρχαιρεσιών του άρθρου 24 του παρόντος ή με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου δύναται να ορίζονται τοπικοί αντιπρόσωποι στους νομούς του κράτους,, οι οποίοι εκπροσωπούν το σύλλογο σε τοπικό επίπεδο (Στρατιωτικές αρχές-Αυτοδιοικήσεις α΄ και β΄ βαθμού κλπ).

άρθρο 3.
Σκοπός του Συλλόγου.

Σκοπός του Συλλόγου είναι:
α. Η σύσφιξη των σχέσεων και η δημιουργία δεσμών αλληλεγγύης μεταξύ των Λοκατζήδων που έλαβαν μέρος στην μοναδική στην Ελληνική ιστορία αεραποβατική επιχείρηση στην Κύπρο, τη νύκτα της 21ης/22ας Ιουλίου 1974, με αεροσκάφη NOR-ATLAS της Πολεμικής Αεροπορίας.
β. Η διατήρηση της μνήμης των συναδέλφων που έπεσαν εκτελώντας το καθήκον τους για την πατρίδα και η προβολή σε εθνικό επίπεδο της θυσίας των.
γ. Η ηθική δικαίωση και αποκατάσταση και η ανύψωση στην κοινωνία της θέσης αυτών που επέζησαν κατά την επιχείρηση αυτοκτονίας, όπως ορθά χαρακτηρίστηκε από τον ξένο και ελληνικό τύπο η αποβατική επιχείρηση στην Κύπρο, τη νύκτα της 21ης/22ας Ιουλίου 1974 καθώς και η διεκδίκηση ίσης μεταχείρισης και αντιμετώπισης με με αυτή των προγενεστέρων πολεμιστών ως προς τη χορήγηση των ευεργετημάτων.
δ. Η αδιάκοπη προσπάθεια προς τους κρατικούς φορείς για παροχή κάθε βοήθειας στους γονείς των φονευθέντων συναδέλφων Λοκατζήδων και την πρόσληψη των παιδιών τους και των αδελφών τους στο Δημόσιο, στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όπως αυτός ορίζεται με τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις, στις ΔΕΚΟ τις Νομαρχίες και τους Δήμους.
ε. Η συγκέντρωση εντύπου υλικού από τη ζωή την εκπαίδευση και τη δράση στις Μονάδες καταδρομών (Α΄ Μοίρα Καταδρομών και τη Γ΄ Μοίρα Αμφιβίων Καταδρομών), την αεραπόβαση και τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Κύπρο μέχρι την επιστροφή μας στην Ελλάδα και τις δραστηριότητες του Συλλόγου
στ. Η ανέγερση μνημείων για τους πεσόντες συναδέλφους Λοκατζήδες κατά την αεραποβατική επιχείρηση και κατά τις επιχειρήσεις εναντίον των Τουρκικών στρατευμάτων εισβολής στην Κύπρο.
ζ. Η οργάνωση εκδηλώσεων ψυχαγωγικού χαρακτήρα, όπως εκδρομών, περιηγήσεων, συνεστιάσεων κ.λ.π
η. Η παροχή αρωγής, κατά το μέτρο της δυνατότητας του Συλλόγου, σε μέλη μας ή τις οικογένειές τους που χρειάζονται βοήθεια.

άρθρο 4
Μέσα για την επίτευξη του σκοπού

Τα μέσα για την επίτευξη του σκοπού είναι:
α. Η αλληλεγγύη, η ανάπτυξη στενής συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των μελών.
β. Η πραγματοποίηση εκδρομών, συνεστιάσεων, χορών και παραστάσεων στις δημόσιες αρχές.
γ. Η στενή επαφή και συνεργασία με τις δημόσιες αρχές για την προώθηση και επίλυση των προβλημάτων του Συλλόγου και των Μελών.
δ. Η συνεργασία με άλλους συλλόγους που έχουν τους ίδιους ή παρεμφερείς σκοπούς.
ε. Η συμμετοχή στις πάσης φύσεως Εθνικές και Τοπικές εορτές και εκδηλώσεις και η κατάθεση στεφάνων, απέχοντας όμως από οποιαδήποτε πολιτική ή κομματική δραστηριότητα.
στ. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η σύνδεση του Συλλόγου με οποιαδήποτε πολιτική ή ωφελιμιστική οργάνωση η σύλλογο που επιδιώκει σκοπούς διάφορους από αυτούς που ορίζονται στο άρθρο 3.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β΄
ΜΕΛΗ- ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ- ΔΩΡΗΤΕΣ- ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

άρθρο 5

Μέλη του Συλλόγου

Μέλη του Συλλόγου μπορεί να γίνουν:
α. Οι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Στρατιώτες της Α΄ Μοίρας Καταδρομών καθώς και της Γ΄ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών, οι οποίοι μετά την αερομεταφορά τους στην Κύπρο, τη νύκτα 21ης/22ας Ιουλίου 1974 συγκρότησαν την 35η Μοίρα καταδρομών, στην οποία υπηρέτησαν από 22 Ιουλίου 1974 μέχρι 25-3-1975, ημερομηνία επιστροφής και του τελευταίου από την 35η Μοίρα Καταδρομών, ανεξάρτητα του συνολικού χρόνου παραμονής τους στη μονάδα αυτή.
β. Οι Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Στρατιώτες της Α΄ Μοίρας Καταδρομών, που υπηρετούσαν στη μονάδα αυτή την 21η Ιουλίου 1974 και δεν έλαβαν μέρος στην αερομεταφορά και τις επιχειρήσεις στην Κύπρο.
γ. Οι γονείς, οι σύζυγοι, τα ενήλικα τέκνα και τα αδέλφια των ζώντων ή φονευθέντων κατά την αερομεταφορά ή στις επιχειρήσεις στην Κύπρο.
δ. Οι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί της πολεμικής Αεροπορίας που μετείχαν στην αερομεταφορά της Α΄ Μοίρας Καταδρομών και μίας Διμοιρίας της Γ΄ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών στην Κύπρο, τη νύκτα της 21ης/22ας Ιουλίου 1974.
ε. Οι μόνιμοι αξιωματικοί και οι υπαξιωματικοί καθώς και οι γονείς, οι σύζυγοι, τα ενήλικα τέκνα και τα αδέλφια των ζώντων ή φονευθέντων κατά την αερομεταφορά ή στις επιχειρήσεις στην Κύπρο (παράγραφοι α, β γ και δ του ιδίου άρθρου) δεν έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι)

άρθρο 6
Εγγραφή μελών στο Σύλλογο.

1. Για να γίνει κάποιος μέλος του Συλλόγου υποβάλλει έγγραφη αίτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο αποφασίζει στην αμέσως επομένη συνεδρίασή του για την εγγραφή ή μη του αιτούντος. Η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για μη αποδοχή της αίτησης εγγραφής κάποιου στο Σύλλογο, πρέπει να είναι δικαιολογημένη, υπόκειται δε σε έφεση ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης. Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης δεν υπόκειται σε κανένα ένδικο μέσο και καθίσταται έτσι υποχρεωτική για όλους.
2. Οποιαδήποτε μέλος για την εγγραφή του καταβάλει στο Σύλλογο δέκα (10) ευρώ, καθώς επίσης και ετήσια συνδρομή τριάντα (30) ευρώ καταβλητέα μέχρι την 31ην του μηνός Ιανουαρίου κάθε έτους.
3.Τα παραπάνω ποσά μπορεί να αυξομειώνονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

άρθρο 7
Διάκριση μελών.

1. Τα μέλη του Συλλόγου διακρίνονται:
α. Σε Ενεργά.
Είναι τα μέλη που ορίζονται στο άρθρο πέντε (5) παράγραφοι α και β, πλην των μόνιμων Αξιωματικών και Υπαξιωματικών, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
β. Σε Προαιρετικά.
Είναι τα μέλη που ορίζονται στο άρθρο πέντε (5) παράγραφος γ και οι μόνιμοι Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί των παραγράφων α και β του άρθρου 5, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.
γ. Σε Επίτιμα.
Επίτιμα μέλη ανακηρύσσονται μόνο τα Ενεργά μέλη με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, ύστερα από πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία έχουν προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο Σύλλογο.
2.Τα Επίτιμα μέλη απαλλάσσονται από οποιαδήποτε χρηματική συνδρομή. Μπορεί να προσκαλούνται τιμής ένεκεν στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, οσάκις κρίνεται τούτο σκόπιμο, χωρίς δικαίωμα ψήφου ή και να μετέχουν των Γενικών Συνελεύσεων με δικαίωμα ψήφου.
3. Τα μέλη που ανακηρύσσονται Επίτιμα δε χάνουν την ιδιότητα του Ενεργού Μέλους, ούτε στερούνται του δικαιώματος του Εκλέγειν και Εκλέγεσθαι για οποιοδήποτε αξίωμα που αφορά το Σύλλογο.

άρθρο 8

Διαγραφή Μελών

1.Τα μέλη του Συλλόγου διαγράφονται στις εξής περιπτώσεις.
α. Για παράβαση των διατάξεων του Καταστατικού, για ανάπτυξη δραστηριότητας αντίθετης με τους σκοπούς του Συλλόγου ή για λόγους ηθικής τάξης.
β. Για προσπάθεια πολιτικοποίησης ή κομματικοποίησης του Συλλόγου.
γ. Για μη εκπλήρωση των οποιωνδήποτε οικονομικών τους υποχρεώσεων, πλην συνδρομών πάνω από ένα χρόνο, από τότε που δημιουργήθησαν και μετά από ένα μήνα από την ειδοποίησή τους από το Διοικητικό Συμβούλιο.
δ. Όταν στερηθούν των πολιτικών τους δικαιωμάτων.
ε. Όποιος ζητήσει τη διαγραφή του με έγγραφη δήλωσή του προς το Διοικητικό Συμβούλιο ή επιστρέψει ενυπόγραφα αλληλογραφία του συλλόγου ως απαράδεχτη.
στ. Για χρησιμοποίηση του συλλόγου για προσωπική προβολή και ίδιον όφελος.
ζ. Για προσβολή της μνήμης των νεκρών Ηρώων με οποιοδήποτε τρόπο
η. Για σκόπιμη πρόκληση ζημιάς στην περιουσία του συλλόγου-Παρεμπόδιση, υπονόμευση και εναντίωση στις δραστηριότητες του Συλλόγου.
Θ. Για υποκατάσταση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ή των εκλεγμένων ή ορισμένων εκπροσώπων, χωρίς προηγούμενη άδεια.
2. Οι διαγραφές γίνονται με ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, πλην των περιπτώσεων 1α και 1β που γίνονται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης.
3. Επανεγραφή επιτρέπεται, εφόσον εξέλιπαν οι λόγοι της διαγραφής και καλυφτούν ανάλογες οικονομικές εισφορές, που απώλεσε ο σύλλογος εξ αιτίας της διαγραφής.

άρθρο 9
Περιουσία - Πόροι.

1. Η περιουσία του Συλλόγου είναι.
α. Τα Ακίνητα και Κινητά
β. Τα αποταμιευμένα χρηματικά ποσά
γ. Οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο, που νόμιμα αποκτάται.
2. Πόροι του Συλλόγου είναι.
α. Οι εγγραφές και οι συνδρομές των μελών.
β. Προαιρετικές και έκτακτες εισφορές των μελών
γ. Οι Δωρεές και Κληρονομιές
δ. Οι Τόκοι των Κεφαλαίων
ε. Τα έσοδα από διάφορες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, καθώς και οποιαδήποτε άλλο έσοδο που νόμιμα έρχεται στο Σύλλογο.
3. Τα κεφάλαια του Συλλόγου κατατίθενται σε Τράπεζα ή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, της έδρας του Συλλόγου, σε λογαριασμό που ανοίγεται στο όνομα του ταμία, του προέδρου και του Αντιπροέδρου.
4. Η διαχείριση της περιουσίας του Συλλόγου ανήκει στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο με απόφασή του προεγκρίνει τις. δαπάνες πάνω από Χίλια πεντακόσια ( 1500) ευρώ. Οι δαπάνες μέχρι το ποσό αυτό ενεργούνται χωρίς προέγκριση του Διοικητικού Συμβουλίου με τη σύμπραξη του Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα και του Ταμία, εγκρινόμενες εκ των υστέρων από το Διοικητικό Συμβούλιο.

