creta

cyprus

ΗΡΩΕΣ
ΧΩΡΙΣ
ΠΑΡΑΣΗΜΑ
"ΝΙΚΗ" ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ
Επιχείρηση "ΝΙΚΗ"  Φωτογραφικό Υλικό Ήρωες χωρίς παράσημα
niki

book cover1
  Το βιβλίο συνοδεύεται από το ντοκιμαντέρ «Ηρωες χωρίς παράσημα…» με σπάνιες εικόνες που βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας και μοναδικές συνεντεύξεις από τη δράση της Α΄Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.

Νέα

«Επικήδειος Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» για τον Παπαμελέτη.

Εκτύπωση

Στις 17 Μαρτίου 2018 αποχωριστήκαμε οριστικά τον «Πατέρα μας» το Σωτήρα μας και Διοικητή μας Γεώργιο Παπαμελέτη, ο οποίος τερμάτισε τον επίγειο βίο του κι αναγεννήθηκε στην αιώνια πλέον ζωή, όπου όλοι εγκάρδια ευχόμαστε και προσευχόμαστε η ψυχή του να έχει αιώνια μακαριότητα και αγαλλίαση.

Κάθε λόγος πράξη  και ενέργεια του Παπαμελέτη μας, πρώτα από όλα και πάνω από όλα ήταν  πηγαία και συνειδητά ανθρώπινη.
Ποτέ του δεν ενήργησε κινούμενος από ταπεινά πάθη.
Ποτέ δεν πρόταξε και δε νοιάστηκε για το προσωπικό του συμφέρον, την εξέλιξή του, το βόλεμα και την προβολή του. Τέτοιου είδους συμπεριφορές  ήταν πολύ μακριά από τον ακέραιο  κι αδαμάντινο χαρακτήρα του.
Υπήρξε πρότυπο αξιωματικού κι αδιαμφισβήτητου ηγέτη, μπολιασμένος και διαποτισμένος μέχρι το τελευταίο  κύτταρό του με όλες τις εθνικοθρησκευτικές  αρχές, αξίες και ιδανικά.
Μπροστά σε αυτά,  που για αυτόν ήταν αδιαπραγμάτευτα, ποτέ του δε συμβιβάστηκε, ποτέ δεν υποτάχθηκε, ποτέ δεν υποχώρησε, ποτέ δε διαπραγματεύτηκε, ποτέ δε σιώπησε  και ουδέποτε υπήρξε υποχείριο  και υποτελής κανενός, έστω και αν αυτή η αντρίκια   στάση και θέση του, του κόστιζε ακριβά.

Από αυτά τα πολύ λίγα καταλαβαίνει κανείς, ότι είναι πράγματι δύσκολο, η μάλλον ακατόρθωτο και πολύ επικίνδυνο να καταφέρει κάποιος να αποδώσει, χωρίς να παραλείψει και ενδεχόμενα να τον  αδικήσει, προσπαθώντας να περιγράψει δίκαια και με ακρίβεια τον πλούτο, το βάθος και την έκταση των ψυχικών αρετών και την πληθώρα των απλών και ευγενικών συναισθημάτων.
Γιατί η ψυχή του Παπαμελέτη δε ζυγίζεται και οι αρετές του δε μετριούνται.
Η λειτουργία της Μοίρας, υπό τη συνετή διοίκησή του ήταν ακριβής  και  τέλεια χάρη στην ενσυνείδητη πειθαρχία, που ο ίδιος είχε καταφέρει να μας εμφυσήσει.

Δεν είναι καθόλου υπερβολή, αν ομολογήσουμε  και καταθέσουμε,  ότι υπήρξε σε λόγια και  πράξεις πατριωτικές  στρατιωτικές ισάξιος και εφάμιλλος των πολεμιστών του 21.
Πραγματικά υπήρξαμε τυχεροί και ευλογημένοι, που  ο θεός μας αξίωσε, όχι μόνο να τον γνωρίσουμε, αλλά να τον έχουμε και Διοικητή μας και να υπηρετήσουμε τη θητεία μας, προσφέροντας την υψίστη προς την Πατρίδα μας υπηρεσία, κάτω από τον έλεγχο, την ευθύνη και τις διαταγές του
Είμαστε όλοι υπερήφανοι και προνομιούχοι που υπήρξε επικεφαλής μας και  πιστεύαμε ότι απολυόμενοι, ο καθένας θα τράβαγε το δρόμο του και όλα θα τέλειωναν, όμως διαψευστήκαμε οικτρότατα, γιατί ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ-ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ-ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΠΑΠΑΜΕΛΕΤΗΣ , έγινε ο σύγχρονος Λεωνίδας με τους τριακόσιους.
Έτσι και οι σύγχρονοι και γνωρίζοντες   Ιστορία Έλληνες, μιλάνε για τον Παπαμελέτη και τα τριακόσια παιδιά  του.
Αγάπησε, βοήθησε και συμπαραστάθηκε στο Σύλλογο, σαν την οικογένεια του.
Το σπίτι του ήταν πάντοτε ανοιχτό και φιλόξενο σε όλους μας και το  ίδιο θα συνεχίσει να είναι και στο μέλλον, γιατί άλλο τόσο μας έχει αγαπήσει και η σεβαστή σύζυγός του Άντζελα.

