creta

cyprus

ΗΡΩΕΣ
ΧΩΡΙΣ
ΠΑΡΑΣΗΜΑ
"ΝΙΚΗ" ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ

(Ο Σύλλογός μας δεν έχει καμία σχέση με πολιτικά κόμματα-οργανώσεις. Δεν έχει προστάτες και δεν εκπροσωπείται από κανένα τρίτο.  Συνεργάζεται και αγωνίζεται με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πολεμιστών ΕΛ.ΔΥ.Κ 74 για τη διατήρηση ζωντανής της μνήμης των πεσόντων ηρώων, τη διάδοση-διάσωση της ιστορίας μας και την ικανοποίηση των αιτημάτων των μελών μας κλπ.
Δεν αναγνωρίζει τοπικούς μεμονωμένους «πολεμιστοδιασπαστές», πρωτοβουλίες και αποκόμματα πολεμικών οικιακών - οικογενειακών συλλόγων Κύπρου  με ευρείες  ονομασίες Αγωνιστές, Βετεράνοι και Έλληνες Μαχητές- πολεμιστές  Κύπρου 1964-1967 και 1974, με αυτοορισθέντες-αυτοβαπτισθέντες ισόβιους προέδρους, οι οποίοι είναι η αιτία για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων μας, έχουν τυπικά επταμελή και πλέον ΔΣ, ο εξής ένας, ο πρόεδρος και μέλη διωχθέντες από άλλους συλλόγους, με υπεύθυνες δηλώσεις «πολεμοτουρίστες» διπλοεγγεγραμμένους, χωρίς συνδρομή με αποκλειστικό έργο τη μόνιμη επιβάρυνση του Ελληνικού Και Κυπριακού λαού με τα έξοδα του ταξιδίου τους στην Κύπρο αρπάζοντας τις θέσεις άλλων συμπολεμιστών μας. Μάχεται τους γλύφτες, ψηφουλάκηδες, ατομοπροβολάκηδες (της καρέκλας, του στεφανιού, της πλακέτας και του μαρκουτσιού), λιβανιστές και εκμεταλλευτές της μνήμης των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας και της ιστορίας μας).

Το Βιβλίο των δημοσιογράφων κ κ Γιάννη Φασουλά και Γιάννη Σκάλκου, εκδόσεις «Αγαθός Λόγος» κ Διονυσίου Μακρή, με τίτλο «ΝΙΚΗ» στη Νεκρή Ζώνη—η Αντίσταση της Α΄ Μοίρας Καταδρομών στον «Αττίλα και την Προδοσία» στην Κύπρο το έτος 1974, με το ενσωματωμένο dvd των ιδίων με τίτλο «Ήρωες Χωρίς Παράσημα», το οποίο αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο και με τις  αρ. 1662/19-10-2011 και Σ.383/26-11-2012.αποφάσεις των  Γ. Ε. Στρατού και Αεροπορίας του ΥΕΘΑ εγκρίθηκε η άδεια εισόδου παρουσίασής του στις μονάδες του Στρατού και της Αεροπορίας στην Ελληνική Επικράτεια, θα το βρείτε στα γραφεία του Συλλόγου μας, τους τόπους όλων των εκδηλώσεων του Συλλόγου μας και στην Κύπρο κ Τανίδη Χρήστο τηλ 00357-22388386 και μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στέλνεται στα χέρια των ενδιαφερομένων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό στην τιμή των 15€ συν τα έξοδα αποστολής .

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Επιχείρηση "ΝΙΚΗ"  Φωτογραφικό Υλικό Ήρωες χωρίς παράσημα
niki

book cover1
  Το βιβλίο συνοδεύεται από το ντοκιμαντέρ «Ηρωες χωρίς παράσημα…» με σπάνιες εικόνες που βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας και μοναδικές συνεντεύξεις από τη δράση της Α΄Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.

Αιτήματα

Ευχαριστήρια Επιστολή - Αρ. πρωτ 62

Εκτύπωση

Αθήνα 22 Σεπτεμβρίου 2008
Αρ. πρωτ 62

Προς
Γραφεία κ κ
Υπουργού
Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη
Υφυπουργών Έθνικής Άμυνας
Κωνσταντίνου Τασούλα και Ιωάννη Πλακιωτάκη

Ευχαριστήρια Επιστολή

Αξιότιμοι κ κ Υπουργέ και Υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας
Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων μας εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες στα πρόσωπά σας για την ικανοποίηση μέρους των αιτημάτων μας και συγκεκριμένα:Σύμφωνα με τις διατάξεις¨
Α1. του άρθρου 1 του ν 3648/2008 Δικαιούνται άδειες εκμετάλλευσης περιπτέρων οι έφεδροι αξιωματικοί και οπλίτες θητείας, που συμμετείχαν με οιονδήποτε τρόπο στα πολεμικά γεγονότα της χρονικής περιόδου από την 20ή Ιουλίου έως την 20ή Αυγούστου 1974 στην Κύπρο, καθώς και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην Τυληρία και Λευκωσία και το έτος 1967 στην Κοφίνου και Αγίους Θεοδώρους της Κύπρου και σήμερα:
α.. αντιμετωπίζουν έντονο βιοποριστικό πρόβλημα ή β.. είναι μακροχρόνια άνεργοι ή γ.. αντιμετωπίζουν λόγω της συμμετοχής τους στα παραπάνω γεγονότα προβλήματα λειτουργικότητας για τα οποία αποφαίνεται η Ανωτάτη του Στρατού Υγειονομική Επιτροπή και δ. τα παιδιά των συμπολεμιστών, που έχουν αναπηρία πάνω από 60%.
2. του άρθρου 11 του ιδίου νόμου Χορήγηση ποσοστού μορίων για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές

Β. της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν 3670/2008.(ΦΕΚ 117/τΑ΄/20-6-2008, προάγονται στον καταληκτικό βαθμό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων οι πεσόντες και αγνοούμενοι της Κύπρου από την επόμενη ημέρα, που έπεσαν (οι έφεδροι στρατιώτες προάγονται στο βαθμό του Ανθυπασπιστή και οι έφεδροι Ανθυπολοχαγοί στο βαθμό του έφεδρου Λοχαγού) και γίνεται και η αντίστοιχη αναπροσαρμογή των συντάξεων των οικογενειών τους, από 1-7-2008, χωρίς αναδρομικά.
Με εξαιρετική τιή

Οι πρόεδροι
«ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»
Παναγιώτης Αφάλης

«Πολεμιστών ΕΛΔΥΚ 74»
 Δημήτριος Σπανογιάννης

Παρουσίαση στη ΝΕΤ |του βιβλίου "ΝΙΚΗ" Ιούνιος 2011

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΜΕ ΑΥΤΑ:

Βίντεο Εκδηλώσεων (αποκαλυπτηρίων & παρελάσεων)