creta

cyprus

ΗΡΩΕΣ
ΧΩΡΙΣ
ΠΑΡΑΣΗΜΑ
"ΝΙΚΗ" ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ
Επιχείρηση "ΝΙΚΗ"  Φωτογραφικό Υλικό Ήρωες χωρίς παράσημα
niki

book cover1
  Το βιβλίο συνοδεύεται από το ντοκιμαντέρ «Ηρωες χωρίς παράσημα…» με σπάνιες εικόνες που βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας και μοναδικές συνεντεύξεις από τη δράση της Α΄Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.

Νέα

Αθήνα  1-4-2018
Αρ. πρωτ 65α
Προς
1.    Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία Ελλάδας και Κύπρου
2.    Συμπολεμιστές και Φίλους (αποδέκτες των σχετικών  ηλεκτρονικών μηνυμάτων)

2η επιστολή Υπενθύμισης στοιχείων αρχείου και παράλληλης ενημέρωσης σας για τον πρόεδρο της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας κ. Αργυρόπουλο Νικόλαο.

(Η 3η επιστολή Υπενθύμισης στοιχείων αρχείου και παράλληλης ενημέρωσης θα αφορά τη ατομική πολεμική δράση του κ Αργυρόπουλου, όπως την έχει περιγράψει ο ίδιος,  σε συνεντεύξεις του στο διαδίκτυο, μετά το Πάσχα).

Θέμα «Καταδικάστηκαν οι συκοφάντες του προέδρου της «οικιακής»  Αστικής μη κερδοσκοπικής ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «Βετεράνοι Κύπρου 1974» κ. Νικολάου Αργυρόπουλου.

Σχετικά: 1.Το ανεξέλεγκτο, η υποστήριξη και συμπαράσταση που καθιέρωσαν τα τελευταία  δέκα χρόνια τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου στους «εκπροσώπους» των πολεμιστών Κύπρου  συνολικού ποσοστού μονοψήφιου αριθμού, σε βάρος εκπροσώπων χιλιάδων πολεμιστών Κύπρου.

2. Οι  πολλές δεκάδες (εδώ θα αναφέρουμε 5-6)  συνεντεύξεις, ομιλίες του κ Αργυρόπουλου σε Ελλάδα Κύπρο και πρόσφατα στις Βρυξέλες, με την αντίστοιχη αύξηση του κοινωνικού του γίγνεσθαι, όπω ο ίδιος παραδέχεται και  τον παράλληλο εξευτελισμό μας, αφού παρουσιαζόταν και ως εκπρόσωπός μας, όπως θα διαβάσετε στη συνέχεια.

3.    Η αρ. 65/30-3-2018 επιστολή μας για το ίδιο θέμα

Αξιότιμοι Κύριοι και Αγαπητοί Συμπολεμιστές  σας ευχόμαστε ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

image003

Στη φωτογραφία είναι ο κ Νικόλαος Αργυρόπουλος. Άμα προσέξετε στη λεζάντα αναφέρεται   ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ  ΠΡΟΕΔΡ. (ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ) ΣΥΛΛ. «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974».


Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Βετεράνοι Κύπρου 1974»

Η Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία «Βετεράνοι Κύπρου 1974» ιδρύθηκε στις 1-10-2007 μεταξύ των εταίρων:

1. Νικολάου Αργυρόπουλου ορισθέντος προέδρου,
2. . Γεωργίου Καντεράκη  Αντιπρόεδρου
3. Αντωνίου Δούλα Γενικού Γραμματέα
4.. Κωνσταντίνου Μανδιανού, ταμία
5. Ανδρέα Κριθάρη, Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων και
6. Κωνσταντίνου Καμζέλη,

έχει  δε νομοτύπως καταχωρηθεί στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Αθηνών με γενικό αριθμό 17962/31-10-2007 και στη Δ.Ο.Υ Αγίας Παρασκευής. Έχει έδρα και γραφεία στην οδό  Στρατάρχου Παπάγου αρ. 28   στην  Αγία Παρασκευή Αττικής και  υφίσταται μέχρι σήμερα.

Ακολουθεί αναφορά υποθέσεων, από τις δεκάδες στις οποίες ο κ Αργυρόπουλος, αλλά και άλλοι συνεταίροι, πρωταγωνίστησαν με την ιδιότητα του Πολεμικού Συλλογου-Συνδέσμου και ως εκπρόσωποι όλων των πολεμιστών Κύπρου 1974

………………………………………………………………………………………………..
Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

Τα μέτρα του Χρυσοχοϊδη απέτρεψαν Βετεράνο της Κύπρου (1974) να καταθέσει στεφάνι.