άρθρο 10
Υποστηρικτές - Δωρητές Ευεργέτες.

1. Το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να δέχεται δωρεές ή κληρονομιές. Οι προσφέροντες στο Σύλλογο ανακηρύσσονται, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, ως ακολούθως:
α. Υποστηρικτές.
Είναι εκείνοι που προσφέρουν χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας άνω των διακοσίων (200) ευρώ.
β. Δωρητές.
Είναι εκείνοι που προσφέρουν χρηματικά ποσά ή αντικείμενα αξίας χιλίων (1000) ευρώ και άνω .
γ. Ευεργέτες
. Είναι εκείνοι που προσφέρουν χρηματικά ποσά, ή αντικείμενα αξίας τριών χιλιάδων
( 3000) ευρώ και άνω.
2. Τα παραπάνω ποσά μπορεί να αυξομειώνονται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου .
3. Τα ονόματα των παραπάνω εγγράφονται σε πίνακα, ο οποίος αναρτάται σε εμφανές μέρος των Γραφείων του Συλλόγου.

άρθρο 11

Προϋπολογισμός

1. Τα έξοδα του Συλλόγου πραγματοποιούνται με βάση τον προϋπολογισμό που συντάσσεται στην αρχή κάθε χρόνου και εγκρίνεται από το Διοικητικό Συμβούλιο.
2. Κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού περιλαμβάνονται όλα τα έσοδα, από κάθε πηγή, επίσης και τα έξοδα που θα πραγματοποιηθούν αναλυτικά. Δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση δαπάνης, που δεν έχει προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, παρά μόνο με απόφαση από το Διοικητικό Συμβούλιο.
3. Μέχρι να εγκριθεί ο προϋπολογισμός, μπορεί να πραγματοποιηθούν δαπάνες μέχρι του 1/15 του ετήσιου προϋπολογισμού του προηγούμενου έτους κατά κωδικό δαπάνης.
4. Το οικονομικό έτος αρχίζει την 1η Ιανουαρίου και λήγει την 31η Δεκεμβρίου του ιδίου έτους.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ΄
ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

άρθρο 12
Όργανα του Συλλόγου

Όργανα του Συλλόγου είναι
α. Η Γενική Συνέλευση (Γ.Σ.)
β. Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.)
γ. Οι περιφερειακοί Αντιπρόσωποι (Περ..Αν)
δ. Η Ελεγκτική Επιτροπή

άρθρο 13
Γενική Συνέλευση

1. Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου είναι το ανώτατο όργανο του και μπορεί να αποφασίζει για οποιαδήποτε θέμα που αφορά το Σύλλογο.
2. Η Γενική Συνέλευση είναι η αποκλειστική και η μόνη αρμόδια για τα κατωτέρω θέματα.
α. Διάλυση του Συλλόγου
β. Τροποποίηση του Καταστατικού
γ. Εκλογή του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου
δ. Αύξηση ή μείωση του αριθμού των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου
ε. Εκλογή Ελεγκτικής Επιτροπής
στ. Απαλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου και της Ελεγκτικής Επιτροπής από οποιαδήποτε ευθύνη.
ζ. Έγκριση του ετήσιου προϋπολογισμού, μετά από εισήγηση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου.
η. Έγκριση του Απολογισμού - Ισολογισμού, μετά από σχετική Έκθεση της Ελεγκτικής Επιτροπής.
θ. Αποφασίζει για τα θέματα της ημερησίας διάταξης και γενικά για οποιαδήποτε θέμα που αφορά το σύλλογο, πειθαρχικά και διαγραφές μελών, που δεν είναι αρμοδιότητας του Διοικητικού Συμβουλίου.
3. Οι αποφάσεις για τα παραπάνω θέματα πρέπει να λαμβάνονται κατά νόμο και κατά τα ειδικώς οριζόμενα στα σχετικά άρθρα του παρόντος Καταστατικού.
4. Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου διακρίνεται σε Τακτική Γενική Συνέλευση και Έκτακτη Γενική Συνέλευση
5. Τις εργασίες των Τακτικών και Εκτάκτων Γενικών Συνελεύσεων διευθύνει τριμελές Προεδρείο που εκλέγεται από την εκάστοτε συνερχόμενη Γενική Συνέλευση . (Τακτική ή Έκτακτη)
6. Δικαίωμα ψήφου και συμμετοχής στη Γενική Συνέλευση έχουν όλα τα ταμειακά εντάξει Ενεργά μέλη. Ενεργό μέλος μπορεί να εκπροσωπήσει και να ψηφίσει για άλλο ή άλλα μέλη, που κωλύονται να παραβρεθούν στη Γενική Συνέλευση με απλή Δήλωση-Εξουσιοδότηση του κωλυομένου, που κατατίθεται έγκαιρα στον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης από τον εκπρόσωπό του.
7. Την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης κηρύσσει ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου, αφού διαπιστώσει την ύπαρξη απαρτίας.
8. Αμέσως μετά την έναρξη η Γενική Συνέλευση εκλέγει από τα ταμειακά εντάξει ενεργά μέλη το Προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης για να διευθύνει τις εργασίες της. Το προεδρείο αποτελείται από τον Πρόεδρο και δύο (2) Γραμματείς.
9. Γι αυτό, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου καλεί τα μέλη που επιθυμούν να εκλεγούν στο Προεδρείο να δηλώσουν υποψηφιότητα. Στην συνέχεια τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης με ανάταση του χεριού εκλέγουν πρώτα τον Πρόεδρο και μετά τους δύο (2) Γραμματείς. Σε περίπτωση αμφισβήτησης του αποτελέσματος γίνεται καταμέτρηση. Στο Προεδρείο δεν μπορεί να εκλεγούν μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή της Ελεγκτικής Επιτροπής.
10. Η θητεία των μελών του Προεδρείου αρχίζει από τη στιγμή της εκλογής τους και λήγει με την κήρυξη της λήξης των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης.
11. Η Γενική Συνέλευση βρίσκεται σε απαρτία και συνεδριάζει έγκυρα στην πρώτη συνεδρίασή της, με τα παρόντα και αντιπροσωπευόμενα ενεργά μέλη που είναι ταμειακά εντάξει.
12. Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης για να είναι έγκυρες πρέπει να λαμβάνονται με πλειοψηφία άνω του ημίσεως των παρόντων και αντιπροσωπευομένων μελών με ανάταση του χεριού και είναι φανερές εκτός, εάν κατά νόμο ή το παρόν Καταστατικό, απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία.
13. Ειδικώς για τη μεταβολή του σκοπού του Συλλόγου απαιτείται συμφωνία απάντων των ταμειακά εντάξει Ενεργών μελών του Συλλόγου.
14. Ταμειακά εντάξει μέλη είναι τα μέλη εκείνα που έχουν εκπληρώσει τις οικονομικές υποχρεώσεις τους, προς το Σύλλογο, σε χρόνο πριν από την πραγματοποίηση της Γενικής Συνέλευσης.
15. Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης, εφόσον λαμβάνονται σύμφωνα με το νόμο και το παρόν καταστατικό είναι απολύτως δεσμευτικές για τους απουσιάζοντες, καίτοι κληθέντων και για τα μέλη που για οποιοδήποτε λόγο μειοψήφησαν.
16.Στις Γενικές Συνελεύσεις συζητούνται και αποφασίζονται τα θέματα, που αναγράφονται στην ημερησία διάταξη και όσα προταθούν από τα μέλη.
17. Για ζητήματα εμπιστοσύνης εναντίον του Διοικητικού Συμβουλίου ή μελών αυτού και προσωπικά ζητήματα των μελών οι αποφάσεις λαμβάνονται με μυστική με ψηφοδέλτια ψηφοφορία.

Τακτική Γενική Συνέλευση

1. Η Τακτική Γενική Συνέλευση συνέρχεται, μετά από πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου, μια φορά κάθε τρία χρόνια το μήνα Νοέμβριο.
2. Η Σύγκληση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης πρέπει να ανακοινώνεται στα μέλη του Συλλόγου τουλάχιστον τριάντα (30) ημέρες, πριν από την ημέρα συνεδρίασης, με αποστολή έγγραφης πρόσκλησης με το Ταχυδρομείο (ΕΛΤΑ) σε όλα τα μέλη της ή με δημοσίευσή της σε μια πρωινή και μια απογευματινή ημερήσια εφημερίδα που εκδίδεται στην Αθήνα.
3. Στην έγγραφη πρόσκληση πρέπει να αναφέρεται ο τόπος, η χρονολογία, η ώρα και τα προς συζήτηση θέματα της ημερησίας διάταξης.

Έκτακτη Γενική Συνέλευση

1. Η έκτακτη Γενική Συνέλευση συγκαλείται οποτεδήποτε, είτε με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, είτε μετά από υποβολή έγγραφης αίτησης στο Διοικητικό Συμβούλιο, από το 1/3 των ταμειακά εντάξει ενεργών μελών του Συλλόγου, που οφείλουν να αναφέρουν και τους λόγους οι οποίοι επιβάλλουν την Έκτακτη Γενική Συνέλευση και το θέμα ή τα θέματα που θα συζητηθούν.
2. Στην τελευταία περίπτωση το Διοικητικό Συμβούλιο υποχρεούται μέσα σε τρεις (3) ημέρες από την επίδοση σ ΄αυτό της αίτησης να συγκαλέσει Έκτακτη Γενική Συνέλευση των ταμειακά εντάξει ενεργών μελών του Συλλόγου με θέμα ημερήσιας διάταξης το θέμα η τα θέματα που αναφέρονται στην αίτηση.
3. Αν το Διοικητικό Συμβούλιο αρνηθεί να συγκαλέσει την Έκτακτη Γενική Συνέλευση, της άρνησής του διατυπωμένης εγγράφως, αυτή συγκαλείται από τους αιτούντες ή την Ελεγκτική Επιτροπή και ανακοινώνεται στα μέλη τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν από την πραγματοποίησή της.
4. Στην πρόσκληση σύγκλησης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης πρέπει να αναφέρονται η ημερομηνία, η ώρα , ο τόπος και τα προς συζήτηση θέματα, διαφορετικά αυτή θεωρείται, ότι δε συγκλήθηκε ποτέ.

άρθρο 14.
Διοικητικό Συμβούλιο.

