ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΟΜΑΝΤΟΣ ’74 »

500.000-2000.0000€ και οι Αργυρόπουλος Νικόλαος και οι συνεταίροι του Βετεράνοι Κύπρου 1974 , Δούλας , Κριθάρης, Μαδιανός, Καμζέλης, Καντεράκης κλπ εμπλεκόμενοι Χαρδαβέλλας, Πατεράκης, Χατζηκτωρής, Σαββίδηδες, Παππάς νικ και οι Θεοφάνους

  ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΟΜΑΝΤΟΣ  ’74  »

Θεμιστοκλέους 3,  2ος όροφος , 10677 Ομόνοια  Αθήνα ΤΘ 3725

Τηλ-fax   γραφείου 210-3807378. κινητό προέδρου 6934-779656

Email: comandos@hol. gr και ιστοσελίδα: www.comandos74.gr΄

τηλ  ΔΣ (210) 9241222–9591653-4003871-8619585, 5022265- 4913137- 6985-026033

Αλλαγή λειτουργίας των Γραφείων, λόγω κρίσης Η τακτική λειτουργία γραφείων  την  πρώτη και τρίτη Παρασκευή κάθε μήνα 7-10 το βράδυ.

Τις άλλες ημέρες της εβδομάδας, πρωί ή απόγευμα μετά από συνεννόηση με τον πρόεδρο.

 

. Ο Σύλλογός μας δεν έχει καμία σχέση με Πολιτικά κόμματα-Οργανώσεις-Εταιρείες και δεν εκπροσωπείται από κανένα τρίτο. Συνεργάζεται και αγωνίζεται με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πολεμιστών ΕΛ.ΔΥ.Κ 74, για τη διάσωση-διάδοση της ιστορίας μας, για τη διατήρηση ζωντανής της μνήμης των πεσόντων  Ηρώων συμπολεμιστών μας, με την κατασκευή προτομών στους τόπους καταγωγής τους, την αντίστοιχη τέλεση μνημόσυνων και τη μετά θάνατο δικαίωσή τους με προαγωγές κλπ,  και την ικανοποίηση των αιτημάτων των συγγενών των Ηρώων και των λοιπών συμπολεμιστών μας.  Δεν αναγνωρίζει τοπικούς μεμονωμένους «πολεμιστοδιασπαστές», πρωτοβουλίες και αποκόμματα πολεμικών οικιακών – οικογενειακών συλλόγων Κύπρου  με ευρείες  ονομασίες, όπως Αγωνιστές, Βετεράνοι, Έλληνες Μαχητές- Πολεμιστές  Κύπρου 1964-1967 και 1974, με αυτοορισθέντες-αυτοβαπτισθέντες ισόβιους σφραγιδοπρόεδρους, της καρέκλας, του στεφανιού, της πλακέτας και του μαρκουτσιού,  οι οποίοι είναι η αιτία για τη μη ικανοποίηση των αιτημάτων όλων των πολεμιστών Κύπρου, έχουν τυπικά επταμελή και πλέον Διοικητικά Συμβούλια , ο εξής ένας, ο σφαγιδοπρόεδρος και μέλη προερχόμενα από διωχθέντες από άλλους συλλόγους, διπλοεγγεγραμμένους, με υπεύθυνες δηλώσεις «πολεμοτουρίστες» και  χωρίς συνδρομή. Μάχεται τους διανομείς σε «πολεμοτουρίστες»  χρημάτων, που ανήκουν στους αναξιοπαθούντες συμπολεμιστές μας, επετειακών θέσεων φιλοξενίας στην Κύπρο με επιβάρυνση των Ελλήνων και Κύπριων πολιτών, καρτών εισαγωγής στα στρατιωτικά νοσοκομεία κλπ, τους γλύφτες, ψηφουλάκηδες, ατομοπροβολάκηδες-μουσιατζήδες, λιβανιστές-γυμνοσιάλαγκες και εκμεταλλευτές της μνήμης των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας και της ιστορίας και των αγώνων των συμπολεμιστών μας).

 

Το Βιβλίο των δημοσιογράφων κ κ Γιάννη Φασουλά και Γιάννη Σκάλκου, εκδόσεις «Αγαθός Λόγος» κ Διονυσίου Μακρή, με τίτλο «ΝΙΚΗ» στη Νεκρή Ζώνη—η Αντίσταση της Α΄ Μοίρας Καταδρομών στον «Αττίλα και την Προδοσία»στην Κύπρο το έτος 1974, με το ενσωματωμένο dvd των ιδίων με τίτλο «Ήρωες Χωρίς Παράσημα», το οποίο αποτελεί ένα ιστορικό ντοκουμέντο και με τις  αρ. 1662/19-10-2011 και Σ.383/26-11-2012.αποφάσεις των  Γ. Ε. Στρατού και Αεροπορίας του ΥΕΘΑ εγκρίθηκε η άδεια εισόδου παρουσίασής του στις μονάδες του Στρατού και της Αεροπορίας στην Ελληνική Επικράτεια, θα το βρείτε στα γραφεία του Συλλόγου μας, τους τόπους όλων των εκδηλώσεων του Συλλόγου μας και στην Κύπρο κ Τανίδη Χρήστο τηλ 00357-22388386 και μετά από τηλεφωνική συνεννόηση στέλνεται στα χέρια των ενδιαφερομένων στην Ελλάδα και το Εξωτερικό στην τιμή των 15€ συν τα έξοδα αποστολής . Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας www.comandos74.gr

 

Προς                                                                                   Αθήνα 9 -6-2014

Υπουργεία Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου (αρμόδιες Υπηρεσίες)   Αρ. πρωτ  37

Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού

Μέλη και Φίλους μας

Κάθε αρμόδιο και  ενδιαφερόμενο πολίτη

 

Θέμα «Αθέατα χρήματα-Αθέατοι καταδρομείς κλπ»

 

Έργο  «Αθέατος Κόσμος»

«Αθέατοι (κίβδηλοι-μυθοπλάστες οκτώ (8) καταδρομείς πολεμιστές-σαμποτέρ του Πενταδάκτυλου της  Κύπρου, έτους 1964-1967» Αθέατα χρήματα (500.000€ και πλέον)

κλπ

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το έργο αυτό παίχτηκε στην τηλεόραση του  ALTERTV  στην εκπομπή του δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλλα «Αθέατος Κόσμος, θεατός όμως από τους «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» το έτος 2008 και μετά  και σε πολλές συνέχειες

Συμμετείχαν συμπρωταγωνίστηκαν:

α. Κώστας  Χαρδαβέλλας δημοσιογράφος του ALTERTV ,  στην εκπομπή του «Αθέατος Κόσμος», σε ρόλο υποστηρικτή-τιμητή ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ Ηρώων Καταδρομέων, που έδρασαν στην Κύπρο τα έτη 1964-1967 και ξεχάστηκαν-εγκαταλείφθηκαν-αγνοήθηκαν από την Ελληνική Πολιτεία και παρουσιαστή της όλης εκδήλωσης.

β. Πατεράκης Διονύσιος υπηρέτησε στο Σώμα Εφοδιασμού Μεταφορών (ΣΕΜ ο σεμιτζής), που βαπτίστηκε  και τιμήθηκε ως Ήρωας καταδρομέας σαμποτέρ  κατά τούρκικων στόχων στην Κύπρο, από τον κ Χατζηκτωρή και την ομάδα των πέντε κυπρίων δήθεν πατριωτών σε ρόλο «μυθοπλάστη» διασωθέντα Ήρωα Καταδρομέα σαμποτέρ   κατά τούρκικων στόχων στην Κύπρο το έτος 1966 (στο ανύπαρκτο σαμποτάζ σκοτώθηκαν οι έξι από τους οκτώ ανύπαρκτους καταδρομείς και διασώθηκαν αυτός και ο μακαρίτης σήμερα  Αλεξίου Κωνσταντής, από την Νέα Αγχίαλο, ο οποίος έπαιζε το ρόλο του δήθεν επιζώντα καταδρομέα, κατά τη βούληση του κ Πατεράκη και των όμοιών του. Σύμφωνα  δε με έγγραφο, που  μας έστειλε η ομάδα των πέντε (5) Κυπρίων, οι εν λόγω καταδρομείς έλαβαν από τα χρήματα, που προορίζονταν για  τους πραγματικά αναξιοπαθούντες πολεμιστές Κύπρου 1974 το ποσό των τριάντα εννέα χιλιάδων ευρώ (39.000€).

γ. Αργυρόπουλος Νικόλαος και Δούλας Αντώνης, οι αυτοβαπτισθέντες-αυτοαποκαλούμενοι πρόεδρος και γενικός γραμματέας  του ανύπαρκτου-μούφα πανελλήνιου συλλόγου «Βετεράνοι Πολεμιστές Κύπρου 1974», ενώ είναι μέλη της Αστικής Μη κερδοσκοπικής Εταιρείας «Βετεράνοι Κύπρου 1974» με άλλους τέσσερις συνεταίρους  τους Ανδρέα Κριθάρη, Γεώργιο Καντεράκη, Κωνσταντίνο Μαδιανό και Κωνσταντίνο Καμζέλη, σε ρόλο εκπροσώπων όλων των πολεμιστών Κύπρου 1974. των (ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74-ΕΛ.ΔΥ.Κ 74 κλπ) και συνδιοργανωτές.

Σύμφωνα δε με τις επιστολές της ομάδας των 5 Κυπρίων, που ακολουθούν, ο «κ» πρόεδρος έτυχε  φιλοξενίας και διαμονής με τιμές αρχηγού κράτους, λιμουζίνες ατομικός οδηγός. Τα έξοδα καλύφθηκαν από τα χρήματα, που προορίζονταν για πραγματικά αναξιοπαθούντες πολεμιστές Κύπρου 1974, για τους οποίους δήθεν αγωνίζονταν όλοι τους.

δ. Η ομάδα των πέντε (5) Κυπρίων Νίκος Παππάς, Μάκης Σαββίδης, Χάρης Θεοφάνους, Ιωάννης Σαββίδης και Παναγιώτα Θεοφάνους, σε ρόλο χρηματοδότη-τελετάρχη και τιμητή των ξεχασμένων από την πολιτεία Ηρώων και Βετεράνων μυθοπλαστών. Σύμφωνα με τα γραφόμενά τους παρασύρθηκαν από την εκπομπή του κ Χαρδαβέλλα και έτρεξαν με επιταγές να βοηθήσουν-αποκαταστήσουν-επιβραβεύσουν τη δράση στην πατρίδα τους κατά των Τούρκων των «μυθοπλαστών-μυθομανών» ηρώων καταδρομέων ετών 1964-1967.  Έστησαν μία πλάκα σε ιδιωτικό χώρο με τα ονόματα των ανύπαρκτων Ηρώων Καταδρομέων, τέλεσαν μνημόσυνο, χωρίς την παρουσία συγγενών ( είπαν ότι δεν πρόφθασαν να  τους βρουν. Βέβαια που να βρεθούν οι ανύπαρκτοι )  και σύμφωνα με τα γραφόμενα, από τον ερευνητή κ Πέτρο Σαββίδη βλέπε παρακάτω, εξακολούθησαν και μετά τις αποκαλύψεις να τελούν μνημόσυνο ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ…ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΗΡΩΩΝ.. Πραγματοποίησαν παράνομο έρανο για την ενίσχυση των αναξιοπαθούντων πολεμιστών Κύπρου 1974 και το προϊόν, που εισέπραξαν, σύμφωνα με έγγραφο, που έστειλαν στον πρόεδρο του Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74», κ Παναγιώτη Αφάλη, βλέπετε στη συνέχεια, της τάξης των 104. 000 €  το  διένειμαν ως ακολούθως:

α. για τα έξοδα φιλοξενίας των συνεργατών Αργυρόπουλου κλπ  καλεσμένων σαράντα χιλιάδες (40.000€),

β. δόθηκαν  στους κίβδηλους  καταδρομείς Πατεράκη Διονύσιο είκοσι χιλιάδες (20.000€) και Αλεξίου Κωνσταντή δεκαεννέα χιλιάδες (19.000€) τριάντα εννέα χιλιάδες  (39.000€) και

γ. είκοσι πέντε χιλιάδες (25.000€) περίπου σε οκτώ άτομα, που τα βάπτισαν επίτηδες, όπως θα δείτε στη συνέχεια, ως  καταδρομείς 1974, ενώ δεν είναι ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ , ΟΥΤΕ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΑΣ ΤΟΥ 1974.

Σήμερα αντί να στραφούν με αγωγές κλπ  κατά αυτών, που ισχυρίζονται, ότι ΔΗΘΕΝ τους εξαπάτησαν, βάλλουν ξεδιάντροπα κατά του Συλλόγου μας, ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74 και του προέδρου του ( κτυπάνε το σαμάρι αντί το γάιδαρο), ο οποίος δεν ήταν καλεσμένος, ούτε συμμετείχε σε καμία διαδικασία διοργάνωσης, επειδή τους ξεσκεπάσαμε…..

Από τα στοιχεία, που ακολουθούν θα διαμορφώσετε τη δική σας γνώμη για τον πραγματικό ρόλο τους.

Για το ποσό των συγκεντρωθέντων χρημάτων, σύμφωνα  δε με την αρ.124362/12 Ιουλίου 2012 αγωγή-αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του  κ Νικολάου Αργυρόπουλου του Φωτίου,  η οποία απορρίφθηκε με την αρ. 350/2013 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, με την ιδιότητα ορισθέντος πρόεδρου και ενός εκ των ιδρυτών, το έτος 2007, της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974» με έδρα την Αγία Παρασκευή, επί της οδού Στρατάρχου Παπάγου αρ. 28 (το σπίτι του) (όχι βέβαια με την ιδιότητα του προέδρου του ανύπαρκτου συλλόγου, ένωσης η συνδέσμου «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974», που ασύστολα, παράνομα και σκόπιμα χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί μέχρι σήμερα)  κατά των προέδρων των Πανελληνίων Πολεμικών Συλλόγων «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»  και «ΕΛ.ΔΥ.Κ 74» κκ Παναγιώτη Αφάλη και Σπανογιάννη Δημητρίου και του αντιπροέδρου της ΕΛ.ΔΥ.Κ κ Δημητρίου Βλαστάρη, στη σελίδα 10 της αγωγής αναφέρει ο κ Αργυρόπουλος,  ο ορισθείς πρόεδρος της οικιακής  αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας.

«Μάλιστα ένεκα της παρουσίας μου, (του κ Αργυρόπουλου) ενισχύθηκε καθ ομολογία των διοργανωτών, (πέντε Κυπρίων) το κύρος της εκδήλωσης κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν διάφορες οικονομικές προσφορές. Σύμφωνα μάλιστα με τους ισχυρισμούς των διοργανωτών, ο έρανος απέφερε το ποσό των 500.000,00€ περίπου.:……….»

ε. Ανδρέας Χατζηκτωρής, ο πρόεδρος του αποκόμματος Καταδρομέων Επαρχίας Λεμεσού σε ρόλο  «προβολάκια-αδελφοποιητή και κατεξοχή τιμητή μυθοπλαστών ως Ηρώων» σε Ελλάδα και Κύπρο.  Από τα στοιχεία που ακολουθούν θα διαπιστώσετε, ότι είναι ο κύριος αίτιος της «συνολικής μυθοπλαστικής διοργάνωσης», αφού  ο ίδιος ήταν γνώστης της «μυθόπλαστης» υπόθεσης, αφού είχε ενημερωθεί από τον πρόεδρο του Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» κ Παναγιώτη Αφάλη, αρχές Απριλίου  του έτους 2008, δηλαδή ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ, και για να μη στερηθεί της προβολής, σε συνεργασία με τους 5 Κυπρίους βάπτισαν  «τους μυθοπλάστες» για καταδρομείς, τους έντυσαν, τους τίμησαν με  παράσημα και καταδρομικά σύμβολα  τους χρηματοδότησαν, όχι φυσικά από την τσέπη τους, όπως ισχυρίζονται, αλλά από χρήματα του εράνου, στον οποίο συνεισέφεραν οι χιλιάδες καλεσμένοι, (ειδικότητα προβολή με ξένα κόλλυβα, βλέπε συνέχεια και φυσικά ήρθε η προβολή στα κανάλια και στις εφημερίδες.  Στην Ελλάδα πραγματοποιεί αδελφοποιήσεις, φυσικά για προβολή και μοιράζει πλακέτες για την πολεμική δράση τους στην Κύπρο  και σε άτομα, που γνωρίζουν την Κύπρο από το χάρτη.

στ. Υποστηρικτές της εκδήλωσης σύμφωνα με την πρόσκληση ήταν: οι Δήμοι Αθηναίων, Ηλιούπολης και Μηθύμνης Χανίων (πιστεύουμε να μη κατέβαλαν χρήματα από τον φορολογούμενο δημότη, αν ναι, να τα διεκδικήσουν, θα είμαστε μαζί τους),  ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ  με τον πρόεδρό του κ  Ανδρέα Χατζηκτωρή, το Αθλητικό Σωματείο Λεμεσού «ΑΠΟΛΛΩΝ» οι ανύπαρκτοι συμπολεμιστές των κίβδηλων Ηρώων και φυσικά ο ανύπαρκτος «Πανελλήνιος Σύλλογος Βετεράνοι  Κύπρου 1974» των κκ  Αργυρόπουλου-Δούλα και των τεσσάρων συνεταίρων τους.

ζ. Επίσημοι, δημοσιογράφοι, ανεπίσημοι κλπ σε ρόλο κομπάρσου, με διάθεση να βοηθήσουν, είτε με την παρουσία τους λόγω ιδιότητας μετά από πρόσκληση, είτε με τον οβολό τους είτε με την προσφορά υπηρεσίας,  ανυποψίαστοι και  θύματα των προαναφερθέντων, που εξετέθησαν, χωρίς  μέχρι σήμερα να τους ζητήσει κάποιος συγνώμη.

στ. Παρούσα επίσημα καλεσμένη και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων με ομιλίες χαιρετισμούς  με τους οποίους αυτοεξευτελίστηκαν, αφού εκθείασαν μυθοπλάστες και κατάθεσης στεφανιού σε ανιστόρητο μνημείο κλπ

Θα ενημερωθούν προσεχώς από μας  (Ευτυχώς η επίσημη Πολιτεία της Ελλάδας και της Κύπρου  τους αγνόησε, γιατί γνώριζε την ανυπαρξία των γεγονότων και τους μυθομανείς ήρωες. Βέβαια είχαν το θράσος να την κατηγορήσουν για την απουσία της).

 

Περίληψη του έργου

Οι προαναφερθέντες από κοινού, τον Απρίλιο του έτους 2008 «έστησαν μία ιστορία», που στηριζόταν δήθεν «σε ξεχασμένους», από την Ελληνική Πολιτεία, οκτώ (8) Αθέατους Έλληνες καταδρομείς πολεμιστές-σαμποτέρ Κύπρου έτους 1964, (θεατούς όμως από τους ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74), ενώ γνώριζαν ο καθένας από την ιδιότητά του και το σκοπό, που είχε συμμετέχοντας στο «κόλπο», την ανυπαρξία της ομάδας των οκτώ (8) Αθέατων Καταδρομέων και της σκόπιμης ευρηματικότητας των βασικών πρωταγωνιστών Πατεράκη Διονυσίου, των αυτοαποκαλούμενων προέδρου και Γραμματέα  του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ συλλόγου των Βετεράνων Πολεμιστών Κύπρου 1974 κκ Αργυρόπουλου Νικόλαου και Δούλα Αντώνη, των Κυπρίων ομάδα των 5 και του κ Ανδρέα Χατζηκτωρή. Εκτός αυτού η ομάδα των 5 Κυπρίων και ο κ  Ανδρέας Χατζηκτωρής ενημερώθηκαν από τον πρόεδρο του Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» κ Παναγιώτη Αφάλη, αρχές Απριλίου  του έτους 2008, δηλαδή ΕΝΑ ΜΗΝΑ  ΠΡΙΝ τις τελετές και τους εράνους, όχι μόνο για την ανυπαρξία των Αθέατων καταδρομέων και της δράσης τους αλλά και για την πραγματική ταυτότητα των βασικών πρωταγωνιστών,  δηλαδή του μυθοπλάστη Πατεράκη Διονυσίου και των αυτοβαπτισθέντων-αυταποκαλούμενων προέδρου και Γραμματέα του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ συλλόγου των Βετεράνων  Κύπρου 1974 κκ Αργυρόπουλου Νικόλαου και Δούλα Αντώνη.

Παρόλα αυτά το Μάιο του έτους 2008, η ομάδα των πέντε (5) Σαββίδης Γιάννος κλπ άδραξαν την ευκαιρία για να αναβαθμιστούν-προβληθούν μέσω  του ALTERTV Ελλάδας, στις εκπομπές του οποίου παρουσιάστηκαν επιδεικνύοντας φακέλους με επιταγές,  προχώρησαν στην τελετή τιμής των ξεχασμένων «γνωστών εκ των προτέρων μυθοπλαστών» και στη διεξαγωγή παράνομου εράνου για την ενίσχυση, τόσο αυτών των μυθοπλαστών, όσο και των αναξιοπαθούντων συμπολεμιστών μας Κύπρου 1974.

Βέβαια ,όπως θα δείτε στη συνέχεια, κανείς δε γνωρίζει το προϊόν του εράνου και τη διάθεσή του, αφού δεν υπήρξαν, ούτε επιτροπή, ούτε πρακτικά, ούτε αποδείξεις, κοινώς «Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δίνετε».

Επειδή αγνοήθηκαν οι έγγραφες,  επώνυμες προτάσεις  των κκ Αργυρόπουλου και Δούλα για τη διανομή των χρημάτων του εράνου, που αναφέρονται στη με ημερομηνία 18-5-2008 επιστολή τους, από τους  συνεργάτες τους  και διαχειριστές του χρήματος, την  ομάδα των 5 Κυπρίων, αυτοί ΤΟΤΕ αποκάλυψαν, ότι οι μέχρι πρότινος συνεργάτες τους,  τους εξαπάτησαν και άρχισαν τα δικαστήρια.

(Βέβαια ποιος εξαπάτησε ποιον, θα το μάθετε στη συνέχεια, αφού τα χρήματα ανήκαν και ανήκουν και σίγουρα εκεί θα καταλήξουν μετά από τους αγώνες μας στη Δνση ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ, για να τα παραδώσει στους δικαιούχους αναξιοπαθούντες πολεμιστές Κύπρου 1974, για τους οποίους έγινε και ο έρανος, το σίγουρο όμως είναι, ότι εξαπατήθηκαν όλοι οι τρίτοι με οποιαδήποτε ιδιότητα συμμετείχαν στα «καραγκιοζιλίκια», που διοργάνωσαν από κοινού αυτοί και κυρίως αυτοί, που έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη, ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΝ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. Προσεχώς θα τους ενημερώσουμε).

Μεταξύ των άλλων οι μυθοπλάστες πρόεδρος και Γραμματέας του ανύπαρκτου συλλόγου Βετεράνοι Πολεμιστές Κύπρου 1974 κκ Αργυρόπουλος και Δούλας και οι τέσσερις εταίροι ζητούν με αίτηση απαίτησης – αγωγή τους, με αρ. 3903/ 2009, που κατάθεσαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού, από τους Κύπριους, ομάδα των 5 ψευτοπατριωτών, που παρείχαν στο «κ» πρόεδρο τιμές και φιλοξενία Αρχηγού Κράτους, με χρήματα, όπως λένε οι ίδιοι από την τσέπη τους αλλά και του εράνου φυσικά, το ποσό των 500.000€ έως 2.000.000€. Αυτοί ήταν παρόντες στο έρανο και για να ζητάνε τόσα πολλά κάτι ξέρουν για το συνολικό προϊόν. Εμείς φυσικά  δεν είμαστε παρόντες και δεν έχουμε δική μας θέση για το ύψος του χρηματικού ποσού του εράνου, που εισπράχτηκε.

Σύμφωνα  δε με την αρ.124362/12 Ιουλίου 2012  αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που προαναφέραμε, στη σελίδα 13 αναφέρει ο κ Αργυρόπουλος::

Σελίδα 13 Η συγκεκριμένη μάλιστα υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον του Δικαστηρίου της Λεμεσού, κατόπιν άσκησης της με αρ. 3903/ 2009 αγωγής εμού ατομικά και του συλλόγου μας κατά των ανωτέρω αναφερθέντων πέντε Κυπρίων, με την οποία αιτούμεθα το ποσό των 500.000€ μέχρι 2.000.000.€ για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης την οποία υπέστημεν αποκλειστικά ένεκα των μεθοδεύσεων των αντιδίκων………………. Στο σημείο αυτό κρίνεται αναγκαίο να σημειωθεί, ότι στις 11-06-2012, ημερομηνία που είχε προσδιοριστεί να δικαστεί η ως άνω αναφερθείσα αγωγή  μας ενώπιον  του αρμοδίου δικαστηρίου της Λεμεσού, οι αντίδικοι (ομάδα των 5 Κυπρίων) ζήτησαν αναβολή της δίκης προκειμένου να υποβάλλουν πρόταση εξωδικαστικής διευθέτησης, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό από το δικαστήριο, το οποίο ανέβαλε την υπόθεση και θα ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης ορίζοντας παράλληλα ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων εξωδικαστικής διευθέτησης την 30η Ιουνίου 2012.