Τα φοβικά, και όχι μόνο, σύνδρομα της κατοχικής κυβέρνησης Παπαδήμου προς κάθε τι που αντιπροσωπεύει τις ταυτόσημες έννοιες Έλληνες - Ήρωες, εκδηλώθηκαν και σήμερα 24η Μαρτίου 2012 κατά την εκδήλωση κατάθεσης στεφάνων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτου στην πλατεία Συντάγματος.

Τά όργανα της Αστυνομίας, κατ' εντολήν του πολιτικού τους προϊσταμένου και Υπουργού ΠΡΟ. ΠΟ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ στον κ. ΑΝΔΡΕΑ ΚΡΙΘΑΡΗ, Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Συλλόγου των ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974, να προσέλθει στον χώρο του Μνημείου προκειμένου να καταθέσει στεφάνι ως εκπρόσωπος του Συλλόγου.

Ματαίως ο ήρωας του πολέμου της Κύπρου προσπάθησε να εξηγήσει στους Διοικητές της φρουράς (αλήθεια τι φρουρούν αυτοί και από ποιόν;) ότι ο Σύλλογος των ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974 έχει προσκληθεί επισήμως από την Περιφέρεια Αττικής,) να παραστεί στην εκδήλωση και ότι το όνομά του περιλαμβάνεται μεταξύ των εκπροσώπων των Συλλόγων. (ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΕΙΠΑΝ στους ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΛΟΥΣ της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, ΟΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΔΗΛΑΔΗ τους ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ)


Νίκος Αργυρόπουλος
Πρόεδρος του Συλλόγου
των ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974

Ο κ Αργυρόπουλος, όπως διαβάσατε προέβη σε διαδικτυακές ύβρεις  εναντίον Πρωθυπουργού, Υπουργού, Υπευθύνων σωμάτων ασφαλείας κλπ  γιατί έκαναν καλά τη δουλειά τους, δηλαδή, δεν παρανόμησαν για να επιτρέψουν στο συνεταίρο του κ Αργυρόπουλου κ. ΑΝΔΡΕΑ ΚΡΙΘΑΡΗ, Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του (ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ) Συλλόγου των ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974, να προσέλθει στον χώρο του Μνημείου προκειμένου να καταθέσει στεφάνι ως εκπρόσωπος του Συλλόγου.

Οι Αστικές εταιρείες, ως γνωστόν δεν έχουν καμία σχέση με τους πολεμικούς συλλόγους.

Απορία μας: Σκεφθείτε να είχαν και δίκιο;
……………………………………………………………………………………………………………

Νικόλαος Αργυρόπουλος με θέμα «Η προδοσία της Κύπρου» - 22-2-2010


image005 
Υποβλήθηκε από Aristotelis την Τρί, 23/02/2010 - 02:07.

Η ομιλία του Σταύρου Καρκαλέτση (ο κ Καρακαλέτσης ήταν μάρτυρας υπέρ  του κ Αργυρόπουλου στη διεκδίκηση των 500.000-2.000.000€, όπως θα δούμε στη συνέχεια) δεν πραγματοποιήθηκε λόγω ανελειπών υποχρεώσεων του ομιλητή. Στην θέση της πραγματοποιήθηκε ομιλία του κ. Νικόλαου Αργυρόπουλου προέδρου του συλλόγου "Βετεράνοι Κύπρου 1974" και μαχητή της ΕΛΔΥΚ στην Κύπρο το 1974, με θέμα "Η προδοσία της Κύπρου".

Βέβαια δεν είναι ούτε πρόεδρος Πολεμικού Συλλόγου, ούτε μαχητής της ΕΛ.ΔΥ.Κ.  

Μίλησε καθαρά ότι η Κύπρος προδόθηκε δίνοντας το παράδειγμα της μονάδας πυροβολικού στην Κυρήνεια όπου ο διοικητής δεν έριξε ούτε μια βολή……………

Ο εν λόγω "στρατιωτικός" ο οποίος θα μπορούσε να αλλάξει την μοίρα της Κύπρου ονομαζόταν Γεώργιος Αντωνακόπουλος και ανταμείφθηκε από τους πολιτικούς μας και έφτασε να γίνει Αρχηγός ΓΕΕΘΑ.