1. Ο Σύλλογος διοικείται από επταμελές (7) Διοικητικό Συμβούλιο, τα μέλη του οποίου εκλέγονται κατά σειρά πλειοψηφίας, με μυστική ψηφοφορία για μια τριετία, από Τακτική Γενική Συνέλευση.
2. Επανεκλογή των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου επιτρέπεται.
3. Τα μέλη που αποτελούν το επταμελές (7) Διοικητικό Συμβούλιο είναι τα εξής:
α. Πρόεδρος
β. Αντιπρόεδρος
γ. Γενικός Γραμματέας
δ. Ταμίας
ε. Σύμβουλοι τρεις (3)
4. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πρέπει να διαμένουν μόνιμα στο Λεκανοπέδιο Αττικής.
5. Οποιαδήποτε νεοεκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο μέσα σε οκτώ (8) ημέρες από την εκλογή του συνέρχεται με πρόσκληση του πλειοψηφίσαντος μέλους και με μυστική ψηφοφορία συγκροτείται σε σώμα εκλέγοντας Πρόεδρο, Αντιπρόεδρο, Γενικό Γραμματέα και Ταμία. Αν το πλειοψηφήσαν μέλος παραλείψει να συγκαλέσει το συμβούλιο την ευθύνη για τη σύγκληση αναλαμβάνει ο δεύτερος σε ψήφους σύμβουλος και ούτω κάθε εξής. Η σύγκληση συνεδρίασης κοινοποιείται στα μέλη δύο (2) ημέρες πριν από την ημέρα συνεδρίασης.
6. Σε καμία περίπτωση οι ιδιότητες περισσοτέρων αξιωμάτων του ενός δεν μπορεί να συμπέσουν στο αυτό πρόσωπο, πλην αυτές του προέδρου και του αντιπροέδρου.
7. Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που εκλείπουν ή παραιτούνται ή οπωσδήποτε αποχωρούν, αντικαθίστανται, για το υπόλοιπο της θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου από τους κατά σειράν πλειοψηφήσαντας (επιλαχόντες) υποψηφίους για το Διοικητικού Συμβουλίου κατά τις τελευταίες αρχαιρεσίες. Προκειμένου για τους Πρόεδρο ή Ταμία διεξάγεται μυστική ψηφοφορία μεταξύ των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
8. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι όλα άμισθα, παρέχουν δε τις υπηρεσίες τους δωρεάν.
9. Τα οδοιπορικά έξοδα των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου που κινούνται για υπηρεσία εκτός έδρας ή κατοικίας, με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, αποτελούν δαπάνες του Συλλόγου και καταβάλλονται σε οποιαδήποτε δικαιούχο από το Ταμείο του Συλλόγου με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, που καθορίζει το εκάστοτε καταβλητέο ποσό.
10. Τα εκλεγόμενα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου πρέπει:
α. Να είναι μέλη του Συλλόγου τουλάχιστον ενενήντα (90) ημέρες κατά
την ημέρα των αρχαιρεσιών.
β. Να μην έχουν στερηθεί τα πολιτικά τους δικαιώματα.
γ. Να μη συνδέονται μεταξύ τους με συγγένεια μέχρι δευτέρου βαθμού.

άρθρο 15.
Συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου

1. Το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει τακτικά την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα, εκτός του μήνα Αυγούστου. Έκτακτα δε όταν καλείται από τον Πρόεδρο ή μετά από αίτηση, τουλάχιστον τριών (3) από τα μέλη του, με έγγραφη αίτησή τους που θα περιέχει και τα προτεινόμενα για συζήτηση θέματα. Στην τελευταία περίπτωση ο Πρόεδρος υποχρεούται μέσα σε τρεις (3) ημέρες να καλέσει τα μέλη σε συνεδρίαση.
2. Το Διοικητικό Συμβούλιο θεωρείται ότι βρίσκεται σε απαρτία και έγκυρα αποφασίζει για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης όταν είναι παρόντα, τουλάχιστον τέσσερα (4) μέλη με παρόντα μεταξύ αυτών τον Πρόεδρο, ή όταν κωλύεται αυτός, τον Αντιπρόεδρο. Οι αποφάσεις, λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων μελών, με μυστική ή φανερή ψηφοφορία, κατά την κρίση του Προέδρου. Σε περίπτωση ισοψηφίας υπερισχύει η ψήφος του Προέδρου υπέρ του θέματος, που έχει ψηφίσει.
3. Σε περίπτωση μη ύπαρξης απαρτίας κατά την Τακτική ή Έκτακτη συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο συνεδριάζει χωρίς άλλη πρόσκληση μετά από τρεις (3) ημέρες στον ίδιο τόπο και την ίδια ώρα, οπότε η συνεδρίαση θεωρείται ότι βρίσκεται σε απαρτία παρόντων τριών (3) μελών, με παρόντα μεταξύ αυτών τον Πρόεδρο ή τον Αντιπρόεδρο.
4. Η πρόσκληση στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για Τακτική συνεδρίαση αποστέλλεται επτά (7) ημέρες πριν από την ημέρα συνεδρίασης, προκειμένου δε για Έκτακτη συνεδρίαση τρεις (3) ημέρες και σε κατεπείγουσα περίπτωση μέσα σε είκοσι τέσσερις (24) ώρες τηλεφωνικά. Στην πρόσκληση πρέπει να ορίζεται ο τόπος, η ημέρα της εβδομάδας, η ώρα, και τα προς συζήτηση θέματα της συνεδρίασης.
5. Οποιαδήποτε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου δικαιούται να εισάγει προτάσεις για συζήτηση στο Διοικητικό Συμβούλιο. Η πρόταση αναγράφεται στην ημερησία διάταξη της προσεχούς συνεδρίασης.
6.Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου δεν ευθύνονται για αποφάσεις που λαμβάνονται σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στην οποία δεν παρέστησαν ή παριστάμενα διαφώνησαν και η διαφωνία τους γράφτηκε με αίτησή τους στα πρακτικά. Ευθύνονται όμως προσωπικά και αλληλέγγυα για την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους που απορρέουν από τους νόμους, το καταστατικό και τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης και λογοδοτούν σε αυτή.
7. Απαγορεύονται απολύτως οι πολιτικές ή άλλες εκτός των θεμάτων της ημερησίας διάταξης συζητήσεις στις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου, του Προέδρου υποχρεωμένου να επαναφέρει στην τάξη οποιαδήποτε παραβάτη της παρούσας διάταξης.
8. Για οποιαδήποτε συνεδρίαση συντάσσεται από το Γραμματέα συνοπτικό πρακτικό στο οποίο αναγράφονται η χρονολογία, τα συζητηθέντα θέματα κατά σειρά συζήτησης και οι ληφθείσες αποφάσεις.
9. Το πρακτικό κάθε συνεδρίασης αναγιγνώσκεται και επικυρώνεται στην επομένη συνεδρίαση. Μετά την επικύρωση καταχωρείται στο βιβλίο Πρακτικών στο οποίο υπογράφουν τα παρόντα κατά την συνεδρίαση μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Του πρακτικού λαμβάνουν γνώση και τα τυχόν απόντα μέλη.
10. Οι αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου πρέπει να βρίσκονται μέσα στα πλαίσια των νόμων, του καταστατικού και των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης.
11. Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου υποχρεούται να παραβρίσκονται ανελλιπώς κατά τις Τακτικές και Έκτακτες συνεδριάσεις και να ειδοποιούν τον Πρόεδρο για οποιαδήποτε κώλυμά τους.
12. Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου που απουσιάζει, χωρίς ειδοποίηση, για τέσσερις (4) συνεχείς τακτικές και έκτακτες συνεδριάσεις, καλείται από τον Πρόεδρο να αναφέρει το λόγο της απουσίας του. Σε περίπτωση μη απάντησης μέσα σε προθεσμία τριάντα (30) ημερών, αντικαθίσταται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου από τον κατά σειρά πλειοψηφήσαντα (επιλαχόντα) υποψήφιο για το Διοικητικό Συμβούλιο στις τελευταίες αρχαιρεσίες.

άρθρο 16.
Αρμοδιότητες του Διοικητικού Συμβουλίου

1. Διοικεί το Σύλλογο, διαχειρίζεται την περιουσία του και αποφασίζει, σύμφωνα με το Καταστατικό, για οποιοδήποτε θέμα που προάγει τους σκοπούς του, πλην των αποφάσεων εκείνων που ανήκουν στην αρμοδιότητα της Γενικής Συνέλευσης.
2. Είναι υπεύθυνο για την εφαρμογή των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης και την ακριβή τήρηση του καταστατικού.
3. Συγκαλεί τις τακτικές, έκτακτες και επείγουσες συνελεύσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και τις τακτικές ή έκτακτες συνελεύσεις της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου.
4. Εγκρίνει τις τακτικές και έκτακτες δαπάνες του Συλλόγου.
5. Συντάσσει την έκθεση πεπραγμένων και δραστηριότητας του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Απολογισμό - Ισολογισμό της τριετίας που έληξε και τα υποβάλλει για έγκριση στη Γενική Συνέλευση.
6.Μπορεί να αναθέτει ειδικά καθήκοντα σε ένα ή περισσότερους συμβούλους ή και απλά μέλη, ενεργά ή μη, τα οποία επιθυμούν να βοηθήσουν το Σύλλογο και έχουν ειδικές γνώσεις.
7.. Διοργανώνει εκδηλώσεις ψυχαγωγικού χαρακτήρα όπως συνεστιάσεις, εκδρομές, περιηγήσεις κ.λ.π.

άρθρο 17
Καθήκοντα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου

1. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου εκπροσωπεί το Σύλλογο ενώπιον οποιαδήποτε Διοικητικής, Δικαστικής αρχής και παντός τρίτου.
2. Προΐσταται του Διοικητικού Συμβουλίου, συγκαλεί αυτό σε συνεδριάσεις, προεδρεύει των συνεδριάσεων και διευθύνει τις συζητήσεις αυτών. Δίνει το λόγο με τη σειρά στους αιτούντες και αφαιρεί αυτό από τον τυχόν παρεκτρεπόμενο ή από τους τυχόν παραβαίνοντες τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, απαγορεύει τις πολιτικές συζητήσεις, θέτει τα ζητήματα σε ψηφοφορία, λύνει ή αναβάλλει τις συνεδριάσεις.
3. Σε επείγουσες περιπτώσεις λαμβάνει αποφάσεις τις οποίες θέτει, εκ των υστέρων για την έγκρισή τους, στο Διοικητικό Συμβούλιο.
4. Υπογράφει τα πρακτικά των συνεδριάσεων, μονογράφει και θεωρεί όλα τα λογιστικά βιβλία, υπογράφει μαζί με το Γενικό Γραμματέα όλα τα εξερχόμενα έγγραφα και με τον Ταμία τις εντολές πληρωμών και τις επιταγές αναλήψεων.
5. Λαμβάνει γνώση όλης της εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας του Συλλόγου.
6 .Ενημερώνει, έγκαιρα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για επικείμενη συνάντηση με αρμοδίους παράγοντες, πριν και μετά. Στις συναντήσεις αυτές πρέπει να παρευρίσκονται δυο ακόμα μέλη, και κατά προτίμηση ο Αντιπρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας.
7. Ο Πρόεδρος δεν μπορεί να αναλαμβάνει υποχρεώσεις ή να δίνει υποσχέσεις έναντι τρίτων, χωρίς να το γνωρίζει το Διοικητικό Συμβούλιο.
8..Τον Πρόεδρο απόντα ή κωλυόμενο αναπληρώνει ο Αντιπρόεδρος.

άρθρο 18
Καθήκοντα Αντιπροέδρου Διοικητικού Συμβουλίου

1. Ο Αντιπρόεδρος ασκεί όλες τις αρμοδιότητες του Προέδρου, όταν αυτός κωλύεται ή απουσιάζει.
2. Συμβάλλει στην ευόδωση, γενικά, του σκοπού του Συλλόγου.
3. Τον Αντιπρόεδρο απόντα ή κωλυόμενο αναπληρώνει, ένας (1) από τα μέλη που ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου .

άρθρο 19
Καθήκοντα Γενικού Γραμματέα.

