creta

cyprus

ΗΡΩΕΣ
ΧΩΡΙΣ
ΠΑΡΑΣΗΜΑ
"ΝΙΚΗ" ΣΤΗ ΝΕΚΡΗ ΖΩΝΗ
Επιχείρηση "ΝΙΚΗ"  Φωτογραφικό Υλικό Ήρωες χωρίς παράσημα
niki

book cover1
  Το βιβλίο συνοδεύεται από το ντοκιμαντέρ «Ηρωες χωρίς παράσημα…» με σπάνιες εικόνες που βγαίνουν για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας και μοναδικές συνεντεύξεις από τη δράση της Α΄Μοίρας Καταδρομών στην Κύπρο τον Ιούλιο του 1974.

Νέα

Παράνομες δράσεις μελών πανελλήνιων - αποκομμάτων πολεμιστών Κύπρου κλπ

Εκτύπωση

2η εξώδικη επιστολή για την αφαίρεση των επετειακών θέσεων

Θέμα «Αποστολή της επιστολής  με αρ.  πρωτ 11-3-4-2019, που μας κοινοποίησε  ο Γενικός Γραμματέας της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Βετεράνοι Κύπρου 1974» κ Αντώνης Δούλας,  για επιστροφή της,  από εσάς, σε αυτόν, τον οποίο αναγνωρίζετε, ως πρόεδρο του εφεδροπολεμικού σωματείου με την επωνυμία  «πανελλήνιος σύνδεσμος αγωνιστών Κύπρου 1974» κλπ».

Προς    

Δ/νσεις ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ,   ΔΙΣ και ΔΕΝΔΗΣ                                Αθήνα 23-4-2019

Αρ. πρωτ. 60

Κοινοποίηση:

(Δια της Δνσης ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ)

Αξιότιμους κκ                                                                        

-Υπουργό Εθνικής Άμυνας  Ευάγγελο Αποστολάκη                              

-Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας  Παναγιώτη Ρήγα

 (με  επανάληψη αιτήματος για συνάντησή μας)                  

 -Πρέσβη Κυπριακής Δημοκρατίας  Κυριάκο Κενεβέζο

-Δνση Ειδικών Δυνάμεων ΓΕΣ

Αξιότιμοι κύριοι             

Συνέχεια του θέματος και ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ  , από το έτος 2008, επιστολών διαμαρτυρίας μας, σε σας, ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ,  δηλαδή την άσκηση των αρμοδιοτήτων σας, σύμφωνα με την ισχύουσα σχετική  νομοθεσία,  για τις οποίες δεν επιλήφθηκε κανένας αρμόδιος μέχρι σήμερα, παρόλο, που εξαπατηθήκατε κατεπανάληψη, από τους καταγγελλόμενους προσθέτουμε και πρόσφατες επιστολές μας για τα ίδια θέματα, δηλαδή της  εκμετάλλευσης της μνήμης των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας, με την αντίστοιχη δημιουργία πρόσθετη θλίψης στους συγγενείς τους, των αγώνων των συμπολεμιστών μας,  και της ιστορίας μας, της προβολής ανιστόρητων ατομικών πολεμικών κατορθωμάτων κλπ  από κάθε είδους «προβολάκηδες και καπηλευτές»  αυτών, με την απόκτηση αντίστοιχων ωφελημάτων, σε βάρος των  αναξιοπαθούντων συμπολεμιστών μας και κάθε τρίτου.

    Επιστολή μας, με αρ.  47-- 19-3-2019 (πρόσφατη)  με την οποία σας ενημερώσαμε για το οικιακό «ΜηλιωνοΣιδερέικο» εφεδροπολεμικό σωματείο των έξι (6)   πολεμιστών. (σχετικό το αρ. Σ. 9381/1-6-2018  ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΤΙΚΟ, έγγραφο της Δνσης ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ)

    σχετικές διαχρονικά αναπάντητες επιστολές μας, με τις οποίες ζητήσαμε την ανάκληση της αρ. Σ.713/4-6-2013 απόφασης  της  Δνσης ΓΕΣ/ΔΕΝΔΗΣ, την οποία  εξέδωσε ο αρμόδιος  τμηματάρχης, με υπογραφή του τότε Α΄ Υπαρχηγού ΓΕΣ, με την οποία εγκρίθηκε, μετά από εξαπάτησής σας από τον κ Μηλιώνη, σε εκατό και πλέον «μαϊμουδοπολεμιστές» η σίτισή τους στις στρατιωτικές λέσχες και τη λήψη αντίστοιχων μέτρων εναντίον του (παραπομπή στη δικαιοσύνη κλπ) και επαλήθευση ανιστόρητων  ατομικών ιστορικών πολεμικών κατορθωμάτων μυθομανών κλπ.

    Την αρ. 155/27-11-2018 (πρόσφατη) με την οποία σας ενημερώσαμε για το ΔΑΣΚΟΠΟΥΛΕΪΚΟ  «οικιακοοικογενειακό»  εφεδροπολεμικό σωματείο, με αυτοδίκαια, όπως ο ίδιος ο κ Δασκόπουλος ισχυρίζεται με έγγραφο που σας υπέβαλε,  με μέλη του, ΟΛΟΥΣ, φυσικά χωρίς να ερωτηθούν, χωρίς εγγραφή και συνδρομή, τους πολεμιστές με καταγωγή από το νομό Ηλείας, περίπου εκατό (100)  με τις  επωνυμίες, ανάλογα τόπου, χρόνου και ακροατηρίου,  των:

β1. «Συνδέσμου Εφέδρων Πολεμιστών και Τραυματιών Κύπρου» (ανύπαρκτου)

(Με τη ΜΟΥΦΟιδιότητα του προέδρου του ανύπαρκτου αυτού Συλλόγου προσκλήθηκε, ως κύριος ομιλητής από τον Αντιδήμαρχο Τριφυλίας  στη «Μερκούρεια» τελετή τιμής της μνήμης του  Καταδρομέα Ήρωα συμπολεμιστή μας Παναγιώτη Γιαννόπουλου στο Κρυονέρι Κοπανακίου και δυστυχώς κατάθεσε και στεφάνι. Στη συνέχεια, αντί να κρύβεται και να σιωπά,  υπέβαλε και μήνυση σε όλο το Διοικητικό Συμβούλιο, γιατί τον θίξαμε).

β2. «Συνδέσμου Εφέδρων Πολεμιστών και Τραυματιών Κύπρου 1974» (ανύπαρκτου)

β3. «Συνδέσμου Εφέδρων Πολεμιστών και Τραυματιών Κύπρου 1974  Ν Ηλείας»   (ανύπαρκτου)  και

β4.«Συνδέσμου Εφέδρων Πολεμιστών και Τραυματιών Κύπρου 1974  Ν Ηλείας και Περιχώρων» (ανύπαρκτου)    και  του υπαρκτού

β5. «Συνδέσμου Εφέδρων Πολεμιστών και Τραυματιών Κύπρου 1974  Ν Ηλείας και Περιοχής»

(Με την ιδιότητα του προέδρου του υπαρκτού συλλόγου δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια. Λογικό, ποιος θα καλέσει ένα πρόεδρο Πύργου και Περιοχής).