Όλοι σχεδόν οι φίλοι που παραβρέθηκαν στην ομιλία ζήτησαν να υπογράψει το βιβλίο μελέτη ο ομιλών τιμώντας έτσι ένα ήρωα αγωνιστή αλλά και τους άλλους ανώνυμους ήρωες της ΕΛΔΥΚ.


 Και Φυσικά και δεν έγραψε κανένα βιβλίο μελέτη....

……………………………………………………………………………………………..

Η ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΩΜΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΙΣ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ    Ἀθῆναι, 12 Φεβρουαρίου 2012
Σὲ μιὰ τραγικὴ γιὰ τὴν πατρίδα μας χρονικὴ συγκυρία, ποὺ ἡ ἐλπίδα ἀργοπεθαίνει καὶ τὸ ὄνειρο ὑποχωρεῖ μπροστὰ σ’ ἕναν ἐπικείμενο ἐφιάλτη, γεννιέται ἡ «ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

 Ἅμα τῇ ἱδρύσει τῆς «ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ» προσφεύγουν στὴν Ἑλληνικὴ Δικαιοσύνη κατὰ τοῦ Προέδρου τῆς Ἑλληνικῆς Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια καὶ τοῦ τέως Πρωθυπουργοῦ Γεωργίου Παπανδρέου γιὰ τὰ ἐγκλήματα τῆς ἐσχάτης προδοσίας καὶ τῆς καταλύσεως τοῦ Συντάγματος  τῆς Ἑλλάδος.

Υ/Γ: Γιὰ ὅσους ἐξακολουθοῦν νὰ διαθέτουν ἐθνικὰ ἀντανακλαστικά, τὰ στοιχεῖα ἐπικοινωνίας εἶναι:

ΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
Σολωμοῦ 62, Τ.Κ. 104 32, Ἀθῆναι
Τηλέφωνο: 210 – 524 55 80
Ἠλεκτρονικὴ Διεύθυνσις: info@ethnikieteria.gr


Πρόεδρος: ………………………………….…………
Ὑπεύθυνος Ἒπικοινωνίας καὶ Ὀργανωτικοῦ:

Νικόλαος Ἀργυρόπουλος
Πρόεδρος Συλλόγου τῶν Βετεράνων Πολεμιστῶν Κύπρου 1974 και Δημοσιογράφος (Blue Sky tv)

Βέβαια ούτε πρόεδρος πολεμικού Συλλόγου είναι, ούτε δημοσιογράφος.

……………………………………………………………………………………………………………………….

Παρουσίαση του βιβλίου «Κύπρος 1974 - Η μεγάλη προδοσία» στην Αθήνα

Το απόγευμα της Τετάρτης 2 Νοεμβρίου 2011, πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «President», η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Δημητριάδη «Κύπρος 1974 - Η μεγάλη προδοσία», το οποίο κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Πελασγός».

Μετά την συγκινητική αυτή πράξη τιμής, χαιρέτησαν την εκδήλωση οι:
Νίκος Αργυρόπουλος, πρόεδρος του Συνδέσμου Βετεράνων Πολεμιστών Κύπρου 1974

Βέβαια, δεν είναι πρόεδρος πολεμικού Συνδέσμου αλλά ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.

…………………………………………………………………………………………………………………….
ΠΑΤΡΑ: Με την ευκαιρία της 98ης Επετείου του Αυτονομικού Αγώνα της Βορείου Ηπείρου την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012 στην πλατεία Όλγας ο Σύλλογος «Νεολαίας Βορειοηπειρωτών Αχαΐας», τιμώντας τους ήρωες της Εποποιίας του 1914 τέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση Στεφάνου στο Άγαλμα της Ελευθερίας.
Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος βορειοηπειρωτών στην Πάτρα και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και Συλλόγων.
Στη συνέχεια ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας της Νεολαίας στο «Σπίτι του Ηπειρώτη» (Μουρούζη 14) όπου και θα βραβεύτηκαν οι ηρωικοί πολεμιστές μέλη του Συλλόγου « Βετεράνοι Κύπρου 1974» στο πρόσωπο του Προέδρου τους Ν. Αργυρόπουλου για τη γενναία αντίστασή τους στον Τούρκο εισβολέα στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974 , ο πρώην Πρόξενος της

Δηλαδή ο πρόεδρος και οι πέντε συνεταίροι της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας τιμήθηκαν για την προσφορά όλων των πολεμιστών Κύπρου.

Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά.

