creta

cyprus

ΗΡΩΕΣ
ΧΩΡΙΣ
ΠΑΡΑΣΗΜΑ
"ΝΙΚΗ" ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ
Επιχείρηση "ΝΙΚΗ"  Φωτογραφικό Υλικό Ήρωες χωρίς παράσημα
niki

book cover1
  Το βιβλίο συνοδεύεται από το ντοκιμαντέρ «Ηρωες χωρίς παράσημα…» με σπάνιες εικόνες που βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας και μοναδικές συνεντεύξεις από τη δράση της Α΄Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.

Αιτήματα

Διαμαρτυρία 2η για την παρέλαση

Εκτύπωση

Προς
ΓΕΣ/Δνση Ενημέρωσης και Δημοσίων Σχέσεων
Μεσογείων 227-231 τκ15451 Αθήνα fax 210- 6465331 Αρ. πρωτ 42
Αθήνα 5 Ιουνίου 2010


Θέμα «Επανάληψη εγγράφου διαμαρτυρίας ».

Είμαστε ο σύλλογος «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74», που ιδρύθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1985 από στρατιώτες καταδρομείς (λοκατζήδες της Α΄ Μοίρας Καταδρομών Μάλεμε Χανίων και μία διμοιρία της Γ΄ Μοίρας Καταδρομών) από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στην αεραποβατική επιχείρηση μεταφοράς προσωπικού, με αεροσκάφη τύπου NOR-ATLAS της πολεμικής αεροπορίας, από την Ελλάδα στην Κύπρο, τη νύχτα της 21ης-22ας Ιουλίου 1974, για ενίσχυση των σκληρά μαχόμενων Ελλαδικών και Κυπριακών δυνάμεων κατά των Τουρκικών δυνάμεων εισβολής -Αττίλας 1 και Αττίλας 2-, επιχείρηση που ονομάστηκε «ΝΙΚΗ» και χαρακτηρίστηκε, τόσο από τον ελληνικό, όσο και από τον ξένο τύπο, ως επιχείρηση αυτοκτονίας, στη διάρκεια της οποίας βλήθηκαν όλα τα αεροσκάφη, από φίλια και εχθρικά πυρά, καταρρίφθηκε ένα με συνέπεια να βρουν φρικτό θάνατο όλοι οι επιβαίνοντες σ’ αυτό, πλην ενός, είκοσι επτά (27) λοκατζήδες και τέσσερις (4) αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας και δύο (2) λοκατζήδες από έτερο αεροσκάφος. Στη συνέχεια από την ημέρα που βρεθήκαμε στην Κύπρο συμμετείχαμε στις νικηφόρες μάχες του αεροδρομίου της Λευκωσίας στις 22-23 Ιουλίου και Σχολής Γρηγορίου (Ύψωμα Κολοκασίδη) 16-17 Αυγούστου και φέραμε σε πέρας με επιτυχία τις αποστολές, που μας ανατέθηκαν. Η δε παρουσία επί επτάμηνο στην Κύπρο αποθάρρυνε την Τουρκία για περαιτέρω επιθέσεις και αναπτέρωσε το ηθικό των αδελφών Κυπρίων Σήμερα ο σύλλογος μας ανήκει στα πολεμικά σωματεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν.2641/98.

Σας γνωρίζουμε ότι αντιπροσωπεία του Συλλόγου μας συμμετείχε στη στρατιωτική παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Σύνταγμα, ενώπιον της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας συνοδεύοντας τιμητικά τους Αναπήρους Πολέμων και παρακαλούμε να μας γνωρίσετε: α. τους λόγους για τους οποίους ο εκφωνητής παρέλειψε να εκφωνήσει την παρουσία και συμμετοχή μας στην παρέλαση, που έγινε σύμφωνα με το πρόγραμμα και το πρωτόκολλο για τρίτη συνεχή χρονιά και επί πλέον, όπως και πέρυσι ο πρόεδρος του Συλλόγου μας, έκανε μία υπενθύμιση παρέχοντας έγγραφα τα στοιχεία ταυτότητας του Συλλόγου μας, πριν το ξεκίνημα της παρέλασης στο αρμόδιο κλιμάκιο του Συντάγματος, παρόλο που τον διαβεβαίωσαν ότι δεν απαιτείται, λέγοντάς του «ότι είσαστε πλέον γνωστοί σας ξέρουμε» β. τα πλήρη στοιχεία όλων των υπευθύνων και γ. τις από μέρους σας ενέργειες για δυνατή επανόρθωση της ηθικής ζημιάς, που προκλήθηκε στο Σύλλογό μας.
Τέλος, ευχαριστούμε τους αρμοδίους της ΝΕΤ για την αποστολή του dvd,ανεξάρτητα της χρησιμότητάς του, αφού είναι «μουγκό» στο μέρος που μας αφορά.

Κοινοποίηση:
1. Γραφείο κ Υπουργού Εθνικής Άμυνας 2. Γραφείο κ Νομάρχη Αθηνών.3. Γραφείο προέδρου ΝΕΤ
Σας ευχαριστούμε πολύ
 

Παρουσίαση στη ΝΕΤ |του βιβλίου "ΝΙΚΗ" Ιούνιος 2011

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΜΕ ΑΥΤΑ:

Βίντεο Εκδηλώσεων (αποκαλυπτηρίων & παρελάσεων)