    Τις σχετικές διαχρονικά αναπάντητες επιστολές μας,

 για την επιβεβαίωση ή μη «ατομικών ιστορικών πολεμικών κατορθωμάτων στην Κύπρο το έτος 1974», των εκπροσώπων πολεμιστών Κύπρου οικιακοοικογενειακών συλλόγων- συγκοινωνούντων δοχείων:

(σενάριο 1ο)  κατάληψη άθικτου τουρκικού τανκ (η αλήθεια, όπως αναφέρουμε στη συνέχεια, είναι χαλασμένου ή όπως λέμε σκότωσαν νεκρό),  και επιχείρηση με αυτό μαχών με δεκάδες τούρκικα και την καταστροφή 6-7  τούρκικων αρμάτων Μ 47, σύμφωνα με το συγγραφέα,   

σενάριο 2ο, κατάρριψη τούρκικου πολεμικού αεροσκάφους, που πετούσε σε  ύψος 20-30 μέτρων, με ενστικτώδη μετακίνηση του χεριού του «αρματάρχη» στη σκανδάλη του αντιαεροπορικού κλπ,  (συνέντευξη κ Αργυρόπουλου) που δυστυχώς βρέθηκαν και άνθρωποι, που τα έγραψαν σε βιβλία και άλλοι που τα πρόβαλαν από ραδιοτηλεοπτικά μέσα  σε Ελλάδα και Κύπρο και φυσικά  ΑΥΤΟΙ «κατεξευτελίστηκαν», χωρίς καμία αντίδραση και από κανένα μέχρι σήμερα, παρόλο, που τους έχουμε ενημερώσει, ενώ οι εκμεταλλευτές και καπηλευτές, για χρόνια αποκόμιζαν αναγνωρισιμότητα, προβολή, τιμές αρχηγού κράτους με χρήματα, που ΑΝΗΚΑΝ ΣΕ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΜΑΣ κλπ παραποιώντας την ιστορία μας και  προσβάλλοντας  τους υπόλοιπους πολεμιστές Κύπρου, γιατί ενεργούσαν, ως εκπρόσωποί τους, σωρεία παράνομων πράξεων, αφού στα «συγκοινωνούντα δοχεία» περιφέρονται  και ανακυκλώνονται ελάχιστοι, από τους ελάχιστους των πολεμιστών.   (ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΣΑΣ).

(Ευτυχώς με τη χρήση του διαδικτύου εξαλείψαμε, όσο είναι δυνατό, τα ανιστόρητα αυτά γεγονότα και προφυλάξαμε πολύ κόσμο, θεσμούς, υπηρεσίες, μέσα ενημέρωσης από τη μετάδοση της  ασθένεια της « εξαπάτησης»  και σε αυτούς.

(ΔΥΣΤΥΧΩΣ τα  ΥΕΘΑ Ελλάδας και Κύπρου, όχι μόνο δεν έχουν κάνει μέχρι σήμερα καμία ενέργεια εναντίον των προαναφερθέντων, αλλά τους επιβραβεύουν κιόλας).

 Τέλος σήμερα, σας γνωρίζουμε και τα ίδια για το  εφεδροπολεμικό σωματείο, με την επωνυμία  «πανελλήνιος σύνδεσμος αγωνιστών Κύπρου 1974» και τα μέλη του, με  περιφερόμενη έδρα, ανάλογα των συμφερόντων σε σπίτια, καταστήματα εργαστήρια κλπ (σήμερα το εργαστήριο του προέδρου) , το οποίο, εσείς αναγνωρίζετε, όπως και τα προηγούμενα, σύμφωνα με το πρόσφατο με αρ. Σ. 9381/1-6-2018 έγγραφο της Δ/νσης ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ, που αναφέρει τα εξής:

 « στις 26-6-2016 μας απέστειλε (ο πανελλήνιος σύνδεσμος ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ Κύπρου 1974),  ονομαστική κατάσταση των μελών του, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε  εκατό δέκα επτά (117) και όπως ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ όλοι έλαβαν μέρος στις πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον των Τούρκων κατά το χρονικό διάστημα 20 Ιουλίου-20 Αυγούστου, και ως εκ τούτου  έχουν άπαντες την ιδιότητα του πολεμιστή.

 Δεν υπάρχει καμία άλλη ενημέρωση από το έτος 2007 μέχρι σήμερα)».

(Δηλαδή τα έτη 2007-2016 τι και που  ήταν;)

(Βέβαια οι πολεμικοί Σύλλογοι δεν αναγνωρίζονται  και μάλιστα από μία στρατιωτική υπηρεσία με μεθόδους, ό,τι δηλώσεις ή ό,τι αναφέρεις . Τα μέλη  τους είναι εγγεγραμμένα, είναι  ταμειακά εντάξει και έχουν βεβαίωση Ζώνης των πρόσω κλπ και γενικά σύμφωνα και  σε εφαρμογή των προβλεπομένων από τις   διατάξεις των άρθρων,  10 του  ΝΔ 4089/1960 και  78 του ΑΚ και της ειδικής περί Σωματείων νομοθεσίας (Ν.281/1914), διατάξεις, τις οποίες δεν εφάρμοσε στην άσκηση των καθηκόντων της η αρμόδια Δνση ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ, ΠΑΡΟΛΟ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΜΑΣ.

Αποτέλεσμα αυτής της τακτικής ήταν η  δημιουργία πλήθους ΟΙΚΙΑΚΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΩΝ και ΣΥΓΧΡΟΝΩΣ  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΩΝ!!!!! ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΩΝ εφεδροπολεμικών Σωματείων. Τακτική που φαίνεται ότι επιβραβεύτηκε από τα ΥΕΘΑ Ελλάδας και Κύπρου, για να θαφτεί το Κυπριακό και παράλληλα να μην έχει υλοποιηθεί, από τις αρμόδιες Δνσεις, ούτε ένα αίτημα των συγγενών των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας και των συμπολεμιστών Κύπρου.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγωνιστών Κύπρου 1974 (ΠΣΑΚ)

αριθμεί ελάχιστα εγγεγραμμένα και ταμειακά  εντάξει μέλη, εναπομείναντες πολεμιστές Κύπρου 1974 από την ΕΛ.ΔΥ.Κ και την Εθνική Φρουρά. Στο σύλλογο αυτό ήταν γραμμένοι ως μέλη και μη πολεμιστές, τους οποίους:

α.  είχαν  εφοδιάσει με ταυτότητα εισαγωγής για δωρεάν νοσηλεία στα στρατιωτικά νοσοκομεία και

β.  για πολλά χρόνια (2000-2008) το ΔΣ του ΠΣΑΚ  τους συμπεριλάμβανε στις  καταστάσεις, που υπέβαλε στη Δνση ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ για τη συμμετοχή μας στις ετήσιες επετειακές εκδηλώσεις της Κύπρου,  επιβαρύνοντας  οικονομικά τον Ελληνικό και Κυπριακό Λαό  και  το κυριότερο ΣΤΕΡΩΝΤΑΣ τις θέσεις από τους συγγενείς των πεσόντων Ηρώων Συμπολεμιστών μας και τους Συμπολεμιστές μας.

