creta

cyprus

ΗΡΩΕΣ
ΧΩΡΙΣ
ΠΑΡΑΣΗΜΑ
"ΝΙΚΗ" ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ

(Ο Σύλλογός μας δεν έχει καμία σχέση με πολιτικά κόμματα-οργανώσεις. Δεν έχει προστάτες και δεν εκπροσωπείται από κανένα τρίτο.  Συνεργάζεται και αγωνίζεται με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πολεμιστών ΕΛ.ΔΥ.Κ 74 για τη διατήρηση ζωντανής της μνήμης των πεσόντων ηρώων, τη διάδοση-διάσωση της ιστορίας μας και την ικανοποίηση των αιτημάτων των μελών μας κλπ.
Δεν αναγνωρίζει τοπικούς μεμονωμένους «πολεμιστοδιασπαστές», πρωτοβουλίες και αποκόμματα πολεμικών οικιακών - οικογενειακών συλλόγων Κύπρου  με ευρείες  ονομασίες Αγωνιστές, Βετεράνοι και Έλληνες Μαχητές- πολεμιστές  Κύπρου 1964-1967 και 1974, με αυτοορισθέντες-αυτοβαπτισθέντες ισόβιους προέδρους, οι οποίοι είναι η αιτία για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων μας, έχουν τυπικά επταμελή και πλέον ΔΣ, ο εξής ένας, ο πρόεδρος και μέλη διωχθέντες από άλλους συλλόγους, με υπεύθυνες δηλώσεις «πολεμοτουρίστες» διπλοεγγεγραμμένους, χωρίς συνδρομή με αποκλειστικό έργο τη μόνιμη επιβάρυνση του Ελληνικού Και Κυπριακού λαού με τα έξοδα του ταξιδίου τους στην Κύπρο αρπάζοντας τις θέσεις άλλων συμπολεμιστών μας. Μάχεται τους γλύφτες, ψηφουλάκηδες, ατομοπροβολάκηδες (της καρέκλας, του στεφανιού, της πλακέτας και του μαρκουτσιού), λιβανιστές και εκμεταλλευτές της μνήμης των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας και της ιστορίας μας).

Το Βιβλίο των δημοσιογράφων κ κ Γιάννη Φασουλά και Γιάννη Σκάλκου, εκδόσεις «Αγαθός Λόγος» κ Διονυσίου Μακρή, με τίτλο «ΝΙΚΗ» στη Νεκρή Ζώνη—η Αντίσταση της Α΄ Μοίρας Καταδρομών στον «Αττίλα και την Προδοσία» στην Κύπρο το έτος 1974, με το ενσωματωμένο dvd των ιδίων με τίτλο «Ήρωες Χωρίς Παράσημα», το οποίο αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο και με τις  αρ. 1662/19-10-2011 και Σ.383/26-11-2012.αποφάσεις των  Γ. Ε. Στρατού και Αεροπορίας του ΥΕΘΑ εγκρίθηκε η άδεια εισόδου παρουσίασής του στις μονάδες του Στρατού και της Αεροπορίας στην Ελληνική Επικράτεια, θα το βρείτε στα γραφεία του Συλλόγου μας, τους τόπους όλων των εκδηλώσεων του Συλλόγου μας και στην Κύπρο κ Τανίδη Χρήστο τηλ 00357-22388386 και μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στέλνεται στα χέρια των ενδιαφερομένων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό στην τιμή των 15€ συν τα έξοδα αποστολής .

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Επιχείρηση "ΝΙΚΗ"  Φωτογραφικό Υλικό Ήρωες χωρίς παράσημα
niki

book cover1
  Το βιβλίο συνοδεύεται από το ντοκιμαντέρ «Ηρωες χωρίς παράσημα…» με σπάνιες εικόνες που βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας και μοναδικές συνεντεύξεις από τη δράση της Α΄Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.

Αιτήματα

PDFΠρος
Νομαρχία Αθηνών Αθήνα 16 Μαίου 2010
Τομέας Κεντρικός Αρ. πρωτ 39
Δνση Αστικών Υποθέσεων

ΘΕΜΑ «Παραχώρηση δικαιώματος άδειας εκμετάλλευσης περιπτέρων σε Αγωνιστές Επιχειρήσεων Κύπρου (σύμφωνα με τις διατάξεις του Π.Δ 37/ΦΕΚ 54/01-04-2009)».

Σχετικά: 1. το αρ. οικ 2089/27-4-2010 έγγραφό σας
2. το αρ. 37/07-05-2010 έγγραφό μας
Συνέχεια του πιο πάνω σχετικού εγγράφου σας και μετά από τηλεφωνική επικοινωνία, σας στέλνουμε το σχετικό δικό μας με α/α 2 και σας γνωρίζουμε ότι η παράλειψη ενημέρωσης νόμιμων Συλλόγων παραχώρησης δικαιώματος άδειας εκμετάλλευσης περιπτέρων, ενδεχόμενα να δημιουργήσει προβλήματα σχετικά με τη γνώση της προκήρυξης και την αντίστοιχη ημερομηνία ισχύος και λήξης αυτής, σε σχέση με τις επακόλουθες διαδικασίες, για το λόγο αυτό και για δική σας εξυπηρέτηση, παρούσα και μελλοντική, φρονούμε ότι πρέπει να απευθυνθείτε για τους δικαιούχους του άρθρου 21 του Ν 2641/98 στην αρμόδια υπηρεσία ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ Πέτρου Ράλλη 1 τκ 17778 Ταύρος τηλ 210-3457717.

Πέραν αυτών παρακαλούμε, ανεξάρτητα του ότι είμαστε ενήμεροι, για κατοχύρωσή σας να μας συμπεριλάβετε στους αποδέκτες με κοινοποίηση του εγγράφου σας στην παραπάνω διεύθυνσή μας.
Επίσης πρέπει να γνωρίζετε ότι δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι κανένας από τους αποδέκτες, που μας γνωρίζουν πάρα πολύ καλά, δεν σας ενημέρωσε για την παράλειψη μας από τον πίνακα αποδεκτών και φυσικά ούτε και εμάς (με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πολεμιστών ΕΛ.ΔΥ.Κ 1974 συνεργαζόμαστε) και πιθανόν και άλλων Συλλόγων, που γνωρίζει η αρμόδια προαναφερθείσα Διεύθυνση του Γενικού Επιτελείου Στρατού.
Άλλωστε θα χρειαστείτε και εκπροσώπους στις επιτροπές για τους οποίους πρέπει να έχετε νομιμοποιητικά στοιχεία.
Τέλος είμαστε στη διάθεσή σας για ό,τι μπορούμε να σας βοηθήσουμε στα πλαίσια των κείμενων «Περί πολεμιστών Κύπρου 1974» διατάξεων.
Σας ευχαριστούμε πολύ
Κοινοποίηση: Γραφείο κ Νομάρχη.

Δείτε όλες τις επιστολές εδώ.

Παρουσίαση στη ΝΕΤ |του βιβλίου "ΝΙΚΗ" Ιούνιος 2011

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΜΕ ΑΥΤΑ:

Βίντεο Εκδηλώσεων (αποκαλυπτηρίων & παρελάσεων)