1. Διεξάγει την αλληλογραφία, τηρεί το αρχείο και φυλάσσει τη σφραγίδα.
2. Επιβεβαιώνει με την υπογραφή του την ακρίβεια οποιαδήποτε εγγράφου που εκδίδεται από το Σύλλογο.
3. Συντάσσει μαζί με τον Πρόεδρο την ημερήσια διάταξη των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου .
4. Συντάσσει την έκθεση πεπραγμένων και δραστηριότητας του Διοικητικού Συμβουλίου, τον απολογισμό-ισολογισμό της τριετίας που έληξε, σε συνεργασία με τον Ταμία.
5. Τηρεί τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου τα οποία καταχωρεί στο βιβλίο Πρακτικών Συνεδριάσεων και το προσκομίζει για υπογραφή στα μέλη στην επόμενη συνεδρίαση.
6.Το Γενικό Γραμματέα απόντα ή κωλυόμενο αναπληρώνει ένας (1) από τα μέλη που ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου .
7. Τηρεί τα κάτωθι βιβλία:
α. Πρωτόκολλο εισερχόμενης και εξερχόμενης αλληλογραφίας.
β. Βιβλίο Πρακτικών Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου.
γ. Μητρώο μελών του Συλλόγου.
δ. Φακέλους αρχείου.
ε. Βιβλίο Πρακτικών Συνεδριάσεων της Γενικής Συνέλευσης.
στ. Οποιαδήποτε άλλο βιβλίο ή ευρετήριο που χρειάζεται.

άρθρο 20
Καθήκοντα Ταμία Διοικητικού Συμβουλίου.

1. Ο Ταμίας ευθύνεται για οποιαδήποτε διαχειριστική ανωμαλία ή δαπάνη που έγινε κατά παράβαση του καταστατικού και για οποιαδήποτε υπέρβαση του προϋπολογισμού.
2. Ευθύνεται για οποιαδήποτε έλλειψη χρημάτων οποτεδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο, αν αποδειχθεί.
3. Τηρεί με τάξη και επιμέλεια τα λογιστικά βιβλία και στοιχεία του Ταμείου που παραμένουν σε ασφαλή χώρο στο γραφείο του συλλόγου και σε καμία περίπτωση δε μεταφέρει αυτά εκτός αυτού.
4. Απαγορεύεται η χρήση ή διάθεση χρημάτων του Συλλόγου για προσωπικό όφελος.
5. Οποιαδήποτε πληρωμή πρέπει να αποδεικνύεται με την υπογραφή του Προέδρου, του Αντιπροέδρου και παραστατικών στοιχείων (αποδείξεις, τιμολόγια κ.λπ)
6. Για οποιαδήποτε είσπραξη χρηματικού ποσού εκδίδει ισόποση διπλότυπη απόδειξη, είσπραξης που υπογράφεται από τον ίδιο τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο.
7. Τα χρήματα του Συλλόγου κατατίθενται σε Τράπεζα ή το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο της έδρας του Συλλόγου που ορίζεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, σε λογαριασμό που ανοίγεται στο όνομα του Ταμία, του Προέδρου και του Αντιπρόεδρου του Συλλόγου.
8. Στα χέρια του ταμία μπορεί να παραμείνει ποσό οριζόμενο κάθε φορά με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για αντιμετώπιση τρεχουσών αναγκών του Συλλόγου.
9. Ο Ταμίας τηρεί τα κάτωθι βιβλία.
α. Βιβλίο Ταμείου
β. Βιβλίο διπλότυπων αποδείξεων
10.Τον Ταμία απόντα ή κωλυόμενο για χρονικό διάστημα μέχρι δυο μήνες αναπληρώνει ο Γενικός Γραμματέας. Αν η απουσία του Ταμία πρόκειται να διαρκέσει περισσότερο από δυο (2) μήνες αντικαθίσταται, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 7.

άρθρο 21
Καθήκοντα Λοιπών Μελών Διοικητικού Συμβουλίου .

1. Οι σύμβουλοι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ασκούν εποικοδομητική εργασία στο συμβούλιο.
2. Στους συμβούλους μπορεί να εκχωρηθούν αρμοδιότητες κάποιου τομέα με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

άρθρο 22
Καθήκοντα Περιφερειακών Αντιπροσώπων

1. Όσοι έχουν στην περιοχή τους πεσόντα Ήρωα συνάδελφό μας, κύριο μέλημά τους είναι η ανέγερση προτομής.
2. Φροντίζουν να τακτοποιούν τις υποθέσεις παροχών- ευεργετημάτων, (Ζώνη Πρόσω, κλπ) από το σύλλογο στα μέλη και κάνουν προτάσεις προς το Διοικητικό Συμβούλιο.
3. Επικοινωνούν με τα μέλη της περιοχής τους και φροντίζουν για την τήρηση των διατάξεων του καταστατικού και των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων στην περιοχή αρμοδιότητάς τους.
4. Φροντίζουν να εισπράττουν τις οικονομικές υποχρεώσεις των μελών περιοχής των, προς το σύλλογο.
5. Συμμετέχουν στις τοπικές εορτές, επετείους και λοιπές εκδηλώσεις, ως τοπικοί εκπρόσωποι του συλλόγου και
6. φροντίζουν για τη συμμετοχή των μελών στα μνημόσυνα, Γενικές Συνελεύσεις, συνεστιάσεις, τοπικές και γειτονικές συγκεντρώσεις, που διοργανώνει ο σύλλογος και άλλα συγγενικά σωματεία.

άρθρο 23
Ελεγκτική Επιτροπή

1. Η Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγεται μαζί με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου από την Τακτική Γενική Συνέλευση και έχει τριετή (3τή) θητεία.
2. Η επιτροπή είναι τριμελής (3) με δύο (2) αναπληρωματικά μέλη. Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο εκλεγείς ως Πρόεδρος αυτής από τη Γενική Συνέλευση.
3. Μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής, που εκλείπει ή παραιτείται ή οπωσδήποτε αποχωρεί, αντικαθίσταται από τα αναπληρωματικά μέλη με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μέσα σε δέκα (10) ημέρες.
4. Αρμοδιότητες Ελεγκτικής Επιτροπής.
α. Ο έλεγχος και η εποπτεία της οικονομικής διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου
β. Ενεργεί τακτικούς ελέγχους στην οικονομική διαχείριση, ελέγχει τις οικονομικές πράξεις του Διοικητικού Συμβουλίου , τα πραγματοποιηθέντα έσοδα, τις πηγές εσόδων καθώς και τις πραγματοποιηθείσες δαπάνες.
γ. Ελέγχει τα λογιστικά βιβλία καθώς και τα δικαιολογητικά των δαπανών τα οποία υποχρεούται να θέτει στη διάθεσή της ο Ταμίας.
δ. Υποχρεούται όπως, δέκα (10) ημέρες πριν από την ημέρα της συνεδρίασης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης, να διενεργήσει έλεγχο της οικονομικής διαχείρισης του Συλλόγου και να συντάξει έκθεση, την οποία υποβάλλει στη Γενική Συνέλευση για έγκριση. Σε περίπτωση που κάποιο μέλος της διαφωνεί συντάσσει χωριστή έκθεση προς τη Γενική Συνέλευση.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Δ΄
ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

άρθρο 24
Αρχαιρεσίες

1. Κάθε τρία (3) χρόνια το μήνα Νοέμβριο διενεργούνται αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και των περιφερειακών Αντιπροσώπων των Νομών του Κράτους.
2. Οι αρχαιρεσίες διεξάγονται στην έδρα του Συλλόγου από τριμελή Εφορευτική Επιτροπή την ίδια ημέρα και στον ίδιο τόπο μαζί με τις εργασίες της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου που προηγούνται χρονικά των αρχαιρεσιών.
3. Η προκήρυξη των αρχαιρεσιών γίνεται με ευθύνη του Διοικητικού Συμβουλίου τριάντα (30) ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των, και γνωστοποιείται στα μέλη με αποστολή πρόσκλησης ταχυδρομικά ή με δημοσίευση σε μια πρωινή και μια απογευματινή εφημερίδα που εκδίδεται στην Αθήνα.
4. Στην προκήρυξη των αρχαιρεσιών καλούνται τα ενεργά μέλη που επιθυμούν να εκλεγούν ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ή της Εφορευτικής Επιτροπής να υποβάλουν αντίστοιχα αίτηση υποψηφιότητας στο Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου.
5. Δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας για το Διοικητικό Συμβούλιο και για την Εφορευτική Επιτροπή έχουν μόνο τα ενεργά μέλη που είναι ταμειακά εντάξει και διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.
6. Οι αιτήσεις υποψηφιότητας πρέπει να υποβληθούν- κατατεθούν στο Γενικό Γραμματέα του Συλλόγου δέκα πέντε (15) ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών.
7. Οκτώ (8) ημέρες πριν από την ημερομηνία διεξαγωγής των αρχαιρεσιών το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου συνεδριάζει και ανακηρύσσει τους υποψηφίους για το Διοικητικό Συμβούλιο και καταρτίζει πίνακα υποψηφίων τον οποίο αυθημερόν αναρτά σε εμφανές μέρος των γραφείων του Συλλόγου.
8. Στον πίνακα υποψηφίων τα ονόματα των υποψηφίων αναγράφονται κατά αλφαβητική σειρά κάτω από την επικεφαλίδα ως κάτωθι:

"ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»
ΤΗΣ …………………………………………"….
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ: α. ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
β. ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ
γ. ΓΙΑ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

9. Μετά την κατάρτιση του πίνακα των υποψηφίων το Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτεί τριμελή Εφορευτική Επιτροπή με κλήρωση από τους υποψηφίους για την Εφορευτική Επιτροπή. Σε περίπτωση μη ύπαρξης τοιαύτης υποψηφιότητας το Διοικητικό Συμβούλιο προβαίνει υποχρεωτικά στη συγκρότηση τριμελούς Εφορευτικής Επιτροπής από τα ενεργά μέλη.
10. Η Εφορευτική Επιτροπή αποτελείται από τον Πρόεδρο, το Γραμματέα και ένα απλό μέλος.
11. Υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο δεν μπορούν να διορισθούν μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.
12. Τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής δεν μπορούν να είναι υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο
13. Σε περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο είναι μικρότερος από τον προβλεπόμενο αριθμό των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου συμπληρώνεται με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Στην περίπτωση αυτή δε διεξάγονται εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου αλλά τα μέλη που υπέβαλαν υποψηφιότητα και αυτά που ορίσθηκαν με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου αποτελούν το νέο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.
14 Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν μόνο τα ενεργά και επίτιμα μέλη που είναι ταμειακά εντάξει.
15 Ταμειακά εντάξει μέλη είναι τα μέλη εκείνα που έχουν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους προς το Σύλλογο σε χρόνο , πριν από τις αρχαιρεσίες.
16. Τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής ψηφίζουν στην αρχή ή το τέλος της ψηφοφορίας.

άρθρο 25
Διαδικασία ψηφοφορίας.

1. Κάθε ψηφοφόρος που παρουσιάζεται ενώπιον της Εφορευτικής Επιτροπής επιδεικνύει το δελτίο ταυτότητάς του. Η Εφορευτική Επιτροπή γράφει τον ψηφοφόρο στο πρωτόκολλο αυτών που ψηφίζουν, αφού πρώτα διαπιστώσει ότι είναι γραμμένος στον εκλογικό κατάλογο, του δίνει ένα (1) ψηφοδέλτιο και ένα (1) φάκελο, σφραγισμένα και τα δυο με τη σφραγίδα του Συλλόγου και μονογραφημένα από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής.
2. Στη συνέχεια ο ψηφοφόρος με το ψηφοδέλτιο και το φάκελο στα χέρια αποσύρεται σε ιδιαίτερο χώρο μέσα στην αίθουσα ψηφοφορίας και εκφράζει την προτίμηση του υπέρ των υποψηφίων σημειώνοντας σταυρό αριστερά και πριν από τον αύξοντα αριθμό. Ο σταυρός προτίμησης σημειώνεται με μολύβι διαρκείας μαύρης ή μπλε απόχρωσης. Σταυρός προτίμησης που έχει σημειωθεί με μολύβι άλλης απόχρωσης, δε λαμβάνεται υπόψη. Μετά βάζει το ψηφοδέλτιο μέσα στο φάκελο και κολλάει το φάκελο. Τέλος επιστρέφει, επιδεικνύει το φάκελο στην Εφορευτική Επιτροπή ρίχνει το φάκελο μέσα στην κάλπη και εξέρχεται από την αίθουσα.