Η αξίωση λοιπόν των καθών (των προαναφερθέντων προέδρων και αντιπροέδρου) η αίτηση, όπως αυτή αναφέρεται στην με αριθμό πρωτοκόλου 37/12-5-2012 εξωδικαστική δήλωση πρόσκληση, να αποσύρουμε την αγωγή μας κατά των 5 Κυπρίων είναι όλως απαράδεχτη. Ενώ με αυτόν τον τρόπο καταδεικνύεται, ότι  οι αντίδικοι, αν και κορυφαία στελέχη Συλλόγων που μέλη τους πολέμησαν υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της Κύπρου, αντιτιθέμενοι σε εμένα, που αποκάλυψα με αποδείξεις την απάτη της ομάδας των πέντε Κυπρίων ιδιωτών, ουσιαστικά ταυτίζονται με αυτούς που συνειδητά προέβησαν σε πράξεις που παραχαράσσουν βίαια την Ιστορία της Κύπρου και βεβηλώνουν βάναυσα την ιερή μνήμη των πραγματικών Ηρώων και Εθνομαρτύρων, αποδεχόμενοι ως εκ τούτου αλλά και ενθαρρύνοντας τις ενέργειες τους αυτές.

(¨Έχει το θράσος ο  ορισθείς πρόεδρος της οικιακής αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας κ Αργυρόπουλος, που ενεργούσε ως εκπρόσωπος όλων των πολεμιστών Κύπρου 1974,  ως αυτοβαπτισθείς πρόεδρος  ανύπαρκτου πολεμικού συλλόγου,  αφενός να ισχυρίζεται ότι  ανακάλυψε την απάτη των πέντε Κυπρίων  και αφετέρου να  ταυτίζει τους εκλεγμένους προέδρους και τον αντιπρόεδρο  των πανελλήνιων πολεμικών Συλλόγων  «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74 και ΕΛ.ΔΥ.Κ 74» κκ Αφάλη Παναγιώτη, Σπανογιάννη Δημήτριο και Βλαστάρη Δημήτριο   με αυτούς (πέντε Κυπρίους) που, σύμφωνα με αυτόν,  συνειδητά προέβησαν σε πράξεις που παραχαράσσουν βίαια την Ιστορία της Κύπρου και βεβηλώνουν βάναυσα την ιερή μνήμη των πραγματικών Ηρώων και Εθνομαρτύρων, αποδεχόμενοι ως εκ τούτου αλλά και ενθαρρύνοντας τις ενέργειες τους αυτές).

Για τα χρήματα  του εράνου (500.000€ και πλέον)

Οι πέντε Κύπριοι δήθεν πατριώτες και ο κ Χατζηκτωρής  προσπαθούν να μεταφέρουν αλλού τα καραγκιοζιλίκια τους και να διαχειριστούν με το συνδιοργανωτή τους κ Αργυρόπουλο Νικόλαο τα χρήματα, που ανήκουν στους αναξιοπαθούντες συμπολεμιστές μας, για τα οποία θα αγωνιστούμε νάρθουν στους δικαιούχους, ακόμα και αυτά, που διέθεσαν για άλλους σκοπούς, για να αποκομίσουν προβολή κλπ, γιατί όλοι οι εκατοντάδες παρόντες έδωσαν  τον οβολό τους για την ενίσχυση αναξιοπαθούντων πολεμιστών Κύπρου 1974, σε διαφορετική περίπτωσηθα έδιναν άλλους οβολούς …,

Ακολουθεί περίληψη  των διαδικασιών-διεργασιών προετοιμασίας του στησίματος του παράνομου εράνου της είσπραξης και, διανομής  αυτού και της  διαμάχης μεταξύ συνδιοργανωτών για τα χρήματα, που ανήκουν στους αναξιοπαθούντες συμπολεμιστές μας Κύπρου 1974.


Ο κ Παππάς Νικόλαος, ένας από τους πέντε  κύπριους ψευτοπατριώτες, (βλέπετε στο τέλος ειδική αλληλογραφία  του Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74») απευθύνεται στα μέλη  ανύπαρκτου συλλόγου και αυτοί του απαντούν με έγγραφο, που υπογράφουν οι αυτοαποκαλούμενοι πρόεδρος και γενικός γραμματέας ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ πολεμικού συλλόγου, « ότι με έρευνα,  που (ΔΕΝ) πραγματοποίησαν σε όλη την Ελλάδα», βρήκαν όλους τους αναξιοπαθούντες.

(Όπως θα διαπιστώσετε από το επόμενο δικαστικό έγγραφο, ο σύλλογος ή σύνδεσμος «Βετεράνοι πολεμιστές Κύπρου 1974», είναι ανύπαρκτος, αλλά οι  αυτοβαπτισθέντες Αργυρόπουλος και Δούλας πρόεδρος και Γραμματέας υπέγραφαν λίστες, ως εκπρόσωποι όλων των πολεμιστών Κύπρου 1974, αφού τους υποχρέωναν, για να συμπεριληφθούν  στη λίστα   των αναξιοπαθούντων για οικονομική ενίσχυση, από έρανο , που θα πραγματοποιούσε ο  κ Παππάς και η παρέα του στις 23-5-2008 για αυτούς, να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση στην αστυνομία…….κλπ  …….

 

 Τιμήθηκαν οι Έλληνες (ΚΙΒΔΗΛΟΙ)  καταδρομείς της Κύπρου απουσία της Πολιτείας

Χρειάστηκε μία τηλεοπτική εκπομπή και η πρωτοβουλία κάποιων απλών ανθρώπων για να εκπληρωθεί ένα χρέος απέναντι στους ανθρώπους που έδωσαν τη ζωή τους πολεμώντας για τη πατρίδα στα βουνά της Κύπρου, την δεκαετία του ’60. Έτσι λοιπόν, το περασμένο Σαββατοκύριακο, πραγματοποιήθηκε μία σειρά εκδηλώσεων προς τιμήν των Ελλήνων καταδρομέων που σκοτώθηκαν στον Πενταδάκτυλο, αλλά και της προσφοράς των Ελλαδιτών αξιωματικών και στρατιωτών, που βρέθηκαν στην Μεγαλόνησο από την δεκαετία του 60, μέχρι και την εισβολή του Αττίλα το 1974.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, από την εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα, «Αθέατος Κόσμος», στον τηλεοπτικό σταθμό “Alter” και την συγκινητική παρουσία σε αυτήν του έφεδρου καταδρομέα (ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΗ) Διονύση Πατεράκη, ο οποίος παρουσίασε το αίσχος της ελληνικής Πολιτείας, που δεν αναγνωρίζει την παρουσία του στην Κύπρο, όπως και του ανάπηρου συμπολεμιστή του Κώστα Αλεξίου, αλλά και των έξι νεκρών συντρόφων τους. Για την Πολιτεία, αυτοί οι άνθρωποι δεν υπήρξαν ποτέ. Δεν πολέμησαν ποτέ στην Κύπρο, και τόσο οι νεκροί όσο και οι ζωντανοί δεν χρήζουν καμίας τιμής.

Οι Έλληνες δεν ξεχνούν
Αμέσως μετά την εκπομπή, έφεδροι καταδρομείς στη Λεμεσό κινητοποιήθηκαν και με δική τους αποκλειστικά πρωτοβουλία, η ιστορική αυτή αδικία έλαβε τέλος. Με πρωτοβουλία λοιπόν των εφέδρων καταδρομέων Μάκη Σαββίδη, Νικολάου Παππά και Χάρη Θεοφάνους, την Παρασκευή 23 Μαΐου στο ξενοδοχείο 4 Season, της Λεμεσού, έγινε μία εκδήλωση αφιερωμένη σε αυτούς τους “αθέατους καταδρομείς”.(ΘΕΑΤΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74)

Παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων και πολλοί εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Κύπρου, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένα σεβαστό ποσό, το οποίο θα διατεθεί για την ανακούφιση όλων εκείνων των πολεμιστών της Κύπρου, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται ανάπηροι ή έγκλειστοι σε κάποια ψυχιατρεία.(Στη συνέχεια θα δείτε, ότι διατέθηκαν από τους ψευτοπατριώτες για άλλους σκοπούς). Αξίζει να σημειωθεί ότι την εκδήλωση πλαισίωσαν γνωστοί καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων οι Γιώργος Κατσαρός, Λάκης Χαλκιάς, Μιχάλης Βιολάρης, Εύη Καπάνταη και Νάντια Καραγιάννη, οι οποίοι αφιλοκερδώς πραγματοποίησαν συναυλία, (που ναξεραν οι άνθρωποι ότι έπαιξαν για να τα κονομήσουν οι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ)  αφιερωμένη στη μνήμη των νεκρών ηρώων, αλλά και των ζώντων πολεμιστών της Κύπρου.

Την Κυριακή 15 Μαΐου, έγιναν τα αποκαλυπτήρια, του ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΥ μνημείου πεσόντων καταδρομέων στο χωριό Ασγάτα, σε ιδιωτικό χώρο που προσέφερε ο πρώην καταδρομέας Μάκης Σαββίδης. Και εκεί η απουσία της επίσημης Ελληνικής και Κυπριακής Πολιτείας, ήταν για μία ακόμη φορά εμφανής. Παρέστησαν μόνο ο πρώην και ο νυν αρχηγός της Αστυνομίας Κύπρου και αντιπρόσωποι του ΓΕΕΦ και της ΕΛΔΥΚ. Χοροστάτησε ο Χωροεπίσκοπος Λεμεσού Νικόλαος, ενώ τιμές απέδωσε άγημα της Εθνικής Φρουράς. Την Ελλάδα αντιπροσώπευσε ο (ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ)  σύνδεσμος των Βετεράνων Κύπρου ΄74, με τον ψευτοπρόεδρό του Νικόλαο Αργυρόπουλο, ο οποίος έκανε και τα αποκαλυπτήρια του μνημείου.

Δυστυχώς, για μία ακόμη φορά, φάνηκε το έλλειμμα του επίσημου ελληνικού κράτους απέναντι στους ανθρώπους, οι οποίοι ηρωικά επιτέλεσαν το καθήκον τους απέναντι στην πατρίδα, αντιμετωπίζοντας, μόνοι και αβοήθητοι, τον Τούρκο εισβολέα. Ευτυχώς όμως, η ελληνική ψυχή, στα πρόσωπα των εφέδρων καταδρομέων Λεμεσού και των οικογενειών τους, στάθηκε πιο δυνατή από τα αξιώματα αυτών που εκφράζουν την Πολιτεία, και κάλυψε την απουσία τους.

Πηγή:Ελεύθερος Κόσμος

http://1.bp.blogspot.com/_SFZt0tl-B3U/SEikXyuTzsI/AAAAAAAAI6U/aEvpgy1wntQ/s400/eldyk-1.jpg

Στη φωτογραφία οι συνεργάτες στην απονομή τιμών στους απατεώνες.

«κκ» Αργυρόπουλος, Σαββίδης, Χατζηκτωρής, Δούλας και έτερος από την ομάδα των Κύπριων και οι επιταγές.

Δημόσια διανομή ( αυτοδιαπόμπευση κυπρίων) επιταγών σε μουφατζήδες, στον ΑΛΤΕΡ, πριν τις τελετές, Αρχές Απριλίου 2008. Δε γνωρίζουμε αν αυτά τα χρήματα καλύφθηκαν εκ των υστέρων από αυτά που εισπράχθηκαν για τους αναξιοπαθούντες συμπολεμιστές μας

 

Στη συνέχεια δεν τα βρήκανε στη διανομή  οι συνδιοργανωτές κκ Πέντε Κύπριοι «ψευτοπατριώτες» και ο «μούφα» πρόεδρος ανύπαρκτου πολεμικού συλλόγου και τα μέλη αυτού του συλλόγου

και άρχισαν τα όργανα

 

Όπως διαβάσατε ο ψευτοπρόεδρος έτυχε ΔΩΡΕΑΝ τιμών αρχηγού κράτους, δυστυχώς από πρασινοσκούφηδες

 

Ακολουθεί η απάντηση στην ομάδα των  πέντε (5), από τους συνεργάτες- συνδιοργανωτές- που τους τίμησαν-φιλοξένησαν με τιμές αρχηγού κράτους κ Αργυρόπουλο και λοιπούς εταίρους.

Εταίροι-Βετεράνοι Κύπρου 1974

Ενώ ο καιρός περνά, κρίνεται σκόπιμο για το πολυσυζητημένο θέμα της ενίσχυσης των ηρώων του 1974 (υπόθεση που τείνει να παγιωθεί υπό τον εύγλωττο τίτλο “αθέατα χρήματα”) να υπενθυμιστούν κάποιες αλήθειες, που τέθηκαν υπό την μορφή ερωτημάτων και ουδέποτε ως σήμερα απαντήθηκαν. Κάποτε θα πρέπει να λειτουργήσουμε ουσιαστικά, αναζητώντας την ουσία. Και από την ουσία να φθάσουμε στην αλήθεια. Οι παραπάνω σκέψεις παράγονται συνειρμικά, διαβάζοντας το δελτίο τύπου της εν Κύπρω ομάδας των πέντε. Στα πολλά και αόριστα που αναφέρουν οι φίλοι συνέλληνες από την Κύπρο, επανερχόμαστε με την ΟΥΣΙΑ, περιμένοντας τις απαντήσεις που ουδέποτε λάβαμε:-Πόσο το τελικό ποσό ενίσχυσης των ηρώων του 1974 που συγκεντρώθηκε;

-Σε ποιους και τι ποσά δόθηκαν; Τόσο απλό είναι! Προκαλούν ερωτήματα τα “επιχειρήματα” της ομάδας πρωτοβουλίας Λεμεσού. Δεν δίνουν ονόματα των παθόντων επικαλούμενοι την αξιοπρέπειά τους. Μόνο που τα ονόματα ανακοινώθηκαν ήδη προ πολλού, από τον Κώστα Χαρδαβέλλα. Και που είναι η ανάλογη “αξιοπρέπεια” όταν για δύο άλλες περιπτώσεις έχουν ειπωθεί τα χίλια όσα και όχι μόνο ονόματα; Επιλεκτική μνήμη και πρακτική; Ποιο το λάθος μας; Ότι ζητείται διαφάνεια, όπως σε κάθε ανάλογη περίπτωση πανελληνίως και παγκοσμίως; Η Κύπρος βρίσκεται σε άλλον πλανήτη; Τόσο δύσκολη είναι τελικά η αλήθεια; Ποια είναι αυτή; Το ότι στις 23 Μαΐου 2008 στο ξενοδοχείο Four Seasons της Λεμεσού διεξήχθη μία εκδήλωση, πολυδιαφημισμένη από ελλαδικά και κυπριακά ΜΜΕ, με έναν και μοναδικό σκοπό. Τη συγκέντρωση χρημάτων για την οικονομική ενίσχυση των πασχόντων Πολεμιστών Κύπρου 1974. Ο σκοπός τέτοιων εκδηλώσεων ονομάζεται στην ελληνική γλώσσα, δημόσιος έρανος, άσχετα αν αυτό ενοχλεί κάποιους. Άσχετα ποίοι και με τι ποσόν συμμετέχουν. Και σε κάθε δημόσιο έρανο απαιτείται διαφάνεια, καθαρότητα, και κυρίως απόδοση λογαριασμού. Δηλαδή κατανομή του ποσού με Δικαιοσύνη.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ: ΠΟΙΟΙ και ΠΟΣΟΙ ΕΝΙΣΧΥΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΠΟΣΑ; ΚΑΙ ΤΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΕΝΤΟΣ ΠΟΣΟΥ ΠΗΓΕ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΤΟΥ 1974; ΤΟ ΟΛΟΝ; ΜΕΡΟΣ ΑΥΤΟΥ;

Στα παραπάνω ερωτήματα, που δεν έχουν απαντηθεί ως τώρα, δόθηκε από τους υπεύθυνους της προσπάθειας, προ καιρού, η “απάντηση” πως ” …ήταν φίλοι μας όσοι ενίσχυσαν, λογαριασμό δεν δίνουμε!”  Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία της ομάδας των 5 να βρουν διέξοδο στα αδιέξοδα που οι ίδιοι δημιούργησαν με τη στάση τους στους εαυτούς τους. Αντιπαρερχόμαστε τις προσβολές και τις μικρότητές τους και τους συγχωρούμε. Αναρωτιόμαστε όμως.. Τι είχαν στο μυαλό τους οι “5” όταν σχεδίαζαν την εκδήλωση της 23ης Μαΐου 2008 υπέρ ενισχύσεως των πολεμιστών Κύπρου 1974. Αυτά που έγραφαν στην επιστολή που μας έστειλαν την 30η Απριλίου 2008 (δημοσιεύεται σήμερα αυτούσια), στα ζητούμενα της οποίας ανταποκριθήκαμε αμέσως και ανεπιφύλακτα, ή τα ακριβώς αντίθετα που μέχρι σήμερα έπραξαν.

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ, ΛΕΜΕΣΟΣ

Δευτέρα, 08 Δεκέμβριος 2008 12:28

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ

Τα μέλη της ομάδας πρωτοβουλίας των Εφέδρων Καταδρομέων Λεμεσού για την ενίσχυση των δεινά δοκιμαζόμενων από ανίατες ασθένειες και την κρατική αδιαφορία, ηρωικών πολεμιστών του 1964-67 και 1974 στην Κύπρο, έχουν την τιμή να πληροφορήσουν τους Πανέλληνες, ότι ολοκληρώθηκε η απόδοση στους δικαιούχους των χρημάτων που συνεισέφεραν Κύπριοι πατριώτες για την ενίσχυση των πολύπαθων υπερασπιστών της Τιμής και της Λευτεριάς μας.

Και οι δέκα περιφρονημένοι από την πολιτεία αγωνιστές (δύο του 1964-67 και οκτώ του 1974) έλαβαν ένα σημαντικό βοήθημα, βάσει του καταλόγου που μας δόθηκε από συλλόγουςπαλαιμάχων του 1974,

¨ αλλά και από τον πάντοτε ευαίσθητο στα εθνικά μας θέματα, καταξιωμένο δημοσιογράφο Κώστα Χαρδαβέλλα,  που ανέδειξε με τις εκπομπές του το ζήτημα των αγνοημένων ηρώων μας. Σε αυτόν τον κατάλογο εντάξαμε δύο ακόμα πολεμιστές του 1974, έναν Ελλαδίτη και έναν Κύπριο, ύστερα από εξακριβωμένες πληροφορίες, που περιήλθαν σε γνώση μας για την τραγικότητα της καταστάσεώς τους.

Από τη στιγμή που ολοκληρώσαμε στο ακέραιο, όσα είχαμε υποσχεθεί, καταδεικνύεται πλέον η γύμνια επιχειρημάτων και η μικροπρέπεια εκείνων που μίλησαν σε ελλαδικά και κυπριακά Μ.Μ.Ε. για “αθέατα χρήματα”. Κατανοούμε, βεβαίως, το πρόβλημά τους αφού η όλη διαδικασία αποδόσεως των χρημάτων στους δικαιούχους τους ολοκληρώθηκε χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες, που θα έδιναν την ευκαιρία της προσωπικής προβολής σε κάποιους προέδρους συλλόγων-σφραγίδων, μέσω της προσφοράς άλλων.

( η αλήθεια είναι ότι οι φωτογραφίες στην τηλεόραση σας διαψεύδουν κύριοι προβολάκηδες)

Αλλά δεν κατανοούμε την έλλειψη και του ελαχίστου ανδρισμού, που θα έπρεπε-εάν υπήρχε-να υποχρεώσει τους εκ μέρους μας πολλαπλά τιμηθέντες κατηγόρους μας, στην έντιμη παραδοχή του λάθους τους. Δεν πειράζει όμως. Εμείς έχουμε την ηθική ικανοποίηση της επιτελέσεως του χρέους μας  και των υποσχέσεών μας προς τους Ελλαδίτες συμπολεμιστές μας. Των οποίων σεβόμενοι την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπεια που τους διακρίνει μέσα στην έσχατη ένδεια και ταλαιπωρία τους, δεν θα δημοσιεύσουμε τα ονόματά τους. Είναι, ωστόσο, σε γνώση του έντιμου δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλλα και στη διάθεση κάθε νομιμοποιούμενου να τα μάθει ενδιαφερόμενου. Υποβάλλοντας προς όλους την παράκληση να σεβαστούν την αξιοπρέπεια των ηρώων μας, θα πούμε απλώς ότι τρεις εξ’ αυτών διαμένουν στον νομό Αττικής, δύο στον νομό Χανίων, ένας στον νομό Αχαΐας, ένας στον νομό Βοιωτίας και ένας στην Κύπρο. Σε αυτούς, βέβαια, προστίθενται και οι ήδη γνωστοί στο πανελλήνιο από τις εκπομπές του Κώστα Χαρδαβέλλα, ηρωικοί καταδρομείς (ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΕΣ) του 1964-67 Κωνσταντής Αλεξίου και Διονύσης Πατεράκης. Όσοι δια των ελλαδικών και κυπριακών Μ.Μ.Ε. εκτόξευσαν εναντίον μας εκείνες τις ανεκδιήγητες αιχμές, ότι δηλαδή…”καταχραστήκαμε” τα “αθέατα χρήματα”, που ας σημειωθεί, ότι προέρχονται από εισφορές φίλων, συνεργατών μας και κυρίως δικές μας-κι όχι από δημόσιο έρανο-ας αναλογισθούν τώρα ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Μετά τιμής Χάρης Θεοφάνους, Νίκος Παππάς, Μάκης Σαββίδης, Γιώτα Θεοφάνους, Γιάννος Σαββίδης.

 

Σύλλογος «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74

(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ):

Δεν ρωτήθηκαν οι νόμιμα εκλεγμένοι εκπρόσωποι του 80%  και πλέον των πολεμιστών Κύπρου 1974 των Πανελλήνιων Πολεμικών Συλλόγων ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74 και ΕΛ. ΔΥ. Κ.  74  για την ύπαρξη ή μη  αναξιοπαθούντων μελών τους (είναι αυτονόητο ότι ο ψευτοπρόεδρος του ανύπαρκτου συλλόγου κρυβόταν από μας και ενεργούσε κρυφά από μας ως εκπρόσωπός μας για μας) και κατά συνέπεια δεν  τους έδωσαν λίστες με ονόματα. Τα ονόματα της λίστας συμπληρώθηκαν ΚΡΥΦΑ από τους κκ Αργυρόπουλο και Δούλα, σε ξενοδοχείο του Συντάγματος, μετά από  υποχρεωτική υπογραφή σχετικής αίτησης εγγραφής στο Νομικό Πρόσωπο «Βετεράνοι Κύπρου 1974», αυτών, που ήθελαν να ενισχυθούν, και ας ήταν ασθενείς και μέλη άλλων πολεμικών συλλόγων. Βέβαια το χειρότερο είναι ότι οι ενισχυθέντες,  όπως προαναφέραμε, βαπτίσθηκαν από την ομάδα των 5 Κυπρίων ως  καταδρομείς 1974, χωρίς να είναι κανένας,  σκόπιμα βέβαια για να φανεί  σε τρίτους, ότι όλοι φάγανε, δηλαδή και οι καταδρομείς τρομάρα τους.

 

Ακολουθεί η επιστολή, που στάλθηκε από την ομάδα των πέντε κυπρίων στον πρόεδρο του Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74

ΑΙΣΧΟΣ

Όπως  θα διαβάσατε ο επικεφαλής των πέντε Κυπρίων ψευτοπατριωτών κ Γιάννος Σαββίδης ζήτησε την άδεια από …..τον ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΗ κίβδηλο καταδρομέα κ Διονύσιο Πατεράκη, τον οποίον φόρτωσαν οικονομικά στην κυριολεξία, για να δοθούν χρήματα στους πραγματικά αναξιοπαθούντες ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ  Κύπρου 1974, για τους οποίους και έγινε ο έρανος.

 

Στη συνέχεια διαβάστε Πέθανε ο γενναίος μαχητής Κωνσταντής Αλεξίου,
ο οποίος βαπτίστηκε-τιμήθηκε  από τους Πατεράκηδες και Χατζηκτωρήδες Παπάδες και Σαββίδηδες ως καταδρομέας πολεμιστής Ήρωας΄, στον οποίο παρείχαν και μεγάλη οικονομική ενίσχυση , 19.000€, από τον έρανο και άλλα ποσά, που θα διαβάσετε στη συνέχεια

 

Ελλαδίτες βετεράνοι της Κύπρου [πηγή φωτογραφίας: Ταχυδρόμος, 27/07/2009]

‘Ταχυδρόμος’
«Πέθανε ένας γενναίος μαχητής» 27 Ιουλίου 2009

Εφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντής Αλεξίου, ένας από τους μεγάλους πολεμιστές της ΕΛΔΥΚ 1974 από τη Νέα Αγχίαλο. Άφησε την τελευταία του πνοή προχθές, άρρωστος και ανήμπορος, σκορπίζοντας θλίψη σε όσους τον γνώρισαν από κοντά και από χθες «αναπαύεται» στην τελευταία του κατοικία. Η ηρωική του δράση στην Κύπρο έγινε γνωστή σε όλη τη χώρα πριν από λίγα χρόνια, καθώς ήταν συγκινητικό το γεγονός ότι πολέμησε για την Κύπρο, όπως θα πολεμούσε για την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Ο Κωνσταντής Αλεξίου έγραψε τη δική του ιστορία ως καταδρομέας του Ελληνικού Στρατού την περίοδο 1964-1967 στο μαρτυρικό νησί της Κύπρου.

