creta

cyprus

ΗΡΩΕΣ
ΧΩΡΙΣ
ΠΑΡΑΣΗΜΑ
"ΝΙΚΗ" ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ

(Ο Σύλλογός μας δεν έχει καμία σχέση με πολιτικά κόμματα-οργανώσεις. Δεν έχει προστάτες και δεν εκπροσωπείται από κανένα τρίτο.  Συνεργάζεται και αγωνίζεται με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πολεμιστών ΕΛ.ΔΥ.Κ 74 για τη διατήρηση ζωντανής της μνήμης των πεσόντων ηρώων, τη διάδοση-διάσωση της ιστορίας μας και την ικανοποίηση των αιτημάτων των μελών μας κλπ.
Δεν αναγνωρίζει τοπικούς μεμονωμένους «πολεμιστοδιασπαστές», πρωτοβουλίες και αποκόμματα πολεμικών οικιακών - οικογενειακών συλλόγων Κύπρου  με ευρείες  ονομασίες Αγωνιστές, Βετεράνοι και Έλληνες Μαχητές- πολεμιστές  Κύπρου 1964-1967 και 1974, με αυτοορισθέντες-αυτοβαπτισθέντες ισόβιους προέδρους, οι οποίοι είναι η αιτία για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων μας, έχουν τυπικά επταμελή και πλέον ΔΣ, ο εξής ένας, ο πρόεδρος και μέλη διωχθέντες από άλλους συλλόγους, με υπεύθυνες δηλώσεις «πολεμοτουρίστες» διπλοεγγεγραμμένους, χωρίς συνδρομή με αποκλειστικό έργο τη μόνιμη επιβάρυνση του Ελληνικού Και Κυπριακού λαού με τα έξοδα του ταξιδίου τους στην Κύπρο αρπάζοντας τις θέσεις άλλων συμπολεμιστών μας. Μάχεται τους γλύφτες, ψηφουλάκηδες, ατομοπροβολάκηδες (της καρέκλας, του στεφανιού, της πλακέτας και του μαρκουτσιού), λιβανιστές και εκμεταλλευτές της μνήμης των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας και της ιστορίας μας).

Το Βιβλίο των δημοσιογράφων κ κ Γιάννη Φασουλά και Γιάννη Σκάλκου, εκδόσεις «Αγαθός Λόγος» κ Διονυσίου Μακρή, με τίτλο «ΝΙΚΗ» στη Νεκρή Ζώνη—η Αντίσταση της Α΄ Μοίρας Καταδρομών στον «Αττίλα και την Προδοσία» στην Κύπρο το έτος 1974, με το ενσωματωμένο dvd των ιδίων με τίτλο «Ήρωες Χωρίς Παράσημα», το οποίο αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο και με τις  αρ. 1662/19-10-2011 και Σ.383/26-11-2012.αποφάσεις των  Γ. Ε. Στρατού και Αεροπορίας του ΥΕΘΑ εγκρίθηκε η άδεια εισόδου παρουσίασής του στις μονάδες του Στρατού και της Αεροπορίας στην Ελληνική Επικράτεια, θα το βρείτε στα γραφεία του Συλλόγου μας, τους τόπους όλων των εκδηλώσεων του Συλλόγου μας και στην Κύπρο κ Τανίδη Χρήστο τηλ 00357-22388386 και μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στέλνεται στα χέρια των ενδιαφερομένων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό στην τιμή των 15€ συν τα έξοδα αποστολής .

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Επιχείρηση "ΝΙΚΗ"  Φωτογραφικό Υλικό Ήρωες χωρίς παράσημα
niki

book cover1
  Το βιβλίο συνοδεύεται από το ντοκιμαντέρ «Ηρωες χωρίς παράσημα…» με σπάνιες εικόνες που βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας και μοναδικές συνεντεύξεις από τη δράση της Α΄Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.

Αιτήματα

Ετήσιες Επέτειοι Μνημοσύνων Πεσόντων στην Κύπρο το έτος 1974

Εκτύπωση

Προς :
1. Γραφεία Υπουργού και Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Άμυνας
κκ Ευάγγελου Βενιζέλου και Πάνου Μπεγλίτη
2. .Γραφείο Υπουργού ¨Άμυνας Κυπριακής Δημοκρατίας Αθήνα 8 Ιουνίου 2010
κ Κώστα Παπακώστα Αρ. πρωτ 45

Θέμα: «Ετήσιες Επέτειοι Μνημοσύνων Πεσόντων στην Κύπρο το έτος 1974».

Σχετικά: 1. Η με αρ. πρωτ. 36/07-05-2010 επιστολή μας
2. Η αρ. Σ.657/463/8/159115/2-6-2010 εγκύκλιο της ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ. Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων

