creta

cyprus

ΗΡΩΕΣ
ΧΩΡΙΣ
ΠΑΡΑΣΗΜΑ
"ΝΙΚΗ" ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ
Επιχείρηση "ΝΙΚΗ"  Φωτογραφικό Υλικό Ήρωες χωρίς παράσημα
niki

book cover1
  Το βιβλίο συνοδεύεται από το ντοκιμαντέρ «Ηρωες χωρίς παράσημα…» με σπάνιες εικόνες που βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας και μοναδικές συνεντεύξεις από τη δράση της Α΄Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.

Νέα

Αθήνα  30-3-2018
Αρ. πρωτ 65

Προς 
1.    Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία Ελλάδας και Κύπρου
2.    Συμπολεμιστές και Φίλους (αποδέκτεςτων σχετικών  ηλεκτρονικών μηνυμάτων)

Θέμα «Καταδικάστηκαν οι συκοφάντες του προέδρου της «οικιακής»  Αστικής μη κερδοσκοπικής ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «Βετεράνοι Κύπρου 1974» κ. Νικολάου Αργυρόπουλου.

Σχετικά: 1. Το ανεξέλεγκτο, η υποστήριξη και συμπαράσταση που καθιέρωσαν τα τελευταία  δέκα χρόνια τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου στους «εκπροσώπους» των πολεμιστών Κύπρου  συνολικού ποσοστού μονοψήφιου αριθμού, σε βάρος εκπροσώπων χιλιάδων πολεμιστών Κύπρου.
2. Οι δεκάδες  αναπάντητες επιστολές διαμαρτυρίας μας, από τις Δ/νσεις του ΓΕΣ.
3.  Η συνημμένη με αρ 350/2013 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών


Αξιότιμοι Κύριοι και Αγαπητοί Συμπολεμιστές και Φίλοι γεια σας νάστε πάντα καλά.
Σας ευχαριστούμε όλους  για την εμπιστοσύνη, με την οποία μας περιβάλατε και   την ανεκτικότητα που δείξατε σε αυτούς, που σας ενόχλησαν διαδικτυακά με τα «βλαβερά» μηνύματα.
 Ο Σύλλογός μας θα συνεχίσει να ασχολείται με την παραγωγή έργου και εμείς, όπως έχουμε υποχρέωση σε σας, θα περιοριστούμε σε περιληπτική ενημέρωση και στην αποστολή της αρ. 350/2013 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία, δεν διαπράξαμε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης, την οποία παρακαλούμε να διαβάσετε πολλές φορές, για να κατανοήσετε, γιατί ο κ Αργυρόπουλος δρούσε με την ιδιότητα του προέδρου πολεμικού Συλλόγου, που δεν είχε, και εκπρόσωπος όλων των πολεμιστών Κύπρου 1974 και όχι  με την ιδιότητα του προέδρου Εταιρείας που είχε και εξακολουθεί να έχει...
Στις 3 Φεβρουαρίου με άλλη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου καταδικαστήκαμε σε  πέντε μήνες φυλακή,  με αναστολή, γιατί διαπράξαμε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης.

Ασκήσαμε έφεση και η υπόθεση θα εκδικαστεί από το  Τριμελές Πλημμελειοδικείο.
Δηλαδή δεν έχει κριθεί ακόμα τίποτα τελεσίδικα.

Από την αλληλογραφία που ακολουθεί θα διαπιστώσετε, ότι, ανεξάρτητα αποφάσεων δικαστηρίων κλπ, ο κ Αργυρόπουλος είναι, από το έτος 2007, πρόεδρος της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974». μαζί με άλλους πέντε συνεταίρους, που έχει έδρα το σπίτι του.
Επειδή δε από το έτος 2007 μέχρι τέλους  του  έτους 2017 δεν ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΠΟΙΠΟΙΗΣΗ   του αρχικού καταστατικού της εταιρείας, ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΝΕΑ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΥ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ, εξυπακούεται, ότι δεν έχει εγγραφεί ΣΥΝΝΟΜΑ κανένας συνεταίρος, από τους τριάντα πέντε (35), που ισχυρίστηκε στο δικαστήριο, ότι έχουν εγγραφεί……….