 γ. Συνεργάστηκαν τα μέλη του Δ.Σ. στο παρελθόν και τίμησαν το  «Σεμιτζή» αυτοαποκαλούμενο και αυτοβαπτισθέντα ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑ κ  Πατεράκη Διονύσιο, μυθοπλάστη πρωταγωνιστή - φερόμενο ως ένα από τους οκτώ (8)  Αθέατους Ήρωες Καταδρομείς  στην Κύπρο και τους συμπρωταγωνιστές του  κκ Αργυρόπουλο Νικόλαο και Δούλα αυτοβαπτισθέντες, αυτοαποκαλούμενους πρόεδρο και γενικό γραμματέα του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ Συλλόγου «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΚΥΠΡΟΥ 1974», και  αυτοενεργούντες,  ως εκπρόσωποι όλων των πολεμιστών Κύπρου, μέχρι πρότινος μέλη του  ΔΣ του ΠΣΑΚ,  στον οποίο επανήλθαν και πρόσφατα, τους οποίους βέβαια δεν κατάγγειλαν, αλλά καλοδέχτηκαν και παραχώρησαν τις θέσεις τους στο ΔΣ, γιατί στη λίστα οικονομικής ενίσχυσης αναξιοπαθούντων, που έδωσαν οι κκ Δούλας και Αργυρόπουλος  στους Κύπριους διοργανωτές και τιμητές των κίβδηλων Αθέατων οκτώ (8) καταδρομέων, συμπεριέλαβαν και φέρεται να ενισχύθηκαν μέλη του ΠΣΑΚ, αναφέρουμε τον Υπεύθυνο Υγείας και υπογράφοντα τις ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ κάρτες νοσηλείας για εισαγωγή στα στρατιωτικά νοσοκομεία,  «μουφοπολεμιστών»,  ο οποίος το έτος 2006 κατάθεσε ψευδώς σε ανακριτή, ότι ο πρόεδρος του Συλλόγου μας βλαστήμησε τα Θεία  και όχι μόνο. . Ο εν λόγω έλαβε, σύμφωνα με την κατάσταση διανομής των πέντε Κυπρίων και τον ισχυρισμό τους, ότι έκαναν και την αντίστοιχη κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό του, από τα Αθέατα «500.000 -2.000.000€»,το ποσό των  τριών χιλιάδων τριακοσίων πενήντα επτά (3.357) € , το οποίο βέβαια αρνήθηκε,  ότι παρέλαβε, σε ερώτηση του προέδρου, όπως και την ένορκη ψευδή κατάθεση, την οποία βέβαια του έδειξε πρόεδρος στα γραφεία του Συλλόγου, παρουσία και όμοιού του και το «βούλωσε». Έκτοτε, εξαφανίστηκε ή τον εξαφάνισαν από τα δρώμενα του ΠΣΑΚ και  τα συγκοινωνούντα δοχεία, ενώ είχε διαχρονικά πρωταγωνιστικό ρόλο,  στον ΠΣΑΚ, παρέμειναν βέβαια οι ταυτότητες και η ένορκη ψευτοκατάθεση ).

 δ. Τα στελέχη του ΠΣΑΚ  κκ Κοτρόπουλος Χρήστος, Αργυρόπουλος Νικόλαος, Δούλας Αντώνης Δηλές Νικόλαος,   Αναστασόπουλος Θεόδωρος  κλπ μέλη του Συνδέσμου Αγωνιστών Κύπρου 1974, (ΠΣΑΚ) το έτος 2000 πρωτοστάτησαν, ενεργούντες κρυφά , για να επωφεληθούν της προβολής και να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους κλπ και όχι για να αποτίσουν φόρο τιμής στους πεσόντες Ήρωες της Κύπρου, ως εκπρόσωποι όλων των πολεμιστών Κύπρου 1974, στην ανέγερση ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥ ΜΝΗΙΜΕΙΑΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ, ΠΟΥ ΤΟ  ΒΑΠΤΙΣΑΝ  «Μνημείο πεσόντων  «ΕΛ.ΔΥ.Κ» Κύπρου 1974» στο Δήμο Περιστερίου, στις οδούς Αγίου Πολυκάρπου και Πελασγίας, ,  χωρίς να έχουν καμία σχέση καταστατικά με τους νόμιμους εκπροσώπους των πεσόντων Ηρώων.

 Στο εν λόγω μνημείο  πεσόντων ΕΛ.ΔΥ.Κ. βάπτισαν και πρόσθεσαν, ως Ελδυκάριους,  οι ανιστόρητοι και από κόμπλεξ για τους πρασινοσκούφηδες, και τα ονόματα των πεσόντων Ηρώων Καταδρομέων Συμπολεμιστών μας και λοιπών  πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών Ναυτικού, Αεροπορίας, χωρίς να έχουν καμία σχέση καταστατικά με το Σύλλογο «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» και τους άλλους Αεροπορίας και Ναυτικού,  δηλαδή ενήργησαν  κρυφά από μας, για μας, χωρίς εμάς, με αποτέλεσμα :

αφενός  το μνημείο από το λάθος τίτλο του  και μόνο να προκαλεί παραποίηση της ιστορίας και αφετέρου

από τη λάθος σε ποσοστό 70% αναγραφή των ονομάτων των πεσόντων Ηρώων, προσβολή της μνήμης τους και προβλήματα στους συγγενείς τους και σε μας, που από το έτος 2000,  αγωνιζόμαστε για την αποκατάσταση αυτών με τη διόρθωση του σημερινού «ανιστόρητου μνημειακού  εκτρώματος», χωρίς αποτέλεσμα, εξ αιτίας της αδικαιολόγητης, μέχρι πρότινος, σύμπραξης και απροκάλυπτης υποστήριξης τους από την πλευρά του Δημάρχου Περιστερίου κ Ανδρέα Παχατουρίδη, ο οποίος εδώ και 3-4- χρόνια, προς τιμή του, σταμάτησε να παρίσταται και αυτός.

Βέβαια θα είναι και μεγάλη τιμή και εκτίμηση από μας σε αυτόν, η αποστολή μίας μπουλντόζας με εντολή  τη «μπαζοποίηση» του προσβλητικού και ανιστόρητου μνημειακού εκτρώματος, (το ίδιο πρέπει να κάνει και για  το ομοίωμά του, ο Δήμαρχος Λαμιέων), αφού πραγματοποιούν σήμερα ετήσια μνημόσυνα  ατομικο-οικιακοοιοικογενειακο-κομματικής προβολής,  φυσικά, χωρίς  να παρίστανται οι Συγγενείς των πεσόντων Ηρώων Συμπολεμιστών μας,  οι Αρχές και οι Συμπολεμιστές τους, τους οποίους, δεν καλούσαν, αφού τα ονόματά των παιδιών-αδελφών τους, δεν αναφέρονται στο μνημείο και αυτοί δεν είχαν καμία σχέση με τους πεσόντες, πέραν της εκμετάλλευσης της μνήμης τους.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αγωνιστών Κύπρου 1974 ( Π.Σ.Α.Κ ) που αναδείχθηκε στις αρχαιρεσίες της 28ης Φεβρουαρίου 2016  συγκροτήθηκε σε σώμα με την ακόλουθη σύνθεση:

    ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Αντώνης Δούλας
    ANTIΠΡΟΕΔΡΟΣ: Άγγελος Βουγιούκας
    ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Mιχαήλ Ρεμπουλάκης
    ΤΑΜΙΑΣ : Ανδρέας Κριθάρης

ΜΕΛΗ: Νίκος Αργυρόπουλος, Γιώργος Βουτσής, Νικόλαος Τούντας και  Κώστας Μαδιανός

ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ

 (Από τις  ψευδείς ένορκες βεβαιώσεις, διαπιστώσαμε τις  παρακάτω δύο (2) αλλαγές,  σύννομες ή μη δεν γνωρίζουμε και ούτε μας ενδιαφέρει, εμείς αναγνωρίζουμε μόνο την « οικιακή αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Βετεράνοι Κύπρου 1974»:

Πρώτη .Αργυρόπουλος Αντιπρόεδρος  στη      θέση

του Άγγελου Βουγιούκα

 του παρουσιαζόμενου, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη  δικογραφία του φίλου του Δασκόπουλου  που αναφέρει, ότι έλαβε γνώση των προσβλητικών επιστολών του Συλλόγου μας από τον ΑΝΑΠΗΡΟ ΠΟΛΕΜΟΥ της Κύπρου Άγγελο Βουγιούκα,

επίσης για τον οποίο γνωρίζουμε από δημοσιεύματα της εφημερίδας  «Ταχυδρόμος» Μαγνησίας,   ότι έχει τιμηθεί από το Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου, ως ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ Κύπρου 1974 ενενήντα εννέα ημερών (99) ημερών   και τέλος στο  ΦΕΚ πολεμιστών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αναφέρεται ως Λοχίας Πυροβολικού ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ  Κύπρου 1974.