Αξιότιμοι κ Υπουργοί σας χαιρετούμε
Με το παραπάνω σχετικό 1 σας γνωρίσαμε με κάθε λεπτομέρεια τα προβλήματα της λειτουργίας του «θεσμού» των Ετήσιων Επετειακών εκδηλώσεων για τους πεσόντες στην Κύπρο το έτος 1974.
Επίσης σας γνωρίσαμε και τον απηνή διωγμό που υπέστη ο Σύλλογός μας την τελευταία πενταετία, και την απομάκρυνσή μας από το σπίτι μας την 35η Μοίρα Καταδρομών στην τέλεση του μνημοσύνου για τους πεσόντες συμπολεμιστές, φίλους μας, παιδιά μας και αδέλφια καταδρομείς, επειδή ζητούσαμε τα αυτονόητα, δηλαδή την τέλεση ενός αξιοπρεπούς –καταδρομικού μνημοσύνου, για τους πεσόντες Ήρωες μας, αντάξιου της μνήμης των.
Για όλα τα παραπάνω ζητήσαμε μία συνάντηση από τους αρμόδιους φορείς (Κυπριακή Πρεσβεία στην Ελλάδα και Ο.Κ.Ο. Ελλάδας), για μία ενημέρωση, η οποία όπως φαίνεται δε θα γίνει, μετά την κοινοποίηση της ανωτέρω με αρ. Σ.657/463/8/159115 εγκυκλίου της ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ. Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, σύμφωνα με την οποία από φέτος περιορίζεται ο αριθμός της αντιπροσωπεία των συμπολεμιστών μας με τη συμμετοχή ενός (1) μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου και από ένα (1) μέλος από κάθε οικογένεια πεσόντος Ήρωα.

Κύριοι Υπουργοί
το πάγιο αίτημά μας ήταν και είναι η παρουσία μας, όσο ζούμε, στην Κύπρο να περιοριστεί στην τέλεση ενός αξιοπρεπούς – ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΟΥ μνημοσύνου, για τους πεσόντες Ήρωες μας από τους αρμόδιους φορείς, αντάξιου της μνήμης των. (τέλεση πρωινή ώρα, τήρηση πρωτοκόλλου, μη παρουσία εκπροσώπων αποκομμάτων Συλλόγων, γεύμα και καφέ με τους «απογόνους» μας αξιωματικούς και καταδρομείς στους χώρους εστίασης της μονάδας,(35 Μοίρας Καταδρομών, του πρόσκαιρου σπιτιού μας) στην Κύπρο και επιστροφή ή δυνατόν και αυθημερόν στην Ελλάδα ή την επόμενη με την παρουσία από την πλευρά του Συλλόγου μας ολιγομελούς αντιπροσωπείας συμπολεμιστών και συγγενών των πεσόντων Ηρώων, μέχρι δέκα (10) άτομα, των οποίων τις μετακινήσεις θα καλύψει το υπάρχον «λεωφορειάκι» της 35ης Μοίρας. Καταδρομών.
Το κόστος της αντιπροσωπείας μας σαφώς θα είναι πολύ μικρότερο από αυτό που θα απαιτηθεί, σύμφωνα με την εγκύκλιο και την προφορική ενημέρωση που είχαμε με τον αρμόδιο αξιωματικό της ΔΕΠΑΘΑ, από την συμμετοχή στην αντιπροσωπεία μας, ενός μέλους του Δ.Σ, ενός ή ενδεχόμενα δύο συμπολεμιστών μας από το εξωτερικό με τις συζύγους των και τεσσάρων ή πέντε συγγενών των νεκρών Ηρώων με ή χωρίς συνοδό, για την υποχρεωτική και κουραστική παραμονή μας, όπως αναλυτικά σας αναφέραμε σε σχετική επιστολή μας, για τέσσερις ημέρες στην Κύπρο. Άλλωστε είναι αυτονόητο ότι η παρουσία μας στο μνημόσυνο και ένα κεράκι στη Μακεδονίτισσα είναι η μεγαλύτερη δυνατή τιμή στη μνήμη των πεσόντων συμπολεμιστών μας. Για τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε να ικανοποιήσετε το αίτημά μας, λαμβάνοντας υπόψη ότι θα συμβάλλετε και εσείς θετικά με το πέρασμά σας από τη συγκεκριμένη θέση.
Οι Δ/νσεις ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ τμήμα Δημοσίων Σχέσεων και η αντίστοιχη του ΓΕΕΦ στις οποίες κοινοποιείται η παρούσα παρακαλούνται, σε περίπτωση μη ικανοποίησης του καθόλα δικαίου πολύχρονου αιτήματός μας:
α. να μην υπολογίζουν από φέτος τη συμμετοχή του Συλλόγου μας (πολεμιστών και συγγενών πεσόντων) στα προγράμματά τους και γενικά σε ό,τι έχει σχέση με τις επετειακές εκδηλώσεις για τους πεσόντες το έτος 1974 στην Κύπρο και
β. να καταθέσουν το ποσό της αναλογούσας δαπάνης σε ένα από τους λογαριασμούς του Συλλόγου (ALPHA Πίστεως 343-00-2786000058, Κύπρου 12956980, Εμπορικής 55721351 και Ελληνικής 677534 ) για να υλοποιήσουμε αυτοτελώς το μνημόσυνο σε συνεργασία με την Δνση Διοίκηση Καταδρομών Κύπρου και την 35η Μοίρα Καταδρομών, όπως γίνεται κάθε χρόνο από το έτος 1992 μέχρι σήμερα και στο Μάλεμε
Σας ευχαριστούμε πολύ.

Κοινοποίηση:
ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ, ΓΕΣ /ΔΕΔ, ΓΕΕΦ, ΕΛΔΥΚ/ΓΕΕΦ-ΔΔΚ, 35 ΜΚ,
Κυπριακή Πρεσβεία στην Ελλάδα
Παγκύπριο Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων
Ο.Κ.Ο. Ελλάδας
Το Διοικητικό Συμβούλιο

Παρουσίαση στη ΝΕΤ |του βιβλίου "ΝΙΚΗ" Ιούνιος 2011

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΜΕ ΑΥΤΑ:

Βίντεο Εκδηλώσεων (αποκαλυπτηρίων & παρελάσεων)