Το 1964 είχε καταταγεί στις Δυνάμεις Καταδρομών. Μετά από 6 μήνες εκπαίδευση στην Ελλάδα σαν στρατιώτης έφυγε με ένα μικρό καράβι στην Κύπρο. Εκεί μετά από μία – δυο ημέρες πήραν εντολή να κάνουν παρακολουθήσεις, γιατί στις παρυφές του Πενταδακτύλου υπήρχαν τούρκικα χωριά, τα οποία εξοπλίζονταν από τους Τούρκους. Σε πολλές αποστολές κατάφερναν και έπαιρναν αυτά τα όπλα από τους Τούρκους, άλλοτε με αιματηρές συμπλοκές και άλλοτε επειδή οι Τούρκοι τα εγκατέλειπαν. Επικεφαλής της ομάδας εκείνης ήταν ο λοχίας Κωνσταντής Αλεξίου, ο αδερφός όλων, όπως τον αποκαλούσαν οι άλλοι καταδρομείς.

Ο κυρ Κωνσταντής τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ άρρωστος αλλά και ανήμπορος οικονομικά. Η σύνταξη που του είχε αναγνωρίσει η Πολιτεία δεν έφτανε ούτε για τα φάρμακα που έπρεπε να αγοράζει. Ο ίδιος όμως δεν παραπονιόταν. Ολόκληρες ώρες περνούσε με φίλους του και δεν χόρταινε να διηγείται ιστορίες από την Κύπρο.

Στις 17 Ιουνίου του 2008 ο Σύλλογος Βετεράνων Κύπρου 1974 για να τιμήσει το αγωνιστή Κώστα Αλεξίου, από την Νέα Αγχίαλο, προσέτρεξε στο Δήμο Βόλου, ζητώντας τη συνδρομή του δημάρχου. Ο Δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμα του Συλλόγου Βετεράνων Κύπρου και μετά από τις απαραίτητες επαφές, αντιπροσωπεία από την Κύπρο ταξίδεψε από τη Λεμεσό της Κύπρου στη Νέα Αγχίαλο.
Ο Σύλλογος Βετεράνων Κύπρου μαζί με τον Αλέκο Βούλγαρη επισκέφτηκαν τον Κωνσταντή Αλεξίου στο σπίτι του σε κλίμα ιδιαίτερα φορτισμένο από συγκίνηση αποδόθηκαν από τους κ.κ Μάκη Σαββίδη, Ι. Θεοφάνους, Νίκο Παπά και Νίκο Πατεράκη, στο Βολιώτη Αγωνιστή παράσημα και μετάλλια ανδρείας.

Επρόκειτο για τον ελάχιστο φόρο τιμής στον πρώην καταδρομέα, επικεφαλής μίας επίλεκτης ομάδας κομάντος που πολέμησε ενάντια στους Άγγλους την περίοδο 1964-1967. Η ομάδα εκείνη αποτελούνταν από 8 άτομα. Οι έξι σκοτώθηκαν στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Μεγαλόνησο. Ο λοχίας Κώστας Αλεξίου και ο Διονύσιος Πατεράκης από την Κρήτη ήταν οι μοναδικοί που επέζησαν.

Ο Σύλλογος Βετεράνων της Κύπρου παράλληλα συνέβαλε οικονομικά, ώστε να ξεπεραστούν οικονομικά προβλήματα που είχε η οικογένεια, καταβάλλοντας ένα σημαντικό ποσό για να εξοφληθεί το υπόλοιπο στεγαστικού δανείου της οικογένειας, ώστε το σπίτι να περιέλθει στηνκυριότητά τους. (Που τα βρήκε τα χρήματα ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ)

Με την ιστορία του Κωνσταντή Αλεξίου είχε ασχοληθεί εκτενέστατα η τηλεοπτική εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» του Κων. Χαρδαβέλα, που δημοσιοποίησε την ιστορία του αγωνιστή που μέχρι και προχθές που έκλεισε τα μάτια του παρέμεινε ένας αφανής ήρωας, που ωστόσο αντιμετώπισε μέχρι τέλους ηρωικά και με αξιοπρέπεια τη ζωή του και τα προβλήματά του.

Φυσικά όλο το κείμενο είναι  ψευδές και στημένο από τους διοργανωτές

Ο μακαρίτης πλέον Αλεξίου, χρησιμοποιήθηκε εν αγνοία του, για το λόγο του ότι η κατάσταση του προσφερόταν τόσο για την αύξηση της τηλεθέασης όσο και για την προαγωγή των συντελεστών της εκπομπής, οι οποίοι παρουσίασαν την εικόνα, ότι τιμούν ήρωες, που τους ξέχασε η πολιτεία.

 

ΑΓΩΓΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

Ακολούθησε η  αρ. 3903/ 2009 αγωγή ( έκθεσης Απαίτησης) ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Λεμεσού, των ανύπαρκτου  συλλόγου «Βετεράνοι Κύπρου 1974» και του «κ»  αυτοβαπτισθέντα προέδρου του  κ Νικολάου Αργυρόπουλου, κατά των ανωτέρω αναφερθέντων ομάδα των πέντε Κυπρίων, με την οποία ζητούν το ποσό των 500.000,00€ μέχρι 2.000.000,00€ για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης, την οποία υπέστησαν  από τις μεθοδεύσεις τους.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74

(Βέβαια  αφενός, ο ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ σύλλογος «Βετεράνων πολεμιστών Κύπρου 1974», δε νομιμοποιείται στην άσκηση οποιουδήποτε ένδικου μέσου, γιατί  υπάρχει στα όνειρα των  Αργυρόπουλου και Δούλα και των ομοίων τους,  και αφετέρου  ομοίως και ο κ Αργυρόπουλος, αφού συμμετείχε στην όλη διαδικασία με την ανύπαρκτη ιδιότητα του ψευτοπρόεδρου του «Πανελληνίου συλλόγου Βετεράνων πολεμιστών Κύπρου 1974», δηλαδή ως εκπρόσωπός όλων των Ελλήνων πολεμιστών Κύπρου 1974 και όχι ως Αργυρόπουλος.

Σαν Αργυρόπουλο ή πρόεδρο της  οικιακής Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Βετεράνοι Πολεμιστές Κύπρου» δε θα τον καλούσε κανένας, μάλλον θα τον έπαιρναν με τις π..όπως λέει η παροιμία.

 

ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΟΜΑΝΤΟΣ ’74  »

Θεμιστοκλέους 3,  2ος όροφος , 10677 Ομόνοια  Αθήνα

Τηλ-fax   γραφείου 210-3807378. Τηλ. κιν. προέδρου. 6934-779656,

Email: comandos@hol. gr   και ιστοσελίδα: www.comandos74.gr

προεδρείου (210)  9241222–9571923–5726247—9591653

 

Προς                                                                            Αθήνα 22 Ιουλίου 2010

Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού                             Αρ. πρωτ  63

 

Θέμα « Υπόθεση  κ Διονυσίου Πατεράκη αυτοανακηρυχθέντος κομάντος σαμποτέρστον Πενταδάκτυλο Κύπρου στις 31 Ιουλίου 1966 κλπ»

Σχετική η από 2 Οκτωβρίου 2009 κατάθεση αγωγής  ενώπιον σας, του αυτοανακηρυχθέντος προέδρου βετεράνων πολεμιστών Κύπρου 1974 κ Νικολάου Αργυρόπουλου κατά των Κυπρίων διοργανωτών της τελετής αποκάλυψης του Μνημείου στην Ασγάντα το Μάιο του έτους 2008 και της διεξαγωγής του παράνομου εράνου στο ξενοδοχείο fourseason κκ Σαββίδη Ιωάννη και άλλων τεσσάρων

Είμαστε ο Σύλλογος «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74», που ιδρύθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1985 από στρατιώτες καταδρομείς (λοκατζήδες της Α΄ Μοίρας Καταδρομών Μάλεμε Χανίων και μία διμοιρία της Γ΄ Μοίρας Καταδρομών) από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στην αεραποβατική επιχείρηση μεταφοράς προσωπικού, με αεροσκάφη τύπου  NOR-ATLAS της πολεμικής αεροπορίας, από την Ελλάδα στην Κύπρο, τη νύχτα της 21ης-22ας Ιουλίου 1974, για ενίσχυση των σκληρά μαχόμενων Ελλαδικών και Κυπριακών δυνάμεων κατά των Τουρκικών δυνάμεων εισβολής -Αττίλας 1 και Αττίλας 2-, επιχείρηση που ονομάστηκε «ΝΙΚΗ» και χαρακτηρίστηκε, τόσο από τον ελληνικό,  όσο και από τον ξένο τύπο, ως επιχείρηση αυτοκτονίας, στη διάρκεια της οποίας  βλήθηκαν όλα τα αεροσκάφη, από φίλια και εχθρικά πυρά, καταρρίφθηκε ένα  με συνέπεια να βρουν φρικτό θάνατο όλοι οι επιβαίνοντες σ’ αυτό, πλην ενός, είκοσι επτά (27) λοκατζήδες και τέσσερις (4) αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας και δύο (2) λοκατζήδες από έτερο αεροσκάφος. Στη συνέχεια από την ημέρα που βρεθήκαμε στην Κύπρο συμμετείχαμε στις νικηφόρες μάχες του αεροδρομίου της Λευκωσίας στις 22-23 Ιουλίου και Σχολής Γρηγορίου (Ύψωμα Κολοκασίδη) 16-17 Αυγούστου και φέραμε σε πέρας με επιτυχία τις αποστολές, που μας ανατέθηκαν. Η δε παρουσία επί επτάμηνο στην Κύπρο αποθάρρυνε την Τουρκία για περαιτέρω επιθέσεις και αναπτέρωσε το ηθικό των αδελφών Κυπρίων.

Σήμερα ο Σύλλογός μας ανήκει στα πολεμικά σωματεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν.2641/98.

 

Κύριοι Δικαστές για την ανωτέρω υπόθεση κλπ σας γνωρίζουμε περιληπτικά τα εξής:

Έχουμε στοιχεία -απαντήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΣ, ΓΕΕΦ και από τον ίδιο τον κ Νικόλαο Αργυρόπουλο για τη μη ύπαρξη, τόσο της ομάδας των οκτώ Καταδρομέων σαμποτέρ Πατεράκη κλπ, όσο και για το γεγονός του σαμποτάζ στον πενταδάκτυλο την 31η Ιουλίου 1966. Επίσης έχουμε απάντηση για την «αυτοανακήρυξη του προέδρου βετεράνων Κύπρου 1974 κ Νικόλαου Αργυρόπουλου», που έκανε τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου στην Ασγάντα και σήμερα με αγωγή του κατά των Κυπρίων ζητάει την απομάκρυνσή του και όχι μόνο και κατάσταση με τη διανομή εκατό και πλέον χιλιάδων ευρώ, στην οποία αναφέρονται τα ονοματεπώνυμα αυτών, που παρέλαβαν τα χρήματα, και δίπλα στα ονοματεπώνυμα ψευδώς αναφέρονται ως Καταδρομείς 1974. Σημειώνουμε ότι Σύλλογός μας δεν συμμετείχε πουθενά στην όλη διαδικασία και σκόπιμα μας ενέπλεξαν.

Παρακαλούμε, αν έχετε την ευγενή καλοσύνη, να επικοινωνήσετε μαζί μας, για να σας παρέχουμε τα στοιχεία και τις μαρτυρίες μας για το «στήσιμο» της υπόθεσης, για την οποία διατυμπανίζαμε, ένα μήνα πριν την τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου στην Ασγάντα, τον Απρίλιο του έτους 2008, σε κάθε αρμόδιο της διοργάνωσης την ανυπαρξία των γεγονότων και ζητούσαμε αναβολή για να γίνει σχετική έρευνα. Βέβαια, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων γνωρίζουμε πλέον, γιατί ο καθένας είχε το λόγο του για να ολοκληρωθεί η «κίβδηλη» διαδικασία.

Τέλος, επειδή αυτή η υπόθεση μας δημιούργησε ανυπολόγιστη ηθική ζημιά τόσο στο Σύλλογό μας όσο και στον πρόεδρο του Συλλόγου μας, είμαστε στο στάδιο άσκησης των νόμιμων δικαιωμάτων μας, στρεφόμενοι εναντίον όσων μας έβλαψαν Είμαστε στη διάθεσή σας για ο,τιδήποτε σχετικό και επιζητούμε τη συνεργασία σας.

Σας ευχαριστούμε πολύ   Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΟΜΑΝΤΟΣ ’74  »

Θεμιστοκλέους 3,  2ος όροφος , 10677 Ομόνοια  Αθήνα

Τηλ-fax   γραφείου 210-3807378. Τηλ. κιν. προέδρου. 6934-779656,

Email: comandos@hol. gr   και ιστοσελίδα: www.comandos74.gr

προεδρείου (210)  9241222–9571923–5726247—9591653

 

Προς                                        Αθήνα 12 Νοεμβρίου 2010

Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού                                           Αρ. πρωτ  92

Θέμα Επανάληψη του αρ. 63/22 Ιουλίου 2010 ιδίου αιτήματός μας «Υπόθεση  κ Διονυσίου Πατεράκη αυτοανακηρυχθέντος κομάντος σαμποτέρστον Πενταδάκτυλο Κύπρου στις 31 Ιουλίου 1966 κλπ»

Σχετική η αρ. 3903/2 Οκτωβρίου 2009 κατάθεση αγωγής του ενώπιον σας, του αυτοανακηρυχθέντος προέδρου βετεράνων πολεμιστών Κύπρου 1974 κ Νικολάου Αργυρόπουλου κατά των Κυπρίων διοργανωτών της τελετής αποκάλυψης του Μνημείου στην Ασγάντα το Μάιο του έτους 2008 και της διεξαγωγής του παράνομου εράνου στο ξενοδοχείο fourseason κκ Σαββίδη Ιωάννη και άλλων τεσσάρων

Είμαστε ο Σύλλογος «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74», που ιδρύθηκε στις 2 Φεβρουαρίου 1985 από στρατιώτες καταδρομείς (λοκατζήδες της Α΄ Μοίρας Καταδρομών Μάλεμε Χανίων και μία διμοιρία της Γ΄ Μοίρας Καταδρομών) από όλη την Ελλάδα, που συμμετείχαν στην αεραποβατική επιχείρηση μεταφοράς προσωπικού, με αεροσκάφη τύπου  NOR-ATLAS της πολεμικής αεροπορίας, από την Ελλάδα στην Κύπρο, τη νύχτα της 21ης-22ας Ιουλίου 1974, για ενίσχυση των σκληρά μαχόμενων Ελλαδικών και Κυπριακών δυνάμεων κατά των Τουρκικών δυνάμεων εισβολής -Αττίλας 1 και Αττίλας 2-, επιχείρηση που ονομάστηκε «ΝΙΚΗ» και χαρακτηρίστηκε, τόσο από τον ελληνικό,  όσο και από τον ξένο τύπο, ως επιχείρηση αυτοκτονίας, στη διάρκεια της οποίας  βλήθηκαν όλα τα αεροσκάφη, από φίλια και εχθρικά πυρά, καταρρίφθηκε ένα  με συνέπεια να βρουν φρικτό θάνατο όλοι οι επιβαίνοντες σ’ αυτό, πλην ενός, είκοσι επτά (27) λοκατζήδες και τέσσερις (4) αξιωματικοί της πολεμικής αεροπορίας και δύο (2) λοκατζήδες από έτερο αεροσκάφος. Στη συνέχεια από την ημέρα που βρεθήκαμε στην Κύπρο συμμετείχαμε στις νικηφόρες μάχες του αεροδρομίου της Λευκωσίας στις 22-23 Ιουλίου και Σχολής Γρηγορίου (Ύψωμα Κολοκασίδη) 16-17 Αυγούστου και φέραμε σε πέρας με επιτυχία τις αποστολές, που μας ανατέθηκαν. Η δε παρουσία επί επτάμηνο στην Κύπρο αποθάρρυνε την Τουρκία για περαιτέρω επιθέσεις και αναπτέρωσε το ηθικό των αδελφών Κυπρίων.

Σήμερα ο Σύλλογός μας ανήκει στα πολεμικά σωματεία, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 21 του Ν.2641/98.

Κύριοι Δικαστές για την ανωτέρω υπόθεση κλπ σας γνωρίζουμε περιληπτικά τα εξής:

Έχουμε στοιχεία -απαντήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΣ, ΓΕΕΦ και από τον ίδιο τον κ Νικόλαο Αργυρόπουλο για τη μη ύπαρξη, τόσο της ομάδας των οκτώ Καταδρομέων σαμποτέρ Πατεράκη κλπ, όσο και για το γεγονός του σαμποτάζ στον πενταδάκτυλο την 31η Ιουλίου 1966. Επίσης έχουμε απάντηση για την «αυτοανακήρυξη του προέδρου βετεράνων Κύπρου 1974 κ Νικόλαου Αργυρόπουλου», που έκανε τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου στην Ασγάντα και σήμερα με αγωγή του κατά των Κυπρίων «διοργανωτών» ζητάει την απομάκρυνσή του και όχι μόνο και κατάσταση με τη διανομή εκατό και πλέον χιλιάδων ευρώ, στην οποία αναφέρονται τα ονοματεπώνυμα αυτών που παρέλαβαν τα χρήματα, και δίπλα στα ονοματεπώνυμα ψευδώς αναφέρονται ως Καταδρομείς 1974. Σημειώνουμε ότι Σύλλογός μας δεν συμμετείχε πουθενά στην όλη διαδικασία και σκόπιμα μας ενέπλεξαν.

Παρακαλούμε, αν έχετε την ευγενή καλοσύνη, να επικοινωνήσετε μαζί μας για να σας παρέχουμε τα στοιχεία και τις μαρτυρίες μας για το «στήσιμο» της υπόθεσης, για την οποία διατυμπανίζαμε ένα μήνα πριν την τελετή των αποκαλυπτηρίων του μνημείου στην Ασγάντα, τον Απρίλιο του έτους 2008, σε κάθε αρμόδιο της διοργάνωσης την ανυπαρξία των γεγονότων και ζητούσαμε αναβολή για να γίνει σχετική έρευνα. Βέβαια, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, ξέρουμε πλέον γιατί ο καθένας είχε το λόγο του για να ολοκληρωθεί η «κίβδηλη» διαδικασία με «με  πρωταγωνιστές κίβδηλους ήρωες.

Τέλος, επειδή αυτή η υπόθεση μας δημιούργησε ανυπολόγιστη ηθική ζημιά, τόσο στο Σύλλογό μας όσο και στον πρόεδρο του Συλλόγου μας, είμαστε στο στάδιο άσκησης των νόμιμων δικαιωμάτων μας, στρεφόμενοι εναντίον όσων μας έβλαψαν Είμαστε στη διάθεσή σας για ο,τιδήποτε σχετικό και επιζητούμε τη συνεργασία σας.

Σας ευχαριστούμε πολύ Το Διοικητικό Συμβούλιο

ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΟΜΑΝΤΟΣ  ’74»

Θεμιστοκλέους 3,  2ος όροφος , 10677 Ομόνοια  Αθήνα ΤΘ 3725

Τηλ-fax   γραφείου 210-3807378. κιν. προέδρου 6934-779656

Email: comandos@hol. gr   και ιστοσελίδα: www.comandos74.gr

τηλ  ΔΣ (210)  9241222– 9591653- 4003871- 5022265- 8619585-4913137

(Γραφεία ανοιχτά κάθε πρώτη και τρίτη Παρασκευή 7-11 το βράδυ. Αύγουστο κλειστά)

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΕΛΔΥΚ 74»

Ανδρομάχης 138 τκ 17672 Καλλιθέα Τηλ-fax   γραφείου  210- 6911160

Email: info@eldyk74.gr και  ιστοσελίδα www.eldyk74.gr

τηλέφωνα  κιν. πρ. 6974-027641  προεδρείου(210)  9848938-9762011-3436782

I

Οι Πανελλήνιοι Σύλλογοι μας εκπροσωπούν το 80% και πλέον των πολεμιστών Κύπρου 1974,  που κατέχουν Βεβαίωση Ζώνης των Πρόσω,  έχουν γραφεία και πραγματοποιούν αρχαιρεσίες με δημοκρατικές διαδικασίες, σύμφωνα  με τα καταστατικά τους, έχουν γίνει αποδεκτοί από όλες τις αρχές της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης και οι δράσεις των αναρτώνται στις ιστοσελίδες τους.

Εμείς  ως εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αγωνιζόμαστε για την προάσπιση και τη διατήρηση της μνήμης των νεκρών Ηρώων συμπολεμιστών μας με την κατασκευή προτομών στους τόπους καταγωγής τους, την αντίστοιχη τέλεση μνημόσυνων και τη μετά θάνατο δικαίωσή τους με προαγωγές κλπ,  και την ικανοποίηση των αιτημάτων των συγγενών των Ηρώων και των λοιπών συμπολεμιστών μας.

II

Προς

Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού                                                              Αθήνα 1 Απριλίου 2014

Αρ. πρωτ  21

Κοινοποίηση:     Αξιότιμο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

 

Θέμα «Χορήγηση απόφασης κλπ σχετικών από την  εκδίκαση της αρ. 3903/2009 Έκθεσης Απαίτησης  ΤΟΥ α. (ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ) Συλλόγου Βετεράνων Κύπρου 1974, που εκπροσωπείται από τους κκ Αργυρόπουλο Νικόλαο, Δούλα Αντώνιο, Κριθάρη Ανδρέα,  Μαδιανό Κων/νο,  Καντεράκη Γεώργιο και Καμζέλη Κωνσταντίνο ΚΑΙ β. του Αργυρόπουλου Νικόλαου ΚΑΤΑ των πέντε (5)  Κυπρίων συνδιοργανωτών τελετών αποκαλυπτηρίων «κίβδηλου» Μνημείου και απόδοσης τιμών και χρημάτων σε  «μυθοπλάστες» καταδρομείς και πραγματοποίησης παράνομου εράνου για ενίσχυση των αναξιοπαθούντων συμπολεμιστών μας,Σαββίδη Μάκη, Παππά Νικόλαου, Θεοφάνους Χάρη, Σαββίδη Ιωάννηκαι Θεοφάνους Παναγιώτας»

Αξιότιμε κ Εισαγγελέα.

Σας στέλνουμε (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ) την επιστολή, που στείλαμε στον Αξιότιμο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιπρόσθετα σας γνωρίζουμε, ότι στις 19, 20 και 21 Μαρτίου 2014 εκδικάστηκε από δικαστήριό σας,  μετά από πολλές αναβολές, η σχετική Αίτηση Απαίτησης  με αρ. 3903/2009 μεταξύ αυτών, που από κοινού ΕΣΤΗΣΑΝ ΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ των ΑΘΕΑΤΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ, πέντε Κυπρίων αυτοαποκαλούμενων πατριωτών, των μελών του Ανύπαρκτου Συλλόγου Βετεράνοι Κύπρου 1974 και του αυτοβαπτισθέντα-αυτοαποκαλούμενου προέδρου  του ιδίου Ανύπαρκτου Συλλόγου  κ Αργυρόπουλου Νικόλαου.

Δυστυχώς, αν και είχαμε ζητήσει κατεπανάληψη να παραβρεθούμε και εμείς  στην εκδίκαση της υπόθεσης, για υπερασπιστούμε τη μνήμη των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας, τους αναξιοπαθούντες συμπολεμιστές μας, την ιστορία μας και τους πραγματικούς βετεράνους της Κύπρου,  δεν έγινε δεχτό το αίτημά μας, γιαυτό  παρακαλούμε πολύ να μας χορηγήσετε, με έξοδά μας, την απόφαση και λοιπή σχετική αλληλογραφία,  την οποία θα χρησιμοποιήσουμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη για να υπερασπίσουμε την τιμή και την υπόληψη των μελών μας.

