creta

cyprus

ΗΡΩΕΣ
ΧΩΡΙΣ
ΠΑΡΑΣΗΜΑ
"ΝΙΚΗ" ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ
Επιχείρηση "ΝΙΚΗ"  Φωτογραφικό Υλικό Ήρωες χωρίς παράσημα
niki

book cover1
  Το βιβλίο συνοδεύεται από το ντοκιμαντέρ «Ηρωες χωρίς παράσημα…» με σπάνιες εικόνες που βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας και μοναδικές συνεντεύξεις από τη δράση της Α΄Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.

Αιτήματα

Σύσταση συλλόγων με μέλη πολεμιστές Κύπρου έτους 1974 - Αρ. πρωτ 61

Εκτύπωση

Αθήνα 22 Σεπτεμβρίου 2008
Αρ. πρωτ 61
Προς
Γραφεία
Υπουργού
Εθνικής Άμυνας κ Βαγγέλη Μεϊμαράκη
Υφυπουργών Εθνικής Άμυνας
κ.κ. Κωνσταντίνου Τασούλα και Ιωάννη Πλακιωτάκη

Θέμα « Σύσταση συλλόγων με μέλη πολεμιστές Κύπρου έτους 1974 »

Κύριε Υπουργέ,
Με αφορμή την παρουσία στα μέσα ενημέρωσης του φερόμενου ως πρόεδρου του Συλλόγου Βετεράνων πολεμιστών Κύπρου 1974, κ Νικόλαου Αργυρόπουλου, και την πληροφορία από τη Δ/νση ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ, ότι δεν έχει υποβληθεί σε αυτή σχετικό αίτημα για αναγνώριση του εν λόγω συλλόγου, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Α. Σήμερα έχουν αναγνωριστεί και λειτουργούν επίσημα οι Πανελλήνιοι σύλλογοι «Κομάντος 74», «ΕΛΔΥΚ 74». «Εθνικής Φρουράς 74», «Αγωνιστών Κύπρου 74» και «Αγνοουμένων 74», που εκπροσωπούν το σύνολο των βετεράνων πολεμιστών Κύπρου 1974, που υπηρετούσαν το έτος 1974, στην 35η Μοίρα Καταδρομών, την ΕΛ.ΔΥ.Κ και την Εθνική Φρουρά, κατά συνέπεια θεωρούμε ότι ο οποιοσδήποτε νέος σύλλογος δεν έχει νομικό έρεισμα ίδρυσης και έγκρισης.

Β. Ο σύλλογος «Αγωνιστών Κύπρου 74», μέχρι πρότινος έφερε και τον τίτλο ΕΛ.ΔΥ.Κ,. Με απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου, που γνωρίζετε, του έγινε απαγόρευση να χρησιμοποιεί τον τίτλο αυτό, κατά συνέπεια δεν νομιμοποιείται καταστατικά να έχει εγγεγραμμένα μέλη, που υπηρέτησαν στην ΕΛ.ΔΥ.Κ.

Γ. Συμπληρωματικά σας γνωρίζουμε ότι ο εν λόγω σύλλογος σε κάθε ευκαιρία με το τίτλο του «Αγωνιστών Κύπρου-ΕΛΔΥΚ 74», παρουσιαζόταν και εξακολουθεί να παρουσιάζεται σαν εκπρόσωπος όλων των πολεμιστών Κύπρου 1974, στις αρχές κλπ, όπως ακριβώς έπραξε στην ανέγερση του Μνημείου του Περιστερίου, με τα γνωστά αποτελέσματα. Σήμερα έχουμε τη γνώμη ότι δε δικαιολογείται ο τίτλος αυτός, σύμφωνα με τα παραπάνω και την πρόσφατη αναγνώριση του τρίτου συλλόγου της «Εθνικής Φρουράς», γι αυτό πρέπει αφενός να αλλάξει ο τίτλος του και αφετέρου να τροποποιηθεί το καταστατικό του ως προς το τι εκπροσωπεί., αφού έχει ιδρυτικά μέλη του συλλόγου ΕΛ.ΔΥ.Κ και ενδεχόμενα άλλων συλλόγων.
Γενικότερα σύλλογοι με τίτλους-ονομασίες απροσδιόριστου εύρους, όπως Βετεράνων πολεμιστών Κύπρου 74, Αγωνιστών Κύπρου 74, δεν πρέπει να εγκρίνονται και οι υπάρχοντες να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα
Κύριε Υπουργέ και κύριοι Υφυπουργοί
Παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες, ώστε να σταματήσουν οι μετακινήσεις, από σύλλογο σε σύλλογο, με κριτήρια
α. της μη καταβολής συνδρομής,
β. της εγγραφής συμμετοχής στην αποστολή για το μνημόσυνο στην Κύπρο κάθε χρόνο, ενώ είχε πάει την προηγούμενη χρονιά με άλλο σύλλογο, γράφετε σε άλλον ομοειδή και
γ λέγοντας ότι θα κερδίσουν και αυτοί ότι κερδίσουν και οι μεγάλοι σύλλογοι με τους αγώνες τους.
Έτσι θα επιτευχθεί η ομόνοια μεταξύ των συλλόγων, θα ορθοποδήσουν οικονομικά, θα αποκτήσουν πραγματική ταυτότητα, θα αποφευχθούν οι διασπάσεις και η δημιουργία αποκομμάτων συλλόγων και θα υπάρχει η δυνατότητα παροχής ειλικρινών στοιχείων στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σας ευχαριστούμε πολύ

Με εξαιρετική τιή

Οι πρόεδροι
«ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»
Παναγιώτης Αφάλης

«Πολεμιστών ΕΛΔΥΚ 74»
Δημήτριος Σπανογιάννης

Παρουσίαση στη ΝΕΤ |του βιβλίου "ΝΙΚΗ" Ιούνιος 2011

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΜΕ ΑΥΤΑ:

Βίντεο Εκδηλώσεων (αποκαλυπτηρίων & παρελάσεων)