Αιτήματα

Επιστροφή χρημάτων

Εκτύπωση

Προς
1. ΓΕΣ/ ΔΕΠΑΘΑ Αθήνα 29 Απριλίου 2010
2. Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς Αρ. πρωτ 34

Θέμα « Επιστροφή χρημάτων»
Σχετική η παρ 7β του αρ. 208/22-12-2009 εγγράφου μας
Είμαστε ο σύλλογος «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74», που ιδρύθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1985 από στρατιώτες καταδρομείς (λοκατζήδες της Α΄ Μοίρας Καταδρομών Μάλεμε Χανίων και μία διμοιρία της Γ΄ Μοίρας Καταδρομών) από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στην αεραποβατική επιχείρηση μεταφοράς προσωπικού, με αεροσκάφη τύπου NOR-ATLAS της πολεμικής αεροπορίας, από την Ελλάδα στην Κύπρο, τη νύχτα της 21ης-22ας Ιουλίου 1974, για ενίσχυση των σκληρά μαχόμενων Ελλαδικών και Κυπριακών δυνάμεων κατά των Τουρκικών δυνάμεων εισβολής -Αττίλας 1 και Αττίλας 2-, επιχείρηση που ονομάστηκε «ΝΙΚΗ» και χαρακτηρίστηκε, τόσο από τον ελληνικό, όσο και από τον ξένο τύπο, ως επιχείρηση αυτοκτονίας, στη διάρκεια της οποίας βλήθηκαν όλα τα αεροσκάφη, από φίλια και εχθρικά πυρά, καταρρίφθηκε ένα με συνέπεια να βρουν φρικτό θάνατο όλοι οι επιβαίνοντες σ’ αυτό, πλην ενός, είκοσι επτά (27) λοκατζήδες και τέσσερις (4) αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας και δύο (2) λοκατζήδες από έτερο αεροσκάφος. Στη συνέχεια από την ημέρα που βρεθήκαμε στην Κύπρο συμμετείχαμε στις νικηφόρες μάχες του αεροδρομίου της Λευκωσίας στις 23 Ιουλίου και Σχολής Γρηγορίου (Ύψωμα Κολοκασίδη) 16-17 Αυγούστου και φέραμε σε πέρας με επιτυχία τις αποστολές, που μας ανατέθηκαν. Η δε παρουσία επί επτάμηνο και πλέον στην Κύπρο αποθάρρυνε την Τουρκία για περαιτέρω επιθέσεις και αναπτέρωσε το ηθικό των αδελφών Κυπρίων.Ο Σύλλογος μας ανήκει στα πολεμικά σωματεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν.2641/98.


Σας υποβάλλουμε τα σχετικά παραστατικά πληρωμής ποσού ύψους τετρακοσίων ογδόντα έξι (486)€, που καταβάλαμε για να καλύψουμε τη δαπάνη εξόδων διαμονής στο ξενοδοχείο HILTON για συμπολεμιστή μας, που μένει μόνιμα στην Κύπρο και για το γιο συμπολεμιστή μας, που υπηρετούσε, στην 35η Μοίρα Καταδρομών, εκεί που υπηρέτησε ο συμπολεμιστής μας νεκρός σε ειρήνη πατέρας του και παρακαλούμε για την αντίστοιχη επιστροφή των καταβληθέντων σε μας και τον ανάλογο καταλογισμό στους υπεύθυνους με δεδομένα ότι:
α. Εδώ και δέκα χρόνια τηρούσαμε έγγραφα και σε γνώση των ιδίων αρμοδίων αρχών της Ελλάδας και Κύπρου (ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ—ΓΕΕΦ) την τακτική αυτή, χωρίς ποτέ να κληθούμε να καταβάλλουμε την αντίστοιχη δαπάνη και
β. Μας έφεραν σκόπιμα προ τετελεσμένων γεγονότων, αφού μας ενημέρωσαν την προτελευταία ημέρα, ενώ γνώριζαν τη διαμονή από την πρώτη ημέρα.

Κοινοποίηση:
1. Γραφεία Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας κκ Ευάγγελου Βενιζέλου και Πάνου Μπεγλίτη 2. Γραφείο Υπουργού ¨Άμυνας Κυπριακής Δημοκρατίας κ Παπακώστα Κώστα
3. Κυπριακή Πρεσβεία στην Αθήνα 4. Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ)
Σας ευχαριστούμε πολύ.