creta

cyprus

ΗΡΩΕΣ
ΧΩΡΙΣ
ΠΑΡΑΣΗΜΑ
"ΝΙΚΗ" ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ

(Ο Σύλλογός μας δεν έχει καμία σχέση με πολιτικά κόμματα-οργανώσεις. Δεν έχει προστάτες και δεν εκπροσωπείται από κανένα τρίτο.  Συνεργάζεται και αγωνίζεται με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πολεμιστών ΕΛ.ΔΥ.Κ 74 για τη διατήρηση ζωντανής της μνήμης των πεσόντων ηρώων, τη διάδοση-διάσωση της ιστορίας μας και την ικανοποίηση των αιτημάτων των μελών μας κλπ.
Δεν αναγνωρίζει τοπικούς μεμονωμένους «πολεμιστοδιασπαστές», πρωτοβουλίες και αποκόμματα πολεμικών οικιακών - οικογενειακών συλλόγων Κύπρου  με ευρείες  ονομασίες Αγωνιστές, Βετεράνοι και Έλληνες Μαχητές- πολεμιστές  Κύπρου 1964-1967 και 1974, με αυτοορισθέντες-αυτοβαπτισθέντες ισόβιους προέδρους, οι οποίοι είναι η αιτία για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων μας, έχουν τυπικά επταμελή και πλέον ΔΣ, ο εξής ένας, ο πρόεδρος και μέλη διωχθέντες από άλλους συλλόγους, με υπεύθυνες δηλώσεις «πολεμοτουρίστες» διπλοεγγεγραμμένους, χωρίς συνδρομή με αποκλειστικό έργο τη μόνιμη επιβάρυνση του Ελληνικού Και Κυπριακού λαού με τα έξοδα του ταξιδίου τους στην Κύπρο αρπάζοντας τις θέσεις άλλων συμπολεμιστών μας. Μάχεται τους γλύφτες, ψηφουλάκηδες, ατομοπροβολάκηδες (της καρέκλας, του στεφανιού, της πλακέτας και του μαρκουτσιού), λιβανιστές και εκμεταλλευτές της μνήμης των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας και της ιστορίας μας).

Το Βιβλίο των δημοσιογράφων κ κ Γιάννη Φασουλά και Γιάννη Σκάλκου, εκδόσεις «Αγαθός Λόγος» κ Διονυσίου Μακρή, με τίτλο «ΝΙΚΗ» στη Νεκρή Ζώνη—η Αντίσταση της Α΄ Μοίρας Καταδρομών στον «Αττίλα και την Προδοσία» στην Κύπρο το έτος 1974, με το ενσωματωμένο dvd των ιδίων με τίτλο «Ήρωες Χωρίς Παράσημα», το οποίο αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο και με τις  αρ. 1662/19-10-2011 και Σ.383/26-11-2012.αποφάσεις των  Γ. Ε. Στρατού και Αεροπορίας του ΥΕΘΑ εγκρίθηκε η άδεια εισόδου παρουσίασής του στις μονάδες του Στρατού και της Αεροπορίας στην Ελληνική Επικράτεια, θα το βρείτε στα γραφεία του Συλλόγου μας, τους τόπους όλων των εκδηλώσεων του Συλλόγου μας και στην Κύπρο κ Τανίδη Χρήστο τηλ 00357-22388386 και μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στέλνεται στα χέρια των ενδιαφερομένων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό στην τιμή των 15€ συν τα έξοδα αποστολής .

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Επιχείρηση "ΝΙΚΗ"  Φωτογραφικό Υλικό Ήρωες χωρίς παράσημα
niki

book cover1
  Το βιβλίο συνοδεύεται από το ντοκιμαντέρ «Ηρωες χωρίς παράσημα…» με σπάνιες εικόνες που βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας και μοναδικές συνεντεύξεις από τη δράση της Α΄Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.

Αιτήματα

Ενημερωτικό Σημείωμα - Αρ. πρωτ 65

Εκτύπωση

Αθήνα 22 Σεπτεμβρίου 2008
Αρ. πρωτ 65

Προς
Γραφεία κκ
Υπουργού
Εθνικής Άμυνας κ Βαγγέλη Μεϊμαράκη
Υφυπουργών Εθνικής Άμυνας
Κωνσταντίνου Τασούλα και Ιωάννη Πλακιωτάκη

Ενημερωτικό Σημείωμα

Πρόσφατα και σύμφωνα με τις παρακάτω διατάξεις ικανοποιήθηκε μέρος των αιτημάτων και συγκεκριμένα με τις διατάξεις
Α1. του άρθρου 1 του ν 3648/2008 χορηγούνται άδειες εκμετάλλευσης περιπτέρων μόνο στους «αναξιοπαθούντες συμπολεμιστές μας και όχι στο σύνολο»