Επίσης ο κ Αργυρόπουλος, δεν χρησιμοποίησε ποτέ την πραγματική  ιδιότητά του, αυτή του προέδρου της Αστικής Εταιρείας, (το ίδιο έκαναν και οι άλλοι πέντε συνεταίροι),  και όπως φαίνεται δεν έχει σκοπό να την χρησιμοποιήσει και στο μέλλον,  επειδή  δεν εξυπηρετούνται τα συμφέροντά του, γιαυτό σας παρακαλούμε πολύ, αφενός, για να μη μας δημιουργήσετε, χωρίς λόγο πρόσθετα  προβλήματα, να τον προσκαλείτε με την πραγματική   ιδιότητά του, του προέδρου Εταιρείας και αφετέρου να μας ενημερώσετε αμέσως, όταν πέσει στην αντίληψή σας, ότι εξακολουθεί να δραστηριοποιείται με την ιδιότητα του προέδρου ή Πολεμικού Συλλόγου, ή πολεμικού Συνδέσμου ή Ένωσης, ‘όπως, δυστυχώς, έκανε μέχρι σήμερα.

Μας λυπεί βέβαια, αληθινά, το γεγονός, ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, δε γνωρίζουμε  και το λόγο, γιατί μερικοί έτρεξαν να αυτοεκτεθούν.

Αγαπητοί φίλοι στην Κύπρο αφήσαμε ψυχούλες και ενώ  εμείς αγωνιζόμαστε  για  τη δικαίωση τόσο αυτών, όσο και των αναξιοπαθούντων συμπολεμιστών μας, άλλοι αγωνίζονται μέσα από λιμουζίνες και  απολαμβάνουν τιμές  αρχηγού κράτους κλπ σε βάρος τους.

Συνέχεια στη συνημμένη απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών με αρ. 350/2013 PDF

image003

Στη φωτογραφία είναι ο κ Νικόλαος Αργυρόπουλος. Άμα προσέξετε στη λεζάντα αναφέρεται   ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ  ΠΡΟΕΔΡ. (ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ) ΣΥΛΛ. «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974».

Η ανυπαρξία ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ από  τις έγγραφες απαντήσεις των αρμοδίων Υπηρεσιών, μετά από αίτημά μας,  που ακολουθούν:
  1. τα βιβλία Σωματείων του Πρωτοδικείου Αθηνών,
  2.  της Δ/νσης ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας
  3. τα βιβλία Εταιρειών του Πρωτοδικείου Αθηνών που ακολουθούν:

image005

image006

image007

image008

 

Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Βετεράνοι Κύπρου 1974»

Η Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία «Βετεράνοι Κύπρου 1974» ιδρύθηκε στις 1-10-2007 μεταξύ των εταίρων:
1. Νικολάου Αργυρόπουλου ορισθέντος προέδρου,
2. . Γεωργίου Καντεράκη  Αντιπρόεδρου
3. Αντωνίου Δούλα Γενικού Γραμματέα
4.. Κωνσταντίνου Μανδιανού, ταμία
5. Ανδρέα Κριθάρη, Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων και
6. Κωνσταντίνου Καμζέλη,
έχει  δε νομοτύπως καταχωρηθεί στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Αθηνών με γενικό αριθμό 17962/31-10-2007 και στη Δ.Ο.Υ Αγίας

Παρασκευής. Έχει έδρα και γραφεία στην οδό  Στρατάρχου Παπάγου αρ. 28   στην  Αγία Παρασκευή Αττικής και  υφίσταται μέχρι σήμερα  

Παράρτημα

…………………………………………………………………………………………………….
Πολεμικός Σύλλογος «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»

1. Διοικητικό Συμβούλιο 6-2-2018-------5-2-2021
Πρόεδρος:  Αφάλης Παναγιώτης. τηλ  210- 9241222,  κιν.  6934-779656.
Αντιπρόεδρος: Κικής Σωτήρης. τηλ.  210 - 4003871, κιν.6932-604412.
Γενικός Γραμματέας: Τσαγκάρης Νικόλαος. τηλ.  210-9731012, κιν. 6937-423540.
Ταμίας: Παπαποστόλου Νικόλαος τηλ . 210- 8619585.  
Μέλη: Τσεβάς Βασίλης τηλ  210-6622529, κιν. 6932-082673.
           Σαμπατάκος Γεώργιος  210-2514842 , κιν. 6976-164643 και
           Κιουρτσόγλου Γεώργιος  τηλ. 22960-53020, κιν. 6932-411113.

2. Λειτουργία  γραφείων  το έτος 2018 :
 Τακτική την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα, 7-10 το βράδυ. Έκτακτη οποτεδήποτε μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο.  Το μήνα Αύγουστο κλειστά.