Για τις εν λόγω ιδιότητες του, ζητήσαμε, ανεπιτυχώς, ενημέρωση  κατεπανάληψη  από τον ΙΔΙΟ  και από τη Δνση ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ και αναμένουμε εδώ και δύο χρόνια.

Δεύτερη αλλαγή. Κοτρόπουλος Χρήστος.. Μέλος, μετά από επανάκαμψη,  ενώ είναι και αντιπρόεδρος και στο Δασκοπουλέικο  Σύλλογο «του Πύργου και Περιοχής»)

(Από τις αλλαγές αποδεικνύεται, ότι δεν υπάρχουν μέλη διαθέσιμα, για τη συμπλήρωση των συγκοινωνούντων δοχείων και την ανάληψη ευθυνών άλλων, από τα κενά, που δημιουργούνται, μετά τις αποχωρήσεις, και ανακυκλώνονται οι ίδιοι, ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ).

Από τον πίνακα που ακολουθεί και όσα θα ακολουθήσουν στη συνέχεια διαπιστώνεται, ότι πλειοψηφία των συνεταίρων της αστικής μη κερδοσκοπικής «Βετεράνοι Κύπρου 1974», που από το έτος 2016 «μετακόμισαν»  στο ΔΣ του ΠΣΑΚ,  δρούσε από το έτος ίδρυσης (2007 μέχρι πρόσφατα) με την ιδιότητα του ΔΣ του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ Πολεμικού ΣΥΛΛΟΓΟΥ με την επωνυμία «Βετεράνοι Κύπρου 1974»,  και ως  εκπρόσωποι όλων των πολεμιστών Κύπρου 1974.

        (Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Βετεράνοι Κύπρου 1974

Η Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία «Βετεράνοι Κύπρου 1974» ιδρύθηκε στις 1-10-2007 μεταξύ των εταίρων:

    Νικολάου Αργυρόπουλου ορισθέντος προέδρου,
    Γεωργίου Καντεράκη Αντιπρόεδρου
    Αντωνίου Δούλα Γενικού Γραμματέα
    Κωνσταντίνου Μαδιανού, ταμία
    Ανδρέα Κριθάρη, Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων και
    Κωνσταντίνου Καμζέλη,

έχει νομοτύπως καταχωρηθεί στα βιβλία εταιρειών του Πρωτοδικείου Αθηνών με γενικό αριθμό 17962/31-10-2007 και στη Δ.Ο.Υ Αγίας Παρασκευής. Έχει έδρα και γραφεία στην οδό  Στρατάρχου Παπάγου αρ. 28 (σπίτι κ Αργυρόπουλου)  στην  Αγία Παρασκευή Αττικής και  υφίσταται μέχρι σήμερα

Αντώνιος Δούλας του Δημητρίου

 Πρόεδρος ΠΣΑΚ- ΓΓ  Αστικής εταιρείας. Μέλος Δασκοπουλέικου Συλλόγου

    Από το έτος 2007 μέχρι σήμερα είναι τυπικά Γενικός Γραμματέας της Αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Βετεράνοι Κύπρου 1974». με συνεταίρους του τους   κκ Αργυρόπουλο Νικόλαο, Κριθάρη Ανδρέα και Μαδιανό Κωνσταντίνο  οι οποίοι, μαζί με τους υπόλοιπους δύο (2)  άλλους συνεταίρους Καντεράκη Γεώργιο και Κωνσταντίνο Καμζέλη και με  την ιδιότητα του Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα, του Υπεύθυνου των Δημοσίων σχέσεων και του Ταμία αντίστοιχα, του Ανύπαρκτου Συλλόγου (Συνδέσμου, Ένωσης) «Βετεράνοι Κύπρου  1974»,  ενεργούντες ως εκπρόσωποι όλων των πολεμιστών Κύπρου, ως μέλη του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ πολεμικού Συλλόγου «Βετεράνοι Κύπρου 1974»  ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ  με την αρ. 3909/2009 αίτηση απαίτησης, που κατάθεσαν στο επαρχιακό δικαστήριο της Λεμεσού, το ποσό των 500.000-2.000.000€, που είχε εισπραχθεί, σε ειδικό έρανο, για την ενίσχυση των αναξιοπαθούντων συμπολεμιστών μας Κύπρου 1974, που τα περιμένουν ακόμα, ενώ μερικοί από αυτούς έτυχαν τιμών αρχηγού κράτους και αντίστοιχης πολυτελούς διαμονής, με πληρωμένα τα έξοδά τους από τα χρήματα του εράνου, που δόθηκαν για τους αναξιοπαθούντες συμπολεμιστές μας.
    κατάθεσε ένορκα ψευδώς και επιβεβαίωσε σκόπιμα την ύπαρξη του Ανύπαρκτου Συλλόγου (Συνδέσμου, Ένωσης) «Βετεράνοι Κύπρου  1974»,   σε δύο δικαστικές διαμάχες  με οικονομικές απαιτήσεις υπέρ του  συνεταίρου του  και προέδρου  της Αστικής Μη κερδοσκοπικής Εταιρείας «Βετεράνοι Κύπρου 1974 κ Αργυρόπουλου και παράλληλα προέδρου του Ανύπαρκτου Συλλόγου και σε βάρος του προέδρου μας, στις παρακάτω δύο  περιπτώσεις

Ψευδείς Ένορκες Βεβαιώσεις κ Δούλα:

 α. με αρ. 4040/2-7-2012, ενώπιον της Ειρηνοδίκη Αθηνών  Βιολέττας Χαντζοπούλου και του Γραμματέα Γεωργίου Μπιλάλη και

 β.  με  αρ. 7876/22-6-2018 ενώπιον της Ειρηνοδίκη Αθηνών Ουρανίας Τριλιανού και της Γραμματέας Λουκίας Τριβυζα

Σύμφωνα με τις προαναφερθείσες Ένορκες Βεβαιώσεις  ο κ Δούλας έδωσε τον ακόλουθο θρησκευτικό όρκο: «Ορκίζομαι ενώπιον του θεού να πω ευσυνείδητα όλη την αλήθεια και μόνη την αλήθεια, χωρίς να προσθέσω ούτε να αποκρύψω τίποτε»…………

    Προσκλήθηκε και συμμετείχε στην «παράνομη» συνεδρίαση της 22ας Σεπτεμβρίου 2017, που έλαβε χώρα στη Δνση ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ,  στην οποία έγινε αποδεχτό, μεταξύ των άλλων και  αίτημα - πρόταση, που στάλθηκε στον τότε  κ ΑΝΥΕΘΑ,  για περαιτέρω δίωξη του προέδρου του Συλλόγου μας Αφάλη Παναγιώτη.

Η πρόταση αυτή  «καλαθοαρχειοθετήθηκε»  από τον κ ΑΝΥΕΘΑ, μετά από ενημέρωσή του από μας. Βέβαια τη χρησιμοποιούν στα δικαστήρια, εναντίον του προέδρου μας. Αν βέβαια η αρμόδια υπηρεσία είχε ενσωματώσει, ως όφειλε, στα πρακτικά αυτά και την επιστολή μας, με την οποία εξηγούσαμε τους λόγους μη συνύπαρξης και συνεργασίας με τους εκπροσώπους των προαναφερθέντων οικιαοοικογενειακών συλλόγων, θα έκαναν αγώνα να  κρύψουναυτά τα πρακτικά  κλπ .

Στην εν λόγω συνεδρίαση, συμμετείχαν ο προϊστάμενος της Δνσης ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ  και οι  «εκπρόσωποι» συνολικού ποσοστού, οικιακοοικογενειακών συλλόγων συγκοινωνούντων δοχείων κάτω του 3%  πολεμιστών Κύπρου 1964, 1967 και 1974 εγγεγραμμένων και ταμειακά εντάξει μελών.