…………………………………………………………………………………………………………


          Χριστιανική Φοιτητική Δράση Θεσσαλονίκη  Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ομιλία ενός ηρωικού πολεμιστή της ΕΛ.ΔΥ.Κ. κατά την τουρκική θηριώδη εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974.
«Όποιος λείπει από την αυριανή ομιλία θα χάσει. Αυτό που θα γίνει αύριο εδώ δεν μπορεί να το μεταδώσει καμία κάμερα»!

Αυτά ήταν τα λόγια του κ. Νικόλαου Αργυρόπουλου, προέδρου του Συλλόγου Βετεράνων Ελλαδιτών Αγωνιστών του ’74 στην Κύπρο, την Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010, την παραμονή της ομιλίας, σε έναν κλειστό κύκλο φοιτητών της Χριστιανική Φοιτητική Δράση. Και δεν είχε άδικο… Βέβαια δεν μας είπε περισσότερα, διότι ήθελε να μας κάνει μια έκπληξη, όπως μας δήλωσε.

Την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010 λοιπόν, μια ώρα πριν την εκδήλωση, εμφανίστηκε ο κ. Νίκος Αργυρόπουλος με την σύζυγό του. ………………….

Βέβαια  δεν είναι πρόεδρος πολεμικού Συνδέσμου και ούτε μαχητής της ΕΛ.ΔΥ.Κ .

…………………………………………………………………………………………………………..


Αθέατος Κόσμος, Αθέατοι οκτώ Καταδρομείς, Αθέατα χρήματα κλπ
Τον επόμενο μήνα για το θέμα αυτό θα γίνει ειδική εκδήλωση στη Λεμεσό.


Τιμήθηκαν οι Έλληνες καταδρομείς της Κύπρου απουσία της Πολιτείας (ΕΥΤΥΧΩΣ)
Όσα θα διαβάσετε είναι αναληθή και στημένα, γιαυτό  και τους αγνόησε η επίσημη Πολιτεία. Βέβαια την  Την Ελλάδα αντιπροσώπευσε ο σύνδεσμος των Βετεράνων Κύπρου ΄74, με τον πρόεδρό του Νικόλαο Αργυρόπουλο, ο οποίος έκανε και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου.
Χρειάστηκε μία τηλεοπτική εκπομπή και η πρωτοβουλία κάποιων απλών ανθρώπων για να εκπληρωθεί ένα χρέος απέναντι στους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας για τη πατρίδα στα βουνά της Κύπρου, την δεκαετία του '60. Έτσι λοιπόν, το περασμένο Σαββατοκύριακο, πραγματοποιήθηκε μία σειρά εκδηλώσεων προς τιμήν των (ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ) Ελλήνων καταδρομέων που σκοτώθηκαν στον Πενταδάκτυλο, αλλά και της προσφοράς των Ελλαδιτών αξιωματικών και στρατιωτών, που βρέθηκαν στην Μεγαλόνησο από την δεκαετία του 60, μέχρι και την εισβολή του Αττίλα το 1974.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, από την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, «Αθέατος Κόσμος», στον τηλεοπτικό σταθμό "Alter" και την συγκινητική παρουσία σε αυτήν του έφεδρου καταδρομέα (ΣΕΜΙΤΖΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ  τους ….) Διονύση Πατεράκη, ο οποίος παρουσίασε το αίσχος της ελληνικής Πολιτείας, που δεν αναγνωρίζει την παρουσία του στην Κύπρο, όπως και του ανάπηρου συμπολεμιστή του Κώστα Αλεξίου, αλλά και των έξι νεκρών συντρόφων τους. Για την Πολιτεία, αυτοί οι άνθρωποι δεν υπήρξαν ποτέ. Δεν πολέμησαν ποτέ στην Κύπρο, και τόσο οι νεκροί όσο και οι ζωντανοί δεν χρήζουν καμίας τιμής.

 
Τιμήθηκαν μεταξύ των άλλων με €20.000 και €19.000 αντίστοιχα από τους πέντε Κυπρίους ΚΑΙ ΑΠΟ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΜΑΣ)

Οι Έλληνες δεν ξεχνούν
Αμέσως μετά την εκπομπή, έφεδροι καταδρομείς στη Λεμεσό κινητοποιήθηκαν και με δική τους αποκλειστικά πρωτοβουλία, η ιστορική αυτή αδικία έλαβε τέλος. Με πρωτοβουλία λοιπόν των εφέδρων καταδρομέων Μάκη Σαββίδη, Νικολάου Παππά και Χάρη Θεοφάνους, την Παρασκευή 23 Μαΐου στο ξενοδοχείο 4 Season, της Λεμεσού, έγινε μία εκδήλωση αφιερωμένη σε αυτούς τους "αθέατους καταδρομείς".

(Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ, Κ ΧΑΤΖΗΚΤΩΡΗΣ, ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΠΑΤΕΡΑΚΗ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» ΑΛΛΑ Η ΤΕΛΕΤΗ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ. ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ).

Παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και πολλοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένα σεβαστό ποσό, το οποίο θα διατεθεί για την ανακούφιση όλων εκείνων των πολεμιστών της Κύπρου, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται ανάπηροι ή έγκλειστοι σε κάποια ψυχιατρεία. Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση πλαισίωσαν γνωστοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Κατσαρός, Λάκης Χαλκιάς, Μιχάλης Βιολάρης, Εύη Καπάνταη και Νάντια Καραγιάννη, οι οποίοι αφιλοκερδώς πραγματοποίησαν συναυλία, αφιερωμένη στη μνήμη των νεκρών ηρώων, αλλά και των ζώντων πολεμιστών της Κύπρου.
Την Κυριακή 15 Μαΐου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια, του μνημείου πεσόντων καταδρομέων στο χωριό Ασγάτα, σε ιδιωτικό χώρο που προσέφερε ο πρώην καταδρομέας Μάκης Σαββίδης. Και εκεί η απουσία της επίσημης Ελληνικής και Κυπριακής Πολιτείας, ήταν για μία ακόμη φορά εμφανής.

Παρέστησαν μόνο ο πρώην και ο νυν αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου και αντιπρόσωποι του ΓΕΕΦ και της ΕΛΔΥΚ. Χοροστάτησε ο Χωροεπίσκοπος Λεμεσού Νικόλαος, ενώ τιμές απέδωσε άγημα της Εθνικής Φρουράς. Την Ελλάδα αντιπροσώπευσε Η ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ "σύνδεσμος των Βετεράνων Κύπρου ΄74", με τον πρόεδρό της Νικόλαο Αργυρόπουλο, ο οποίος έκανε και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου.

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, φάνηκε το έλλειμμα του επίσημου ελληνικού κράτους απέναντι στους ανθρώπους, οι οποίοι ηρωικά επιτέλεσαν το καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα, αντιμετωπίζοντας, μόνοι και αβοήθητοι, τον Τούρκο εισβολέα. Ευτυχώς όμως, η ελληνική ψυχή, στα πρόσωπα των εφέδρων καταδρομέων Λεμεσού και των οικογενειών τους, στάθηκε πιο δυνατή από τα αξιώματα αυτών που εκφράζουν την Πολιτεία, και κάλυψε την απουσία τους.

Πηγή:Ελεύθερος Κόσμος

image007

πριν τη διανομή των χρημάτων του παράνομου εράνου:

Ανταλλαγή δώρων, χρυσοί σταυροί κλπ μεταξύ των συνδιοργανωτών.
Συνεταίρων προέδρου και Γ Γραμματέα  της οικιακής Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας κκ Δούλα και Αργυρόπουλου και Κυπρίων, δυστυχώς «πρασινοσκούφηδων» Συλλόγου Χατζηκτωρή Λεμεσού

……………………………………………………………………………………………………

Μετά τη διαφωνία για τη διανομή των χρημάτων του παράνομου εράνου, που έγινε για τους αναξιοπαθούντες συμπολεμιστές  μας έτους 1974: 


ΑΓΩΓΗ

image009

image011

image012

Διαβάστε  τι αναφέρουν   στην αγωγή τους,  παράγραφοι 51, 52 και  ιδιαίτερα η 53, με την οποία διεκδικούν το χρήμα του παράνομου εράνου, που δεν τους ανήκε ο κ  Αργυρόπουλος οι  πέντε συνεταίροι του ΚΑΤΑ των πέντε συνδιοργανωτών τους Κυπρίων.

Δυστυχώς ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ από τους πέντε Κυπρίους δεν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη.

Ξέρετε   τι έκαναν:
-ΖΗΤΗΣΑΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ…………
-ΕΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗΝ ΝΗΣΣΑΝ ΚΑΙ
-ΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ « ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74».