3. Ταυτότητα
Ο Σύλλογος μας «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74», συστήθηκε  με την αρ. 1464/85 απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών, Βιβλία Σωματείων 13605/1985, η οποία συμπληρώθηκε με την αρ. 1146/2004 ίδια και φέρει α/α στα αντίστοιχα βιβλία της ΠΕ. Αττικής 12.094 και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν.2641/98. και  την αρ.  812/7-6-2004 απόφαση της Δ/νσης ΓΕΣ/ ΔΕΠΑΘΑ Υπ. Άμυνας, ανήκει στα εφεδροπολεμικά μη κερδοσκοπικά σωματεία.
Ήρωες-Μέλη του είναι: Οι πενήντα δύο (52) Αξιωματικοί της 354 ΜΤΜ, οι τριακόσιοι δέκα εννέα (319) Αξιωματικοί και Καταδρομείς της Α΄ Μοίρας Καταδρομών Μάλεμε Χανίων και οι είκοσι πέντε (25) Αξιωματικοί και Καταδρομείς της Γ΄ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών Μεγάλο Πεύκο.

4. Ιστορία
Οι «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» της Α΄ (35) Μοίρας Καταδρομών,  συμμετείχαν:
Α. στην  επιχείρηση Αερομεταφοράς  της Α΄ Μοίρας Καταδρομών, τη νύχτα της 21ης-22ας Ιουλίου 1974, από την Ελλάδα στην Κύπρο, με (13) αεροσκάφη τύπου noratlas  της 354 Μοίρας Τακτικών  Μεταφορών.  Η επιχείρηση ονομάστηκε «ΝΙΚΗ» και χαρακτηρίστηκε, από τον Ελληνικό και τον ξένο τύπο, ως επιχείρηση αυτοκτονίας και μοναδική στα παγκόσμια χρονικά, στη διάρκεια της οποίας βλήθηκαν όλα τα αεροσκάφη, από φίλια και εχθρικά πυρά,   με συνέπεια την κατάρριψη του «ΝΙΚΗ 4» και τον ηρωικό θάνατο είκοσι επτά (27) λοκατζήδων, τεσσάρων (4) αεροπόρων και δύο (2) λοκατζήδων    από  το κτυπημένο «ΝΙΚΗ 6», καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό (10) λοκατζήδων.
(Σύμφωνα με τις αναγραφόμενες, στην προαναφερθείσα παράγραφο, ημερομηνίες, δεν έχουν τα μέλη μας Αξιωματικοί και Καταδρομείς της Α΄ Μοίρας (35) Καταδρομών καμία σχέση-συμμετοχή στο πραξικόπημα, που έλαβε χώρα 15-20 Ιουλίου).
Β. στις νικηφόρες μάχες του αεροδρομίου της Λευκωσίας στις 23 Ιουλίου και Σχολής Γρηγορίου (Ύψωμα Κολοκασίδη) 16-17 Αυγούστου, με αποτέλεσμα την αποτροπή της κατάληψης του αεροδρομίου και της αποκοπής-απομόνωσης  της Λευκωσίας από την υπόλοιπη ελεύθερη Κύπρο
Γ. στις αποστολές που τους ανατέθηκαν και  έφεραν σε πέρας με επιτυχία.
Δ. στην αναπτέρωση του ηθικού των αδελφών Κυπρίων και την αποθάρρυνση των τουρκικών δυνάμεων για περαιτέρω επιθέσεις, κατά την οκτάμηνη (8) παραμονή των στην Κύπρο.    
Ε.  η ισάριθμος αντικατάστασή τους ενισχύει μέχρι σήμερα μία μονάδα καταδρομών τις δυνάμεις της Νήσου.
 Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.comandos74.gr και σε επικοινωνία με το Σύλλογο.

5.   Σκοποί του Συλλόγου μας
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, οι Περιφερειακοί αντιπρόσωποι και τα μέλη μας αγωνίζονται για την πραγματοποίηση του καταστατικού σκοπού του συλλόγου, που έγκειται, μεταξύ άλλων:
-στη διατήρηση της μνήμης των πεσόντων στην Κύπρο το έτος 1974 νεκρών Ηρώων συμπολεμιστών μας, με την κατασκευή προτομών στους τόπους καταγωγής τους, (έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα είκοσι έξι (26) μνημεία - προτομές,  απομένουν άλλες τρεις (3) ,  τα αποκαλυπτήρια των οποίων είναι προγραμματισμένα να γίνουν μέσα στο έτος  2018, την αντίστοιχη ετήσια τέλεση μνημόσυνων και τη μετά θάνατο δικαίωσή τους με προαγωγές κλπ,  
- στην ηθική δικαίωση και αποκατάσταση των επιζώντων πολεμιστών της Κύπρου,
-στη διάσωση και διάδοση της πολεμικής ιστορίας μας,
-στην προστασία και προαγωγή των οικονομικών ή επαγγελματικών συμφερόντων των μελών μας ,  
-στην παροχή αρωγής σε μέλη και τις οικογένειες όσων από αυτούς χρήζουν βοήθειας και
-τη λήψη κάθε μέτρου, που αποσκοπεί στην ικανοποίηση των δικαιολογημένων προσδοκιών τους και στην αναγνώριση  από την πολιτεία και την κοινωνία των αγώνων  και των θυσιών τους.