άρθρο 26
Διαλογή-καταμέτρηση ψήφων.

1. Όταν λήξει η ψηφοφορία ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής απομακρύνει τους τυχόν παραμένοντας στην αίθουσα και κηρύσσει την αποπεράτωση της ψηφοφορίας..
2. Στην συνέχεια ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής ορίζει τα καθήκοντα κάθε μέλους και αρχίζει η διαλογή των ψηφοδελτίων.
3. Ανοίγεται η κάλπη και γίνεται καταμέτρηση των φακέλων που βρέθηκαν μέσα. Αν ο αριθμός των φακέλων είναι μεγαλύτερος από τον αριθμό των ψηφισάντων με βάση το πρωτόκολλο ψηφοφορίας, τότε καταστρέφονται, στην τύχη, τόσοι φάκελοι, όσοι είναι οι πλεονάζοντες. Τέλος οι φάκελοι επανατοποθετούνται στην κάλπη.
4. Μετά τα παραπάνω το μέλος της επιτροπής που έχει ορισθεί από την Εφορευτική Επιτροπή παίρνει από την κάλπη ένα-ένα φάκελο, τον ανοίγει και βγάζει το ψηφοδέλτιο. Οποιαδήποτε έγκυρο ψηφοδέλτιο αριθμείται με τη σειρά εξαγωγής του από την κάλπη και μονογραφείται από τον Πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής με τη μονογραφή του δίπλα από κάθε σταυρό προτίμησης που υπάρχει στο ψηφοδέλτιο. Ακολούθως σημειώνει ολογράφως το συνολικό αριθμό σταυρών προτίμησης στο πάνω μέρος του ψηφοδελτίου. Τέλος σημειώνεται ο αριθμός του ψηφοδελτίου στον πίνακα διαλογής ψήφων και έναντι του ονόματος του υποψηφίου ο σταυρός προτίμησης υπέρ του οποίου έχει σημειωθεί στο ψηφοδέλτιο.
5. Δε λαμβάνεται υπόψη ο σταυρός προτίμησης, εάν ο Πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής δεν έχει υπογράψει στο ψηφοδέλτιο παραπλεύρως του σταυρού και δεν έχει αναγράψει ολογράφως το συνολικό αριθμό σταυρών προτίμησης, που σημειώθηκαν στο ψηφοδέλτιο.
6. Ψηφοδέλτιο που δεν έχει κανένα σταυρό ή έχει περισσότερους από επτά (7) σταυρούς είναι άκυρο. Άκυρο είναι επίσης το ψηφοδέλτιο που έχει διακριτικά γνωρίσματα. (λέξεις, φράσεις, υπογραμμίσεις κ.λπ)
7. Μετά το πέρας της διαλογής αθροίζονται οι σταυροί κάθε υποψηφίου, κλείνεται ο πίνακας διαλογής ψήφων και υπογράφεται από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής και θεωρείται από τον Πρόεδρό της.

άρθρο 27
Καθήκοντα Εφορευτικής Επιτροπής.

1. Η Εφορευτική Επιτροπή έχει την ευθύνη της ομαλής διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, την έκδοση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών και την ανακήρυξη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου.
2. Το πρωί της ημέρας των αρχαιρεσιών παραλαμβάνει από το Διοικητικό Συμβούλιο το εκλογικό υλικό (εκλογικοί κατάλογοι –ψηφοδέλτια -φάκελοι-κάλπη κ.λ.π. )
3. Πριν την έναρξη της ψηφοφορίας ελέγχει και ασφαλίζει την κάλπη. Διαβάζει τον πίνακα των υποψηφίων, παρουσιάζει αυτούς στη Γενική Συνέλευση και εξηγεί με σαφήνεια στα μέλη τον τρόπο ψηφοφορίας.
4. Κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας και τον μη επηρεασμό των ψηφοφόρων.
5. Για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και τη διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων τηρεί τα κάτωθι έντυπα:
α. Εκλογικό κατάλογο που της παραδίδεται από το Διοικητικό Συμβούλιο
β. Πρωτόκολλο ψηφοφορίας. Εγγράφονται με τη σειρά προσέλευσης οι ψηφοφόροι.
γ. Πίνακας διαλογής ψήφων.
6. Αμέσως μετά την διαλογή και καταμέτρηση των ψήφων κλείνονται το πρωτόκολλο ψηφοφορίας και ο πίνακας διαλογής των ψήφων και υπογράφονται από τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής.
7. Τέλος συντάσσει πρακτικό αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών με τη σειρά πλειοψηφίας των υποψηφίων και ανακηρύσσει τα μέλη που εκλέγονται για το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Το πρακτικό αποτελεσμάτων υποβάλλεται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου.
8. Το πρακτικό αποτελεσμάτων πρέπει να περιλαμβάνει:
α. Το συνολικό αριθμό των εκλογέων που είναι γραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο.
β. Το συνολικό αριθμό των εκλογέων που ψήφισαν.
γ. Τον αριθμό των έγκυρων ψηφοδελτίων.
δ. Τον αριθμό των άκυρων ψηφοδελτίων
ε. Τον αριθμό των σταυρών προτίμησης που έλαβε κάθε υποψήφιος με σειρά πλειοψηφίας.
9. Τέλος με τη φροντίδα και την ευθύνη του Προέδρου της Εφορευτικής Επιτροπής όλο το εκλογικό υλικό συσκευάζεται καλά και με ασφάλεια παραδίδεται στο νεοεκλεγέν Διοικητικό Συμβούλιο, που είναι υποχρεωμένο να το φυλάξει τρεις (3) μήνες και σε περίπτωση προσφυγής κατά των αρχαιρεσιών μέχρι την τελεσίδικη απόφαση, οπότε και το καταστρέφεται, συντασσομένου πρωτοκόλλου καταστροφής.

άρθρο 28
Σημαία του Συλλόγου

Η σημαία του συλλόγου έχει δύο ομοειδείς όψεις, μήκος δύο (2) μέτρα και πλάτος ένα μέτρο και είκοσι εκατοστά (1,20) φέρει δε γύρωθεν χρυσαφή κρόσσια. Είναι χρώματος λευκού και στο κέντρο φέρει το έμβλημα των Δυνάμεων Καταδρομών Πάνω από αυτό και κυκλικά αναγράφονται με γράμματα μήκους οκτώ (8) εκατοστών και χρώματος χρυσαφή με περίγραμμα χρώματος καφέ, οι λέξεις ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»
Το Σήμα αποτελείται από εξωτερικό περίγραμμα μήκους δύο εκατοστών χρώματος κόκκινου εσωτερικό περίγραμμα
χρώματος κίτρινου, στην κορυφή του οποίου αναγράφεται ο λογότυπος « Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ » και φόντο πράσινο, όπου υπάρχει σήμα αποτελούμενο από δύο (2) πτέρυγες, δεξιά και αριστερά, ξιφολόγχη στη μέση, κάτω από την ξιφολόγχη και τις πτέρυγες υπάρχει ταινία χρώματος σκούρο μπλε.

άρθρο 29
Σφραγίδα του Συλλόγου

Ο Σύλλογος έχει δική του στρογγυλή σφραγίδα που φέρει δύο κύκλους, στον πρώτο εσωτερικό κύκλο υπάρχει το έμβλημα των Δυνάμεων Καταδρομών και στο δεύτερο εξωτερικό κύκλο αναγράφονται κυκλικά οι λέξεις «ΣΥΛΛΟΓΟΣ "ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74".

άρθρο 30
Θυρεός του Συλλόγου

Ο Σύλλογος έχει ως θυρεό το έμβλημα των μονάδων καταδρομών ήτοι:
Σήμα που αποτελείται από δύο (2) πτέρυγες, δεξιά και αριστερά, ξιφολόγχη στη μέση, πάνω από την ξιφολόγχη και τις πτέρυγες αναγράφεται ο λογότυπος « Ο ΤΟΛΜΩΝ ΝΙΚΑ » κάτω από την ξιφολόγχη και τις πτέρυγες αναγράφεται ο λογότυπος «ΤΑΝ Ή ΕΠΙ ΤΑΣ»

άρθρο 31
Εορτή Συλλόγου

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου μπορεί να καθορίζεται η ετήσια εορτή του Συλλόγου.

άρθρο 32
Διάλυση του Συλλόγου

1. Ο Σύλλογος διαλύεται όταν τα μέλη του μειωθούν σε λιγότερα από 20 ή όταν συντρέχουν οι οριζόμενοι από τις σχετικές διατάξεις του Αστικού Κώδικα και του Νόμου λόγοι.
2. Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης που λαμβάνεται με την παρουσία των 3/4 ταμειακά εντάξει ενεργών μελών και με πλειοψηφία των 3/4 των παρόντων.
3. Η περιουσία του Συλλόγου διατίθεται από τα εναπομείναντα ενεργά μέλη του Συλλόγου στη Διεύθυνση Ειδικών Δυνάμεων.

άρθρο 33
Τροποποίηση του Καταστατικού

Για να ληφθεί απόφαση για την τροποποίηση του καταστατικού του Συλλόγου από τη Γενική Συνέλευση, ως μόνης αρμοδίας, απαιτείται η νόμιμη απαρτία και πλειοψηφία των ¾.

άρθρο 34
Εκπροσώπηση του Συλλόγου

Ο Σύλλογος εκπροσωπείται ενώπιον κάθε Διοικητικής και Δικαστικής αρχής και παντός τρίτου με τον Πρόεδρό του, σε περίπτωση κωλύματος του προέδρου, ο σύλλογος εκπροσωπείται από το μέλος του Προεδρείου του συλλόγου, που θα ορίσει ο με απόφασή του ο Πρόεδρος.

άρθρο 35

Οποιοδήποτε ζήτημα που δεν προβλέπεται ή δε ρυθμίζεται από το παρόν καταστατικό, εφόσον δεν είναι αντίθετο στους νόμους, λύεται με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης

άρθρο 36

Το παρόν καταστατικό του άνω Σωματείου εγκριθέν αρχικά με την, υπ’ αριθ. 1464/1985 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και καταχωρηθέν με αύξοντα αριθμό 13605 στο Βιβλίο των Σωματείων του Πρωτοδικείου Αθηνών, αποτελεί το κατ΄ αρχήν από 22 άρθρα. Ήδη, το Καταστατικό τούτο τροποποιήθηκε, κατά το άρθρο 33, με την ομόφωνη απόφαση των μελών του κατά την Τακτική Γενική Συνέλευση της 3ης Νοεμβρίου 2002, αποτελείται συνολικά από τριάντα έξη (36) άρθρα, κωδικοποιήθηκε και θέλει ισχύσει τούτο από της εγκρίσεώς του υπό του Πρωτοδικείου Αθηνών και της καταχωρίσεώς του στο Βιβλίο των Σωματείων του άνω Πρωτοδικείου.

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2002.

Το Προεδρείο της Τ.Γ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Α’ Γραμματέας Ο Β’ Γραμματέας

(Τ.Υ.) (Τ.Υ.) (Τ.Υ.)