-Αλέξανδρος Μηλιώνης, εκπρόσωπος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ «ΜηλιωνοΣιδερέϊκου» Συνδέσμου 64,67 και 74  με έξι (6) μέλη πολεμιστές Κύπρου

-Αργυρόπουλος και  Δούλας εκπρόσωποι ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ  Συνδέσμου αγωνιστών Κύπρου 1974, με 10-15 πολεμιστές Κύπρου και πρόεδρος και ΓΓ Γραμματέας του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ συλλόγου «Βετεράνοι Κύπρου 1974»

 -Κοτρόπουλος και Δασκόπουλος,

εκπρόσωποι πολεμιστών και τραυματιών  Κύπρου,  Ν Ηλείας, Περιχώρων, Περιοχής  με 5-6μέλη κλπ).

    Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του κ Δούλα (Επανάληψη)

 …….Στις 11 π.μ επάνδρωσα τη θέση που μου είχε υποδείξει ο (Διοικητής) Σταυριανάκος στον Άγιο Γεώργιο.

 Εκεί ο ταγματάρχης (ΠΖ) Σπυρίδων Δελής από την Κέρκυρα με τοποθέτησε σε ένα πολυβόλο 0,50 in, με εντολή να αντικαθιστώ τις ταινίες των φυσιγγίων και να καλύπτω τους κάλυκες (καλυκοκαλυπτής),  ώστε να μη γυαλίζουν και γίνει αντιληπτή η θέση μας από τα τουρκικά αεροπλάνα.

Ερώτηση: Είχατε εμπειρία χρήσης πολυβόλου;

 Απάντηση:

Δεν είχα καμία τέτοια εμπειρία, εκτός από μια βολή που είχαμε εκτελέσει στο κέντρο εκπαίδευσης.

Ερώτηση: Πως κατέληξε η άνιση μάχη με τα τουρκικά αεροπλάνα;

Απάντηση

……Παρατήρησα ότι οι δεσμίδες του πολυβόλου ανά επτά φυσίγγια περιείχαν ένα τροχιοδεικτικό. Ρώτησα τον πολυβολητή για τη χρησιμότητά του. «Αυτό είναι για να βλέπουμε τον στόχο τη νύχτα μου απάντησε». Τότε έλαβα την πρωτοβουλία και τοποθέτησα τα τροχιοδεικτικά φυσίγγια με μεγαλύτερη πυκνότητα. Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργούσαμε μια ορατή «γραμμή» βολής προς το στόχο. Πάλι όμως δεν καταφέραμε τίποτα. Τότε είπα στον πολυβολητή «Θα κρατάς σταθερό στόχο λίγο πιο μπροστά από το αεροπλάνο και θα βάλεις συνεχώς. Μια σφαίρα εάν βρει κατάλληλο σημείο και εάν είναι το τυχερό μας, το ρίξαμε!».

 (Έδινε οδηγίες ο ανεκπαίδευτος ή με εμπειρία μίας βολής στο μάλλον ανύπαρκτο πολυβολητή και κάθε μπάμ και κατάρριψη τουρκικού πολεμικού αεροσκάφους)

Έτσι και έγινε Τα πυρά μας προσέβαλαν ένα τουρκικό αεροπλάνο το οποίο κατέπεσε στην περιοχή του Πενταδάχτυλου. Τότε εξαφανίστηκε ως δια μαγείας ο φόβος και η κούραση. Τα χέρια μας πήραν φωτιά.

 Στις 14.00 περίπου της Κυριακής (21 Ιουλίου) καταρρίψαμε και δεύτερο αεροπλάνο.

Περιττό να σας αναφέρω ότι δεν κοιμόμασταν καθόλου από την υπερένταση. Μάλιστα δεν ήπιαμε νερό από το μεσημέρι του Σαββάτου μέχρι την Τρίτη.

Δεν ζητήσαμε καν. (δηλαδή έμειναν χωρίς νερό τρεις ημέρες!!!!!!!)

Ερώτηση: Γνωρίζω ότι ήσασταν αυτόπτης μάρτυρας της προσπάθειας προσγείωσης των 13 Noratlas (επιχείρηση «Νίκη»), τα οποία μετέφεραν την 35η Μοίρα Καταδρομών, στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας και της τραγικής κατάρριψης του ενός από φίλια πυρά.

(Ποτέ βέβαια  δεν έγινε μεταφορά της 35ης Μοίρας Καταδρομών με νοράτλας)

Απάντηση:

 Εκείνο που μπορώ να βεβαιώσω είναι ότι και το τελευταίο πιστόλι στράφηκε κατά του αεροπλάνου. Η πορεία του ήταν από Πάφο προς Λευκωσία. Έτσι φοβάμαι πολύ ότι εμείς το καταρρίψαμε. Χτυπήσαμε και άλλα δύο, αλλά ευτυχώς κατάφεραν να προσγειωθούν.

 «Ο θεός μας φύλαξε από τον κύριο «καλυκοκαλυπτή»

Με την ίδρυση του σωματείου μας το 1976, η πρώτη επίσκεψη που κάναμε οργανωμένα ήταν στον υπουργό Εθνικής Αμύνης Ευάγγελο Αβέρωφ. Η εντολή του Αβέρωφ και του νομικού του συμβούλου ήταν: «Διαλύστε το σωματείο γιατί θα σας κόψω τα πόδια».

(Σιγά να μην ασχολήθηκε ο κ Αβέρωφ με τον κ Δούλα και τους όμοιους του. Διαλύθηκαν γιατί υπήρξε συνωστισμός ατόμων περιορισμένης πνευματικής και κοινωνικής καταξίωσης και αναγνωρισιμότητας,   με τη μορφή των συγκοινωνούντων δοχείων, οι οποίοι επιδίωκαν, τα «οφίκια», χωρίς δημοκρατικές  βέβαια διαδικασίες, αλλά με  πολεμική ανιστόρητη αυτοπροβολή (Δούλας κατέρριψε τρία  (3)  αεροσκάφη, Αργυρόπουλος ένα (1), και οι  Κριθάρης  και Τούντας 5-6 τουρκικά άρματα κλπ)  και όχι μόνο.)

Σύμφωνα με τα προαναφερθέντα ο κ Δούλας, απλός στρατιώτης και νέος λάμβανε ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ εντολές από το Διοικητή του και Αξιωματικούς βαθμού Ταγματάρχη και άνω. Δεν είχε ειδικότητα πολυβολητή ή βοηθού, γιαυτό άλλωστε τον τοποθέτησαν στη θέση του «καλυκοκαλυπτή». Παρόλα αυτά κατάφερε να εκπαιδεύσει τον ανύπαρκτο πολυβολητή και να καταρρίψουν δύο (2) « ανύπαρκτα», τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη και ένα ελληνικό.

Ξέχασε όμως ο κ Δούλας να αναφέρει τα αποδεικτικά στοιχεία των όσων είπε στη συνέντευξή του. Δηλαδή, ποιος έδωσε την εντολή να  αντικαταστήσει τον πολυβολητή, τον τόπο και χρόνο των γεγονότων, το όνομα του πολυβολητή, αν  καταγράφηκε το γεγονός  της κατάρριψης των  τούρκικων πολεμικών  στην  ημερήσια διαταγή της μονάδας, αν τιμήθηκε για αυτή την ξεχωριστή προσφορά  του αυτός και ο πολυβολητής και το κυριότερο και πιο ουσιώδες.

Τους κάλυκες που μάζευε, που τους τοποθετούσε, πόσες βολές έριξαν και αν είχαν όλα τα ΒΛΗΜΑΤΑ ΣΚΑΣΕΙ!!!