Σας ευχαριστούμε πολύ  και είμαστε στη διάθεσή σας για ο,τιδήποτε σχετικό.
Με εξαιρετική τιμή
Για τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων

οι πρόεδροι
«Πολεμιστών ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»                                                                 «Πολεμιστών ΕΛ.ΔΥ.Κ 74»

 

 

Παναγιώτης  Αφάλη ( κινητό 6934-779656)                        Δημήτρης Σπανογιάννης ( κινητό 6974-027641)

 

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:  Επιστολή  στον Αξιότιμο Πρόεδρο με ημερομηνία 29-11-2013

ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΟΜΑΝΤΟΣ  ’74»

Προς                                                                Αθήνα 29 Νοεμβρίου 2013

Αξιότιμο Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας                      Αρ. πρωτ 79

Αξιότιμε κ Πρόεδρε καλημέρα σας

Σας στέλνουμε την αρ. 350/2013 απόφαση του Μονομελούς πρωτοδικείου Αθηνών, που είναι σχετική με την αρ. 3903/2009 αίτηση απαίτησης, ποσού κλίμακας 500.000€-2.000.000€,  που έχει κατατεθεί  στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού και συζητείται στις 4-5-και 6 Δεκεμβρίου 2013, και  αφορά τη ΣΤΗΜΕΝΗ υπόθεση του «μυθοπλάστη» πολεμιστή καταδομέα κ Διονυσίου Πατεράκη και άλλων επτά κίβδηλων καταδρομέων, από τους κκ   Κώστα Χαρδαβέλλα Δημοσιογράφο στην εκπομπή του” Αθέατοι Καταδρομείς”, Αργυρόπουλο Νικόλαο και Δούλα Αντώνιο, τους αυτοαποκαλούμενους αυτοβαπτισθέντες πρόεδρο και Γενικό Γραμματέα  του  ανύπαρκτου Συλλόγου “Βετεράνοι  πολεμιστές Κύπρου 1974”,  και πέντε  Κυπρίους πολίτες της Λεμεσού  «δήθεν» πατριωτών, με πρωταγωνιστή τον πρόεδρο του αποκόμματος συλλόγου καταδρομέων Λεμεσού κ Ανδρέα Χατζηκτωρή, ο οποίος, αν και είχε ενημερωθεί από μας τον Απρίλιο του έτους 2008,  δηλαδή ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ,  για το ποιόν των Αργυροπουλαίων  και Πατεράκηδων κλπ, δεν «πάγωσε» την υπόθεση για έρευνα, αλλά προχώρησε στη συνδιοργάνωση  της τελετής τιμής απατεώνων, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν αποκαλυπτήρια σε ανιστόρητο μνημείο σε λατομείο στην Ασγάντα, ιδιόκτητο χώρο  του κ Μάκη Σαββίδη, του επικεφαλής των πέντε Κυπρίων και να διεξαχθεί παράνομος έρανος, για την ενίσχυση των αναξιοπαθούντων πολεμιστών Κύπρου 1974. Τα χρήματα, που εισπράχθηκαν από τον έρανο, σύμφωνα με το συνδιοργανωτή και φίλο των πέντε κυπρίων  κ Νικόλαο Αργυρόπουλο ήταν ύψους  500.000€   και πλέον. Αυτά χρησιμοποιήθηκαν για άλλους σκοπούς και μέρος αυτών αποτελεί σήμερα αντικείμενο  της προαναφερθείσας απαίτησης του κ Αργυρόπουλου και του ανύπαρκτου συλλόγου «Βετεράνοι Κύπρου 1974» κατά των πέντε Κυπρίων, οι οποίοι ισχυρίζονται, αφενός, ότι εξαπατήθηκαν από τους προαναφερθέντες και αφετέρου ότι ο έρανος ήταν οικογενειακή υπόθεση, ενώ δε φαίνεται να έχουν στραφεί μέχρι σήμερα, ούτε κατά αυτών που ισχυρίζονται ότι τους εξαπάτησαν, ούτε σε αυτούς που έδωσαν τα χρήματα, παρόλο που τους προσάπτουν βαρειές κατηγορίες γραπτά και μάλιστα σε δικόγραφα. Αντίθετα για δύο χρόνια εξακολουθούσαν να τελούν και μνημόσυνο σε ανύπαρκτους πεσόντες Ήρωες.

Αξιότιμε κ Πρόεδρε

παρακαλούμε, επειδή πρόκειται για ΕΓΚΛΗΜΑ, αφού προσβάλλει, τόσο τις μνήμες των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας, όσον και την αξιοπρέπεια των αναξιοπαθούντων συμπολεμιστών μας  και συμπολεμιστών μας έτους 1974, πολύ να επιληφθείτε της υπόθεσης  ώστε η υπόθεση να μην κλείσει, αν πρώτα δε φθάσουν τα χρήματα του  παράνομου εράνου στις τσέπες των αναξιοπαθούντων πολεμιστών Κύπρου 1974, για τους οποίους και πραγματοποιήθηκε ο έρανος, μέσω του ΓΕΣ/ αρμόδιας  Δ/νσης Πολεμιστών και Αναπήρων πολέμου και δεν  τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι.

Είμαστε στη διάθεσή σας  με στοιχεία για τη στημένη  υπόθεση, όπως αναλυτικά φαίνεται και από αυτά που αναφέρονται στην απόφαση, πάνω από εκατό σελίδες σε έγγραφα και ηλεκτρονική μορφή με για ο,τιδήποτε σχετικό.

Σας ευχαριστούμε πολύ Παναγιώτης Αφάλης Πρόεδρος του Συλλόγου “ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74” τηλέφωνα 210-9241222 και κιν. 6934-779656

(Το παρόν στέλνεται, αντί να κοινοποιηθεί,  στον κ Πρόεδρο, μετά την δυσκολία αποστολής στον κ Γενικό  Εισαγγελέα Κύπρου και στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού)

Απάντηση

 

Το Επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού δε μας έχει απαντήσει. Περιμένουμε την απόφαση. Δε το χωράει ο νους μας, ότι βρέθηκαν «ανθρωπάκια», που πραγματοποίησαν παράνομο έρανο ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΩΝ ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974 και αντί να αποδώσουν ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΩΣ τα χρήματα στους δικαιούχους, σκοτώνονται πέντε χρόνια γιατί; Τι ζητάνε;.

ΟΙ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΝ «ΚΟΜΜΑΝΤΟΣ»

ΕΠΙΤΗΔΙΟΙ ΠΑΡΑΧΑΡΑΣΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κείμενο ΠΕΤΡΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ Ερευνητής

Ενώ η μεγαλόνησος συνεχίζει, μετά από 36 χρόνια, να κηδεύει τα λείψανα των αγνοούμενων Ηρώων της από την τουρκική εισβολή του 1974, σοβαρά κρούσματα χάλκευσης της Στρατιωτικής Ιστορίας της Κύπρου αναβιώνουν, τον τελευταίο καιρό, από «αθέατους καταδρομείς» που «σκοτώθηκαν» από τουρκικές βόμβες στον Πενταδάκτυλο (1966), από «βατραχανθρώπους» που έφθασαν μυστικά με υποβρύχιο και ενεπλάκησαν σε αμφίβιες μάχες (1974), αλλά και «υπαρξιακούς μυθιστοριογράφους» οι οποίοι εκμεταλλευόμενοι τον πόνο Ελλαδιτών πολεμιστών τους διασύρουν και τους εξευτελίζουν!

1η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΠΑΤΕΡΑΚΗ  του σεμιτζή

 

 

Η υπόθεση του «καταδρομέα» Διονυσίου Πατεράκη από τον Δραπανιά Χανιών, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην εκπομπή «Αθέατος Κόσμος» του Κώστα Χαρδαβέλλα. Σύμφωνα με το σενάριο της ιστορίας, ο Πατεράκης παρουσιάστηκε στο στρατό τον Ιούνιο 1964.(1) Μετά την βασική εκπαίδευση στις Δυνάμεις Καταδρομών στον Μεγάλο Πεύκο (40 ημερών), μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη για εκπαίδευση ΡΒΧ Πόλεμου (40 ημερών), ακολούθως στην Ρεντίνα για «πιο σκληρή και πιο βίαιη εκπαίδευση» (άγνωστης διάρκειας και σκοπού), καταλήγοντας στη Σχολή Μηχανικού στο Λουτράκι (άγνωστης διάρκειας και σκοπού).(2) Τον Σεπτέμβριο 1964, επιλέγεται μαζί με άλλους 7 καταδρομείς, με επικεφαλής τον Λοχία Κωνσταντή Αλεξίου (απεβίωσε στις 25-7-2009), «για μια άκρως απόρρητη αποστολή»!(3) Έτσι η ομάδα των «οκτώ αθέατων καταδρομέων» μεταφέρεται με πλοίο στην Κύπρο και καταλήγει, κάτω από άκρα μυστικότητα, στο Δασικό Σταθμό Χαλεύκας στον Πενταδάκτυλο. Εκεί λαμβάνουν οπλισμό και αρχίζουν αποστολές παρακολούθησης κινήσεων οχημάτων βορειοδυτικά της Χαλεύκας με πεδίο τους «θύλακες Πέλλα Παΐς και όλη η γύρω περιοχή του Αγίου Ιλαρίωνα».(4) «Κάναμε ανατινάξεις σε αποθήκες, τους κλέβαμε τα φορτωμένα με όπλα Land Rover και τα παραδίναμε στην Εθνική Φρουρά. Όσο είχε φως ήμασταν κρυμμένοι, βγαίναμε μόνο νύκτα».(5) Η ομάδα υποτίθεται ότι βρισκόταν υπό τις άμεσες διαταγές του Στρατηγού Γεωργίου Γρίβα – Διγενή (Αρχηγού ΑΣΔΑΚ) από τον οποίο έπαιρναν κωδικοποιημένες εντολές!(6)

Μια μέρα ένας από τους οκτώ «αθέατους», ο Αθανάσιος Μπαλτζής από το Αιγάλεω Αθηνών, ενώ βρισκόταν εξοδούχος δεν επέστρεψε. Βρέθηκε νεκρός μετά από 25 μέρες μεταξύ Κυθραίας και Χαλεύκας, «μαύρος από τα κτυπήματα, ολόγυμνος, γέματος αίματα, χωρίς νύχια και χωρίς δόντια»· στις εφημερίδες γράφτηκε ότι σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.(7) Για να εκδικηθούν τον θάνατο του Μπαλτζή, που θεώρησαν ότι σκοτώθηκε από τους Τούρκους, η ομάδα των επτά πλέον, ανεβαίνει πάνω από την Κερύνεια σε ένα τουρκικό στρατόπεδο όπου βρισκόταν ο τουρκοκυπριακός ραδιοσταθμός «Μπαϊράκ» και τον ανατινάζει!(8)

Στις 31 Ιουλίου 1966, ενώ η ομάδα των «αθέατων» βρίσκεται στον Πενταδάκτυλο, δύο τουρκικά αεροπλάνα την βομβαρδίζουν με δύο εμπρηστικές βόμβες ναπάλμ, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό πέντε εξ αυτών, οι οποίοι «είχαν όλοι εξαϋλωθεί»· του Άγγελου Αχιλαρά από την Πρέβεζα, του Αριστοφάνη Μιχαλόπουλου από τα Άκρατα Αιγιαλείας, του Χαράλαμπου Χρυσαφίδη από την Καβάλα, του Σταύρου Στανελού από τα Ταμπούρια Πειραιά και του Ιωάννη Σφιντερίκου από τη Σάμο.(9) Σύμφωνα με το δικηγόρο Χριστόδουλο Χριστοδούλου, ο βομβαρδισμός είναι έργο των αγγλικών μυστικών υπηρεσιών! Μετά «τη δολοφονία των δύο Άγγλων πρακτόρων σε ενέδρα στον Άγιο Αμβρόσιο», Άγγλοι πράκτορες κατόρθωσαν «με την αντικατασκοπεία που διέθεταν να σπάσουν του κωδικούς, γιατί με κωδικούς έπαιρνε οδηγίες από τον ασύρματο η ομάδα του Αλεξίου, και τούς παρέσυραν σε ενέδρα όπου τούς σκότωσαν».(10) Οι δύο επιζώντες, Πατεράκης (τραυματισμένος) και Αλεξίου, παραμένουν (για αγνώστους λόγους) κρυμμένοι σε σπηλιά στον Πενταδάκτυλο 48 ολόκληρες ημέρες!(11) Μια μέρα τούς βλέπει τελικά ένας καλόγερος από το Μοναστήρι του Μαχαιρά και τούς μεταφέρει στο μοναστήρι κι από εκεί στο Νοσοκομείο Λευκωσίας όπου και νοσηλεύονται για 7 μήνες!(12)

Το σενάριο δεν τελειώνει εδώ. Υπό την επήρεια της εξαιρετικά υψηλής τηλεθέασης που παρουσιάζουν οι «εκπομπές» Χαρδαβέλλα για το δίδυμο Πατεράκη – Αλεξίου, πέντε Κύπριοι επιχειρηματίες (μερικοί πρώην καταδρομείς) ευαισθητοποιούνται για το θέμα και προθυμοποιούνται (ουσιαστικά αυτοθυματοποιούνται) να βοηθήσουν οικονομικά τους δύο επιζώντες και να αποκαταστήσουν ηθικά την «αθέατη θυσία» των υπολοίπων. Με πρωτοβουλία τους, αναλαμβάνουν στις 23-5-2008 τη διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης για συλλογή χρημάτων από φίλους,(13) ενώ παράλληλα ο Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων Επαρχίας Λεμεσού (ΣΕΚΕΛ) οργανώνει στις 25-5-2008 εκκλησιαστικό μνημόσυνο για τους «έξι» και αποκαλυπτήρια ιδιωτικού μνημείου προς τιμή των «Αθέατων Οκτώ Καταδρομέων του Πενταδάκτυλου 1964-67», που ανεγέρθηκε στο λατομείο ενός από τους «ευεργέτες», στη Βάσα Κελλακίου.(14) Στα αποκαλυπτήρια παρευρέθηκε στρατιωτικό τιμητικό άγημα της Εθνικής Φρουράς, οι στρατιωτικές αρχές, οι δημοτικές αρχές των γύρω χωριών και πλήθος κόσμου.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, όλα ρόδινα. Ο Χαρδαβέλλας είναι τρισευτυχισμένος για τα υψηλά ποσοστά τηλεθέασης, οι Πατεράκης και Αλεξίου είναι χαρούμενοι για την οικονομική βοήθεια που ήδη έλαβαν και για την υπόλοιπη που πρόκειται να εισπράξουν, ενώ οι πέντε Κύπριοι «ευεργέτες», εθνικά υπερήφανοι για την αναγνώριση του αγώνα και της θυσίας των «οκτώ αθέατων καταδρομέων» που ανακάλυψαν…

 

Την παράσταση όμως χάλασε ο Νίκος Αργυρόπουλος, πρόεδρος του συλλόγου «Βετεράνοι Κύπρου 1974», (ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ ΨΕΜΜΑ εξηγήσεις στη συνέχεια) όταν κατά την ημέρα των αποκαλυπτηρίων του μνημείου αντίκρισε με έκπληξη στην επιτύμβια στήλη την φράση «οι πιο πάνω πεσόντες Ελλαδίτες καταδρομείς φονεύθηκαν από την Τουρκική Αεροπορία με Βόμβες Ναπάλμ» «στις 31 Ιουλίου 1966»! Αμέσως ο σύλλογος αρχίζει να αναζητεί την άκρη του νήματος σε Ελλάδα και Κύπρο. Μετά από έρευνα σε δημόσια αρχεία και την επιβεβαίωση του άτοπου των γεγονότων, απευθύνει επιστολές προς τον Α/ΓΕΕΦ, τον Α/ΓΕΣ και άλλους φορείς, ζητώντας επίσημη διερεύνηση του θέματος.(15) Οι εξελίξεις από το σημείο αυτό είναι ραγδαίες:

 

(Βέβαια όλα καλά τα γράφει ο κ Πέτρος Σαββίδης, αλλά η προαναφερθείσα παράγραφος είναι εκτός πραγματικότητας. Πιστεύουμε, ότι το διαπιστώσατε μόνοι σας, από την ανάγνωση των αντίστοιχων επιστολών. Όλα ξεκίνησαν, όχι την επόμενη των αποκαλυπτηρίων, αλλά όταν δε δόθηκε το χρήμα στον  κ Αργυρόπουλο και στους συνεταίρους του. Δυστυχώς εξαπατήθηκε και αυτός, όπως και τόσοι άλλοι, από τον ψευτοπρόεδρο, με αποτέλεσμα, όπως θα δείτε  και στη συνέχεια, αφενός να  αποφεύγει συνάντησή μας και αφετέρου να μη μας χορηγεί σχετικά στοιχεία  της έρευνας, που του ζητήσαμε κατεπανάληψη ).

 

 

• Ο Αντιστράτηγος Παναγιώτης Ζάρας, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ιστορίας Στρατού του ΓΕΣ, αναφέρει ότι «στα Πολεμικά Ημερολόγια και τους λοιπούς φακέλους του Αρχείου της ΕΛΔΥΚ που τηρούνται στη Διεύθυνσή μας δεν έχει καταγραφεί το γεγονός το οποίο αναφέρεται στην επιστολή σας».(16)

• Ο Α/ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μπισμπίκας αναφερόμενος στο θέμα, ότι δηλαδή «την 31η Ιουλίου 1966 η τουρκική αεροπορία (ή άλλη αεροπορία) πραγματοποίησε βομβαρδισμούς στον Πενταδάκτυλο», δηλώνει ότι «από τα τηρούμενα Αρχεία του ΓΕΕΦ [ΔΙΕΦ] δεν επιβεβαιώνεται το παραπάνω γεγονός».(17)

• Ο Ταξίαρχος Αθανάσιος Κυριακόπουλος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Μόνιμου Στρατιωτικού Προσωπικού του ΓΕΣ αναφέρει: «Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Φρουράς μάς γνωστοποίησε ότι, μετά από έλεγχο στο αρχείο του, δεν ανευρέθηκε οποιοδήποτε σχετικό στοιχείο. Στο Αρχείο της Διευθύνσεως δεν ανευρέθηκαν στοιχεία σχετικά με τα ονόματα των έξι Ελλήνων καταδρομέων. Στα Μητρώα των Στρατολογικών Γραφείων, στα οποία διενεργήθηκε έρευνα, με βάση τα ονοματεπώνυμα και τον τόπο καταγωγής, που αναγράφονται στο υπόψη Μνημείο, δεν ανευρέθηκαν σχετικά στοιχεία».(18)

• Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφέρουν ότι «οι ιδιώτες οι οποίοι ανέλαβαν την ανέγερση του μνημείου ουδέποτε το έθεσαν υπόψη της αρμόδιας Επιτροπής Μνημείων για γνωμοδότηση προς την αρμόδια πολεοδομική αρχή, όπως προβλέπει και η σχετική νομοθεσία, και επομένως το Υπουργείο Παιδείας δεν είχε γνώση των προθέσεών τους».(19)

Πέραν των επίσημων διαβεβαιώσεων των αρμοδίων στρατιωτικών άρχων σε Ελλάδα και Κύπρο, ότι η υπόθεση αυτή ουδέποτε υπήρξε, υπάρχει πληθώρα στοιχείων που καταδεικνύουν ότι το σενάριο Πατεράκη είναι γεμάτο αντιφάσεις, ανακρίβειες και αφελή ψεύδη:

• Από τις μακροχρόνιες προσωπικές έρευνες του συγγραφέα στο Αρχείο Εφημερίδων που διατηρεί το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών του Υπουργείου Εσωτερικών, επιβεβαιώνεται ότι ουδέποτε η τουρκική αεροπορία βομβάρδισε και ειδικά με βόμβες ναπάλμ, το 1966 ή οποιαδήποτε άλλη χρονιά μεταξύ 10 Αυγούστου 1964 και 19 Ιουλίου 1974.

• Ο Πατεράκης ισχυρίζεται ότι παρουσιάστηκε για κατάταξη τον Ιούνιο 1964, φαίνεται όμως ότι κατατάχθηκε ένα ολόκληρο έτος μετά, και υπηρέτησε τη θητεία του μεταξύ 16 Ιουνίου 1965 και 31 Ιουλίου 1967!(20)

• Ενώ ισχυρίζεται ότι «μετά από 6 μήνες εκπαίδευση στην Ελλάδα σαν στρατιώτης (δηλαδή Ιούνιος 1964 – Δεκέμβριος 1964) φύγαμε με ένα μικρό καράβι στην Κύπρο»,(21) σε άλλη συνέντευξη αναφέρει ότι έφυγαν για την Κύπρο τον Σεπτέμβριο 1964! Η φερόμενη εκπαίδευση στο Μεγάλο Πεύκο, στην Θεσσαλονίκη, στην Ρεντίνα, και το Λουτράκι, έγινε πότε;

•  Από το Δασικό Σταθμό Χαλεύκας στον Πενταδάκτυλο που υποτίθεται ότι ήταν εγκατεστημένη η «ομάδα των αθέατων» δεν υπάρχει οπτική επαφή ούτε με τους «θύλακες Πέλλα-Παΐς» (δεν υπάρχει θύλακας στο Πέλλα-Παΐς αφού είναι αμιγές ελληνικό χωριό) αλλά ούτε με τη «γύρω περιοχή του Αγίου Ιλαρίωνα». Η απόσταση μεταξύ Χαλεύκας και Αγίου Ιλαρίωνα σε ευθεία είναι πέραν των 25 χλμ!

• Είναι δυνατόν η επίλεκτη αυτή ομάδα να «επιχειρούσε» για τρία χρόνια στον Πενταδάκτυλο και ο Πατεράκης να μην θυμάται με κάθε λεπτομέρεια τις τοποθεσίες; Έκτος από αοριστολογίες στο θέμα των αποστολών, αναφέρει μόνο την υποτιθέμενη ανατίναξη του «Μπαϊράκ» πάνω από την Κερύνεια. Ο «Μπαϊράκ» όμως, από ιδρύσεώς του το Δεκέμβριο 1963 μέχρι σήμερα, βρίσκεται στη Λευκωσία!

• Μετά τον υποτιθέμενο βομβαρδισμό με ναπάλμ οι δύο επιζήσαντες παρέμειναν για 48 ολόκληρες ημέρες σε σπηλιά. Καλά, τόσο τεράστιες και ερημικές είναι οι αποστάσεις στην Κύπρο που δεν μπορούσαν να βρουν βοήθεια για 48 μέρες; Η ανεύρεσή τους στον Πενταδάκτυλο έγινε τελικά από μοναχό του Μονής Μαχαιρά, η οποία όμως βρίσκεται στην οροσειρά Τροόδους!

Περισσότερη ενασχόληση με το παραμύθι Πατεράκη δεν έχει σημασία αφού το σενάριο, εκτός από την πληθώρα ανακριβειών που περιέχει είναι παιδαριώδες και προκλητικά ψευδές. Επί της υπόθεσης Πατεράκη και της ομάδας των «αθέατων καταδρομέων» υπήρξε και έκθεση – καταπέλτης του Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας.(22) Ήδη ένας εκ των Κυπρίων διοργανωτών της πρωτοβουλίας, νιώθει ότι έχει εξαπατηθεί και έχει διαχωρίσει τη θέση του επί του θέματος.(23) Ερώτημα: Ενώ υπάρχουν τρανταχτές επίσημες και ιστορικές αποδείξεις ότι το ζήτημα των «οκτώ αθέατων» είναι κάλπικο, γιατί συνεχίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά, η διενέργεια εκκλησιαστικού μνημοσύνου και η κατάθεση στεφάνων στο παράνομο μνημείο έξι ανύπαρκτων «ηρώων»; Γιατί η Αστυνομία και η Γενική Εισαγγελία δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους αφού η υπόθεση θίγει της αξιοπρέπεια των πραγματικών Ηρώων και διασύρει τον αγώνα τους προς την Πατρίδα;

 

Αλληλογραφία με τον κ Σαββίδη

 

Γεια σου Πέτρο νάσαι πάντα καλά και καλές επιτυχίες

 

Προσπαθούσα να σε βρω στο τηλέφωνο πολύ καιρό. Βέβαια τώρα που σε βρήκα δεν ξέρω κατά πόσο, θα μπορέσεις να βοηθήσεις από εκεί που είσαι,  για να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που εκμεταλλεύτηκαν τις μνήμες των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας και καπηλεύτηκαν τους αγώνες μας, για ίδιο όφελος, όπως καλώς περιγράφεις στις εκθέσεις σου.

 

Σου στέλνω την αρ. 350/2013 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών και ένα σχέδιο μήνυσης – Αγωγής, στις οποίες  γίνεται εκτενής αναφορά για τους «Μουφατζήδες» Αργυροπουλαίους- Πατεράκηδες και για τους Αθέατους Καταδρομείς. Η έκθεσή σου άριστη, πλην στο μέρος που αναφέρεις ότι « Την παράσταση όμως χάλασε ο Νίκος Αργυρόπουλος, πρόεδρος του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ» συλλόγου «Βετεράνοι Κύπρου 1974», ο οποίος δεν ενήργησε από την επόμενη, αλλά μόλις κατάλαβε, ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί το χρήμα, για να το διαχειριστεί κατά το δοκούν αυτός και οι όμοιοί του, δηλαδή πολλούς μήνες αργότερα το Σεπτέμβριο, μετά τις έριδες και ύβρεις αναμεταξύ τους στις εφημερίδες. Άλλωστε είναι και αυτός συνδιοργανωτής. Ο Σύλλογός μας, όπως θα δεις και στην ιστοσελίδα μας τους χάλασε τη «μάσα».