2. του άρθρου 11 του ιδίου νόμου χορηγείται ποσοστό μορίων 10% επί ποσοστού 35% για την εισαγωγή στις στρατιωτικές σχολές, δηλαδή και εδώ έγινε μερική χορήγηση (ποσοστό επί ποσοστού), και πέραν αυτού δεν ισχύει και για τις αστυνομικές σχολές.
Β. της παρ. 3 του άρθρου 4 του ν 3670/2008. ικανοποιήθηκε στο ακέραιο το αίτημά μας για προαγωγή στον καταληκτικό βαθμό των πεσόντων Ηρώων με αντίστοιχη αναπροσαρμογή των συντάξεων των οικογενειών τους και δεν έχουμε παρά να σας ευχαριστήσουμε και πάλι.

Μετά τα παραπάνω τα αιτήματά μας διαμορφώνονται ως εξής:

1. Χορήγηση άδειας εκμετάλλευσης περιπτέρου στο σύνολο των πολεμιστών.
2. Τροποποίηση των διατάξεων του Ν. 2190/94, ώστε να αντικατασταθεί το τετράμηνο με τις λέξεις «οι κάτοχοι Βεβαίωσης Ζώνης των Πρόσω». Δηλαδή να νομοθετηθεί η ισχύς, της βεβαίωσης Ζώνης των Πρόσω, (πολεμιστή), ως δικαιολογητικού, χωρίς χρονικές δεσμεύσεις – προϋποθέσεις.
3. Εφάπαξ γενναία οικονομική ενίσχυση α. των αναξιοπαθούντων συμπολεμιστών μας και β. των συζύγων των νεκρών σε ειρήνη συμπολεμιστών μας με παράλληλη χορήγηση, εναλλακτικά, άδειας προπό ή λαϊκής ή ταξί, φορτηγού βυτιοφόρου.
4. Ένταξη των κατόχων βεβαίωσης Ζώνης των Πρόσω:
α. στις προστατευτικές διατάξεις του άρθρου 1 του Νόμου 2643/98 ( ΦΕΚ 220/τΑ΄/28-9-98) «προσλήψεις στο Δημόσιο Τομέα παιδιών πολεμιστών Κύπρου». β. και του ΝΔ 582/1970 εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων σε διπλάσια των χορηγηθέντων ποσοστών και επέκταση στις Αστυνομικές και λοιπές σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας και γ. κατεξαίρεση προσλήψεις των παιδιών πολεμιστών Κύπρου, ως οπλιτών επταετούς υποχρέωσης στις ένοπλες δυνάμεις.
5. Αντί του παραπάνω 4. το διορισμό ενός παιδιού πολεμιστή στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα.
6. Αναγνώριση, με δαπάνη του δημοσίου, στο διπλό όλου του χρόνου που υπηρετήσαμε στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κύπρου, από 20 Ιουλίου 1974 και μέχρι την επάνοδό μας στην Ελλάδα.
7. Στους κατέχοντες βεβαίωση Ζώνης των Πρόσω χορήγηση: πολεμικού επιδόματος 15% στο βασικό μισθό και τιμητική προαγωγή με αποδοχές κατά ένα βαθμό, εκτός ιεραρχίας και υπάρχουσας θέσης, στους υπηρετούντες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, (διατάξεις που ίσχυσαν για τους παλιούς πολεμιστές, άρθρο 11 του Π.Δ.1799/42).
8. Άνοιγμα του φακέλου της Κύπρου
9. Ενημέρωση από τα αρμόδια Στρατολογικά Γραφεία των ατομικών μερίδων μας, στα αντίστοιχα βιβλία με τη μεταβολή της συμμετοχής μας στις πολεμικές επιχειρήσεις της Κύπρου και επιχορήγηση των συλλόγων μας από τους αρμόδιους φορείς ,ανάλογη των δραστηριοτήτων μας.
Σας ευχαριστούμε πολύ
Με εξαιρετική τιή

Οι πρόεδροι
«ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»
Παναγιώτης Αφάλης

«Πολεμιστών ΕΛΔΥΚ 74»
Δημήτριος Σπανογιάννης

Παρουσίαση στη ΝΕΤ |του βιβλίου "ΝΙΚΗ" Ιούνιος 2011

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΜΕ ΑΥΤΑ:

Βίντεο Εκδηλώσεων (αποκαλυπτηρίων & παρελάσεων)