creta

cyprus

ΗΡΩΕΣ
ΧΩΡΙΣ
ΠΑΡΑΣΗΜΑ
"ΝΙΚΗ" ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ
Επιχείρηση "ΝΙΚΗ"  Φωτογραφικό Υλικό Ήρωες χωρίς παράσημα
niki

book cover1
  Το βιβλίο συνοδεύεται από το ντοκιμαντέρ «Ηρωες χωρίς παράσημα…» με σπάνιες εικόνες που βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας και μοναδικές συνεντεύξεις από τη δράση της Α΄Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.

Νέα


ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΟΜΑΝΤΟΣ '74»
Θεμιστοκλέους 3, 2ος όροφος , 10677 Ομόνοια Αθήνα ΤΘ 372
Τηλ-fax γραφείου 210-3807378. κιν. προέδρου 6934-77965
Emails: comandosamk74@gmail.com-comandos@hol.gr
και ιστοσελίδα: www.comandos74.gr

 

προς

ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ/ Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων                                                         Αθήνα 6 Σεπτεμβρίου 2018
                                                                                                                            Αρ. πρωτ 121
Κοινοποίηση:
-Πολιτική και Στρατιωτική ηγεσία Υπουργείων Εθνικής Άμυνας
Ελληνικής και Κυπριακής Δημοκρατίας
-Συγγενείς πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας,
Συμπολεμιστές και Φίλους του Συλλόγου μας

Θέμα «Έγκριση χορήγησης ενός Α/Φ C-130 για τη μεταφορά των Μελών του Συλλόγου μας στην Κύπρο και τη Ρόδο κλπ διευκολύνσεων, για τη συμμετοχή τους στις παρακάτω αναφερόμενες τελετές χρέους και τιμής των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας και του αείμνηστου Ήρωα Διοικητή μας Τχου εα. Γεώργιου Παπαμελετίου, για τις 27-29 Οκτωβρίου».


Αξιότιμε κ Διευθυντή,
όπως πάρα πολύ καλά γνωρίζετε, λόγω αρμοδιότητας, τα έτη 2015, 2016, 2017 και ειδικά φέτος 2018, που ο εξοχότατος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ Νίκος Αναστασιάδης πραγματοποίησε τελετή αποκαλυπτηρίων του νοράτλας και επιμνημόσυνης δέησης για τους πεσόντες της επιχείρησης «ΝΙΚΗ» στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, στις 20 Ιουλίου, ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΟΥΤΕ ΕΝΟΣ ΣΥΓΓΕΝΗ των είκοσι εννέα (29) πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας, στην επιχείρηση «ΝΙΚΗ», αφού δεν τους χορηγήσατε ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΘΕΣΗ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΑΤΟΝ ΟΓΔΟΝΤΑ (180), ΠΟΥ ΔΙΑΘΕΣΑΤΕ.
Για το λόγο αυτό και για τη διαχρονική εχθρική αντιμετώπισή μας από τα υπουργεία Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου επιστρέψαμε και τις πέντε (5) θέσεις, ΑΝΤΙ ΔΕΚΑ ΕΠΤΑ (17) ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ, που χορηγήσατε στο Σύλλογό μας και έτσι ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΙΑΚΟΣΙΟΥΣ ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΙΣ (344) λοκατζήδες της Α΄(35) Μοίρας Καταδρομών, τα παλικάρια του Ήρωα, Λεωνίδα, της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας, του αείμνηστου Διοικητή της Α΄ΜΚ Τχου Καταδρομών Γεωργίου Παπαμελετίου, του δικού μας ΠΑΠΑΜΕΛΕΤΗ.
Επίσης είχαμε την ίδια αντιμετώπιση (ΑΠΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΤΕΣ):
- των εγκαινίων του μουσείου ΤΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΜΕΛΕΤΙΟΥ, ΣΤΟ ΣΠΤΙ ΜΑΣ, ΤΗΝ 35Η Μοίρα Καταδρομών.
-της ονοματοδοσίας του στρατοπέδου του 6ου ΕΤΕΘ, της μονάδας μας Α Μοίρας Καταδρομών στη Ρόδο, σε στρατόπεδο ΤΧΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΜΕΛΕΤΙΟΥ και
-της μη χορήγηση αεροσκάφους για τη μεταφορά της αντιπροσωπείας μας στο Μάλεμε στις 22 Ιουλίου, που είχε προγραμματίσει ο Σύλλογός μας να τελέσει το ετήσιο μνημόσυνο στους πεσόντες Ήρωες συμπολεμιστές μας, χωρίς την παρουσία εκμεταλλευτών της μνήμης των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας και της ιστορίας μας κλπ
Για τους προαναφερθέντες λόγους παρακαλούμε πολύ να εγκρίνετε:
Α. τη διάθεση ενός (1) Α/Φ C-130 για τη μεταφορά της αντιπροσωπείας μας:
1. Από το αεροδρόμιο Ελευσίνας, στην Κύπρο, Αεροδρόμιο Λάρνακας, την 27η Οκτωβρίου, ημέρα Σάββατο και ώρα αναχώρησης 09:00 το πρωί.
2. Από το Αεροδρόμιο Λάρνακας, την 29η Οκτωβρίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα αναχώρησης 09:00 το πρωί για το αεροδρόμιο Ρόδου και
3. Από το αεροδρόμιο Ρόδου την ίδια ημέρα και ώρα αναχώρησης 19:00 το βράδυ για το αεροδρόμιο Ελευσίνας.