 

Τι βοήθεια θέλω:

Αν έχεις  κάποιο δικηγόρο, που μπορεί να πάει στο επαρχιακό δικαστήριο Λεμεσού για να δει σε ποιο στάδιο βρίσκεται η υπόθεση της αγωγής  με αρ. 3903/2009 και στη συνέχεια να μου στείλεις τα τηλεφωνά του για να επικοινωνήσουν οι δικηγόροι μας, για να αναλάβει την υπόθεση. (εργαζόμαστε από κοινού με την ΕΛ.ΔΥ,Κ, για να τιμωρηθούν όλοι και να φθάσουν τα χρήματα του εράνου στους αναξιοπαθούντες πολεμιστές Κύπρου 1974,  για τους οποίους  και έγινε ο έρανος, μέσω των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών),

Να μου στείλεις με όποιο τρόπο σε βολεύει:

–  την έκθεση – καταπέλτη του Γενικού Εισαγγελέα της Κυπριακής Δημοκρατίας και την Ομιλία – Μαρτυρία Δικηγόρου Χριστόδουλου Χριστοδούλου για την ομάδα των «Οκτώ Αθέατων Καταδρομέων»’, Παγκύπριος, αρ. Φύλλου 10, Αύγουστος 2009, σελ. 17.

– τη Δήλωση Νίκου Αργυρόπουλου στον συγγραφέα, 6-8-2010.

Να μου γνωρίσεις τα στοιχεία-τηλέφωνα του ενός από την ομάδα των πέντε Κυπρίων διοργανωτών, που διαχώρισε τη θέση του ως εξαπατημένος, για να επικοινωνήσω μαζί του και  πόσα χρόνια έγιναν τα μνημόσυνα και αν παραβρίσκονταν αρχές και ο Πατεράκης και αν υπάρχουν και σχετικές φωτογραφίες.

 

Σε ευχαριστώ πολύ

Παναγιώτης Αφάλης πρόεδρος του Συλλόγου ¨ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74¨

 

Petros Savvides

14/4/2013

https://dub121.mail.live.com/mail/clear.gifhttps://dub121.mail.live.com/mail/clear.gif

https://dub121.mail.live.com/mail/clear.gif

Προς: comandos@hol.gr

Αγαπητέ Παναγιώτη, Πήρα το μηνυμά σου στο τηλεφωνητή του κινητού μου. Βρίσκομαι στην Αγγλία για το διδακτορικό μου. Θα επιστρέψω πίσω στις 23 Μαίου. Πέτρος Σαββίδης

 

ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΟΜΑΝΤΟΣ ’74  »

Θεμιστοκλέους 3,  2ος όροφος, 10677 Ομόνοια  Αθήνα

Τηλ-fax   γραφείου 210-3807378. Τηλ. κιν. προέδρου. 6934-779656,

Email: comandos@hol. gr   και ιστοσελίδα: www.comandos74.gr

Τηλέφωνα προεδρείου (210)  9241222—5726247—9591653

 

Προς                                          Αθήνα 15 Μαΐου 2011 / Αρ. πρωτ  38

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων

(με την παράκληση να ενημερώσει τις αντίστοιχες Λέσχες Ειδικών Δυνάμεων)

 

Θέμα «Συνεργασία- Επεμβάσεις στα του Συλλόγου μας»

Με αφορμή την τελετή που έχει προγραμματιστεί για το τέλος του μήνα μεταξύ των Λεσχών μελών σας, Λάρισας και Λεμεσού, στο πρόγραμμα της οποία έχει συμπεριληφθεί και η τιμή των τοπικών συμπολεμιστών μας και συγγενών των νεκρών Ηρώων μας, κρυφά από μας για μας, για να προβληθούν σε βάρος μας και να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους μερικοί…, σας γνωρίζουμε περιληπτικά τα εξής, (για περισσότερα επικοινωνήσετε μαζί μας), τα οποία δυστυχώς, αν και γνωρίζατε, δεν κάνατε τίποτα για την εξάλειψή τους.

1. Στις 10-20 Απριλίου του έτους 2008 παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του κ Χαρδαβέλα, «Αθέατος Κόσμος» ο κ Διονύσιος Πατεράκης αυτοανακηρυχθείς κομάντος σαμποτέρ στον πενταδάκτυλο την 31η Ιουλίου το έτος 1967, (ανύπαρκτο βέβαια γεγονός από μη καταδρομέα) ξεχασμένος από την Ελληνική Πολιτεία, ο αυτοανακηρυχθείς και αυτοαπακολούμενος μέχρι σήμερα Πρόεδρος του Συλλόγου Βετεράνων Πολεμιστών Κύπρου 1974 κ. Νικόλαος Αργυρόπουλος και 3-4- κομάντος Λεμεσού με επιταγές στα χέρια για να καλύψουν την παράλειψη της Ελληνικής Πολιτείας ενισχύοντας τους ξεχασμένους  απ……..

Ο πρόεδρος του Συλλόγου μας γνωρίζοντας ότι βρίσκεται μπροστά σε μία καλοστημένη απάτη προσπάθησε να προφυλάξει τους καταδρομείς της Λεμεσού. Δυστυχώς ΣΚΟΠΙΜΑ δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία με την εκπομπή. Στη συνέχεια ενημέρωσε τηλεφωνικά 3-4 φορές τον πρόεδρο κομάντος Λεμεσού κ Ανδρέα Χατζηκτωρή και τον κύπριο καθηγητή του ΜΙΤ κ Στυλιανό Χριστοδουλίδη, για  την ανυπαρξία των γεγονότων και των ιδιοτήτων των προσώπων και τους είπε να κάνουν αναβολή της τελετής και σχετική έρευνα. Βέβαια προχώρησαν και μάλιστα ταχύτατα και, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, γνωρίζουμε πλέον γιατί ο καθένας είχε το λόγο του για να ολοκληρωθεί η «Μυθοπλάστη» τελετή.

Έτσι μετά από ένα μήνα 23-25 Μαΐου στήθηκε μνημείο σε ένα ΝΤΑΜΑΡΙ, ιδιωτικό χώρο, όχι τυχαία βέβαια, στο χωριό Ασγάντα, τα αποκαλυπτήρια έκανε ο κ Αργυρόπουλος, στον οποίο οι κομάντος Λεμεσού, σύμφωνα με τα γραφόμενά τους σε εφημερίδα «του επιφύλαξαν υποδοχή και διαμονή Αρχηγού Κράτους». (Θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα έξοδα αυτά δεν πληρώθηκαν από τα χρήματα του εράνου. Δηλαδή από αυτά που μας ανήκει μέρος. Επίσης από το dvd με τίτλο «Άθέατοι Καταδρομείς», που κυκλοφόρησε ευρέως, παρουσιάζονται ομιλητές στην τελετή οι κκ Χριστοδουλίδης και Χατζηκτωρής, ο οποίος δεν παρέλειψε να φωτογραφηθεί με τον κ Πατεράκη με καταδρομικά ρούχα και πράσινο μπερέ και οι δύο, όπως προκύπτει από διάφορα έντυπα.

Της τελετής προηγήθηκε μεγαλειώδης δεξίωση σε υπερπολυτελές ξενοδοχείο της Λεμεσού και παράλληλα με αυτήν διεξήχθη παράνομος έρανος από τους κομάντος Λεμεσού, για την οικονομική ενίσχυση των αναξιοπαθούντων πολεμιστών Κύπρου 1974. (δηλαδή και για μας χωρίς εμάς). Είχε δε για το σκοπό αυτό ζητηθεί από τους κομάντος Λεμεσού και χορηγηθεί από τον κ Αργυρόπουλο κατάσταση με τα ονοματεπώνυμα των αναξιοπαθούντων πολεμιστών Κύπρου 1974, στην οποία δεν υπήρξε το όνομα ούτε ενός καταδρομέα του Συλλόγου μας. Επειδή, όπως θα διαβάσετε στη συνέχεια, είχαμε μεσολαβήσει και εμείς και ζητήσαμε το αναλογούν νόμιμο μερίδιο από τον παράνομο έρανο, δεν έδωσαν τα χρήματα στον κ Αργυρόπουλο για να τα διανείμει, ‘όπως είχε φροντίσει, (τα ονόματα δεν ήταν τυχαία) και έτσι άρχισε η διαμάχη μεταξύ τους, τα τρεχάματα και τα δικαστήρια.

Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, σύμφωνα με τους κομάντος Λεμεσού, ήταν περίπου 100-110.000 ευρώ, σύμφωνα με την αγωγή, που κατάθεσε εναντίον τους ο κ Αργυρόπουλος, όχι βέβαια ως πρόεδρος Συλλόγου Βετεράνοι Κύπρου, αφού δεν ήταν ποτέ, γιατί τα δικαστήρια θέλουν αποδεικτικά, αλλά ως κ Αργυρόπουλος και τα χρήματα του εράνου, που συγκεντρώθηκαν, ήταν πολύ πολλαπλάσια αυτών, που ισχυρίζονται οι κομάντος της Λεμεσού. Εμείς δεν είμαστε ούτε προσκεκλημένοι, ούτε παρόντες. Βέβαια παρακολουθούσαμε και παρακολουθούμε και παράλληλα αγωνιζόμαστε για να διαφυλάξουμε την καταδρομική λεβεντιά, που καταρράκωσαν οι απ……, δυστυχώς μόνοι μας και τα δικαιώματά μας επί του εράνου.

Τα χρήματα του εράνου, σύμφωνα με την κατάσταση, που μας έστειλαν οι κομάντος Λεμεσού, οι οποίοι ισχυρίζονται ότι τα συγκέντρωσαν από φίλους τους, στάλθηκαν από αυτούς με επιταγές, σε αυτούς που είχε προτείνει ο κ Αργυρόπουλος, αλλά δίπλα στα ονοματεπώνυμά τους γράφουν καταδρομέας 1974, ενώ δεν είναι κανένας καταδρομέας του 1974. Βέβαια καταλαβαίνετε τη σκοπιμότητα.

Για το θέμα αυτό γράφτηκε στο περιοδικό «ΚΑΤΑΔΡΟΜΗ», μιας και όντως ο πρόεδρος του Συλλόγου μας απαίτησε μερίδιο: «Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση συγκεκριμένων Ελλαδικών συλλόγων πολεμιστών του 1974 και του διασωθέντα, οι οποίοι βλέποντες τις οικονομικές παροχές, που έγιναν, απαίτησαν μερίδιο»  δηλαδή οι κύριοι κομάντος της Λεμεσού μας είπαν ότι δεν είχαμε δικαίωμα και καταστατική υποχρέωση να διεκδικήσουμε για τους αναξιοπαθούντες συμπολεμιστές μας αυτά που τους ανήκαν, Κύριοι να ξέρετε ότι Είχαμε, Έχουμε δικαίωμα στα εισπραχθέντα και λίαν προσεχώς θα δικαιωθούν οι τίμιοι αγώνες μας για την είσπραξή τους.

Ο κ Αργυρόπουλος, αφού δεν έλαβε τα χρήματα του εράνου, διαπίστωσε όσα είχαμε γνωρίσει στον κ Χατζηκτωρή τον Απρίλιο του έτους 2008, δηλαδή ότι όλα ήταν μία καλοστημένη απάτη και άρχισε τις διαδικασίες της αποδόμησης των γεγονότων, στις οποίες πρωταγωνίστηκε, τις αγωγές και τα δικαστήρια.

Ζητήσαμε από τους κομάντος της Λεμεσού να συνεργαστούμε σαν καταδρομείς, για να πληρώσουν οι αίτιοι, αρχικά δέχτηκαν και στη συνέχεια σταμάτησαν. Βέβαια καταλαβαίνετε γιατί.

 

2. Πριν 5-6 μήνες μας πήρε τηλέφωνο ο Έφεδρος Κομάντος Λοχαγός Α΄ Μοίρας Καταδρομών και Χορηγός του Συλλόγου μας κ Κωνσταντινίδης Κωνσταντίνος και μας μετέφερε επιθυμία των κομάντος Λεμεσού που εξέφρασαν προς τη Λέσχη Ηρακλείου, να χρηματοδοτήσουν ένα μνημείο πεσόντα Ήρωα μας. Επικοινωνήσαμε με τον κ Χατζηκτωρή και του τονίσαμε ότι δεν έχουν καμία δουλειά οι λέσχες με τις αρμοδιότητες και τα μέλη του Συλλόγου μας. Δεχτήκαμε, εφόσον επιθυμούσαν να συνεργαστούμε για την κατασκευή ενός μνημείου για πεσόντα Ήρωα μας, σε οποιοδήποτε μέρος της Ελλάδας επιθυμούσαν. Έκτοτε είμαστε στο ακουστικό μας, ίσως γιατί δεν είμαστε  απατεώνες και μουφαντζήδες.

 

3  Πριν δέκα μέρες μας πήρε τηλέφωνο ο πρόεδρος της Λέσχης Μαγνησίας, από τον οποίο ζήτησαν οι κομάντος της Λεμεσού από κοινού τελετή και παράλληλα να τιμήσουν τα μέλη μας. Μετά από ενημέρωση, προς τιμή του, όπως και του κ Κωνσταντινίδη, αρνήθηκε την εκ πλαγίου σε βάρος μας συνεργασία με τους κομάντος της Λεμεσού.

Επίσης ενημερώσαμε και τη Λέσχη της Λάρισας, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με δική της πρωτοβουλία.

Εκείνο βέβαια το οποίο πραγματικά μας προξένησε κάτι παραπάνω από αλγεινή εντύπωση είναι το θράσος του Προέδρου Κυπρίων Λάρισας για την ωμή επέμβαση στα εσωτερικά του Συλλόγου μας, αφού, όταν τον καλέσαμε να μας γνωρίσει γιατί καλεί τα μέλη μας στην τελετή, χωρίς να γνωρίζει τίποτε ο Σύλλογος, μας απάντησε. «Εγώ θα την κάνω την τελετή και θα καλέσω τα μέλη του Συλλόγου σας, που είναι φίλοι μου, και θάρθουν».

κκ Χατζηκτωρήδες, Αυγουστήδες και συνακόλουθοι των κόβεστε να μας τιμήσετε ή «πιο» λιανά για να μας χρησιμοποιήσετε ως κόλλυβα για να τελέσετε το μνημόσυνο και να προβληθείτε… Δεν κάνατε βέβαια τα ίδια και για τα χρήματα του εράνου για τους αναξιοπαθούντες συμπολεμιστές μας ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ 1974.

Μετά τα παραπάνω παρακαλούμε όλους τους αποδέχτες να μας συμπεριφέρονται, όπως και εμείς μέχρι σήμερα τους συμπεριφερόμαστε.

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Κοινοποίηση: Δ/νση Ειδικών Δυνάμεων-Διοίκηση Καταδρομών Κύπρου Μονάδες Ειδικών Δυνάμεων Ελλάδας Κύπρου-Καταδρομικά Σωματεία -Όλα τα Μέλη μας

Με Καταδρομικούς Χαιρετισμούς

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74 »

Ακολουθούν απαντήσεις των  κκ Χατζηκτωρήδων-ΣΕΚΕΛ

και Σαββίδηδων

 

Απάντηση   του :

ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΦΕΔΡΩΝ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΩΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΛΕΜΕΣΟΥ (ΣΕΚΕΛ)

«ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 8 ΕΛΛΑΔΙΤΕΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ

ΒΓΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ALTER ΕΛΛΑΔΟΣ

ΑΘΕΑΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑ

Περί τον Απρίλιο του 2008 ο δημοσιογράφος του ALTER Ελλάδος κ. Χαρδαβέλλας έβγαλε μία φοβερή ιστορία στον αέρα για 8 επιλεγμένους Ελλαδίτες, οι οποίοι σε μυστική αποστολή μεταφέρθηκαν στη Κύπρο το 1964 μέχρι και το 1967, με σκοπό τη παρακολούθηση και κατασκοπεία των Τουρκοκυπριακών παράνομων ενόπλων δυνάμεων και τη δράση τους, κυρίως στους Τουρκοκυπριακούς Θύλακες, όπου ο έλεγχος της Κυπριακής Δημοκρατίας ήτο αδύνατος, τη συλλογή πληροφοριών ως  και τη διενέργεια καίριων δολιοφθορών.

Κατά τον κ. Χαρδαβέλλα οι 6 από τους 8 σαμποτέρ ( δεν έχει και τόση σημασία αν ήταν καταδρομείς, Ελδυκάριοι  η οτιδήποτε άλλο), είχαν σκοτωθεί σε δύο διαφορετικά επεισόδια. Οι 2 κατάφεραν να επιστρέψουν στην Ελλάδα το 1967 μετά από νοσηλεία στο Γεν. Νοσοκομείο της Λευκωσίας. Ο ένας εξ αυτών ο Λοχίας Κωνσταντής Αλεξίου ( μακαρίτης σήμερα) βρισκόταν σε άσχημη κατάσταση στην Αγχίαλο λόγω καρκίνου και τα οικονομικά του ήτο χάλια και ο άλλος ο Κρητικός Διονύσιος Πατεράκης σε μέτρια κατάσταση υγείας με όραση μονάχα στο ένα μάτι και άσχημη οικονομική κατάσταση.

Μάθαμε ότι 3 Λεμεσιανοί εκ των οποίων οι δύο καταδρομείς και μέλη μας, στο άκουσμα αυτής της συνταρακτικής είδησης, ενοχλήθηκαν, ευαισθητοποιήθηκαν και επικοινώνησαν με το ALTER και το κ. Χαρδαβέλλα. Σε κάποιο χρονικό διάστημα, πολύ σύντομα μετέβηκαν στην Ελλάδα, παρουσιάστηκαν σε κάποια άλλη εκπομπή συνέχεια της πρώτης και μετά με τη συνεργασία του κ. Χαρδαβέλλα, του αείμνηστου στρατηγού Δημήτριου Δήμου και κάποιου Νίκου Αργυρόπουλου, ο οποίος φερόταν ως Πρόεδρος ενός συλλόγου βετεράνων πολεμιστών Κύπρου 1974 επισκέφθηκαν την Νέα Αγχίαλο και γνώρισαν από κοντά τον Λοχία Αλεξίου (Υπάρχει και σχετική φωτογραφία αυτής της επίσκεψης που δείχνει καθαρά ποίοι ήτο παρόντες). Κατά τη παραμονή του εκεί όπως ακούσαμε εκ των υστέρων, οι τρεις Λεμεσιανοί παρέδωσαν από δικά τους χρήματα κάποιο ποσό  για πρώτη στήριξη-ανακούφιση και επέστρεψαν στη Κύπρο.

Μετά από λίγο καιρό ο Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων Επαρχίας Λεμεσού – ΣΕΚΕΛ, πληροφορηθήκαμε από τον Λοχία καταδρομέα Μ. Σαββίδη ( εις εκ των τριών και μέλος μας ) το τί συνέβηκε μέχρι εκείνη τη στιγμή και σοκαριστήκαμε πραγματικά. Δεν είχαμε τη παραμικρή ιδέα μέχρι τότε.

Αργότερα ο Μ. Σαββίδης ( ο Λοχίας μέλος μας) μας πληροφόρησε ότι προχώρησε στη ανέγερση ενός «ανιστόρητου ΜΟΥΦΑ» μνημείου σε χώρο δίπλα στο λατομείο  του, προσβάσιμο στον κάθε ένα που θέλει να το επισκεφθεί και ότι κάποια στιγμή το καλοκαίρι θα γινόντουσαν και τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου.

Το καλοκαίρι του ιδίου έτους το μνημείο με έξοδα αποκλειστικά δικά του Μ. Σαββίδη είχε τελειώσει και τελέστηκαν τα αποκαλυπτήρια από τον Ελλαδίτη κ. Νίκο Αργυρόπουλο. Πάνω από χίλιοι οι παρευρεθέντες με καταθέσεις στεφάνων από όλο σχεδόν το φάσμα της Κυπριακής κοινωνίας. Εθνική Φρουρά, Αστυνομία, Πυροσβεστική, Βουλευτές, πολιτευτές, σωματεία, οργανώσεις κλπ. Εμείς, ναι, σαν ΣΕΚΕΛ παραστήκαμε ένστολοι και τιμήσαμε τη μνήμη αυτών των παλικαριών, ( ΑΙΣΧΟΣ) οι οποίοι προασπίστηκαν όπως διαφαινόταν τη δική μας πατρίδα, αδιαφορώντας πραγματικά αν ήτο καταδρομείς η Ελδυκάριοι η ότι δήποτε άλλο. Αν μη τι άλλο ήτο Χριστιανοί Ορθόδοξοι Έλληνες αδελφοί μας. ( Υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό που μαρτυρεί τα γραφόμενα).

(Ερώτηση: τα στεφάνια και η παρουσία χιλιάδων εξαπατηθέντων, κατά τη γνώμη σας,  σας τιμά;  Ντροπή σας θυσιάσατε ακόμα και τις προσωπικότητες των άλλων για να προβληθείτε.)

Ο πρόεδρος μας κ. Ανδρέας Χατζηκτωρής χαιρέτισε τους παρευρισκομένους στη τελετή και αργότερα φωτογραφήθηκε ένστολος και με το πράσινο μπερέ του, μπροστά στο μνημείο με πολλούς έφεδρους καταδρομείς ένστολοι και αυτοί και με άλλους παρευρισκομένους, όπως και με τον κ. Πατεράκη.

( Ντροπή το λιγότερο κ Χατζηκτωρή )

Επειδή δε από συγκεκριμένους κύκλους καταβάλλεται προσπάθεια σπίλωσης και του προέδρου μας και ούτε λίγο ούτε πολύ αμφισβητείται και αυτού η ιδιότητα του ως καταδρομέα, εμείς υπεύθυνα λέμε ότι:

Ο πρόεδρος μας κατετάγη στις Ένδοξες Δυνάμεις Καταδρομών το 1970 , υπηρέτησε για δύο χρόνια και απολύθηκε με το βαθμό του Ανθυπολοχαγού. Έκτοτε και αφού υπηρέτησε για 6 μήνες με την εισβολή των Τούρκων ,επιστρατευόταν για πάρα πολλά χρόνια σε μονάδα Καταδρομών με το Βαθμό του υπολοχαγού.  Τα τελευταία 6 χρόνια υπηρετεί ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ με το βαθμό του Λοχαγού στις δυνάμεις Εθνοφυλακής.

Παραμονές των αποκαλυπτηρίων, οι τρεις διοργανωτές παρέθεσαν δείπνο σε ξενοδοχείο της πόλης, με προσκεκλημένους φίλους και συνεργάτες τους, επιχειρηματίες και παράγοντες της Λεμεσού κυρίως. Επίσης παρών ήταν και ο κ. Κώστας Χαρδαβέλλας. Διάφοροι Κύπριοι και Ελλαδίτες γνωστοί μουσικοί τραγουδιστές και συνθέτες ήτο παρόντες και τραγούδησαν κατά τη διάρκεια αυτού του ειδικού δείπνου. Οι θέσεις ήτο περιορισμένες και το δείπνο ιδιωτικό. Καμία ανακοίνωση , η ανοικτή πρόσκληση για συμμετοχή δεν είχε γίνει, ούτε και η λέξη ΕΡΑΝΟΣ αναφέρθηκε ποτέ.

Οι παρευρισκόμενοι, αφού πληροφορήθηκαν επακριβώς περί της μυστικής εκείνης αποστολής και της τύχης των 8 του Ομαδάρχη Κωνσταντή Αλεξίου, οικειοθελώς και αυθόρμητα  προσέφεραν διάφορα χρηματικά ποσά για ενίσχυση των επιζώντων αλλά και για τις οικογένειες των άλλων εάν εντοπίζονταν.

Ο Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων Επαρχίας Λεμεσού ΣΕΚΕΛ , ουδεμία ανάμιξη  η ρόλο είχε κατά το δείπνο η τη διοργάνωση του.

( Η πρόσκλησή σας αναφέρει το Σύλλογό σας στους κεντρικούς διοργανωτές . Λέμε ψέματα;)

Μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν γνωρίζουμε τι ποσό μαζεύτηκε και σε ποίους δόθηκαν τα χρήματα και σε τι αριθμούς. Αυτά τα διαχειρίστηκαν οι διοργανωτές και από ότι γνωρίζουμε έχουν πλήρη κατάσταση των οικονομικών. Όποιος επιθυμεί να μάθει περισσότερα ας έρθει σε επαφή μαζί τους για να πάρει από πρώτο χέρι όλες τις αυθεντικές πληροφορίες. ΕΜΕΙΣ ΟΥΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΖΕΨΑΜΕ, ΟΥΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΕΙΔΑΜΕ ΟΥΤΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΓΓΙΞΑΜΕ.

Οτιδήποτε γράφεται, διαδίδεται η ψιθυρίζεται για περαιτέρω ανάμειξη του ΣΕΚΕΛ Λεμεσού σε αυτή την υπόθεση, πέρα από τα γραφόμενά; μας, είναι ασύστολο ψεύδος και κακοήθης συκοφαντία, προάγει με επιτυχία το διχασμό των Εφεδρικών Καταδρομικών Δυνάμεων και ίσως πηγάζει από άτομα η/και οργανώσεις που πιθανόν προσπαθούν να εκμαιεύσουν ποικίλα συμφέροντα τόσο για αυτούς όσο πιθανόν και για άλλους πίσω από αυτούς. (Διεκδικούν με λίγα λόγια για τους εαυτούς τους τα χρήματα που μαζεύτηκαν για άλλους σκοπούς).