Λογικό είναι μετά από όλα αυτά,  δηλαδή τις παράνομες, γελοίες στο έπακρο και φυσικά ανιστόρητες αφηγήσεις ανύπαρκτων ατομικών ηρωικών κατορθωμάτων, πράξεις και  συμπεριφορές 5-6 ατόμων, που  χρέωσαν και τους υπόλοιπους συμπολεμιστές μας, αφού ενεργούσαν και  για μας, κρυφά και χωρίς την έγκρισή μας, αφενός κανένας  αρμόδιος να μην ασχολείται σοβαρά μαζί μας από το έτος 1974 και αφετέρου να στραφούν οι «πολεμιστοσυγκοινωνούντες», εναντίον μας, γιατί τους ξεσκεπάσαμε.

Ανδρέας Κριθάρης του Αντωνίου

Ταμίας ΠΣΑΚ-Υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Αστικής εταιρείας, Μέλος του ανύπαρκτου Μηλιωνοσιδερέικου Συλλόγου.

    Από το έτος 2007 μέχρι σήμερα είναι τυπικά υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων της Αστικής μη Κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Βετεράνοι Κύπρου 1974». με συνεταίρους τους   κκ Δούλα Αντώνιο,  Αργυρόπουλο Νικόλαο,  Μαδιανό Κωνσταντίνο οι οποίοι, μαζί με τους υπόλοιπους δύο (2)  άλλους συνεταίρους Καντεράκη Γεώργιο και Κωνσταντίνο Καμζέλη και με  την ιδιότητα του Προέδρου, του Γενικού Γραμματέα, του Υπεύθυνου των Δημοσίων σχέσεων και του Ταμία αντίστοιχα, του Ανύπαρκτου Συλλόγου (Συνδέσμου, Ένωσης) «Βετεράνοι Κύπρου  1974»,  ενεργούντες ως εκπρόσωποι όλων των πολεμιστών Κύπρου, ως μέλη του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ πολεμικού Συλλόγου «Βετεράνοι Κύπρου 1974»  ΑΠΑΙΤΗΣΑΝ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΑΝ  με την αρ. 3909/2009 αίτηση απαίτησης, που κατάθεσαν στο επαρχιακό δικαστήριο της Λεμεσού, το ποσό των 500.000-2.000.000€, που είχε εισπραχθεί, σε ειδικό έρανο, για την ενίσχυση των αναξιοπαθούντων συμπολεμιστών μας Κύπρου 1974, που τα περιμένουν ακόμα, ενώ μερικοί από αυτούς έτυχαν τιμών αρχηγού κράτους και αντίστοιχης πολυτελούς διαμονής, με πληρωμένα τα έξοδά τους από τα χρήματα του εράνου.
    κατάθεσε ένορκα ψευδώς και επιβεβαίωσε σκόπιμα την ύπαρξη του Ανύπαρκτου  Συλλόγου (Συνδέσμου, Ένωσης) «Βετεράνοι Κύπρου  1974»,   σε δύο δικαστικές διαμάχες  με οικονομικές απαιτήσεις υπέρ του συνεταίρου του  και  προέδρου  της Αστικής Μη κερδοσκοπικής Εταιρείας «Βετεράνοι Κύπρου 1974 κ Αργυρόπουλου και παράλληλα προέδρου του Ανύπαρκτου Συλλόγου και σε βάρος του προέδρου μας στις παρακάτω δύο  περιπτώσεις

Ψευδείς Ένορκες Βεβαιώσεις κ Κριθάρη

 α.  με αρ. 4039/2-7-2012, ενώπιον της Ειρηνοδίκη Αθηνών  Βιολέττας Χαντζοπούλου και του Γραμματέα Γεωργίου Μπιλάλη και

 β.  με  αρ. 7877/22-6-2018 ενώπιον της Ειρηνοδίκη Αθηνών Ουρανίας Τριλιανού και της Γραμματέας Λουκίας Τριβυζα

Σύμφωνα με τις προαναφερθείσες Ένορκες Βεβαιώσεις  ο κ Κριθάρης  έδωσε τον ακόλουθο θρησκευτικό όρκο: «Ορκίζομαι ενώπιον του θεού να πω ευσυνείδητα όλη την αλήθεια και μόνη την αλήθεια, χωρίς να προσθέσω ούτε να αποκρύψω τίποτε»…………

    Αναφέρεται το ονοματεπώνυμό του στη λίστα των εκατό σαράντα δύο (142) «μαϊμουδοπολεμιστών» του ανύπαρκτου «ΜηλιωνοΣιδερέικου» «Πανελλήνιου Συνδέσμου πολεμιστών Κύπρου 1964, 1967 και 1974, ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ»  την οποία  υπέβαλε για έγκριση σίτισης  αυτών στις στρατιωτικές λέσχες και δυστυχώς ενέκρινε η αρμόδια Δνση του ΓΕΣ.
    Στράφηκε κατά της Ελληνικής Αστυνομίας, Μάρτιος 2012, όπως και συνεταίρος του κ Αργυρόπουλος, του τότε  Υπουργού Προστασίας του Πολίτη (τον αποκάλεσε Υπουργό του προπό) και του τότε Πρωθυπουργού, (τον αποκάλεσε κατοχικό πρωθυπουργό), γιατί δεν ενέκριναν, παράνομο αίτημά του, για κατάθεση στεφανιού στον Άγνωστο Στρατιώτη, με την ιδιότητα του συνεταίρου και Υπεύθυνου της οικιακής Αστικής ΜΚ Εταιρείας, «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974»  αφού τα μέλη αστικών εταιρειών και ειδικά των Αστικών Εταιρειών, τύπου Συλλόγου, (ΝΕΟ ΕΦΕΥΡΗΜΑ του κ Αργυρόπουλου, αφού έτσι χαρακτήρισε ο κ Αργυρόπουλος την εταιρεία, πρόσφατα στο Εφετείο), αλλά ο κ Εισαγγελέας δεν πείστηκε, γιατί Αστικές Εταιρείες τύπου Συλλόγου, δεν υφίστανται νομικά και  οι συνεταίροι, δεν έχουν καμία σχέση  με τους πολεμιστές και κανένα από τα δικαιώματα αυτών.
    Επαίρεται και αυτοδιαφημίζεται ως  ο πολεμιστής, που κατέλαβε άθικτο τουρκικό τανκ  Μ 47 με δύο-τρεις άλλους ( Δρόσο, Τούντα) και με αυτό εμβόλισαν μία Ιλαρχία  αρμάτων και στη συνέχεια  μία Επιλαρχία εκατόν ένα (101) τουρκικών αρμάτων και στη συνέχεια διέλυσαν επτά (7) άρματα, ΕΠΙΒΕΒΑΩΜΕΝΑ, σύμφωνα με το συγγραφέα,

 ενώ η αλήθεια, δια στόματος  του προέδρου των αποστράτων αξιωματικών Τεθωρακισμένων και Ιππικού Αντιστράτηγου κ Χρήστου Παπαδογεωργόπουλου είναι, ότι «οι  Τούρκοι είχαν εγκαταλείψει ένα άρμα, το οποίο παρέλαβε ένα ελληνικό πλήρωμα, το  οποίο επιδιόρθωσαν και  το χρησιμοποίησαν  αργότερα σε επιχειρήσεις».

                                                    

Αργυρόπουλος Νικόλαος

Μέλος- Αντιπρόεδρος ΠΣΑΚ ,  μέλος του  «Μηλιονοσιδερέικου» συλλόγου, πρόεδρος της αστικής μη κερδοσκοπικής  εταιρείας « Βετεράνοι Κύπρου 1974» και αυτοβαπτισθείς και αυτοενεργών ως εκπρόσωπος όλων των πολεμιστών Κύπρου 1974  με την ιδιότητα του προέδρου του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Βετεράνοι Κύπρου 1974, από το έτος 2007 μέχρι πρόσφατα.