Β. Λοιπές συναφείς διευκολύνσεις (μεταφορά της αντιπροσωπείας στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, 35η Μοίρα Καταδρομών, Στρατόπεδο Τχου Γεωργίου Παπαμελετίου, φιλοξενία διαμονή μας στη Λευκωσία ή Λάρνακα το Σαββατοκύριακο κλπ, που εσείς θα προγραμματίσετε σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες των επιτελείων ΓΕΣ και ΓΕΕΦ, λόγω αρμοδιότητας),
για να πραγματοποιήσουμε οι Συγγενείς των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας και οι Αξιωματικοί και Καταδρομείς της Α΄(35) Μοίρας Καταδρομών:
-Καταδρομικά αποκαλυπτήρια στο νοράτλας και Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες Ήρωες της επιχείρησης «ΝΙΚΗ» συμπολεμιστές μας, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας,
-Καταδρομικά εγκαίνια του μουσείου Τχου Καταδρομών Γεωργίου Παπαμελετίου, στο δεύτερο σπίτι μας, την 35Η Μοίρα Καταδρομών.
-Συμμετοχή στην Εθνική παρέλαση στη Λευκωσία ένστολων «ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΅74» και τέλος
-Καταδρομική Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες Ήρωες της επιχείρησης «ΝΙΚΗ» συμπολεμιστές μας, στη Ρόδο, στο πρώτο σπίτι μας, στρατόπεδο Τχου Καταδρομών Γεωργίου Παπαμελετίου.
Ευελπιστούμε, ότι θα τύχουμε της ικανοποίησης του αιτήματός μας, για την εκπλήρωση, όχι μόνο του ηθικού μας χρέους προς τους πεσόντες Ήρωες συμπολεμιστές μας, αλλά και της διάδοσης και διάσωσης της ιστορίας μας, αφού η επιχείρηση «ΝΙΚΗ», χωρίς τους λοκατζήδες της Α΄(35) Μοίρας Καταδρομών του Ήρωα Παπαμελέτη είναι με ένα πόδι, «κουτσή».
Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να γνωρίζετε, ότι απάντηση στο παραπέντε, όπως έγινε φέτος στο Μάλεμε, θα εκληφθεί, ως συνέχεια της ίδιας αντιμετώπισης-μεταχείρισης μας, γιατί θα μας στερήσει χρόνο για υλοποίηση του προγράμματός μας εξ ιδίων ή με αναζήτηση χορηγών.
Σας ευχαριστούμε πολύ

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΜΕ ΑΥΤΑ:

Βίντεο Εκδηλώσεων (αποκαλυπτηρίων & παρελάσεων)