Ήρωες χωρίς παράσημα

Κατηγορία: The CMS

 

Επιχείρηση "ΝΙΚΗ"

Κατηγορία: The CMS

Θέμα «Επανάληψη αιτήματος αναγνώρισης της αποστολής αυτοκτονίας «ΝΙΚΗ»

ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
     «ΚΟΜΑΝΤΟΣ  '74  »
    Θεμιστοκλέους 3,  2ος όροφος , 10677 Ομόνοια  Αθήνα
Τηλ-fax   γραφείου 210-3807378. κιν. πρ. 6934-779656
   Email: comandos@hol>. gr   και ιστοσελίδα: www.comandos74.gr
τηλ  ΔΣ (210)  924122-5726247- 9591653- 4003871- 5022265- 8619585

Προς
Α.. Γραφεία
1. Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού  Εθνικής Άμυνας     
κ κ Βαγγέλη Βενιζέλου και Πάνου Μπεγλίτη     
2. Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ  και ΓΕΑ     Αθήνα   21 Φεβρουαρίου 2011
Β. ΓΕΣ/ 1ο Επιτελικό Γραφείο       Αρ. πρωτ .  15
Γ. Υπουργείο Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας
         

 
niki

Θέμα «Επανάληψη αιτήματος αναγνώρισης της αποστολής αυτοκτονίας «ΝΙΚΗ»
Σχετικά αναπάντητα προηγούμενα αίτημά μας  με αρ. 21/8-4-2008 και 240/21-12-2009

Είμαστε ο Πολεμικός  Σύλλογος «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74», που ιδρύθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1985 από καταδρομείς (Λοκατζήδες της Α΄ Μοίρας Καταδρομών Μάλεμε Χανίων και μία Διμοιρία της Γ΄ Μοίρας (άλφα) Καταδρομών) από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στην αεραποβατική επιχείρηση μεταφοράς της Α΄ Μοίρας Καταδρομών, από την Ελλάδα στην Κύπρο, τη νύχτα της 21ης-22ας Ιουλίου 1974, για ενίσχυση των σκληρά μαχόμενων Ελλαδικών και Κυπριακών δυνάμεων κατά των τουρκικών δυνάμεων εισβολής -Αττίλας 1 και  2.
Δεκατρία (13) αεροσκάφη τύπου  NORATLAS της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών της Πολεμικής Αεροπορίας,  πετώντας χαμηλά, χωρίς συνοδεία μαχητικών, με σιγή ασυρμάτου και μέσα από φίλια και εχθρικά πυρά κατάφεραν με τον άριστο σχεδιασμό, τη γενναιότητα, το υψηλό επίπεδο εκπαίδευσης και την αυτοθυσία των πληρωμάτων των αεροσκαφών να φθάσουν στην Κύπρο και να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας, πάρα την πλήρη συσκότιση και το γεγονός ότι όλα τους βάλλονταν.
Η επιχείρηση ονομάστηκε «ΝΙΚΗ» και χαρακτηρίστηκε, τόσο από τον ελληνικό,  όσο και από τον ξένο τύπο, ως επιχείρηση αυτοκτονίας, μοναδική στα παγκόσμια Στρατιωτικά Χρονικά.
Στη διάρκεια της επιχείρησης  βλήθηκαν όλα τα αεροσκάφη, από φίλια και εχθρικά πυρά, καταρρίφθηκε ένα από αυτά με συνέπεια να βρουν φρικτό θάνατο όλοι οι επιβαίνοντες σ’ αυτό, πλην ενός, είκοσι επτά (27) Λοκατζήδες και τέσσερις (4) Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας και δύο (2) Λοκατζήδες από έτερο αεροσκάφος.
Η παραπάνω επιχείρηση αεραπόβασης της 21ης-22ας Ιουλίου 1974 σήμερα  διδάσκετε  στη Σχολή Ικάρων και στη Σχολή Αεροπορίας του Ισραήλ, έχει καταγραφεί σαν ηρωική πράξη σε πολλά ιδιωτικά συναφή βιβλία και τέλος μετά το αρ. 21/8-4-2008 αίτημα του Συλλόγου μας το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο μας με το αρ. 4673/17-7-2008 απάντησή της  μας γνώρισε ότι θα συμπεριλάβει αυτή και τη Μάχη του Αεροδρομίου της Λευκωσίας, 23 Ιουλίου, τελευταίας νίκης Ελληνικής μονάδας Καταδρομών εναντίον τούρκικων στρατιωτικών δυνάμεων, προσεχώς και στα ιστορικά σχολικά βιβλία της Στ τάξης του Δημοτικού Σχολείου.
Για την αεραπόβαση της 21ης-22ας Ιουλίου 1974, αν και πέρασαν από τότε μέχρι σήμερα σαράντα τρία (43) χρόνια  δεν τύχαμε μέχρι σήμερα καμίας ηθικής επιβράβευσης από τις αντίστοιχες Κυβερνήσεις και Στρατιωτικές ηγεσίες  της Ελληνικής  και Κυπριακής Δημοκρατίας, αν και είχαμε προταθεί, το έτος 1974, από τη φυσική Στρατιωτική ηγεσία της μονάδα μας για την απονομή του Αριστείου Ανδραγαθίας.
Σήμερα ο Σύλλογος μας ανήκει στα πολεμικά σωματεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν.2641/98, αφού από την ημέρα που βρεθήκαμε στην Κύπρο συμμετείχαμε στις νικηφόρες μάχες του αεροδρομίου της Λευκωσίας στις 23 Ιουλίου και Σχολής Γρηγορίου (Ύψωμα Κολοκασίδη) 16-17 Αυγούστου και φέραμε σε πέρας με επιτυχία τις αποστολές, που μας ανατέθηκαν. Η δε παρουσία επί επτάμηνο και πλέον στην Κύπρο αποθάρρυνε την Τουρκία για περαιτέρω επιθέσεις και αναπτέρωσε το ηθικό των αδελφών μας  Κυπρίων.

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί και κύριοι Αρχηγοί
Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε για τις από μέρους σας ενέργειες για:

Α. Να καταγραφεί η επιχείρηση «ΝΙΚΗ», στα στρατιωτικά σχολικά εγχειρίδια ως πράξη ηρωισμού και αυτοθυσίας Λοκατζήδων και Αεροπόρων,  μη έχουσα προηγούμενο σύγκρισης στα παγκόσμια χρονικά.

Β. Να τύχουν των αντίστοιχων ηθικών τιμών (μεταλλείου και διπλώματος) οι συμμετάσχοντες στην επιχείρηση «ΝΙΚΗ»,  της 21ης-22ας Ιουλίου 1974, μέλη του Συλλόγου μας,  τριακόσιοι σαράντα τέσσερις (344) Λοκατζήδες,(τριακόσιοι δέκα εννέα (319) της Α΄ (άλφα)  Μοίρας Καταδρομών και είκοσι πέντε (25) της Γ΄ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών, Αξιωματικοί και Καταδρομείς και πενήντα δύο (52) Αεροπόροι της 354 Τακτικής Μοίρας Μεταφορών, Κυβερνήτες και Πληρώματα των δεκατριών (13) αεροσκαφών noratlas και οι μονάδες αυτών, όπως αναφέρονται παρακάτω.
(Η τελετή να πραγματοποιηθεί κατά προτίμηση την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου στην 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε Χανίων, όπου ο Σύλλογός μας θα τελέσει  το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο για τους νεκρούς Ήρωες Λοκατζήδες και Αεροπόρους της ανωτέρω επιχείρησης ή στην 354 Μοίρα Τακτικών  Μεταφορών  στην Ελευσίνα ή  στη Γ΄ Μοίρα Αμφιβίων  Καταδρομών  ή στην Α΄ (άλφα) Μοίρα Καταδρομών (σήμερα 6ο ΕΤΕΘ) στη Ρόδο), σε άλλες ημερομηνίες, με συνεργασία όλων μας για την επιτυχία της.

Γ. Να μας απαντήσει κάποιος από τους παραλήπτες, είμαστε οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των προαναφερθέντων, και να μην τύχει το αίτημά μας της ιδίας αντιμετώπισης με τα ανωτέρω σχετικά και μας εξαναγκάσετε να αναλάβουμε οι ίδιοι ή να στραφούμε σε φορείς εκτός Πολιτείας για την  εκπλήρωση αδικαιολόγητα καθυστερημένων οφειλών και υποχρεώσεων, της πολιτείας, στους συντελεστές της αεραπόβασης, σύμφωνα με τις Συνταγματικές διατάξεις.
Σας ευχαριστούμε πολύ.

Κοινοποίηση: 1. ΓΕΣ//Δ/νσεις  Ειδικών Δυνάμεων, Ιστορίας Στρατού και ΔΕΠΑΘΑ 2. 354 ΜΤΜ
 3. Γ’ ΜΑΚ 4. 1η Μοίρα Αλεξιπτωτιστών 5.  ΕΤΕΘ

 
Υστερόγραφο:


Αξιότιμοι κύριοι να λάβετε υπόψη σας ότι
-Ο χρόνος λειτουργεί αρνητικά για τους δικαιούχους, αφού φεύγουν παίρνοντας μαζί τους και την πικρία της  αχαριστίας-αδιαφορίας των οργάνων της πολιτείας.
-Το κόστος είναι μικρό έως αμελητέο (10.000) € και το ηθικό αποτέλεσμα ανεκτίμητο και
-Τέλος πρέπει να γνωρίζεται ότι ο  ιστορικός του μέλλοντος ψάχνοντας τα αρχεία του Συλλόγου μας, που θα παραδοθούν, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 32 παρ 3  του καταστατικού του, στη Δ/νση Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ, σίγουρα   θα ανταμείψει τον κάθε αρμόδιο ανάλογα με την προσφορά του.

 
Οι 344

Συμμετείχαν στην Επιχείρηση ¨ΝΙΚΗ

 

Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας, της 354 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών πληρώματα των 13 αεροσκαφών νοράτλας 13χ4=52

Αξιωματικοί και Καταδρομείς της Α΄ Μοίρας Καταδρομών 319

Αξιωματικοί και Καταδρομείς της Γ΄ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών 25

Σύνολο 52+319+25=τριακόσιοι ενενήντα έξι (396).

Φονευθέντες τριάντα τρεις (33)

Τραυματίες δέκα (10)

Διασωθέντες  διακόσιοι εξήντα τρεις (263)

(Σημείωση: Στα αεροσκάφη βρίσκονταν ακόμα και μερικοί αξιωματικοί, που είχαν εντολή να αντικαταστήσουν άλλους φονευθέντες).

 

 

Αξιωματικοί της πολεμικής Αεροπορίας, της 354 ΜΤΜ, που πραγματοποίησαν την Επιχείρηση "ΝΙΚΗ"

 

Επώνυμο

Όνομα

Βαθμός

Μονάδα

1

Αδαμόπουλος

Νικόλαος

Επισμηναγός

354 ΜΤΜ

2

Αθανάσιος

Ιλαρίδης

Αντισμήναρχος

 

3

Άνθιμος

Ηλίας

Επισμηνίας

 

4

Βασιλάκος

Πολυχρόνης

Ανθυπασπιστής

 

5

Γκάνος

Βασίλειος

Αρχισμηνίας

 

6

Γραμματικός

Ιωάννης

Αρχισμηνίας

 

7

Δάβαρης

Γεώργιος

Ανθυπασπιστής

 

8

Δέμης

Αναστάσιος

Υποσμηναγός

 

9

Δημητρός

Γεώργιος

Σμηναγός

 

10

Δρακωνάκης

Εμμανουήλ

Επισμηναγός

 

11

Δρίτσας

Ιωάννης

Επισμηνίας

 

12

Ζελενίτσας

Παναγιώτης

Ανθυπασπιστής

 

13

Κάβουρας

Σωκράτης

Αρχισμηνίας

 

14

Καγιαμπάκης

Γεώργιος

Ανθυπασπιστής

 

15

Καραίσκος

Ιωάννης

Αρχισμηνίας

 

16

Καραταίρης

Σωτήριος

Ανθυπασπιστής

 

17

Καρδάκος

Αναστάσιος

Ανθυπασπιστής

 

18

Καρδάρας

Δημήτριος

Σμηναγός

 

19

Κομιανός

Ιωάννης

Ανθυπασπιστής

 

20

Κουλούλας

Γεώργιος

Επισμηνίας

 

21

Κυριακόπουλος

Χρηστος

Επισμηναγός

 