6. Διοίκηση  
Ο Σύλλογός μας, Αξιωματικοί και Καταδρομείς της Α΄ (35) Μοίρας Καταδρομών, από την ίδρυσή του, το έτος 1985, διατηρείται ακέραιος σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν έχει γνωρίσει διασπαστές και αποκόμματα, διοικείται δε  και λειτουργεί   με τις αρχές της συλλογικότητας, διαφάνειας και δημοκρατικότητας σε συνδυασμό και με το καταδρομικό πνεύμα,  που   διακρίνει τα μέλη του, μόνο από τους  συμπολεμιστές μας του Διοικητικού Συμβουλίου και  τους Περιφερειακούς Αντιπροσώπους, που εκλέγονται με αρχαιρεσίες, από τη Γενική Συνέλευση των μελών μας με δημοκρατικές διαδικασίες, σύμφωνα με τις ισχύουσες καταστατικές και λοιπές σχετικές νομικές διατάξεις, οι οποίοι  είναι αποδεχτοί από όλες τις αρχές της  Πολιτείας-Εκκλησίας.  Πολιτικές, Στρατιωτικές και  Αυτοδιοικητικές και οι δράσεις των ανακοινώνονται με την ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας. www.comandos74.gr. και  με την αποστολή των επιστολών κοινοποίησης των δράσεών τους στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία  (emails) των συμπολεμιστών και φίλων του Συλλόγου μας.
Τέλος όλα τα μέλη του Συλλόγου μας είναι κάτοχοι Βεβαίωση Ζώνης των Πρόσω, (βεβαίωση πολεμιστή)  της Δ/νσης Ιστορίας Στρατού του ΓΕΣ και κατακτητές του πράσινου μπερέ.

Δεν έχει καμία σχέση:
- με πολιτικά κόμματα-οργανώσεις- εταιρείες και γενικότερα με τους εκπροσώπους των κομμάτων κλπ,  και με
-τους αυτοαποκαλούμενους αυτοορισθέντες-αυτοβαπτισθέντες ισόβιους προέδρους κλπ  αποκομμάτων από διάσπαση πολεμικών συλλόγων Κύπρου - εταιρειών, «οικιακοοικογενειακών  και συγχρόνως πανελλήνιων»  και με τη μορφή  κίνησης των μελών τους, συγκοινωνούντων δοχείων, με ευρείες  ονομασίες, ελλήνων πολεμιστών, αγωνιστών, βετεράνων, μαχητών και πολεμιστών 1964-1967 και 1974 και ομοίων, οι οποίοι είναι  και η αιτία για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων όλων των πολεμιστών Κύπρου, ενεργούντες κυρίως ως εκπρόσωποί μας, αφού τα σύννομα μέλη τους μετριούνται στα δάχτυλα…,  εξαπατούν θεσμούς, αρχές, δημοσιογράφους επώνυμους και ανώνυμους τρίτους κλπ εκμεταλλευόμενοι τις μνήμες των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας και προκαλώντας παράλληλα  πρόσθετη θλίψη στους συγγενείς τους, τους αναξιοπαθούντες συμπολεμιστές μας, τους αγώνες μας, και την ιστορία μας, για αποκόμιση ιδίου οφέλους, χορήγηση ετήσιων επετειακών θέσεων, τις οποίες στερούν  από τους συγγενείς των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας και τους συμπολεμιστές μας, με αντίστοιχη  οικονομική επιβάρυνση των Ελλήνων και Κύπριων πολιτών, με την ανοχή των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας και εξόχως των Υπουργείων Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου,  που μέχρι σήμερα κωφεύουν στις αντίστοιχες διαχρονικά υποβληθείσες διαμαρτυρίες μας.
………………………………………………………………………………………………………………………

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΜΕ ΑΥΤΑ:

Βίντεο Εκδηλώσεων (αποκαλυπτηρίων & παρελάσεων)