 Δε γνωρίζουμε  αφενός:

 Γιατί ο ίδιος προέβη σε σωρεία παρανόμων πράξεων ενεργών και για μας ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ  επιμένει να ισχυρίζεται και να κατεξευτελίζεται με την εμμονή του, από τότε που τον ξεσκεπάσαμε, μέχρι  σήμερα, ότι είναι πρόεδρος του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ πολεμικού ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Βετεράνοι Κύπρου 1974» και  με την ιδιότητα αυτή να ενεργεί, ως εκπρόσωπος όλων των πολεμιστών Κύπρου 1974 κλπ  και αφετέρου, το χειρότερο,

 γιατί επιμένει  αυτή την ανύπαρκτη ιδιότητά του να βεβαιώνουν, δυστυχώς  ΨΕΥΔΩΣ ΚΑΙ ΕΝΟΡΚΑ, πέραν των συνεταίρων, αυτοί έχουνε τους λόγους τους,  και άνθρωποι τρίτοι, κοινωνικά καταξιωμένοι, με αξιοπρέπεια, προσωπικότητα και με παιδεία, φυσικά ανώτερη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΩΝ, οι οποίοι θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

  (τι θα πουν στο δικαστήριο», αφού δε γνωρίζουν καν  τον πρόεδρο).

Δυστυχώς, και αυτός,  προσκλήθηκε, ενώ γνώριζε η υπηρεσία, όσα προαναφέραμε και ιδιαίτερα ότι ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕ και ως άτομο αλλά και ως πρόεδρος του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ

 Συλλόγου «Βετεράνοι Κύπρου 1974» με την αρ. 3909/2009 αίτηση απαίτησης, που κατάθεσε στο επαρχιακό δικαστήριο της Λεμεσού, το ποσό των 500.000-2.000.000€, που είχε εισπραχθεί, σε ειδικό έρανο, για την ενίσχυση των αναξιοπαθούντων συμπολεμιστών μας Κύπρου 1974, που τα περιμένουν ακόμα, ΕΤΥΧΕ δε και τιμών και φιλοξενίας Αρχηγού Κράτους, με πληρωμένα τα έξοδά τους από τα χρήματα του εράνου κλπ, προσκλήθηκε και  συμμετείχε στην «παράνομη»  συνεδρίαση  της 22ας Σεπτεμβρίου 2017, που έλαβε χώρα στη Δνση ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ,  στην οποία έγινε αποδεχτό, μεταξύ των άλλων και  αίτημα - πρόταση, που στάλθηκε στον τότε  κ ΑΝΥΕΘΑ,  για περαιτέρω δίωξη του προέδρου του Συλλόγου μας Αφάλη Παναγιώτη    κλπ .

Χρήστος  Κοτρόπουλος του Κωνσταντίνου

Μέλος του ΠΣΑΚ  -Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πολεμιστών και τραυματιών Κύπρου 1974 Ν Ηλείας και Περιοχής», Μέλος του ΜηλιωνοΣιδερέικου συνδέσμου.

α. Πρωταγωνιστής στην κατασκευή, του ανιστόρητου μνημειακού εκτρώματος, που προαναφέραμε  και την ετήσια  τέλεση μνημοσύνων σε αυτό για ατομική προβολή και αναγνωρισιμότητα.

(Πρόσφατα επέδειξε και την ιδιότητα του «ύπουλοτρικλοποδάκια» στις δικαστικές αίθουσες,  βέβαια και ύπουλα  και όπου τον «παίρνει»).

β. Ψευδής  Ένορκη Βεβαίωση κ Κοτρόπουλου

 με  αρ. 7871/22-6-2018 ενώπιον της Ειρηνοδίκη Αθηνών Ουρανίας Τριλιανού και της Γραμματέας Λουκίας Τριβυζα .

γ. Υπέγραψε το πρακτικό με αρ.  6α/17-9-2016,  του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ Συνδέσμου Πολεμιστών και τραυματιών Κύπρου 1974 Ν Ηλείας, το οποίο ο κ Δασκόπουλος έχει συνημμένο στη δικογραφία στην εναντίον όλου του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου μας έγκληση, στο οποίο  αναφέρεται  ψευδώς  και σκόπιμα  για τον πρόεδρο του Συλλόγου μας  στην προτελευταία σελίδα προτελευταία παράγραφο ότι:

 « Πέρυσι  (2015) δε σε ταξίδι μας στην Κύπρο στην Λάρνακα απεκάλεσε το μέλος μας και τραυματία πολέμου με 50% αναπηρία ΑΠΟΚΟΜΜΑ   στην πρώτη σειρά του λεωφορείου και ότι όλοι μας είμαστε ΑΠΟΚΟΜΜΑΤΑ και δεν έχουμε πολεμήσει στην Κύπρο»……. (ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΑΠΟΚΑΛΕΙΣ ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ)

Η αλήθεια είναι ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος του Παγκόσμιου αδιάσπαστου εφεδροπολεμικού Σωματείου « ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»  Παναγιώτης Αφάλης,  μετά την  παράνομη, παρουσία στις επετειακές εκδηλώσεις του Ιουλίου του έτους 2014 όλων  των προέδρων   των «οικιακοοικογενειακών συλλόγων       Δασκόπουλου, Κοτρόπουλου, Δούλα, Μηλιώνη και του «πολεμοτουρίστα»  κουμπάρου του προέδρου του Συλλόγου της  Αχαΐας,  Φωτόπουλου Κωνσταντίνου και της αντίστοιχης  συμμετοχής, με την καταβολή των εισιτηρίων από τα αδέλφια του Ήρωα συμπολεμιστή μας πεσόντα στην Κύπρο, Κωνσταντίνου Κατέρου από τις Κεραμάτες Άρτας,   προέβη σε έντονη διαμαρτυρία  σε αρμόδιες αρχές Ελλάδας και Κύπρου και δεν ξανασυμμετείχε  από τότε (Ιούλιος 2014) στις ετήσιες επετειακές τελετές τιμής της μνήμης των πεσόντων, στην  Κύπρο, όπως βεβαιώνει και η αρμόδια Δ/νση ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ, που ακολουθεί.

Απάντηση Δνσης ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ με αρ. Σ. 8064/23-5-2017

β.  «……….Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου σας κ Παναγιώτης Αφάλης δεν συμμετείχε στις επετειακές εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των πεσόντων συμπολεμιστών σας στην Κύπρο, τα έτη 2015 και 2016».

Εκτός αυτού, ποτέ και σε καμία περίπτωση ένα απόκομμα, συγκοινωνούντων δοχείων  ελαχίστων πολεμιστών, ΔΕΝ είχε την  έγκριση  έξι (6)  επετειακών θέσεων από τη Δνση ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ, δηλαδή οι ίδιοι δεν ήταν στην Κύπρο, πέραν μάλλον  του Δασκόπουλου, και

τέλος οι μισοί δε γνωρίζουν τον πρόεδρο, αλλά ΔΥΣΤΥΧΩΣ, υπογράφουν όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου το προαναφερθέν πρακτικό, ως ακολούθως:

Δασκόπουλος  Αθανάσιος  πρόεδρος

Κοτρόπουλος Χρήστος Αντιπρόεδρος  

Θεοδωρόπουλος Σωτήριος Γ Γραμματέας

Τζέμος Γεώργιος Ταμίας  

Χρόνης Γεώργιος Μέλος και

Σολωμός Γεώργιος Μέλος

δ. Αναφέρεται το ονοματεπώνυμό του, ως μέλους, στη λίστα  των εκατό σαράντα δύο (142) «μαϊμουδοπολεμιστών» του ανύπαρκτου «ΜηλιωνοΣιδερέικου» «Πανελλήνιου Συνδέσμου πολεμιστών Κύπρου 1964, 1967 και 1974, ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ»  την οποία  υπέβαλε για έγκριση σίτισης στις στρατιωτικές λέσχες και δυστυχώς ενέκρινε η αρμόδια Δνση του ΓΕΣ.