(Περισσότερα  στην ειδική εκδήλωση στη Λεμεσό το Μάιο.
Έχουμε ανακοινώσει, ότι για την υπόθεση αυτή θα εκδώσουμε βιβλίο, αλλά δε βοηθούν οι συνδιοργανωτές, για να είναι αυτό αντικειμενικό, και να μη μας τρέχουν στα δικαστήρια  ……….,)

Από τα λίγα που  προαναφέραμε

Ο κ Αργυρόπουλος στο δικόγραφο της εναντίον μας μήνυσης γράφει τις παρακάτω ΑΛΗΘΕΙΕΣ.

«Μέσα από αυτήν την μακρόχρονη επαγγελματική και κοινωνική μου δραστηριότητα, την ανάμιξή μου στα εθνικά θέματα αλλά και μέσα από τη δράση της ένωσης «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974» υπό την ιδιότητά μου ως πρόεδρος, απέκτησα κοινωνικό κύρος και εκτίμηση στον κοινωνικό μου περίγυρο και έγινα πανελληνίως γνωστός στο κοινό και σε πολιτειακούς, πολιτικούς και στρατιωτικούς παράγοντες, αποκτώντας καλή φήμη τόσο σε Κύπρο όσο και Ελλάδα, μέσα από τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και παρεμβάσεις και αρθρογραφία στον έντυπο τύπο. Χαίρω δε της εκτίμησης και του σεβασμού από την Ελληνική ομογένεια σε όλο τον κόσμο (π.χ. Αγγλία, Ολλανδία, Γερμανία, Η.ΠΑ., Καναδά, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία κλπ), η οποία εκφράσθηκε πολλές φορές τηλεφωνικώς και με ηλεκτρονική αλληλογραφία από πολλούς εκπροσώπους της με ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια προς το πρόσωπο μου, γνωρίζοντάς με μέσω καθημερινών τηλεοπτικών εκπομπών μου από τον Τ/Σ BLUE SKY».


Επαναλαμβάνουμε
Μας λυπεί βέβαια, αληθινά, το γεγονός, ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ, δε γνωρίζουμε  και το λόγο, γιατί μερικοί έτρεξαν να αυτοεκτεθούν.

Αγαπητοί φίλοι στην Κύπρο αφήσαμε ψυχούλες και ενώ  εμείς αγωνιζόμαστε  για  τη δικαίωση τόσο αυτών, όσο και των αναξιοπαθούντων συμπολεμιστών μας, άλλοι αγωνίζονται μέσα από λιμουζίνες και  απολαμβάνουν τιμές αρχηγού κράτους κλπ ωφελήματα, που προαναφέραμε και παραδέχεται ο κ. Αργυρόπουλος, φυσικά σε βάρος όλων των πολεμιστών Κύπρου.

Παράρτημα

…………………………………………………………………………………………………….

Πολεμικός Σύλλογος «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»

1. Διοικητικό Συμβούλιο 6-2-2018-------5-2-2021
Πρόεδρος:  Αφάλης Παναγιώτης. τηλ  210- 9241222,  κιν.  6934-779656.
Αντιπρόεδρος: Κικής Σωτήρης. τηλ.  210 - 4003871, κιν.6932-604412.
Γενικός Γραμματέας: Τσαγκάρης Νικόλαος. τηλ.  210-9731012, κιν. 6937-423540.
Ταμίας: Παπαποστόλου Νικόλαος τηλ . 210- 8619585.  
Μέλη: Τσεβάς Βασίλης τηλ  210-6622529, κιν. 6932-082673.
           Σαμπατάκος Γεώργιος  210-2514842 , κιν. 6976-164643 και
           Κιουρτσόγλου Γεώργιος  τηλ. 22960-53020, κιν. 6932-411113.

2. Λειτουργία  γραφείων  το έτος 2018 :
 Τακτική την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα, 7-10 το βράδυ. Έκτακτη οποτεδήποτε μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο.  Το μήνα Αύγουστο κλειστά.