Όπως πληροφορηθήκαμε σε μεταγενέστερο στάδιο η επιτροπή αυτή προχώρησε και επέκτεινε τους αποδέκτες αυτής της οικονομικής αρωγής και σε άλλους αδελφούς Ελλαδίτες αναξιοπαθούντες οι οποίοι υπηρέτησαν η/και πολέμησαν σε διάφορες ημερομηνίες στη μεγαλόνησο Κύπρο.

Πρέπει  να λάμψει επί τέλους η αλήθεια και να απομονωθούν και τιμωρηθούν τυχόν συκοφάντες ,συμφεροντολόγοι, σπιούνοι και διαστρεβλωτές της αλήθειας μιας εξαίρετης πράξης ανθρωπιάς και  πατριωτισμού με πολύ προσωπικό και οικονομικό κόστος.

Αυτοί οι καταδρομείς δεν ζήτησαν τιμές και ανταλλάγματα από κανένα. Ας σταματήσει επιτέλους αυτή η αξιοκατάκριτη σπίλωση του ονόματος τους και η άκρατη λασπολογία. Ντροπή!..

Εμείς είμαστε πάντοτε στη διάθεση του οιουδήποτε ενδιαφερόμενου να δώσουμε ότι πληροφορία έχουμε και μας ζητηθεί και πολύ ευχαρίστως να φέρουμε σε επαφή τον οιονδήποτε ενδιαφερόμενο με τους πρωτεργάτες και διοργανωτές όλων των προαναφερθέντων.

 

Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων Επαρχίας Λεμεσού – ΣΕΚΕΛ                                  Μάιος 2011

 

Απάντηση κ  Γιάννου Σαββίδη

Προς Πολεμικό Σύλλογο «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» Θεμιστοκλέους 3, 2ος όροφος, 10677 Ομόνοια Αθήνα Φαξ: 210-3807378  Email: commandos@hol. Gr Λεμεσός 5 Ιουλίου 2011

 

Θέμα: « Συνεργασία – Επεμβάσεις στα του Συλλόγου σας»

Κύριοι,  Μετά λύπης διαπιστώνω ότι η ευγενής προσπάθεια της οικογένειας μου, φίλων και συνεργατών μου να ενισχύσουν  οικονομικά ανθρώπους που πολέμησαν στην Κύπρο, συνεχίζει να γίνεται αντικείμενο συζήτησης, προσβολών και ειρωνικών σχολίων.  Και όλα αυτά χωρίς κανένας από εσάς να λαμβάνει το δικό του μερίδιο ευθύνης στην όλη ιστορία και πως εξελίχθηκε.

Στην επιστολή σας προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων και κοινοποίηση σε όλες τις λέσχες ειδικών δυνάμεων,  ημερομηνίας 15 Μαΐου 2011, μεταξύ άλλων,  κάνετε λόγο για «αυτοανακηρυχθείς κομάντος και προέδρους συλλόγων βετεράνων πολεμιστών Κύπρου», για « μούφες τελετές και μνημεία σε νταμάρι χώρο».

Είναι πολύ εύκολο Κύριοι, να κρίνετε και να χαρακτηρίζετε ανθρώπους και καταστάσεις, απλά και μόνον επειδή ΔΕΝ ΠΗΡΑΤΕ ΤΟ ΜΕΡΙΔΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΑΝΟ (που εσείς πιστεύετε ότι σας αναλογεί).  Μιλάτε για «Χατζηκτωρήδες, Αυγουστήδες  και συνακόλουθους των, που κόβονται να σας χρησιμοποιήσουν ως κόλλυβα για προβολή τους» χωρίς να αναλογιστείτε ότι πρώτοι εσείς υποτιμάτε τους αγώνες σας αντιδρώντας με τέτοιο τρόπο απλά και μόνο επειδή δεν πήρατε μερίδιο.  Τόσα χρόνια που Πατεράκηδες και Αργυρόπουλοι, όπως εσείς λέτε, αυτοανακηρύσσονται κομάντος ή πρόεδροι συλλόγων, δεν υπήρξε καμία αντίδραση από μέρους σας και καμία διαμαρτυρία, όχι μόνον από εσάς αλλά και από την ίδια την Πολιτεία.  Μόλις μπήκαν στη μέση χρήματα, σύνδεσμοι και σύλλογοι, θυμηθήκατε αγώνες και καταστάσεις.

Όπως διαπιστώσαμε μετά από έρευνα που έγινε από Ανεξάρτητο Κύπριο ερευνητή σε συνεργασία με αυτήν που διεξήγαγε η κυπριακή αστυνομία την ιστορία του Διονύση Πατεράκη έφερε στο φως η τηλεοπτική εκπομπή της Τένιας Μακρή « Άκουσε με» το 2002. Ακολούθησαν και άλλες εκπομπές και δημοσιεύματα στα ελλαδικά ΜΜΕ με συνεντεύξεις του κ. Πατεράκη για την ιστορία των οκτώ και την ηρωική τους θυσία στα βουνά του Πενταδακτύλου.  Κανένας από εσάς δεν αντέδρασε για να διαψεύσει αυτή την ιστορία και να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Που ήσασταν τότε Κύριοι; Τόση δύναμη είχε ο Πατεράκης που όλα τα ελλαδικά ΜΜΕ ΣΚΟΠΙΜΑ δεν παρουσίασαν τη δική σας εκδοχή;

Άξιον απορίας! Η οικογένεια μου έμαθε για την ιστορία Πατεράκη, όταν ο ελλαδίτης δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας την παρουσίασε σε δύο εκπομπές του μέσω του ALTER, τον Απρίλιο του 2008, το πρόγραμμα του οποίου αναμεταδίδεται στη Κύπρο μέσω του Καναλιού EXTRA. Η ιστορία μας σόκαρε καθώς η οικογένεια μου είναι γνωστή για τα πατριωτικά της αισθήματα και τη συνδρομή της στους αγώνες της Κύπρου και ιδιαίτερα η δράση του πατέρα μου, καταδρομέα Μ. Σαββίδη  από 1955 μέχρι και την Τούρκικη Εισβολή.

Επικοινωνήσαμε αμέσως με το κανάλι, το οποίο μας έφερε σε επαφή με τον δημοσιογράφο με σκοπό να βοηθήσουμε οικονομικά αυτούς τους ανθρώπους καθότι είχαμε την δυνατότητα για κάτι τέτοιο.  Ο κ. Χαρδαβέλλας μας έφερε σε επαφή με τους  κ. Πατεράκη και τον Αλεξίου, όπως επίσης και με τους υπόλοιπους – Αργυρόπουλους κλπ- που φέρονταν να γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις.  Αν και δεν ζητήσαμε ποτέ προβολή, αντιθέτως ήμασταν πολύ επιφυλακτικοί, μας παρουσίασε σε εκπομπή που έκανε για το θέμα.

Εν ολίγοις, από πατριωτισμό αναλάβαμε έξοδα και πληρώσαμε χρήματα για να βοηθήσουμε τους δύο αυτούς ανθρώπους από τις δικές μας τσέπες. Ως ένδειξη τιμής αποφασίσαμε να στήσουμε ένα μνημείο για τους αθέατους ήρωες όπως μας τους είχαν παρουσιάσει ο κ. Χαρδαβέλλας και άλλοι τόσοι γνωστοί Ελλαδίτες.  Ένα  μνημείο που στήθηκε στο προαύλιο των γραφείων του λατομείου μας στο χωριό Μοναγρούλλι. Τότε ενημερώσαμε το Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων Λεμεσού για τις κινήσεις μας, όπως επίσης και την πρόθεση μας για την οργάνωση ιδιωτικού δείπνου προς τιμή των ανθρώπων αυτών και ο οποίος σύνδεσμος ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.  Στο δείπνο αυτό  τα έξοδα του οποίου, όπως και τόσα άλλα, στη διάρκεια της φιλοξενίας των Ελλαδιτών δημοσιογράφων, επισήμων  κ.λ.π ανέλαβε η οικογένεια μου, και που συμμετείχαν συνεργάτες και φίλοι μας, μαζεύτηκε ένα σημαντικό χρηματικό ποσό για περαιτέρω ενίσχυση των ανθρώπων αυτών αλλά και άλλων πολεμιστών της ελευθερίας της Κύπρου.

Όταν ξεκίνησε η διαχείριση των χρημάτων, άρχισε και η παρωδία.  Τόσα χρόνια κανείς δεν αντέδρασε για τα λεγόμενα Πατεράκη και όταν μυρίστηκαν χρήματα, άρχισαν να παρουσιάζονται σύλλογοι και οργανισμοί και να αναιρούνται μεταξύ τους. Βρεθήκαμε σε ένα πρωτόγνωρο για  μας κυκεώνα  με δηλώσεις και αντιδηλώσεις, δημοσιεύματα και μη.   Εμείς, οι έντιμοι και πατριώτες επιχειρηματίες βρεθήκαμε στο στόμα του όποιου άσχετου εξυπηρετούσε συμφέροντα και καταστάσεις.  Έτσι αρχίσαμε τη δική μας έρευνα με τη βοήθεια ανεξάρτητου ερευνητή, σε συνεργασία με τις έρευνες της κυπριακής αστυνομίας για τη συλλογή στοιχείων ώστε να επιλυθεί το θέμα ενώπιον της δικαιοσύνης.  Όσον αφορά στο χρηματικό ποσό το οποίο μαζεύτηκε και το οποίο διαχειρίζεται από ειδική επιτροπή, αυτό ανήκει ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ και δεν πρόκειται κανένας να τα οικειοποιηθεί για προσωπικό συμφέρον διότι έχουν δοθεί από ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, που ανήκουν στην επιφανή κοινωνία της κυπριακής δημοκρατίας που σε καμία περίπτωση δεν έχουν ανάγκη προβολή και προσωπικό συμφέρον.

Εν κατακλείδι, θέλω να τονίσω ότι η οικογένεια μου και εγώ προσωπικά δεν θα ανεχθώ πλέον άλλες υποτιμητικές και προσβλητικές συμπεριφορές, αλλά ούτε βολές κατά του ΣΕΚΕΛ που στην προκειμένη περίπτωση δεν είχε καμία εμπλοκή στην εν λόγω υπόθεση.  Αρκετή λασπολογία δεχθήκαμε για μια πράξη πατριωτισμού με πολύ προσωπικό και οικονομικό κόστος.

Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι δεν αξίζει το κόπο να ασχολείσαι με την πατρίδα. Οι πατριώτες είναι «κλέφτες ή απατεώνες».  Παρατηρώ ότι οι πραγματικοί ήρωες είναι νεκροί στα πεδία των μαχών και όχι πίσω από τα γραφεία, στις χοροεσπερίδες και στα πάρτι, με τίτλους όπως «Πρόεδρος, γραμματέας» κλπ.

Για αυτό και μόνο λυπάμαι για τη κατάντια μας.  Απαξιώ να ασχοληθώ άλλο γιατί πραγματικά λυπάμαι που είμαι Έλληνας.  Είστε όλοι για κλάματα, κερδοσκόποι και συμφεροντολόγοι.

Με τιμή

Γιάννος Σαββίδης

Κοινοποίηση: Σύνδεσμο Εφέδρων Καταδρομέων Επαρχίας Λεμεσού

 

Απάντηση στην «κατάντια»  του κ  Σαββίδη δίνει ο συνδιοργανωτής Αργυρόπουλος αυτοαποκαλούμενος-αυτοβαπτισθείς ψευτοπρόεδρος και στη συνέχεια ο Σύλλογος «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»

Διαβάστε  τι γράφει στην αρ. 124362/12-6-2012 αγωγή του  ο  οριστείς πρόεδρος της  μη κερδοσκοπικής εταιρείας « Βετεράνοι Κύπρου 1974» με έδρα το σπίτι του κ  Νικόλαος Αργυρόπουλος, κατά του προέδρου του Συλλόγου « ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» κ Παναγιώτη Αφάλη  και του προέδρου και Αντιπροέδρου του «Πανελλήνιου Συνδέσμου Πολεμιστών  ΕΛ.ΔΥ.Κ» κκ  Σπανογιάννη Δημητρίου και Βλαστάρη Δημητρίου.

Σελίδα 8 τελευταία παράγραφος:

« Και τούτο διότι η ομάδα των πέντε Κυπρίων (Νίκος Παππάς, Μάκης Σαββίδης, Χάρης Θεοφάνους, Ιωάννης Σαββίδης και Παναγιώτα Θεοφάνους) στην πραγματικότητα εκμεταλλεύτηκαν το κύρος του Συλλόγου μας (ανύπαρκτου) και παραχαράσσοντας την ιστορία, απέβλεψαν να αποκομίσουν ίδιον όφελος»

και  στη συνέχεια

«Μάλιστα ένεκα της παρουσίας μου, ενισχύθηκε καθ ομολογία των διοργανωτών, το κύρος της εκδήλωσης κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν διάφορες οικονομικές προσφορές. Σύμφωνα μάλιστα με τους ισχυρισμούς των διοργανωτών, ο έρανος απέφερε το ποσό των 500.000,00€ περίπου.

Σελίδα 13 Η συγκεκριμένη μάλιστα υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον του Δικαστηρίου της Λεμεσού, κατόπιν άσκησης της με αρ. 3903/ 2009 αγωγής εμού ατομικά (Αργυρόπουλου) και του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ συλλόγου μας  κατά των ανωτέρω αναφερθέντων πέντε Κυπρίων με την οποία  αιτούμεθα το ποσό των 500.000 μέχρι 2.000.000.€ για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης την οποία υπέστημεν αποκλειστικά ένεκα των μεθοδεύσεων των αντιδίκων……………….

Στο σημείο αυτό κρίνεται αναγκαίο να σημειωθεί, ότι στις 11-06-2012, ημερομηνία που είχε προσδιοριστεί να δικαστεί η ως άνω αναφερθείσα αγωγή  μας ενώπιον  του αρμοδίου δικαστηρίου της Λεμεσού, οι αντίδικοι (ομάδα των 5 Κυπρίων) ζήτησαν αναβολή της δίκης προκειμένου να υποβάλλουν πρόταση εξωδικαστικής διευθέτησης,(ΓΙΑΤΙ κύριοι ζητήσατε εξωδικαστική διευθέτηση;)  αίτημα το οποίο έγινε δεκτό από το δικαστήριο, το οποίο ανάβαλε την υπόθεση και θα ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης ορίζοντας παράλληλα ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων εξωδικαστικής διευθέτησης την 30η Ιουνίου 2012.

Η αξίωση λοιπόν των καθών η αίτηση, όπως αυτή αναφέρεται στην με αριθμό πρωτοκόλου 37/12-5-2012 εξωδικαστική δήλωση πρόσκληση να αποσύρουμε την αγωγή μας κατά των 5 Κυπρίων είναι όλως απαράδεχτη. Ενώ  με αυτόν τον τρόπο καταδεικνύεται ,ότι  οι αντίδικοι, αν και κορυφαία στελέχη Συλλόγων που μέλη τους πολέμησαν υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της Κύπρου, αντιτιθέμενοι σε εμένα που αποκάλυψα με αποδείξεις την απάτη της ομάδας των πέντε Κυπρίων ιδιωτών, ουσιαστικά ταυτίζονται με αυτούς που συνειδητά προέβησαν σε πράξεις που παραχαράσσουν βίαια την Ιστορία της Κύπρου και βεβηλώνουν βάναυσα την ιερή μνήμη των πραγματικών Ηρώων και Εθνομαρτύρων, αποδεχόμενοι ως εκ τούτου αλλά και ενθαρρύνοντας τις ενέργειες τους αυτές

 

Απάντηση  ΣΥΛΛΟΓΟΥ « ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»

στον κ Σαββίδη για την παράγραφο

« Για αυτό και μόνο λυπάμαι για τη κατάντια μας.  Απαξιώ να ασχοληθώ άλλο γιατί πραγματικά λυπάμαι που είμαι Έλληνας.  Είστε όλοι για κλάματα, κερδοσκόποι και συμφεροντολόγοι».

Κύριε Σαββίδη η επιστολή σας απαντήθηκε από τα προεκτεθέντα και  ούτε μας συγκινεί ούτε λύπη μάς δημιουργεί. Θα σας λέγαμε μπράβο, αν σε αυτή γινόταν αναφορά σε πράξεις, που  κάνατε για να προασπίσετε τον πράσινο μπερέ και την ιστορία  των καταδρομών κατά αυτών, που σας εξαπάτησαν και μόλυναν τον πράσινο μπερέ και παραποίησαν την καταδρομική ιστορία και αν τα χρήματα του εράνου πήγαιναν για τον σκοπό, τον οποίο τα έδωσαν οι εκατοντάδες καλεσμένοι.

Η κατάντια δεν αφορά εμάς. Αφορά αυτούς, που τους ρεζίλεψαν οι «μυθοπλάστες». Αντίθετα είμαστε υπερήφανοι για αυτά που κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε, για να προασπίσουμε τον πράσινο μπερέ, την καταδρομική ιστορία, τους αναξιοπαθούντες συμπολεμιστές μας και σας βέβαια, που κάνατε, ότι δεν ξέρετε τίποτα για την «ταμπακιέρα».. Βέβαια όπως θα δείτε στη συνέχεια δε σταματήσαμε εδώ. Εμείς ξεσκεπάσαμε τη μυθοπλαστική υπόθεση και θα την αποτελειώσουμε και ο καθένας θα πληρώσει για τις πράξεις του.

Τέλος κ Σαββίδη  δε θα είχαμε λόγο να μη δεχτούμε ΟΛΟΥΣ τους χαρακτηρισμούς της προηγούμενης παραγράφου της επιστολής σας, ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΖΗΤΗΣΕΙ Η ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ, ΟΠΟΤΕΔΗΠΟΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΤΗΜΕΝΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. (Ο νοών νοείτω.)

 

Στις επόμενες σελίδες θα διαβάσετε τη

Συνολική απάντηση στους κκ Χατζηκτωρήδες, Σαββίδηδες, Παππάδες, Αυγουστήδες και τους  όμοιούς  τους από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολεμικού ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»:

 

Ακολουθεί αλληλογραφία των Πανελλήνιων Πολεμικών Συλλόγων «ΕΛ.ΔΥ.Κ 74» και «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»  στην οποία φαίνονται η ενέργειες που έγιναν για το σταμάτημα της κατάντιας, που έστησαν οι πέντε Κύπριοι και οι συνδιοργανωτές τους.

 

ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΚΟΜΑΝΤΟΣ  ’74»

Θεμιστοκλέους 3,  2ος όροφος , 10677 Ομόνοια  Αθήνα ΤΘ 3725

Τηλ-fax   γραφείου 210-3807378. κιν. προέδρου 6934-779656

Email: comandos@hol. gr   και ιστοσελίδα: www.comandos74.gr

τηλ  ΔΣ (210)  9241222– 9591653- 4003871- 5022265- 8619585-4913137

(Γραφεία ανοιχτά κάθε Παρασκευή 7-11 το βράδυ. Αύγουστο κλειστά)

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ «ΠΟΛΕΜΙΣΤΩΝ ΕΛΔΥΚ 74»

Ανδρομάχης 138 τκ 17672 Καλλιθέα Τηλ-fax   γραφείου  210- 6911160

Email: info@eldyk74.gr και  ιστοσελίδα www.eldyk74.gr

τηλέφωνα  κιν. πρ. 6974-027641  προεδρείου(210)  9848938-9762011-3436782

 

Προς

 

Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών                                   Αρ. πρωτ 34

Γραφείο κ Εισαγγελέα Ακροάσεων

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα

Οι Πανελλήνιοι Σύλλογοι μας εκπροσωπούν το 80% και πλέον των πολεμιστών Κύπρου 1974,  που κατέχουν Βεβαίωση Ζώνης των Πρόσω,  έχουν γραφεία και πραγματοποιούν αρχαιρεσίες με δημοκρατικές διαδικασίες, σύμφωνα  με τα καταστατικά τους, έχουν γίνει αποδεκτοί από όλες τις αρχές της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης και οι δράσεις των αναρτώνται στις ιστοσελίδες τους.

Εμείς  ως εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αγωνιζόμαστε για την προάσπιση και τη διατήρηση της μνήμης των νεκρών Ηρώων συμπολεμιστών μας με την κατασκευή προτομών στους τόπους καταγωγής τους, την αντίστοιχη τέλεση μνημόσυνων και τη μετά θάνατο δικαίωσή τους με προαγωγές κλπ,  και την ικανοποίηση των αιτημάτων των συγγενών των Ηρώων και των λοιπών συμπολεμιστών μας.

Δυστυχώς, παράλληλα με εμάς δρουν συμπολεμιστές μας και μη, που έχουν αυτονομηθεί, είτε μεμονωμένα είτε ως μικρές ομάδες, αυτοαποκαλούμενοι πρόεδροι, Γενικοί Γραμματείς και Υπεύθυνοι Δημοσίων Σχέσεων  φορητών ή οικιακών, ακόμα και ανύπαρκτων Συλλόγων με την ονομασία «Βετεράνοι Κύπρου» «Αγωνιστές Κύπρου» «Έλληνες Πολεμιστές» Πολεμιστές Νομού  Α  κλπ.

Οι προαναφερθέντες έχουν προβεί κατά καιρούς και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα, παρόλο που έχουν ενημερωθεί προφορικά και γραπτά και κατεπανάληψη από μας, να προβαίνουν σε πράξεις-ενέργειες  και μάλιστα ως αυτόκλητοι εκπρόσωποί μας, με τις οποίες προβάλλονται και αποκομίζουν διάφορα ωφελήματα κλπ σε βάρος μας, προσβάλλοντας παράλληλα τη μνήμη των νεκρών Ηρώων συμπολεμιστών, παραποιώντας την ιστορία μας και εξαπατώντας υπηρεσίες και φορείς όπως:

-Εγγράφουν για μέλη τους οποιονδήποτε πέρασε από την Κύπρο, οποιαδήποτε χρονική περίοδο και με οποιαδήποτε ιδιότητα, τουρίστα κλπ,  δηλαδή μη κατέχοντες Βεβαίωση Ζώνης των Πρόσω, ( πολεμιστές).

-Εγγράφουν χωρίς ντροπή για μέλη τους  και λοκατζήδες οποιασδήποτε εποχής.

-Εγγράφονται σε δύο και περισσότερους συλλόγους χωρίς φυσικά να καταβάλλουν συνδρομή.

-Χορηγούν ταυτότητες για παροχή ιατρικής περίθαλψης σε στρατιωτικά νοσοκομεία και δηλώνουν στις καταστάσεις για τη φιλοξενία μας στην Κύπρο, μη πολεμιστές.

-Επεμβαίνουν στα εσωτερικά των Συλλόγων μας με ενέργειες τους, χωρίς ποτέ να τους έχουμε παραχωρήσει τέτοιο δικαίωμα, δημιουργώντας μας χρόνια προβλήματα.

-Παρέσυραν τους Δημάρχους Περιστερίου και Λαμίας στην κατασκευή μνημείων με πλήθος λαθών και ανακριβειών, κρυφά από  εμάς, για εμάς.

-Εξαπατούν φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συνυπογράφουν προσκλήσεις για συνδιοργάνωση τελετών αποκαλυπτηρίων και μνημόσυνων, ως εκπρόσωποι όλων, και φυσικά και ημών.

-Αποκαλύπτουν μνημεία με σωρεία λαθών και τελούν μνημόσυνα χωρίς την παρουσία των συγγενών των πεσόντων Ηρώων.

-Διοργανώνουν τελετές σε ημερομηνίες που εμείς έχουμε  δικές μας εκδηλώσεις για να μας αποφύγουν και να προβληθούν και συνέδρια πολεμιστών για μας χωρίς εμάς.

-Ξεσπούν στα μνημεία, όταν διαφωνήσουν  μεταξύ τους για την προβολή κλπ……

-Έστειλαν τους πρόεδρου μας στα κρατητήρια και κατ’ επανάληψη κατηγορούμενους στα δικαστήρια, με ψευδείς καταθέσεις

-Τιμούν και  αναδεικνύουν «πλαστούς καταδρομείς ως ήρωες και γεγονότα», που ποτέ δεν υπήρξαν και φαλκιδεύουν την ιστορική αλήθεια για να καρπωθούν προβολή, τιμές αρχηγού κράτους  κλπ.

-Αποκαλύπτουν μνημεία και στη συνέχεια ζητούν ξεδιάντροπα την καθαίρεσή τους και αντί να κρύβονται για τα αυτά που έκαναν, στρέφονται με αγωγές κατά των ανθρώπων, που με καλή θέληση παρασύρθηκαν από τα ψεύδη τους και καταξοδεύτηκαν,  για να τους τιμήσουν και να τους αναδείξουν, ζητώντας τους με αγωγή ποσά ύψους 500.000 έως 2.000.000-€ .

-Διακινούν, σύμφωνα με τα συμφέροντά τους, λίστες με αναξιοπαθούντες πολεμιστές Κύπρου και μη, για οικονομική ενίσχυση,  ενώ εκπροσωπούν τον εαυτόν τους και 3-4 άλλους όμοιούς τους.