Το γεγονός αυτό δηλώνει, ότι δεν υπήρχαν το έτος 2014 οι πολεμικοί  Σύλλογοι και μάλιστα Πανελλήνιοι των Αγωνιστών Κύπρου 1974  και Πύργου και Περιοχής, στους οποίους είναι σήμερα  αντιπρόεδρος και μέλος αντίστοιχα, γιατί, αν υπήρχαν, θα υπέβαλε αίτημα μέσω ενός από τους δύο (2) Συλλόγους, όπως έγινε και με του Συμπολεμιστές μας «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74», αυτοτελώς και απευθείας στην αρμόδια υπηρεσία του ΓΕΣ  για έγκριση σίτισης του συνόλου των μελών του Συλλόγου του.

 ε. Δυστυχώς, και ενώ είναι γνωστά όλα αυτά στη Δνση ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ, προσκλήθηκε και συμμετείχε στην «παράνομη  συνεδρίαση  της 22ας Σεπτεμβρίου 2017», που έλαβε χώρα στη Δνση ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ,  στην οποία έγινε αποδεχτό, μεταξύ των άλλων και  αίτημα - πρόταση, που στάλθηκε στον τότε  κ ΑΝΥΕΘΑ,  για περαιτέρω δίωξη του προέδρου του Συλλόγου μας Αφάλη Παναγιώτη    κλπ .

Αξιότιμοι Κύριοι

Μετά τα παραπάνω και επειδή, όπως πολύ  καλά γνωρίζετε,:

α. ούτε υπήρξαμε, ούτε θα υπάρξουμε ποτέ οπαδοί μεθόδων, που δε συνάδουν με την αξιοπρέπεια του πολεμιστή, του καταδρομέα και του πράσινου μπερέ, αλλά ότι λειτουργούμε δημοκρατικά και σύννομα και

β.  ότι έχουμε δίκιο και φυσικά μία ημέρα θα δικαιωθούμε και τη  θέση μας θα πάρουν οι πραγματικοί ένοχοι στα δικαστήρια, γιατί οι προαναφερθέντες έχουν έτοιμη την απάντηση και τα σχετικά έγγραφα με τη, χωρίς έλεγχο νόμιμη εγκριτική υπογραφή σας. « Μας αναγνώριζε η αρμόδια  Υπηρεσία ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ».

Για τους προαναφερθέντες λόγους και για λόγους ηθικής αποκατάστασής μας και ιδιαίτερα της προστασίας του προέδρου μας από την αποδεδειγμένη μεθοδική διαχρονική,  ομαδική συντονισμένη και καθοδηγούμενη «συγκοινωνουντοδοχειακή» μορφή,  παράνομη δίωξή του,  με  τη χρήση ανήθικων τρόπων και μεθόδων, αλλά και όλων των πολεμιστών Κύπρου και όλων των εξαπατηθέντων  και όσων υπέστησαν βλάβες από τις παράνομες πράξεις των προαναφερθέντων

παρακαλούμε

-Να νομοθετήσετε, όπου δεν προβλέπετε, για την αφαίρεση όλων των ευεργετημάτων που έχουν χορηγηθεί στους κατέχοντες Βεβαίωση Ζώνης των Πρόσω, που έχουν διαπράξει  παράνομες πράξεις και αντίστοιχες συμπεριφορές όμοιες  των προαναφερθέντων σε βάρος τρίτων, ενεργούντες διαχρονικά με ανύπαρκτες ιδιότητες και ως εκπρόσωποι όλων των πολεμιστών Κύπρου 1974 και σε βάρος τους,  εξαπατώντας Πολιτικές, Στρατιωτικές, Αυτοδιοικητικές αρχές, δημοσιογράφους, μέσα ενημέρωσης σε Ελλάδα και Κύπρο κλπ, και αποκομίζοντας ίδιο όφελος,  δηλαδή να αφαιρεθούν η  άδεια  χορήγησης περιπτέρου, το αναμνηστικό μετάλλιο επιχειρήσεων Κύπρου και η  Βεβαίωση Ζώνης των Πρόσω, να εξεταστούν τυχόν χορηγηθείσες πολεμικές συντάξεις, με την αντίστοιχη παραπομπή τους στη δικαιοσύνη κατά περίπτωση.

-Να εγκρίνεται Νομική Υποστήριξη από το ΥΕΘΑ, εφόσον δεν προβεί το ΥΕΘΑ σε παραπομπή τους στη δικαιοσύνη, για να συνεχίσουμε εμείς με τη βοήθειά σας.

-Να απαγορευτεί η παρουσία και συμμετοχή τους σε μνημόσυνα και τελετές που αφορούν τους πεσόντες Ήρωες συμπολεμιστές μας.

-Να εγκριθεί χρηματική αποζημίωση στο Σύλλογό μας για τα μέχρι σήμερα δικαστικά έξοδα και της  βλάβης, που έχει υποστεί από τους κατευθυνόμενους υβριστές και από  ένα επίδοξο πωλητή της ιστοσελίδας μας, για ανύπαρκτα χρέη σε αυτόν.

-Να έχουμε μία συνάντηση με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ Πάνο Ρήγα, για να παραθέσουμε στοιχεία για τις αναφερόμενες καταγγελίες, αλλά και  αποδεικτικά στοιχεία του εναντίον μας πολέμου, τα έτη 2015 αρχές 2019 και όχι μόνο, ώστε να επιλυθεί υπηρεσιακά το διαχρονικό πρόβλημα  αρμοδιότητάς του. Ο κ Αναπληρωτής είναι  ο μόνος, που μπορεί να δώσει τη λύση στο διαχρονικό αυτό πρόβλημα, που έχει δημιουργήσει η Δνση ΓΕΣ/ΔΕΠΕΘΑ, που ανήκει στην καθύλην αρμοδιότητά του.

Τέλος παρακαλείται  η Δνση ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ

α. να ανακαλέσει τα από 22-9-2017 παράνομα πρακτικά  και να επανεκδώσει σύννομα, με την ενσωμάτωση σε αυτά και της επιστολής του Συλλόγου μας, που αναφέρει, τους λόγους, που καθιστούσαν αδύνατη την οποιαδήποτε συνύπαρξή μας  με τους ΜηλιωνοΚοτροπουλοΔούλοΑργυροπουλοΔασκοπουλέους και

να ενημερώσει τους εκπροσώπους των οικιακοοικογενειακών Συλλόγων -  συγκοινωνούντων δοχείων, να μη μας προκαλούν με οποιοδήποτε τρόπο και φυσικά να μην ξαναενεργήσουν για μας και να μην μας ξανά κοινοποιήσουν «δουλικές» ανακοινώσεις.

 Πιστεύουμε στην ικανοποίηση των  καθόλα δίκαιων αιτημάτων μας, επαναλαμβάνοντας, ότι δεν είμαστε, ούτε άνθρωποι των δικαστηρίων, ούτε διώχτες, των  κατ εντολή παράνομα, ενεργούντων, χωρίς βέβαια να δικαιολογούμε τέτοιες συμπεριφορές.

 Σας ευχαριστούμε πολύ

ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΜΕ ΑΥΤΑ:

Βίντεο Εκδηλώσεων (αποκαλυπτηρίων & παρελάσεων)