3. Ταυτότητα
Ο Σύλλογος μας «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74», συστήθηκε  με την αρ. 1464/85 απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών, Βιβλία Σωματείων 13605/1985, η οποία συμπληρώθηκε με την αρ. 1146/2004 ίδια και φέρει α/α στα αντίστοιχα βιβλία της ΠΕ. Αττικής 12.094 και σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν.2641/98. και  την αρ.  812/7-6-2004 απόφαση της Δ/νσης ΓΕΣ/ ΔΕΠΑΘΑ Υπ. Άμυνας, ανήκει στα εφεδροπολεμικά μη κερδοσκοπικά σωματεία.
Ήρωες-Μέλη του είναι: Οι πενήντα δύο (52) Αξιωματικοί της 354 ΜΤΜ, οι τριακόσιοι δέκα εννέα (319) Αξιωματικοί και Καταδρομείς της Α΄ Μοίρας Καταδρομών Μάλεμε Χανίων και οι είκοσι πέντε (25) Αξιωματικοί και Καταδρομείς της Γ΄ Μοίρας Αμφιβίων Καταδρομών Μεγάλο Πεύκο.

4. Ιστορία
Οι «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» της Α΄ (35) Μοίρας Καταδρομών,  συμμετείχαν:
Α. στην  επιχείρηση Αερομεταφοράς  της Α΄ Μοίρας Καταδρομών, τη νύχτα της 21ης-22ας Ιουλίου 1974, από την Ελλάδα στην Κύπρο, με (13) αεροσκάφη τύπου noratlas  της 354 Μοίρας Τακτικών  Μεταφορών.  Η επιχείρηση ονομάστηκε «ΝΙΚΗ» και χαρακτηρίστηκε, από τον Ελληνικό και τον ξένο τύπο, ως επιχείρηση αυτοκτονίας και μοναδική στα παγκόσμια χρονικά, στη διάρκεια της οποίας βλήθηκαν όλα τα αεροσκάφη, από φίλια και εχθρικά πυρά,   με συνέπεια την κατάρριψη του «ΝΙΚΗ 4» και τον ηρωικό θάνατο είκοσι επτά (27) λοκατζήδων, τεσσάρων (4) αεροπόρων και δύο (2) λοκατζήδων    από  το κτυπημένο «ΝΙΚΗ 6», καθώς και τον σοβαρό τραυματισμό (10) λοκατζήδων.
(Σύμφωνα με τις αναγραφόμενες, στην προαναφερθείσα παράγραφο, ημερομηνίες, δεν έχουν τα μέλη μας Αξιωματικοί και Καταδρομείς της Α΄ Μοίρας (35) Καταδρομών καμία σχέση-συμμετοχή στο πραξικόπημα, που έλαβε χώρα 15-20 Ιουλίου).
Β. στις νικηφόρες μάχες του αεροδρομίου της Λευκωσίας στις 23 Ιουλίου και Σχολής Γρηγορίου (Ύψωμα Κολοκασίδη) 16-17 Αυγούστου, με αποτέλεσμα την αποτροπή της κατάληψης του αεροδρομίου και της αποκοπής-απομόνωσης  της Λευκωσίας από την υπόλοιπη ελεύθερη Κύπρο
Γ. στις αποστολές που τους ανατέθηκαν και  έφεραν σε πέρας με επιτυχία.
Δ. στην αναπτέρωση του ηθικού των αδελφών Κυπρίων και την αποθάρρυνση των τουρκικών δυνάμεων για περαιτέρω επιθέσεις, κατά την οκτάμηνη (8) παραμονή των στην Κύπρο.    
Ε.  η ισάριθμος αντικατάστασή τους ενισχύει μέχρι σήμερα μία μονάδα καταδρομών τις δυνάμεις της Νήσου.
 Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.comandos74.gr και σε επικοινωνία με το Σύλλογο.

5.   Σκοποί του Συλλόγου μας
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας, οι Περιφερειακοί αντιπρόσωποι και τα μέλη μας αγωνίζονται για την πραγματοποίηση του καταστατικού σκοπού του συλλόγου, που έγκειται, μεταξύ άλλων:
-στη διατήρηση της μνήμης των πεσόντων στην Κύπρο το έτος 1974 νεκρών Ηρώων συμπολεμιστών μας, με την κατασκευή προτομών στους τόπους καταγωγής τους, (έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα είκοσι έξι (26) μνημεία - προτομές,  απομένουν άλλες τρεις (3) ,  τα αποκαλυπτήρια των οποίων είναι προγραμματισμένα να γίνουν μέσα στο έτος  2018, την αντίστοιχη ετήσια τέλεση μνημόσυνων και τη μετά θάνατο δικαίωσή τους με προαγωγές κλπ,  
- στην ηθική δικαίωση και αποκατάσταση των επιζώντων πολεμιστών της Κύπρου,
-στη διάσωση και διάδοση της πολεμικής ιστορίας μας,
-στην προστασία και προαγωγή των οικονομικών ή επαγγελματικών συμφερόντων των μελών μας ,  
-στην παροχή αρωγής σε μέλη και τις οικογένειες όσων από αυτούς χρήζουν βοήθειας και
-τη λήψη κάθε μέτρου, που αποσκοπεί στην ικανοποίηση των δικαιολογημένων προσδοκιών τους και στην αναγνώριση  από την πολιτεία και την κοινωνία των αγώνων  και των θυσιών τους.