-Συνέβαλαν στον πλουτισμό μη πολεμιστών Κύπρου 1974, σε βάρος αναξιοπαθούντων πολεμιστών 1974.

-Εκθέτουν πολιτικές-στρατιωτικές- αυτοδιοικητικές αρχές και προσωπικότητες κύρους με την πρόσκλησή τους και παρουσία τους σε κάλπικες τελετές.

-Δίνουν συνεντεύξεις στις οποίες αναφέρουν ότι επέζησαν για 48 ημέρες, χωρίς ψωμί και χωρίς νερό και μας κατηγορούν σκόπιμα και ψευδέστατα για μη πολεμιστές και διασπαστές συλλόγων.

-Κατεβαίνουν στην Κύπρο για να καταθέσουν έξι – επτά στεφάνια και για ατομικές-οικογενειακές σχέσεις – προβολές και συμπεριφέρονται με αλαζονεία και απρέπεια στους αξιωματικούς συνοδούς μας επιβαρύνοντας παράλληλα το Ελληνικό και Κυπριακό Δημόσιο με το σύνολο των εξόδων μεταφοράς και παραμονής για 4=5 ημέρες στην Κύπρο κλπ

Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα είναι γνωστά στην αρμόδια υπηρεσία ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Άμυνας και δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει επιληφθεί κανείς.

παρακαλούμε για τη βοήθεια σας.

Σας ευχαριστούμε πολύ
Με εξαιρετική τιμή
Για τα Διοικητικά Συμβούλια των Συλλόγων

οι πρόεδροι Πολεμιστών ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»              «Πολεμιστών ΕΛ.ΔΥ.Κ 74\

 

Παναγιώτης  Αφάλη ( κινητό 6934-779656)                   Δημήτρης Σπανογιάννης ( κινητό 6974-027641)

 

ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  «ΚΟΜΑΝΤΟΣ  ’74 »

 

Προς

Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης                                      Αθήνα  2 Μαΐου 2012

Γραφείο κ Διοικητή                                                                    Αρ, πρωτ. 39

 

Θέμα «Περίληψη υπόθεσης «μυθοπλάστη-φερόμενου» καταδρομέα κ Διονυσίου Πατεράκη κατοίκου οδού Σκοπέλου 6 Άνω Ηλιούπολη τηλ 210-9760801».

Αξιότιμε κ Διοικητά γεια σας και νάστε πάντα καλά

Σε συνέχεια της αρ. 35309/5-4-2012 εντολής του κ  εισαγγελέα ακροάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών, που εκδόθηκε μετά από αίτημα των Δ.Σ. των Πανελλήνιων Πολεμικών Συλλόγων «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» και «ΕΛ. ΔΥ. Κ. 74» και από τα μέχρι τώρα συγκεντρωθέντα στοιχεία, που έχουμε στα γραφεία μας σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, σας γνωρίζουμε περιληπτικά τα έξης:

Οι κ κ Πατεράκης Διονύσιος, πρωταγωνιστής φερόμενος ήρωας καταδρομέας, Αργυρόπουλος Νικόλαος και Δούλας Αντώνης φερόμενοι πρόεδρος και γενικός γραμματέας του ανυπόστατου Συλλόγου ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΚΥΠΡΟΥ 1974 και ο κ Κώστας Χαρδαβέλλας, δημοσιογράφος του καναλιού ALTERTV  «παραβρέθηκαν» από κοινού στην εκπομπή, «Αθέατος Κόσμος» σε πολλές συνέχειες  διαχρονικά από το έτος 2008 και εντεύθεν, στις οποίες, εν γνώσει τους όλοι, (για το λόγο αυτό η τηλεφωνική παρέμβασή μας στις αντίστοιχες εκπομπές, που ζητήθηκε κατεπανάληψη από πολλούς συμπολεμιστές μας, περιοριζόταν στους ανθρώπους του  τηλεφωνικού κέντρου, ενώ άλλοι, μη κομάντος, γίνονταν δεχτοί στη διαδικασία της συζήτησης) ανέφεραν ψευδή γεγονότα ηρωισμού, τα οποία κυκλοφόρησαν και σε cd, οκτώ (8) «φερόμενων» καταδρομέων που δεν έλαβαν χώρα ΠΟΤΕ, στην Κύπρο, σε επιτυχείς «ανύπαρκτες» επιχειρήσεις κατά τούρκικων στόχων, το έτος 1966, από τους οποίους επέζησαν ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης κ Διονύσιος Πατεράκης και ο μακαρίτης πλέον λοχίας Αλεξίου Κωνσταντής, (φυσικά δεν υπηρέτησε κανένας από το σύνολο των οκτώ «φερόμενων» καταδρομέων, στις καταδρομές), και τους αγνόησε η πολιτεία, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί ενδιαφέρον  για αυτούς τους ξεχασμένους από την πολιτεία «Ήρωες» από ιδιώτες Κυπρίους καταδρομείς και μη, που είδαν την εκπομπή «Αθέατοι καταδρομείς», να ακολουθήσουν τελετές αποκαλυπτηρίων σε πλάκα με τα ονόματα των προαναφερθέντων « φερόμενων» καταδρομέων και δεξιώσεις-έρανοι, αποκομίζοντας όλοι οι εμπλεκόμενοι, σε βάρος τρίτων και με παράλληλη παραποίηση-παραχάραξη της ιστορίας, άλλοι διαφήμιση–προβολή—δόξα, άλλοι χιλιάδες ευρώ από τα χρήματα, που συγκεντρώθηκαν, πάνω από 100.000€, από διεξαχθέντα παράνομο έρανο, με σκοπό την ενίσχυση των αναξιοπαθούν πολεμιστών Κύπρου 1974. ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74 και ΕΛ. ΔΥ. Κ 74 και λοιπών, και όλοι επιπρόσθετα έτυχαν πολυήμερης πλήρους διαμονής επιπέδου αρχηγού Κράτους στην Κύπρο, πληρωμένα όλα τα έξοδα από τα έσοδα του εράνου.

και σας παρακαλούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας

να καλέσετε τον κ Διονύσιο Πατεράκη,  για  να του γνωρίσετε τις παρακάτω ενέργειες, στις οποίες οφείλει πάραυτα και άμεσα να προβεί, για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και των αρνητικών συνεπειών, που προκλήθηκαν σε υπηρεσίες, αρχές και τρίτους από τα κατά συρροή διαδοθέντα  ψεύδη-μυθοπλασίες του στην τηλεόραση του ΑΛΤΕΡ και τις εφημερίδες, για να μην προχωρήσουμε στην περαιτέρω ποινική και αστική δίωξή του.

1. Να μισθώσει ειδική τηλεοπτική εκπομπή σε σταθμό με μεγάλη τηλεθέαση, αφού έκλεισε ο ALTERTV,  στην οποία θα καλέσει και τους προαναφερθέντες «συνεργάτες του» και μας, για να ενημερωθεί το κοινό για τα κατά συρροή ψεύδη τους, τα οποία συγκίνησαν κατεπανάληψη μεγάλο μέρος τηλεθεατών του Ελληνικού και Κυπριακού λαού, οι οποίοι  προσέφεραν οικειοθελώς την οικονομική και ηθική συμπαράστασή του σε αυτούς και παράλληλα εξαγριώθηκαν κατά της Ελληνικής Πολιτείας, για τη δήθεν εγκατάλειψη πραγματικών «ηρώων», για τις αντίστοιχες σκοπιμότητες και οικονομικά και λοιπά οφέλη τους και για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, την οποία παραχάραξαν και λοιπών αρνητικών συνεπειών σε βάρος τρίτων, κυρίως πραγματικών πολεμιστών Κύπρου, με παράλληλη απόσυρση οτιδήποτε σχετικού με τους οκτώ αθέατους-κίβδηλους καταδρομείς από το διαδίκτυο και την έκδοση νέου cd ιδίου αριθμού αντιτύπων και όμοιας διάθεσης με το κίβδηλο, που κυκλοφόρησε πανελλαδικά, στο οποίο θα γίνεται  και αναφορά καταστροφής  του προηγούμενου με τις «μυθοπλασίες» των εμπλεκομένων.

2. Να επιστρέψει τις οποιεσδήποτε τιμές (πλακέτες κλπ),  έλαβε, στους φορείς, που τις εξέδωσαν και να ζητήσει εγγράφως συγνώμη από όλους, όσους τους εξέθεσε με οποιοδήποτε τρόπο: Μονάδες του ΓΕΕΦ, Δ/νση Ειδικών Δυνάμεων ΓΕΣ, Δημάρχους Βόλου Ηλιούπολης και Μηθύμνης κλπ, δημοσιογράφους, στρατιωτικούς πολιτικούς επώνυμους και ανώνυμους πολίτες, και λοιπούς, που κλήθηκαν σε τελετές και εκπομπές, χωρίς βέβαια να γνωρίζουν την ανυπαρξία γεγονότων και προσώπων και ιδιαίτερα του πολεμιστές καταδρομείς της Ελλάδας και της Κύπρου,  πλην των καταδρομέων μελών του Σύνδεσμου Επαρχίας Λεμεσού, που συνεργάστηκαν και τίμησαν τον κ Πατεράκη. Αυτοί, είναι ηθικοί αυτουργοί.

3. Να αποδώσει στη Δ/νση Θυμάτων και Αναπήρων Πολέμου (ΔΕΠΑΘΑ) του Γενικού Επιτελείου Στρατού, για να διανεμηθούν νόμιμα και δίκαια στους αναξιοπαθούντες συμπολεμιστές μας Κύπρου 1974, τα ποσό των 39.000 ε, που έλαβαν παράνομα, 20.000 €, ο ίδιος και 19.000€ ο κ Κωνσταντής Αλεξίου, από τα χρήματα του παράνομου εράνου και όσα κατατέθηκαν,  μετά από προτροπή του κ Πατεράκη στο λογαριασμό του, με αρ.  18198342 της τράπεζας Κύπρου, μετά από δήλωσή του σε εφημερίδα, για να τα διαθέσει  ο ίδιος στο φερόμενο συμπολεμιστή του κ Αλεξίου, ο οποίος είχε χρέη στην τράπεζα.

4. Να καταβάλλει στη  Δ/νση Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ το ποσό των 2.000 €  και το ποσό των 1.000 € στο Σύλλογο «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης, που υπέστησαν από την κακοποίηση-παραχάραξης της καταδρομικής ιστορίας, ως αποτέλεσμα των πράξεων του, αφού αποκόμισε από την προβολή-διαφήμιση, τόσο από τις τελετές, όσο και από την τηλεόραση, με τη χρήση και κατάχρηση της στολής του καταδρομέα του πράσινου μπερέ και των καταδρομικών συμβόλων,  δόξα πολεμιστή καταδρομέα,  πολύ  χρήμα,  δωρεάν πολυήμερη πλήρη φιλοξενία  στην Κύπρο. Όλα αυτά βέβαια και  με την αμέριστη συνδρομή  του νονού -αναδόχου του, κ Ανδρέα Χατζηκτωρή, προέδρου του ΣΕΚΕ Λεμεσού και φυσικού αυτουργού όλης της υπόθεσης των Αθέατων Καταδρομέων, ο οποίος, ενώ από τον Απρίλιο του έτους 2008  γνώριζε το «στήσιμο» της υπόθεσης των Αθεάτων, τον βάπτισε-έντυσε καταδρομέα, τον «φόρτωσε» μετάλλια-παράσημα-πουλάδες και φωτογραφήθηκε μαζί του κλπ,

5. Να υποβάλλει στη  Δ/νση ΔΕΠΑΘΑ η Ειδικών Δυνάμεων του ΓΕΣ για καταστροφή, ότι παράνομα οικειοποιήθηκε από την  αντιποίηση συμβόλων  (στολές μπερέδες, σήματα, πλακέτες κλπ) και να παύσει στο μέλλον να περιφέρεται  σε υπηρεσίες, ως Ήρωας πολεμιστής της  Κύπρου, που διώχθηκε από τον κ  Δήμαρχο, μοιράζοντας φωτογραφίες του με τις προαναφερθείσες μυθοπλαστικές καταδρομικές μεταμφιέσεις  του.

6. Να ζητήσει συγνώμη από την Κυπριακή Πρεσβεία και για το στεφάνι, που κατέθεσε τον Απρίλιο του  έτους 2008, στον Άγνωστο Στρατιώτη, ως εκπρόσωπος  του νονού του κ Ανδρέα Χατζηκτωρή

(Αξίζει να αναφέρουμε για την ιστορία και αυτά από το βίο και την πολιτεία του  κ Διονύσιου Πατεράκη

Στις συνεντεύξεις του μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι:

παρουσιάστηκε στις καταδρομές το έτος 1964, ενώ υπηρέτησε, εκτός καταδρομών, και τα έτη Ιούνιος 1965- Ιούλιος 1967  και  είχε διοικητή  στην Κύπρο  το Στρατηγό Γρίβα…

επέζησε διαμένοντας σε μία σπηλιά για σαράντα οκτώ (48)  ημέρες, χωρίς νερό και ψωμί.

παρουσιάστηκε με μούσια και μαλλιά , που;  στο  μεγάλο Πεύκο το έτος 1964, ενώ η φωτογραφία αφορά μάλλον την επιστράτευσή  του στο Ρέθυμνο το έτος 1974.

Βέβαια φταίει η τηλεθέαση αλλά είναι δικαιολογημένος και ο εξευτελισμός των δημοσιογράφων, που φιλοξένησαν τον μυθοπλάστη κ Πατεράκη  και   νόμισαν ότι έπιασαν λαυράκι.. Τι πιο απλό να του ζητούσαν το πιστοποιητικό τύπου Α, σίγουρα θα έτρεχε ακόμα και δε θα κοιτούσε πίσω του..

Σας ευχαριστούμε πολύ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»

 

ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  «ΚΟΜΑΝΤΟΣ  ’74 »

Έτος ίδρυσης 1985 /Αρ. 1464/85 απόφαση  Πρωτ. Αθηνών/. Α.Μ. 12094 Ν.Α.Θεμιστοκλέους 3,  2ος όροφος , 10677 Ομόνοια  Αθήνα ΤΘ 3725

Τηλ-fax   γραφείου 210-3807378. κιν. προέδρου. 6934-779656

Email: comandos@hol. gr   και ιστοσελίδα: www.comandos74.gr τηλ  ΔΣ (210)  9241222 – 4003871 – 9591653 – 8619585 – 5022265 – 4913137

 

Προς

Αστυνομικό Τμήμα Αγίας Παρασκευής                                         Αθήνα 23 Απριλίου 2012

Γραφείο κ Διοικητή                                                                     Αρ, πρωτ. 37

 

Αξιότιμε κ Διοικητά γεια σας και νάστε πάντα καλά

Σε συνέχεια της αρ. 35309/5-4-2012 εντολής του κ  εισαγγελέα ακροάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών, που εκδόθηκε μετά από αίτημα των Δ.Σ. των Πανελλήνιων Πολεμικών Συλλόγων «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» και «ΕΛ. ΔΥ. Κ. 74» και από τα μέχρι τώρα συγκεντρωθέντα στοιχεία, που έχουμε στα γραφεία μας σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, σας γνωρίζουμε περιληπτικά τα έξης:

Α. Οι κ κ Αργυρόπουλος Νικόλαος και Δούλας Αντώνης φερόμενοι  πρόεδρος και Γενικός Γραμματέας και ο πρόσφατα (24-03-2012) εμφανισθείς Ανδρέας Κριθάρης ως φερόμενος υπεύθυνος επί των δημοσίων σχέσεων του ανυπόστατου Συλλόγου ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974

Τηλέφωνο  Δνση Ανυπόστατου Συλλόγου  Στρατηγού Παπάγου 28 Αγία Παρασκευή  τηλέφωνο 2106003680 και  κ Αργυρόπουλου 6934-654321.

Όπως προκύπτει από τα μέχρι σήμερα συγκεντρωθέντα στοιχεία και την αλληλογραφία, που υπάρχει στα γραφεία του Συλλόγου μας και σύμφωνα με τις διαχρονικές απαντήσεις της αρμόδιας Δ/νσης ΔΕΠΑΘΑ του Γενικού Επιτελείου Στρατού και πρόσφατα του Πρωτοδικείου Αθηνών διαπιστώνετε η παντελής ανυπαρξία του εν λόγω πολεμικού συλλόγου.

Παρόλα αυτά πλήθος υπηρεσιών (Υπηρεσίες Προεδρία της Δημοκρατίας, Υπουργείων και Επιτελείων Στρατού, Νομαρχίες Αθήνας μέχρι την ενημέρωσή τους από μας, Πολεμικό Μουσείο, ΕΡΤ. Ε.Σ.Ρ. Περιοδικά στην Ελλάδα και την Κύπρο,, Κυπριακό Κέντρο Μελετών, Εθνική Εταιρεία,  Σύλλογοι κλπ) στις οποίες απευθύνθηκαν οι ανύπαρκτοι  με την ιδιότητα του αυτοαπακαλούμενων, αυτοβαπτισθέντων προέδρου κ Αργυρόπουλου Νικόλαου και  του Γενικού Γραμματέα κ Δούλα Αντώνη, συνεργάστηκαν ή έλαβαν απαντήσεις. Δηλαδή τους εξέθεσαν και τους ενέπλεξαν με καλή την πίστη. ¨Έτυχαν και του ευεργετήματος  από τη Νομαρχία Αθήνας της χορήγησης άδειας εκμετάλλευσης περιπτέρου.

Τι έπραξαν και πράττουν οι κκ Αργυρόπουλος και Δούλας.

Επειδή ο κόσμος δε γνωρίζει τίποτα για το σύνολο των πολεμιστών Κύπρου 1974 και την προσφορά τους, παρουσιάζονται αυτοί ως εκπρόσωποι όλων των πολεμιστών Κύπρου 1974 και επωφελούνται των οποιονδήποτε ευεργετημάτων, τιμών κλπ σε βάρος αυτών και κυρίως των πολεμιστών των Πανελλήνιων Συλλόγων «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»  και  «ΕΛ.ΔΥ.Κ. 74», οι οποίοι εκπροσωπούν το 80% των πολεμιστών Κύπρου 1974,  παραποιώντας παράλληλα και την ιστορία. Όπως αποκαλυπτήρια μνημείου Αθέατων Καταδρομέων στη Λεμεσό, κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη με συμμετοχή και τρίτου άσχετου προσώπου για προβολή και εκδούλευση, Ομιλίες στους Κύπριους φοιτητές, στην εστία Γλυφάδας, Πολεμικό Μουσείο, Δήμο Περιστερίου κλπ

Απίστευτο και όμως αληθινό Έχουν εκδώσει-τυπώσει και προβάλλονται και με αντίστοιχη σημαία.

Ο αυτοαποκαλούμενος Βετεράνος Κύπρου και πρόεδρος ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974 κ Νικόλαος Αργυρόπουλος ειδικεύεται στις ομιλίες για θέματα, τα οποία δε γνωρίζει, συκοφαντεί αξιωματικούς ως προδότες, οι οποίοι έφθασαν αργότερα στο βαθμό του στρατηγού και κατέλαβαν τη θέση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, και μέχρι πρόσφατα είχε και εκπομπή σε κανάλι και ο κ Δούλας ο αυτοαποκαλούμενος Βετεράνος και Γενικός Γραμματέας ΒΕΤΕΡΑΝΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1974 ειδικεύεται στις παρουσιάσεις βιβλίων και στη συλλογή, μέχρι πρόσφατα πελατείας-ακροατηρίου για την εκπομπή του προέδρου. Δηλαδή είναι δύο όλοι κι όλοι, χωρίς γραφεία, ΔΣ – μέλη κλπ.

Οι κκ Αργυρόπουλος και Δούλας τον Απρίλιο του έτους 2008  πρωταγωνίστηκαν  με την ιδιότητα; που προαναφέραμε μαζί με το δημοσιογράφο κ Κώστα Χαρδαβέλλα και τον κίβδηλο-Μυθοπλάστη καταδρομέα κ Διονύσιο Πατεράκη στην εκπομπή «Αθέατοι Καταδρομείς» του ΑΛΤΕΡ, στην υπόθεση των κατά φαντασία  Αθέατου Καταδρομέα  κ Διονυσίου Πατεράκη, Αλεξίου Κωνσταντή και άλλων έξι ανύπαρκτων καταδρομέων, οι οποίοι φέρονται να πολέμησαν στην Κύπρο το έτος 1966 και τους αγνόησε η πολιτεία, με αποτέλεσμα να γίνουν για αυτούς από ιδιώτες Κυπρίους Καταδρομείς τελετές αποκαλυπτηρίων και δεξιώσεις-έρανοι, αποκομίζοντας όλοι οι εμπλεκόμενοι, άλλοι προβολή—δόξα και άλλοι επιπρόσθετα τιμές αρχηγού Κράτους και χιλιάδες ευρώ €, από τα χρήματα, που συγκεντρώθηκαν, πάνω από 100.000€, από διεξαχθέντα παράνομο έρανο, υπέρ των αναξιοπαθούντων πολεμιστών Κύπρου. Τα οποία δεν έφθασαν ποτέ. Επειδή η ομάδα των 5 Κυπρίων είχε ενημερωθεί από τον πρόεδρο του Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» κ Παναγιώτη Αφάλη για το ποιόν των συνεργατών τους, δεν έδωσαν στους κκ Αργυρόπουλο και Δούλα τα  χρήματα του εράνου για διανομή στους Βετεράνους και άρχισαν οι μεταξύ τους προσφυγές  στο Επαρχιακό Δικαστήριο της Λεμεσού. Οι κκ Αργυρόπουλος και οι ανύπαρκτοι Βετεράνοι ζητούν μεταξύ των άλλων από τους Κυπρίους, ομάδα των 5, οι οποίοι τους φιλοξένησαν και τους προσέφεραν διαμονή με τιμές αρχηγού Κράτους, λιμουζίνες κλπ, με την αρ.3903/2008, έκθεση Απαίτησής τους το ποσό των 500.000—2.000.000 €,, ως αποζημίωση γιατί μειώθηκαν ηθικά……κλπ.

Τέλος σε όλες τις ενέργειες των κκ Αργυρόπουλου-Δούλα και των ομοίων τους διακρίνεται το κόμπλεξ κατωτερότητας και το ελλοχεύον μίσος τους για τους καταδρομείς, προσπαθώντας να αποκομίσουν οφέλη  και προβολή με την παρουσία τους σε καταδρομικές τελετές, καβούρι με τη σημαία βέβαια κλπ, ενώ παράλληλα προσπαθούν με κάθε τρόπο να τους μειώσουν. Βλέπε εκπομπή κ Αργυρόπουλου με καλεσμένους  την κ. Κουρούπη και τους κκ Πετρέλλη και Αναστασόπουλο, στην οποία ανέφεραν σκόπιμα ψευδή γεγονότα, για να μειώσουν τους «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74», τόσο για την πολεμική δράση μας, (Α΄ Μοίρας Καταδρομών), όσο και για τη διάσπαση των Συλλόγων, οι κκ Αναστασόπουλος και Αργυρόπουλος, για το οποία φυσικά θα παραπεμφθούν αρμοδίως, γιατί και οι δύο γνώριζαν καλλίτερα από τον καθένα για τις νικηφόρες μάχες της Α΄ Μοίρας Καταδρομών  στην Κύπρο το έτος 1974 και για τη μη συμμετοχή μας σε μη καταδρομικούς συλλόγους, τους οποίους διέσπασαν αυτοί.

Ο κ Νικόλαος Αργυρόπουλος, όπως προκύπτει από τα λεγόμενά του σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Στρατιωτική Ιστορία» αναφέρει- περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο κατέρριψε και ένα πολεμικό αεροπλάνο της Τουρκίας.

Πρόσφατα (24-3-2012) παρουσιάστηκε, ως φερόμενος υπεύθυνος επί των δημοσίων σχέσεων του προαναφερθέντος ανύπαρκτου συλλόγου και ο τρίτος κ Ανδρέας Κριθάρης, ο οποίος, ενώ εξαπάτησε τους αρμοδίους υπαλλήλους της Περιφέρειας Αττικής και περιλήφθηκε παράνομα  στους επίσημους προσκληθέντες της 24-03-2012, άρχισε να συκοφαντεί και υβρίζει μαζί με τον κ Αργυρόπουλο τον κ Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και την Αστυνομία στο διαδίκτυο, γιατί δεν παρανόμησαν για να καταθέσει στεφάνι και του στέρησαν την προβολή. (της υπόθεσης αυτής έχει επιληφθεί ο Γενικός Επιθεωρητής της Αστυνομίας Αντιστράτηγος κ Γρηγόρης Μπαλάκος, στον οποίο παρείχαμε και τα σχετικά στοιχεία)

Β. Ο κ Κώστας Χαρδαβέλλας κιν τηλέφωνα  6976-000666/////6948-000302 ως Δημοσιογράφος του καναλιού ALTERTVπαρουσίασε διαχρονικά από το έτος 2008 και εντεύθεν, σε ανάλογες με θέματα Κύπρου εκπομπές (Αθέατοι Καταδρομείς—Άνοιγμα Φακέλου της Κύπρου κλπ» ψευδή γεγονότα, τα οποία κυκλοφόρησαν επιπρόσθετα και με cd, παραποιώντας την ιστορία μας και προσβάλλοντας τη μνήμη των πεσόντων Ηρώων συμπολεμιστών μας σχετικά με τις δύο υποθέσεις που ακολουθούν:

α. του διασωθέντα –τραυματισθέντα καταδρομέα της Α΄ Μοίρας Καταδρομών κ Ζαφειρίου Αθανάσιου από την πτώση του αεροσκάφους noratlas της αποστολής «ΝΙΚΗ», στο αεροδρόμιο της Λευκωσίας τη νύχτα της 21ης—22ας Ιουλίου 1974 . Αναφέρει και εξακολουθεί να αναφέρει ότι ο διασωθείς άνοιξε την πόρτα τους αεροσκάφους και πήδησε από ύψος άλλοτε 100 και άλλοτε 400 μέτρων κλπ..