«Παναγιώτη άμα φύγει ο Γιώργος,  νάρχεσθε και εγώ θα στέλνω και τη συνδρομή  του». Λόγια που βγήκαν πολλές φορές από την ποτισμένη με το καταδρομικό πνεύμα καρδιά της «Παπαμελέτισσας».  ΄   
Ο Παπαμελέτης δεν αποστασιοποιήθηκε και δε διαφώνησε  με καμία πράξη και ενέργεια του Συλλόγου μας. Πάντα με σοφία και σύνεση, που τον διέκρινε, συμβούλευε, καθοδηγούσε, στήριζε και εμψύχωνε. Ποτέ δε διαχώρισε τη θέση του από τους καταδρομείς του, τα παιδιά του, τα «φαντάρια», όπως συνήθιζε να λέει, ποτέ δεν επέδειξε  εγωισμό και αλαζονεία  ή ανωτερότητα. Ποτέ δεν αδιαφόρησε για κανένα και για τίποτα.
Η παρουσία του σε όλες τις τοπικές και πανελλαδικές εκδηλώσεις του Συλλόγου μας,  σε όλο το διάβα της ζωής του,  και με τη συνδρομή της συζύγου του και της κόρης του στο τέλος, που  τον εγκατέλειψαν οι δυνάμεις του, συνέβαλλε αποφασιστικά στην απομάκρυνση οποιασδήποτε διασπαστικής ενέργειας κατά του Συλλόγου και  βοήθησε στην ακώλυτη λειτουργία του, με την επίδειξη σήμερα,  πέραν του αξιόλογου και πλούσιου έργου του, και της διατήρησης της ενότητας των μελών του, τα αποτελέσματα της οποίας επιβεβαιώνονται με τη σημερινή παρουσία, από όλη την Ελλάδα σχεδόν του συνόλου των Αξιωματικών και μεγάλου  αριθμού  Καταδρομέων της Α΄(35)  Μοίρας Καταδρομών 1974. Πρωτοφανές φαινόμενο  στα χρονικά για  ομοειδείς περιπτώσεις.

Φίλοι μας, να είστε βέβαιοι, ότι και τώρα από εκεί που βρίσκεται το καθαρό  του φως, η αγάπη και άγια ψυχή του δε θα πάψει, ούτε στιγμή που να μην έχει την 'εγνοιά μας τη φροντίδα μας και να ικετεύει τον ϋψιστο για την προστασία μας
Φεύγοντας ο δικός μας Παπαμελέτης άφησε σε όλους μας  βαριά κληρονομιά  και παρακαταθήκη, την υποχρέωσή μας, έχοντας ως φάρο το δρόμο που μας χάραξε, να ακολουθήσουμε και να του υποσχεθούμε, ότι  θα τον εκτιμάμε, θα τον σεβόμαστε και θα  τον θυμόμαστε με όλη μας την αγάπη και τα αγνότερα αισθήματά μας.

Έτσι θα του προσφέρουμε ένα διαρκές μνημόσυνο και θα τιμούμε τη μνήμη του και την υστεροφημία του.
Αείμνηστε, Αθάνατε Διοικητή μας ΠΑΠΑΜΕΛΕΤΗ
Μακαρία η ανάπαυσή σου και αιωνία η μνήμη σου. Νάναι ελαφρύ το χώμα σου και να μοσχομυρίζει και να σταθείς στα δεξιά Αυτού που μας ορίζει.

Και εμείς, πλέον τα ορφανά παιδιά σου, σου υποσχόμαστε.

«Στη σκέψη και στα μάτια μας θάναι η ηρωική μορφή σου
εσύ κοντά μας θες να ζεις και ειν αλλού η ψυχή σου»

image003

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΜΕ ΑΥΤΑ:

Βίντεο Εκδηλώσεων (αποκαλυπτηρίων & παρελάσεων)