6. Διοίκηση  
Ο Σύλλογός μας, Αξιωματικοί και Καταδρομείς της Α΄ (35) Μοίρας Καταδρομών, από την ίδρυσή του, το έτος 1985, διατηρείται ακέραιος σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν έχει γνωρίσει διασπαστές και αποκόμματα, διοικείται δε  και λειτουργεί   με τις αρχές της συλλογικότητας, διαφάνειας και δημοκρατικότητας σε συνδυασμό και με το καταδρομικό πνεύμα,  που   διακρίνει τα μέλη του, μόνο από τους  συμπολεμιστές μας του Διοικητικού Συμβουλίου και  τους Περιφερειακούς Αντιπροσώπους, που εκλέγονται με αρχαιρεσίες, από τη Γενική Συνέλευση των μελών μας με δημοκρατικές διαδικασίες, σύμφωνα με τις ισχύουσες καταστατικές και λοιπές σχετικές νομικές διατάξεις, οι οποίοι  είναι αποδεχτοί από όλες τις αρχές της  Πολιτείας-Εκκλησίας.  Πολιτικές, Στρατιωτικές και  Αυτοδιοικητικές και οι δράσεις των ανακοινώνονται με την ανάρτησή τους στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας. www.comandos74.gr. και  με την αποστολή των επιστολών κοινοποίησης των δράσεών τους στα ηλεκτρονικά ταχυδρομεία  (emails) των συμπολεμιστών και φίλων του Συλλόγου μας.
Τέλος όλα τα μέλη του Συλλόγου μας είναι κάτοχοι Βεβαίωση Ζώνης των Πρόσω, (βεβαίωση πολεμιστή)  της Δ/νσης Ιστορίας Στρατού του ΓΕΣ και κατακτητές του πράσινου μπερέ.

Δεν έχει καμία σχέση:
- με πολιτικά κόμματα-οργανώσεις- εταιρείες και γενικότερα με τους εκπροσώπους των κομμάτων κλπ,  και με
-τους αυτοαποκαλούμενους αυτοορισθέντες-αυτοβαπτισθέντες ισόβιους προέδρους κλπ  αποκομμάτων από διάσπαση πολεμικών συλλόγων Κύπρου - εταιρειών, «οικιακοοικογενειακών  και συγχρόνως πανελλήνιων»  και με τη μορφή  κίνησης των μελών τους, συγκοινωνούντων δοχείων, με ευρείες  ονομασίες, ελλήνων πολεμιστών, αγωνιστών, βετεράνων, μαχητών και πολεμιστών 1964-1967 και 1974 και ομοίων, οι οποίοι είναι  και η αιτία για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων όλων των πολεμιστών Κύπρου, ενεργούντες κυρίως ως εκπρόσωποί μας, αφού τα σύννομα μέλη τους μετριούνται στα δάχτυλα…,  εξαπατούν θεσμούς, αρχές, δημοσιογράφους επώνυμους και ανώνυμους τρίτους κλπ εκμεταλλευόμενοι τις μνήμες των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας και προκαλώντας παράλληλα  πρόσθετη θλίψη στους συγγενείς τους, τους αναξιοπαθούντες συμπολεμιστές μας, τους αγώνες μας, και την ιστορία μας, για αποκόμιση ιδίου οφέλους, χορήγηση ετήσιων επετειακών θέσεων, τις οποίες στερούν  από τους συγγενείς των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας και τους συμπολεμιστές μας, με αντίστοιχη  οικονομική επιβάρυνση των Ελλήνων και Κύπριων πολιτών, με την ανοχή των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας και εξόχως των Υπουργείων Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου,  που μέχρι σήμερα κωφεύουν στις αντίστοιχες διαχρονικά υποβληθείσες διαμαρτυρίες μας.
…………………………………………………………………………………………………………………

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΜΕ ΑΥΤΑ:

Βίντεο Εκδηλώσεων (αποκαλυπτηρίων & παρελάσεων)