22

Λαυράνος

Δημήτριος

Ανθυποσμηναγός

 

23

Λούκος

Αναστάσιος

Ανθυπασπιστής

 

24

Μέττας

Βασίλειος

Επισμηναγός

 

25

Μήτσαινας

Γεώργιος

Επισμηναγός

 

26

Μουτσάτσος

Σαράντος

Αρχισμηνίας

 

27

Νεονάκης

Γεώργιος

Επισμηναγός

 

28

Παναγόπουλος

Βασίλειος

Επισμηναγός

 

29

Πανούσης

Παναγιώτης

Επισμηναγός

 

30

Παπαθανασίου

Σωτήριος

Επισμηναγός

 

31

Παπαιωάννου

Αθανάσιος

Ανθυποσμηναγός

 

32

Παπακωνσταντίνου

Ιωάννης

Επισμηναγός

 

33

Παπαναστασίου

Αθανάσιος

Ανθυπασπιστής

 

34

Παπασταματίου

Νικόλαος

Επισμηναγός

 

35

Παπούλης

Σωτήριος

Υποσμηναγός

 

36

Πεδιαδιτάκης

Ευάγγελος

Ανθυπασπιστής

 

37

Πετρουλάκης

Ευάγγελος

Επισμηναγός

 

38

Ράζος

Ιωάννης

Επισμηνίας

 

39

Ρουμελιώτης

Κωνσταντίνος

Ανθυπασπιστής

 

40

Σαλαπάτας

Γεώργιος

Ανθυπασπιστής

 

41

Σγούρος

Χρίστος

Αρχισμηνίας

 

42

Σίμος

Κωνσταντίνος

Ανθυπασπιστής

 

43

Στέφας

Σωτήριος

Επισμηναγός

 

44

Στραβοπόδης

Ανδρέας

Επισμηναγός

 

45

Συμεωνίδης

Στέργιος

Επισμηναγός

 

46

Σφήκας

Ιωάννης

Επισμηναγός

 

47

Τζανάκος

Νικόλαος

Επισμηναγός

 

48

Τσιούρης

Βασίλειος

Ανθυπασπιστής

 

49

Τυλιγάδης

Κωνσταντίνος

Ανθυπασπιστής

 

50

Φούτσης

Αλέξανδρος

Αρχισμηνίας

 

51

Χατζηπαναγιώτης

Δημήτριος

Επισμηναγός

 

52

Χοχλακάκης

Μιχάλης

Επισμηναγός

 

 

 

 

 

 

 

Αξιωματικοί και Καταδρομείς της Α΄ Μοίρας Καταδρομών που συμμετείχαν στην Επιχείρηση ¨ΝΙΚΗ"

 

Σύνολο 344 (319 Α΄ΜΚ και 25 Γ΄ΜΑΚ)

1

Αβραμίδης

Αγγελος

Τχης (ΠΖ)

ΑΜΚ

2

Αγαπάκης

Μιχαήλ

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

3

Ακρίδας 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

4

Αλεξάκης

Ιωάννης

Στρτης (ΚΔ)

ΓΜΚ

5

Αλεξάνδρου

Ηλίας

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

6

Αμαριωτάκης

Αριστείδης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

7

Αμπράζης  

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

8

Αναστασιάδης  

Κων/νος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

9

Αναστασίου 

Βασίλειος

Στρτης (ΚΔ)

ΓΜΚ

10

Αναστασόπουλος 

Ανδρέας

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

11

Ανδρουλάκης 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

12

Ανδρουλάκης 

Ιωάννης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

13

Αντωνόπουλος 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

14

Αντωνούδης 

Αντώνιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

15

Αποστολάκης

Χαράλαμπος

Ανθγός (ΠΖ)

ΑΜΚ

16

Αποστολόπουλος

Παύλος

Ανθστής (ΔΒ)

ΑΜΚ

17

Αραμπατζίδης (τζής) 

Παναγιώτης

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

18

Αφάλης 

Παναγιώτης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

19

Βαλέρας

Αθανάσιος

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

20

Βασιλείου 

Θεόδωρος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

21

Βατούγιας 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΓΜΚ

22

Βέρρας 

Φίλιππος

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

23

Βουσδούκος 

Δημήτριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

24

Γαβριηλίδης 

Κων/νος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

25

Γαϊδατζής 

Χρήστος

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

26

Γαλανάκης 

Κων/νος

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

27

Γαλαχουσίδης 

Κων/νος

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

28

Γατσούλης 

Νικόλαος

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

29

Γερακάκης 

Βασίλειος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

30

Γερακιανάκης 

Εμμανουήλ

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

31

Γεωργακόπουλος 

Κων/νος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

32

Γεωργίου 

Νικόλαος

Στρτης (ΚΔ)

ΓΜΚ

33

Γεωργόπουλος 

Δημήτριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

34

Γιαννακάκης 

Κοσμάς

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

35

Γιαννάκος

Στέφανος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

36

Γιαννιού 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

37

Γιαννόπουλος 

Παναγιώτης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

38

Γιαννόπουλος 

Στέφανος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

39

Γιατίλης 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

40

Γκαραμάτσας 

Δημήτριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

41

Γκόγκος 

Κων/νος

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

42

Γκουρομπίνος 

Αθανάσιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

43

Γρύλλος 

Δημήτριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

44

Γυπαράκης 

Κων/νος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

45

Δαλαμάγκας 

Ηλίας

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

46

Δασκαλάκης 

Εμμανουήλ

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

47

Δελλής 

Νικόλαος

Στρτης (ΚΔ)

ΓΜΚ

48

Δημητρίου 

Ιωάννης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

49

Δοϊτσίδης 

Χριστόδουλος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

50

Δούβρης

Θωμάς

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

51

Ελευθεριάδης 

Γερβάσιος

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

52

Ευαγγέλου

Θωμάς

Αρχϊας (ΠΖ)

ΑΜΚ

53

Ζάγκος 

Δημήτριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

54

Ζαρκάδας 

Δημοσθένης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

55

Ζαφειρίου 

Αθανάσιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

56

Ζαφειρόπουλος 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

57

Ζαφόλιας 

Φραντζέσκος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

58

Ζερβάκης 

Μιχαήλ

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

59

Ζησιμόπουλος  

Αντώνιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

60

Ζυγούρας 

Ασημάκης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

61

Ζωγραφόπουλος 

Κοσμάς

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

62

Ηλιάδης 

Αντώνιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

63

Ηλιάκης 

Ευτύχιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

64

Ηλιάκης 

Ζαχαρίας

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

65

Ηλίας 

Κων/νος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

66

Θειακός  

Κων/νος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

67

Θεοδοσόπουλος 

Αλέξανδρος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

68

Θεοδωρακάκος  

Αθανάσιος

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

69

Θεοδωρόπουλος 

Νικόλαος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

70

Θεοδωρόπουλος 

Σπυρίδων

Λχίας (ΚΔ)

ΓΜΚ

71

Θωμάς 

Βασίλειος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

72

Ιακωβίδης 

Γεώργιος

Αρχίας (ΠΖ)

ΓΜΚ

73

Ιακωβίδης 

Δημήτριος

Λχίας (ΚΔ)

ΓΜΚ

74

Καβακιώτης 

Δημήτριος

Στρτης (ΚΔ)

ΓΜΚ

75

Καβροχωριανός

Νικόλαος

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

76

Καδιανάκης 

Παύλος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

77

Κακαράντζας 

Χρυσόστομος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

78

Καλαμπόκης 

Λάμπρος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

79

Καλάργυρος 

Νικόλαος

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

80

Καλλέργης 

Βασίλειος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

81

Καλλέργης 

Εμμανουήλ

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

82

Καλλιαντέρης 

Θεόδωρος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

83

Καμπαγιάννης 

Ιωάννης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

84

Καμπουράκης 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

85

Καμτσιρίδης 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

86

Καούκης 

Ανδρέας

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

87

Καπάτος 

Ιωάννης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

88

Καπλανίδης 

Φίλιππος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

89

Καραγιάννης 

Πέτρος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

90

Καραγκιόζογλου 

Κων/νος

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

91

Καραΐσκος

Γεώργιος

Ανθγός (ΠΖ)

ΑΜΚ

92

Καραμπατζάκης 

Νικόλαος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

93

Καραπάνος  

Σταύρος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

94

Καρασαΐας

Χρήστος

Ανθγός (ΠΖ)

ΑΜΚ

95

Καρβέλης    

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

96

Καρπόζηλος 

Αλέξιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

97

Κασιμάκης 

Σωτήριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

98

Κατέρος 

Κων/νος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

99

Κατσιπάνος 

Ιωάννης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

100

Κεσκεσιάδης 

Γρηγόριος

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

101

Κεσκίνης 

Πασχάλης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

102

Κετικίδης 

Ηλίας

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

103

Κικής 

Σωτήριος

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

104

Κιουρτσόγλου    

Γέωργιος

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

105

Κιουτσούκης

Ιωάννης

Λγός (ΠΖ)

ΑΜΚ

106

Κισσάς 

Ηρακλής

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

107

Κοϊμτζόγλου

Κων/νος

Ανθγός (ΠΖ)

ΓΜΚ

108

Κοϊμτζόγλου

Νικόλαος

Ανθγός (ΠΖ)

ΚΕΜΚ

109

Κολιντζίκης 

Δημήτριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

110

Κόλλιας 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

111

Κολοκοτρώνης

Πλάτων

Υπλγός (ΠΖ)

ΑΜΚ

112

Κολυδάς 

Ιωάννης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

113

Κονδυλίδης  

Ιορδάνης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

114

Κοντζιάλης 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

115

Κοντογιάννης 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

116

Κοσκινάς (ΥΓ)

Κων/νος

Υπτρος (ΥΓ)

ΑΜΑΛ

117

Κοτσώνης 

Χρήστος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

118

Κουκουφίκης 

Χρήστος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

119

Κουλούμπας  

Ιωάννης

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

120

Κουλούρης 

Θεόδωρος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

121

Κουμλέλης 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

122

Κούρος               

Μαρίνος

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

123

Κουρούνης  

Σωτήριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

124

Κουρτίδης 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

125

Κουτσοβασίλης 

Βασίλειος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

126

Κουτσομπίνας 

Ευστάθιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

127

Κουτσονάκης   

Γεώργιος

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

128

Κρητσωτάκης 

Κων/νος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

129

Κρητσωτάκης 

Παντελής

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

130

Κρικέλης

Πέτρος

Ανθγός (ΠΖ)

ΑΜΚ

131

Κρυούσης (Κρυοσλής) 

Θωμάς

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

132

Κυριαζάκος 

Ιωάννης

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

133

Κυριάκος

Δημήτριος

Τχης (ΠΖ)

ΑΜΚ

134

Κύρκος 

Ευάγγελος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

135

Κωνσταντέλιας    

Ηλίας

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

136

Κωνσταντίνου  

Κων/νος

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

137

Λαγός 

Χρήστος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

138

Λαλιώτης 

Κων/νος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

139

Λάμπρου      

Χαρίλαος

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

140

Λαντζουράκης 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

141

Λεμόνης

Σωτήριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

142

Λιάμπας 

Γρηγόριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

143

Λιβανίδης 

Πέτρος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

144

Λιγδής  

Χρήστος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

145

Λιόντης

Βασίλειος

Ανθγός (ΠΖ)

ΑΜΚ

146

Λίτσας

Δημήτριος

Αρχίας (ΠΖ)

ΑΜΚ

147

Λουγιάκης 

Ευστράτιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

148

Λουράκης

Τηλέμαχος

Ανθγός (ΠΖ)

ΑΜΚ

149

Μαθιουδάκης   

Πέτρος

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

150

Μακρίνας 

Φραντζέσκος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

151

Μακρογκίκας 

Ανδρέας

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

152

Μακρόγλου 

Ιωάννης

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

153

Μακρυποδάκης 

Ιωάννης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

154

Μαλακωνάκης 

Αργύριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

155

Μάλαμας 

Δημήτριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

156

Μάνεσης 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

157

Μανιάτης 

Σπυρίδων

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

158

Μανουράς

Βασίλειος

Τχης (ΠΖ)

ΑΜΚ

159

Μαντάς

Χαράλαμπος

Ανθγός (ΠΖ)

ΑΜΚ

160

Μαντζαφούλης 

Δημήτριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

161

Μανωλάς 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

162

Μανωλάς 

Ματθαίος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

163

Μαρής 

Ιωάννης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

164

Μαρινόπουλος 

Ιωάννης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

165

Μαρκάκης   

Νικόλαος

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

166

Μαυράκης  

Χρήστος

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

167

Μαυρίδης 

Ελευθέριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

168

Μαυροματάκης 

Εμμανουήλ

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

169

Μαυρουδής 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

170

Μενύχτας 

Αχιλλέας

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

171

Μέσσας 

Βασίλειος

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

172

Μηλιάδης 

Ιωάννης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

173

Μήλιος 

Νικόλαος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

174

Μηλιτσόπουλος 

Παναγιώτης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

175

Μήσσου 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

176

Μίνης 

Ευάγγελος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

177

Μοναστηράκης 

Εμμανουήλ

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

178

Μονιάς 

Αιμίλιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

179

Μούντριζας 

Παναγιώτης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

180

Μπάζιος 

Δημήτριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

181

Μπακαρός   

Κων/νος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

182

Μπακούρης 

Χρυσόστομος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

183

Μπαλαμπάνης 

Θεόδωρος

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

184

Μπαλάφας 

Νικόλαος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

185

Μπαλτζής 

Κων/νος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

186

Μπαντουράκης 

Εμμανουήλ

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

187

Μπαραμπούτης

Γεώργιος

Λγός (ΠΖ)

ΑΜΚ

188

Μπαρώτας  

Κων/νος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

189

Μπατζικώστας 

Ανδρέας

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

190

Μπαχτσεβανίδης 

Νικόλαος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

191

Μπένος

Σταύρος

Υπλγός (ΠΖ)

ΑΜΚ

192

Μπεσίρης 

Κων/νος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

193

Μπικάκης 

Εμμανουήλ

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

194

Μπόμπολας 

Θεόδωρος

Στρτης (ΚΔ)

ΓΜΚ

195

Μπουτσιούλης 

Νικόλαος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

196

Μύταλας 

Βασίλειος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

197

Μωυσίδης 

Ιωάννης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

198

Νάκος 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

199

Νάτσας  

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

200

Νικολαΐδης 

Χρήστος

Στρτης (ΚΔ)

ΓΜΚ

201

Νικολάου 

Δημήτριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

202

Νικολάου 

Θεόδωρος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

203

Νόμπελης 

Σπυρίδων

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

204

Νταραμάρας 

Απόστολος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

205

Ντάφος 

Φώτιος

Στρτης (ΚΔ)

ΓΜΚ

206

Ντζούβαλης 

Ιωάννης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

207

Ντικούδης 

Δημήτριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

208

Ντούβας

Νικόλαος

Υπλγός (ΠΖ)

ΑΜΚ

209

Ξενιτίδης 

Κων/νος

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

210

Ξεσφίγγης  

Παναγιώτης

Στρτης (ΚΔ)

ΓΜΚ

211

Ξυπολιτάκης 

Κων/νος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

212

Οικονομάκης 

Κων/νος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

213

Παζαρλής 

Κων/νος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

214

Παλαπουκίδης 

Αριστείδης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

215

Παλιογιάννης    

Χρήστος

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

216

Παναγιωτάκης 

Μιχαήλ

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

217

Παναγιωτόπουλος 

Παναγιώτης

Λχίας (ΚΔ)

ΓΜΚ

218

Παπαδάκης 

Εμμανουήλ

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

219

Παπαδημητρίου 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

220

Παπαευσταθίου 

Ευστάθιος

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

221

Παπαμελετίου

Γεώργιος

Τχης (ΠΖ)

ΑΜΚ

222

Παπαποστόλου 

Νικόλαος

Στρτης (ΚΔ)

ΓΜΚ

223

Παρασκευόπουλος 

Βασίλειος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

224

Παρασκευόπουλος 

Ιωάννης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

225

Παρμάκης 

Θεόδωρος

Στρτης (ΚΔ)

ΓΜΚ

226

Πατητάρας 

Δημήτριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

227

Παύλου     

Δημήτριος

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

228

Παχούλης 

Παχούμιος

Στρτης (ΚΔ)

ΓΜΚ

229

Πεδιαδίτης 

Εμμανουήλ

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

230

Πελέκης 

Ευθύμιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

231

Πετρόπουλος 

Ανδρέας

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

232

Πετρόπουλος 

Βασίλειος

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

233

Πεχινάκης 

Δημήτριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

234

Πλαγιαννάκος 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

235

Πολατίδης 

Κων/νος

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

236

Πολύζος 

Αργύριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

237

Πουλής 

Ηλίας

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

238

Πουλίδης 

Βασίλειος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

239

Πούλιος 

Αργύριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

240

Πρατσινάκης 

Εμμανουήλ

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

241

Πρινιανάκης 

Στυλιανός

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

242

Πρίσκας

Χρήστος

Αρχίας (ΠΖ)

ΑΜΚ

243

Προκοπάκης 

Προκόπιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

244

Προσώτσανλης 

Περικλής

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

245

Ράπτης 

Αριστείδης

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

246

Ρεΐζης  

Περικλής

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

247

Ρέστας 

Νικόλαος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

248

Ριζάς  

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

249

Ρούβαλης 

Χρήστος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

250

Ρούκας

Δημοσθένης

Υπλγός (ΠΖ)

ΑΜΚ

251

Σαϊσανάς 

Βασίλειος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

252

Σαλούρος

Κων/νος

Ανθγός (ΠΖ)

ΑΜΚ

253

Σαλούστρος 

Σπυρίδων

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

254

Σαμούρκας   

Αργύριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

255

Σαμπατάκος 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

256

Σαντοριναίος 

Αναστάσιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

257

Σάπικας 

Παναγιώτης

Στρτης (ΚΔ)

ΓΜΚ

258

Σαραντάρης 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

259

Σαραντάρης 

Εμμανουήλ

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

260

Σεβαστός 

Σπυρίδων

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

261

Σερέτης 

Αλέξανδρος

Στρτης (ΚΔ)

ΓΜΚ

262

Σιαβάλας 

Γεώργιος

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

263

Σιακαβέλλας

Ηλίας

Ανθγός (ΠΖ)

ΑΜΚ

264

Σίδερης 

Ιωάννης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

265

Σιωπίδης 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

266

Σιωρόκος 

Δημήτριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

267

Σκιαδαρέσης 

Νικόλαος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

268

Σκλάβος 

Ιωάννης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

269

Σκοτίδας 

Ιωάννης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

270

Σκουλούδης (ΜΧ)

Φώτιος

Ανθγός (ΜΧ)

ΑΜΚ

271

Σοβισλής  

Ναούμ

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

272

Σπανάκης 

Αντώνιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

273

Σπετσιωτάκης 

Δημήτριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

274

Σπυρόπουλος 

Γεώργιος

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

275

Σπυρόπουλος 

Ευστάθιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

276

Σταματίου 

Δημήτριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

277

Στεργιόπουλος 

Δημήτριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

278

Στεφανουδάκης 

Ιωάννης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

279

Σφακιανάκης 

Ελευθέριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

280

Σφακιανάκης 

Εμμανουήλ

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

281

Σφακιανάκης 

Ιωάννης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

282

Σφενδόνης

Δημήτριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

283

Σωτηριάδης 

Βασίλειος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

284

Τασούλας 

Παναγιώτης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

285

Τατσάκης 

Χρήστος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

286

Τέλλογλου

Ιωάννης

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

287

Τερζάκης 

Κων/νος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

288

Τζάμος 

Θεόδωρος

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

289

Τζατζαδάκης  

Γεράσιμος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

290

Τζατζιμάκης

Γεώργιος

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

291

Τζελάτης 

Αριστείδης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

318

Τζιλιβάκης

Στέφανος

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

292

Τζίνης        

Βασίλειος

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

293

Τζουμάνης 

Παναγιώτης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

294

Τζουμέρκας 

Αστέριος

Στρτης (ΚΔ)

ΓΜΚ

295

Τζουράς 

Σωτήριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

296

Τονίδης 

Αθανάσιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

297

Τοπαλίδης 

Νικόλαος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

298

Τοπτσιώτης 

Ιωάννης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

299

Τόττας 

Τριαντάφυλλος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

300

Τούλης 

Ηλίας

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

301

Τρελλός  

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

302

Τρευλάκης 

Μανούσος

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

303

Τριαλώνης 

Ιωάννης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

304

Τριανταφυλλίδης 

Ιωάννης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

305

Τριπολιτσιώτης 

Νικόλαος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

306

Τρύφος 

Δημήτριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

307

Τσαγκαράκης

Δημήτριος

Ανθγός (ΠΖ)

ΑΜΚ

308

Τσαγκάρης 

Νικόλαος

Στρτης (ΚΔ)

ΓΜΚ

309

Τσαγκαρόπουλος 

Δημήτριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

310

Τσάκωνας 

Ευάγγελος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

311

Τσαλπαράς   

Αναστάσιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

312

Τσαμκιράνης

Δημήτριος

Ανθγός (ΠΖ)

ΑΜΚ

313

Τσάντζαλος 

Σωτήριος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

314

Τσαπράζης 

Αγγελος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

315

Τσεβάς 

Βασίλειος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

316

Τσιγαρίδας 

Θωμάς

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

317

Τσιγγενόπουλος 

Φαίδων

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

319

Τσιλιώνης

Λάμπρος

Αρχίας (ΠΖ)

ΑΜΚ

320

Τσίντζας

Χαράλαμπος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

321

Τσιράκης 

Στυλιανός

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

322

Τσίτρας 

Ηρακλής

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

323

Τσιτσιριδάκης

Αντώνιος

Ανθγός (ΠΖ)

ΑΜΚ

324

Τσιώγκας 

Παύλος

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

325

Τσολακίδης 

Παναγιώτης

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

326

Τσομπανούδης 

Αθανάσιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

327

Τσουρακάκης 

Χαράλαμπος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

328

Φαρσαράκης  

Μιχαήλ

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

329

Φθενός

Βασίλειος

Υπλγός (ΠΖ)

ΑΜΚ

330

Φλωροσκούφης 

Νικόλαος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

331

Φουντουραδάκης 

Νικόλαος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

332

Φύσαρης 

Ιωάννης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

333

Φωτιάδης 

Στέφανος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

334

Χανιωτάκης 

Σπυρίδων

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

335

Χατζηκωνσταντινίδης 

Ιωάννης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

336

Χατζόπουλος 

Χρήστος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

337

Χελιώτης 

Μιχαήλ

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

338

Χολής 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΓΜΚ

339

Χριστογιάννης  

Ταξιάρχης

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

340

Χριστοδούλου 

Βασίλειος

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

341

Χριστόπουλος 

Αθανάσιος

Δνέας (ΚΔ)

ΑΜΚ

342

Χριστόπουλος 

Μιχαήλ

Λχίας (ΚΔ)

ΑΜΚ

343

Χριστοφορίδης

Περικλής

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

344

Χρονιάρης 

Γεώργιος

Στρτης (ΚΔ)

ΑΜΚ

Παρουσίαση στη ΝΕΤ |του βιβλίου "ΝΙΚΗ" Ιούνιος 2011

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΜΕ ΑΥΤΑ:

Βίντεο Εκδηλώσεων (αποκαλυπτηρίων & παρελάσεων)