β. Του «κίβδηλου-Μυθοπλάστη» καταδρομέα κ Διονύσιου Πατεράκη σε συνεργασία με τους  αυτοαπακαλούμενους, αυτοβαπτισθέντες πρόεδρο κ Αργυρόπουλο Νικόλαο και  Γενικό Γραμματέα κ Δούλα Αντώνη του ανυπόστατου «Συλλόγου Βετεράνοι Πολεμιστές Κύπρου 1974 στην εκπομπή «Αθέατοι Καταδρομείς» του ΑΛΤΕΡ. Στην εν λόγω υπόθεση των κατά φαντασία  Αθέατου Καταδρομέα  κ Διονυσίου Πατεράκη, Αλεξίου Κωνσταντή και άλλων έξι ανύπαρκτων καταδρομέων, οι οποίοι φέρονται να πολέμησαν στην Κύπρο το έτος 1966 και τους αγνόησε η πολιτεία, με αποτέλεσμα να γίνουν για αυτούς από ιδιώτες Κυπρίους Καταδρομείς τελετές αποκαλυπτηρίων και δεξιώσεις-έρανοι, αποκομίζοντας όλοι οι εμπλεκόμενοι, άλλοι προβολή—δόξα και άλλοι επιπρόσθετα τιμές αρχηγού Κράτους και χιλιάδες ευρώ €, από τα χρήματα, που συγκεντρώθηκαν, πάνω από 100.000€, από διεξαχθέντα παράνομο έρανο, υπέρ των αναξιοπαθούντων πολεμιστών Κύπρου. Στη μερική διανομή, που έγινε ο κ Χαρδαβέλλας συμμετείχε, φυσικά ως αναρμόδιος, στη σύνταξη των ονομάτων των δικαιούχων, σύμφωνα με τα γραφόμενα από τους 5 Κυπρίους.

Σύμφωνα με τα παραπάνω ζητάμε να ενημερώσουμε τους προαναφερθέντες για να προβούν ΑΜΕΣΑ σε πλήρη αποκατάσταση της ιστορίας και των γεγονότων, για να αποφύγουν τις περαιτέρω συνέπειες.

Σας ευχαριστούμε πολύ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»

ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  «ΚΟΜΑΝΤΟΣ  ’74 »

Έτος ίδρυσης 1985 /Αρ. 1464/85 απόφαση  Πρωτ. Αθηνών/. Α.Μ. 12094 Ν.Α.Θεμιστοκλέους 3,  2ος όροφος , 10677 Ομόνοια  Αθήνα ΤΘ 3725

Τηλ-fax   γραφείου 210-3807378. κιν. προέδρου. 6934-779656

Email: comandos@hol. gr   και ιστοσελίδα: www.comandos74.gr τηλ  ΔΣ (210)  9241222 – 4003871 – 9591653 – 8619585 – 5022265 – 4913137

 

Προς

 

Αστυνομικό Τμήμα  Β΄ Περιστερίου                                            Αθήνα  2 Μαΐου 2012

Γραφείο κ Διοικητή                                                                    Αρ, πρωτ. 38

Θέμα «Συμπεριφορά μελών του ΔΣ του Συνδέσμου Αγωνιστών Κύπρου 1974 και του φερόμενου προέδρου «Ελλήνων πολεμιστών».

Αξιότιμε κ Διοικητά γεια σας και νάστε πάντα καλά

Σε συνέχεια της αρ. 35309/5-4-2012 εντολής του κ  εισαγγελέα ακροάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών, που εκδόθηκε μετά από αίτημα των Δ.Σ. των Πανελλήνιων Πολεμικών Συλλόγων «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» και «ΕΛ. ΔΥ. Κ. 74» και από τα μέχρι τώρα συγκεντρωθέντα στοιχεία, που έχουμε στα γραφεία μας σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή, σας γνωρίζουμε περιληπτικά τα έξης:

Α. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγωνιστών Κύπρου 1974 (ΠΣΑΚ)  αριθμεί 20-30 εναπομείναντες πολεμιστές Κύπρου 1974 από την ΕΛ.ΔΥ.Κ και την Εθνική Φρουρά. Στο σύλλογο αυτό είναι γραμμένοι ως μέλη και μη πολεμιστές, τους οποίους ο πρόεδρος και ο υπεύθυνος του τομέα Υγείας του Συλλόγου έχει εφοδιάσει με ταυτότητα εισαγωγής για δωρεάν νοσηλεία στα στρατιωτικά νοσοκομεία και για πολλά χρόνια (2000-2008) το ΔΣ του ΠΣΑΚ συμπεριλάμβανε στις  καταστάσεις, που υπέβαλε στη Δνση ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ για τη συμμετοχή μας στις ετήσιες επετειακές εκδηλώσεις της Κύπρου, μη πολεμιστές επιβαρύνοντας το Ελληνικό και Κυπριακό Δημόσιο και στερώντας τις θέσεις από πραγματικούς πολεμιστές.

Συνεργάστηκαν τα μέλη του Δ.Σ. στο παρελθόν και τίμησαν τον κ  Πατεράκη Διονύσιο, μυθοπλάστη πρωταγωνιστή- φερόμενο ως ένα από τους οκτώ  Αθέατους Ήρωες Καταδρομείς  στην Κύπρο και τους συμπρωταγωνιστές του  κκ Αργυρόπουλο Νικόλαο και Δούλα Αντώνη φερόμενους πρόεδρο και γενικό γραμματέα του ανυπόστατου Συλλόγου ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΚΥΠΡΟΥ 1974, μέχρι πρότινος μέλη του  ΔΣ του ΠΣΑΚ, τους οποίους βέβαια δεν κατάγγειλαν, γιατί στη λίστα ενίσχυσης, που έδωσαν οι φερόμενοι βετεράνοι  στους Κύπριους διοργανωτές και τιμητές των κίβδηλων Αθέατων οκτώ καταδρομέων, συμπεριέλαβαν και φέρεται να ενισχύθηκαν μέλη του ΠΣΑΚ, με χιλιάδες €, από χρήματα, που εισπράχθηκαν από παράνομα διεξαχθέντα έρανο στη Λεμεσό,. με σκοπό να διατεθούν για την ενίσχυση των αναξιοπαθούντων πολεμιστών Κύπρου 1974.

Γ.   Οι κκ  Αναστασόπουλος Θεόδωρος και Αργυρόπουλος Νικόλαος μας παρουσίασαν σε τηλεοπτικό κανάλι, σκόπιμα για να μας μειώσουν, ως μη πολεμιστές και διασπαστές του συλλόγου τους, ενώ γνωρίζουν καλλίτερα από τον καθένα για τις νικηφόρες μάχες της  μονάδας μας, Α΄ Μοίρας Καταδρομών, στην Κύπρο το έτος 1974 και για το ότι δεν είχαμε ποτέ σχέση μη καταδρομικούς συλλόγους, τους οποίους φυσικά  διέσπασαν αυτοί και δεν είναι τυχαίο γιατί έμειναν, όπως λέει η παροιμία « τρεις και ο κούκος».

Ε. Όλοι οι προαναφερθέντες αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες παρουσιαζόμενοι στις τοπικές και αυτοδιοικητικές αρχές πανελλαδικά, ως  εκπρόσωποι όλων των πολεμιστών Κύπρου 1974 για θέματα δημιουργίας ομοσπονδίας, συνεδρίων, χορήγησης περιπτέρων σε όλους τους πολεμιστές και πολλά άλλα.

 

και σας παρακαλούμε στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας

να καλέσετε τους προαναφερθέντες,  για  να του γνωρίσετε τις παρακάτω ενέργειες, στις οποίες οφείλουν πάραυτα και άμεσα να προβούν, για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και των αρνητικών συνεπειών, που προκλήθηκαν σε υπηρεσίες, αρχές και τρίτους από τις κατά συρροή  μη σύννομες  ενέργειες τους, για να μην προσφύγουμε στη δικαιοσύνη.

3. Οι κκ  Αναστασόπουλος Θεόδωρος και Αργυρόπουλος Νικόλαος να ανακαλέσουν με τον ίδιο τρόπο τα τηλεοπτικά ψέματά  τους, να ζητήσουν έγγραφα συγγνώμη από όλους του συμπολεμιστές μας και να καταβάλλουν στο Σύλλογο  «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»   το ποσό των 2.000€  έκαστος για την ηθική βλάβη, που τους προξένησαν.

5. Το ΔΣ του ΠΣΑΚ να γνωρίσει  στη Δνση ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ τον αριθμό και τα ονοματεπώνυμα των  μη πολεμιστών, που έτυχαν:  α. της χορήγησης  πλαστής ταυτότητας  για δωρεάν εισαγωγή για νοσηλεία στα Στρατιωτικά Νοσοκομεία β., της συμμετοχής στις καταστάσεις για την Κύπρο τα έτη 2000-2009 και  γ. να αποδώσει, για να διανεμηθούν νόμιμα και δίκαια  σε όλους τους αναξιοπαθούντες συμπολεμιστές μας Κύπρου 1974, τα ποσά, που φέρονται να έλαβαν μέλη του. από την ομάδα των 5 Κυπρίων με την συνδρομή των κκ Αργυρόπουλου και Δούλα.

Σας ευχαριστούμε πολύ

 

Συνολική απάντηση στους κκ Χατζηκτωρήδες, Σαββίδηδες, Αυγουστήδες και τους  όμοιούς  τους από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»:

Κύριοι

Θα περιμέναμε έστω και με μεγάλη καθυστέρηση να μας ευχαριστήσετε και να μας ζητήσετε συγγνώμη για τη ζημιά, που κάνατε σκόπιμα στο Σύλλογό μας.

Γιατί να μας ευχαριστήσετε;

Α. Γιατί σας ενημερώσαμε, ΑΜΕΣΑ και ΑΚΑΡΙΑΙΑ, ΠΕΝΗΝΤΑ (50) ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ ΕΡΑΝΟΥ, αρχές Απριλίου  2008, μόλις σας είδαμε μπλεγμένους  «στις μυθοπλαστικές ιστορίες» των   ……. κκ  Χαρδαβέλλα, Αργυρόπουλου του Δούλα  και του Πατεράκη. Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με το κανάλι του ΑΛΤΕΡ και τον κ Χαρδαβέλλα, στάθηκε αδύνατο. Δε γνωρίζαμε την ύπαρξή σας, άλλωστε είναι αρχή μας να μην έχουμε πάρε δώσε με διασπαστές και αποκόμματα Συλλόγων, και μέσω του κομάντος  έφεδρου Λοχαγού του Ηρακλείου κ Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη βρήκαμε το τηλέφωνο του προέδρου του ΣΕΚΕΛ κ Ανδρέα Χατζηκτωρή, τον οποίο ενημερώσαμε. Μετά την ενημέρωση ο κ Χατζηκτωρής εξαφανίστηκε  και σεις δεν ζητήσατε κάποια πληροφορία, δε κάνατε κάποια έρευνα των όσων σας γνωρίσαμε. (Σίγουρα δε θα υπήρχε υπόθεση Αθέατων Καταδρομέων κλπ και ο βασικός υπεύθυνος της όλης υπόθεσης είναι ο κ Ανδρέας Χατζηκτωρής, το οποίο φυσικά γνωρίζετε όλοι σας).  Το ίδιο έκανε και ο καθηγητής κ Χριστοδουλίδης, ο οποίος αντί να ενημερωθεί μας απόφυγε. Κρυφθήκατε από μας και προχωρήσατε σε ενέργειες αυτοεξευτελισμού σας. Τρέξατε να τιμήσετε ανύπαρκτους. και να κατηγορήσετε την πολιτεία, την οποία  υποκαταστήσατε  και φυσικά εμάς, ως ζήτουλες χρημάτων και πέσατε στο λάκκο, που φυσικά ανοίξατε με το χεράκια σας.  Σήμερα θερίζετε ό,τι σπείρατε και τα χρεώνετε σε μας. Είναι έτσι;

 

Β. Γιατί ζητήσαμε ΑΥΤΟΒΟΥΛΑ να σας βοηθήσουμε και να αντιμετωπίσουμε από κοινού σαν Καταδρομείς «τους μυθοπλάστες».  Αρχικά κύριε Σαββίδη δεχτήκατε και μάλιστα μας στείλατε φωτοαντίγραφα της εναντίον σας Αγωγής (Έκθεσης Απαίτησης) των ανύπαρκτων ως προέδρου και Γραμματέα Βετεράνων Κύπρου 1974 κκ Αργυρόπουλου και Δούλα και μία κατάσταση με οικονομική ενημέρωση για τα εισπραχθέντα  από τον παράνομο έρανο χρήματα και τη διανομή τους στο μεγαλύτερο μέρος στους  δύο (2)  ανύπαρκτους αθέατους καταδρομείς  και στη φιλοξενία άσχετων και τα υπόλοιπα σε εννέα (9) βαπτισμένους από σας καταδρομείς του έτους 1974, ενώ δεν είναι κανένας ούτε καν καταδρομέας.

Μετά κ Σαββίδη εξαφανιστήκατε. Είναι έτσι;

 

«Κύριοι»

Συνήθως όταν κάποιος ΑΥΤΟΒΟΥΛΑ  ΚΑΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ μας παρέχει στοιχεία-υπηρεσίες, που  αφορούν την προστασία μας και γενικότερα το συμφέρον μας, ανεξάρτητα της χρήσης των η μη, επιβάλλεται να τον ευχαριστήσουμε, εάν είμαστε άνθρωποι.  Διαφωνείτε;

Γιατί να μας ζητήσετε συγγνώμη:

Γ. Ο κ Αυγουστής, πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Λάρισας, με τον οποίο συνεργαζόμαστε αρμονικά  πάνω από δέκα πέντε χρόνια, επενέβη στα εσωτερικά του Συλλόγου μας και πάλι εξ αιτίας του κ Χατζηκτωρή. Μας επέβαλε, πάρα την εκφρασθείσα σε αυτόν αντίθετη γνώμη μας,  με το έτσι θέλω συνεργασία των μελών συμπολεμιστών μας νομού Λάρισας με τους Χατζηκτωρήδες…………και μας δημιούργησε σοβαρά προβλήματα με τους εκεί συμπολεμιστές μας, τους οποίους έφερε σε πολύ δύσκολη θέση. Η υπόθεση Λάρισα  για μας δεν έχει κλείσει.

Συνήθως όταν κάποιος κινούμενος από ΣΚΟΠΙΜΗ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ δημιουργεί προβλήματα σε τρίτους ζητάει συγγνώμη, εάν είναι άνθρωπος.  Διαφωνείτε;

Δ. Ξεχάστε το παραμύθι ότι τα αθέατα χρήματα του εράνου  είναι δικά σας και των συνεργατών σας, γιατί  αν ήταν έτσι,  θα τα επιστρέφατε σε αυτούς και θα στέλνατε στο «διάολο» όλους τους μνηστήρες, αντί να ζητάτε εξωδικαστική διευθέτηση.  Από όσα εκτέθηκαν γνωρίζουμε  πλέον ότι έγινε ανοιχτός έρανος Άλλωστε οι συγκεντρωθέντες και συνεισφέροντες ήσαν πάρα πολλοί, χιλιάδες όπως λέτε εσείς, για να θεωρηθούν αφενός, φίλοι και συνεργάτες σας και αφετέρου είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι υπάρχουν άνθρωποι, που σας εμπιστεύθηκαν τον οβολό τους (500.000€) για να τον διαθέσετε σε κίβδηλους Ήρωες. Αυτοί, όταν πληροφορηθούν τη χρήση των χρημάτων του εράνου πιστεύουμε θα ανοίξουν ένα νέο μέτωπο εναντίον σας και μάλιστα πολύ δικαιολογημένα.  Άλλωστε πρόκειται, όπως μας λέτε για ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, που ανήκουν στην επιφανή κοινωνία της κυπριακής δημοκρατίας

Συνήθως όταν κάποιος κινούμενος από ΣΚΟΠΙΜΗ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ, συκοφαντεί-δημιουργεί προβλήματα σε τρίτους ζητάει συγγνώμη, εάν είναι άνθρωπος.  Διαφωνείτε;

Ντροπή σας γιατί

προσπαθείτε να μας παρουσιάσετε σαν «ζήτουλες» των χρημάτων των ΔΗΘΕΝ δικών σας και των συνεργατών σας για να απαλύνετε τη θέση σας από τις γελοιότητες και τους αυτοεξευτελισμούς σας, που διαπράξατε, εν γνώσει σας, και τα αποτελέσματα αυτών, για τα οποία έχετε κληθεί να λογοδοτήσετε στη δικαιοσύνη. Κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. Ξεκαθαρίζουμε για τελευταία φορά, ότι εμείς δεν ζητήσαμε χρήματα από κανένα σας, ούτε σαν άτομα, ούτε σαν σύλλογοι «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74» η «ΕΛ.ΔΥ.Κ 74». Πιστεύουμε να συμφωνείτε. Άλλωστε δεν έχετε κάποια στοιχεία, που να μαρτυρούν το αντίθετο.  Δε σας ζητήσαμε και ούτε  σας στείλαμε καμία κατάσταση με αναξιοπαθούντες συμπολεμιστές μας  Καταδρομείς  1974 η ΕΛ.ΔΥ. Κ.  74 και, αν μας ζητούσατε κάτι τέτοιο, θα σας παραπέμπαμε στην αρμόδια  Δ/νση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ, στην οποία υπάγονται όλοι οι νόμιμοι Εφεδροπολεμικοί  Σύλλογοι, στους οποίους φυσικά δεν περιλαμβάνεται ο ανύπαρκτος υποστηρικτής της εκδήλωσης, σύμφωνα με την πρόσκληση «Πανελλήνιος Σύλλογος Βετεράνοι Κύπρου 1974», από τον οποίο ζητήσατε και λάβατε κατάσταση με τα ονόματα των αναξιοπαθούντων πολεμιστών Κύπρου 1974.  Εκεί, στη Δ/νση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ να στείλετε τα χρήματα, εσείς  και οι λοιποί «συνεργάτες σας». Πρέπει να κατανοήσετε ότι δεν έχετε καμία δουλειά, ούτε με επιτροπές, ούτε με καταστάσεις και διανομές. Στείλτε τα  λοιπόν στη Δνση ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ μέσω του ΓΕΕΦ. Έτσι θα απομακρυνθούν αυτόματα απατεώνες και λοιποί επιβουλευτές αυτών, τα χρήματα θα φθάσουν στους πραγματικούς δικαιούχους, αναξιοπαθούντες πολεμιστές Κύπρου 1974, για τους οποίους και τα κατέθεσαν οι πατριώτες Κύπριοι φίλοι σας και μη και σεις θα ησυχάσετε. Όλοι οι άλλοι δρόμοι είναι χωρίς φως στο τούνελ.

 

Κύριοι μας λέτε έγγραφα

α. «ότι το χρηματικό ποσό το οποίο μαζεύτηκε και το οποίο διαχειρίζεται από ειδική επιτροπή, αυτό ανήκει ΣΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ και δεν πρόκειται κανένας να τα οικειοποιηθεί για προσωπικό συμφέρον, διότι έχουν δοθεί από ΑΛΗΘΙΝΟΥΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, που ανήκουν στην επιφανή κοινωνία της κυπριακής δημοκρατίας που σε καμία περίπτωση δεν έχουν ανάγκη προβολή και προσωπικό συμφέρον…»

β. παράλληλα μας στείλατε  την κατάσταση διανομής  104.000 €, που προαναφέραμε  και :

γ. στην  αρ.124362/12 Ιουλίου 2012  αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του κ Νικολάου Αργυρόπουλου του Φωτίου κατά των προέδρων των Πανελληνίων Πολεμικών Συλλόγων «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»  και «ΕΛ.ΔΥ.Κ 74» και του αντιπροέδρου της ΕΛ.ΔΥ.Κ αναφέρεται:   «Μάλιστα ένεκα της παρουσίας μου, ενισχύθηκε καθ ομολογία των διοργανωτών, το κύρος της εκδήλωσης κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν διάφορες οικονομικές προσφορές. Σύμφωνα μάλιστα με τους ισχυρισμούς των διοργανωτών, ο έρανος απέφερε το ποσό των 500.000,00€ περίπου.

Απαντήστε μας  τι τελικά  ισχύει από τα α, β, και γ;

Εμείς σταθεροί στις  απόψεις μας ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ότι θα διεκδικήσουμε το μερίδιο, που μας αναλογεί από το σύνολο του ποσού, που συγκεντρώθηκε από τον παράνομο έρανο,  συμπεριλαμβανομένου και αυτού, που διανεμήθηκε (104.000)€ από σας σε μουφατζήδες, με σκοπό την οικονομική  ενίσχυση  των αναξιοπαθούντων συμπολεμιστών  του Συλλόγου μας, για τους οποίους και εισπράχθηκε, σύμφωνα με τα προαναφερθέντα.

 

Αν θέλετε επίσης μας απαντάτε κύριοι της ομάδας των πέντε (5) και ο κ Χατζηκτωρής στις παρακάτω ερωτήσεις μας;

1.  Στραφήκατε κατά των μυθομανών-μυθοπλαστών και όλων αυτών, όπως κάναμε εμείς; που ισχυρίζεστε, ότι σας εξαπάτησαν κλπ

2. Τι ισχύει για τον έρανο και πόσα χρήματα υπάρχουν ακόμα και ποιοι τα διαχειρίζονται;

3. Γιατί ζητήσατε εξωδικαστική διευθέτηση της υπόθεσης από τους υβριστές σας;

4.Έχει η δεν έχει σημασία,  αν είναι και «μυθοπλάστες ή απατεώνες» ή ο,τιδήποτε άλλο αυτοί, που  τους ντύσατε και τους τιμήσατε σαν πρασινοσκούφηδες;

5. Τι χρήματα και λοιπές παροχές προσφέρατε εξ ιδίων, αν φυσικά προσφέρατε και πού τα προσφέρατε στην όλη υπόθεση;

6.Με ποιο δικαίωμα μαζέψατε χρήματα για αναξιοπαθούντες πολεμιστές Κύπρου 1974, και για τους αναξιοπαθούντες συμπολεμιστές του Συλλόγου μας και τα μοιράσατε κατά τη βούλησή σας και των κκ Αργυρόπουλου και Δούλα και μάλιστα σε μη δικαιούχους……..και μυθοπλάστες.

7.Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν, όπως μας λέτε από τους  οικειοθελώς και αυθόρμητα  παρόντες, που προσέφεραν διάφορα χρηματικά ποσά για ενίσχυση των επιζώντων αλλά και για τις οικογένειες των άλλων, εάν εντοπίζονταν ή  συγκεντρώθηκαν από τους φίλους σας και από την τσέπη σας ή κάνουμε λάθος;

8. Ο ΣΕΚΕΛ ήταν συνδιοργανωτής σύμφωνα με την πρόσκληση ή όχι;

9. Γιατί μετά  τις τιμές στο μούφα καταδρομέα Πατεράκη Διονύσιο τον Μάιο του έτους 2009, προβήκατε και στην τιμή του  φερόμενου πολεμιστοκαμακά κ Μανόλη Δαρζέντα τον Οκτώβριο του έτους 2009 και  ποιος τα κατέβαλε τα έξοδα.

10. Που αναφέρεσθε, όταν γράφετε: «τυχόν συκοφάντες, συμφεροντολόγους,  σπιούνους και διαστρεβλωτές της αλήθειας μιας εξαίρετης πράξης ανθρωπιάς και  πατριωτισμού με πολύ προσωπικό και οικονομικό κόστος» και

11. Ποια η εξαίρετη πράξη ανθρωπιάς που πράξατε;

Μήπως!!!!!

-η απόδοση τιμών σε απατεώνες, μυθοπλάστες, μουφατζήδες

-η κατασκευή και τα αποκαλυπτήρια ανιστόρητου μνημείου και η επιμονή σας να τηρείται μνημόσυνο και μετά τις αποκαλύψεις

-η διεξαγωγή παράνομου εράνου

-ο πλουτισμός απατεώνων από χρήματα, που ανήκαν σε τρίτους

-ο εξευτελισμός σας  και δυστυχώς και του πράσινου μπερέ και των λοκατζήδων πολεμιστών και μη και των καταδρομικών συμβόλων,  από τις «μοδίστρες»

– η έκθεση τρίτων ανυποψίαστων πολιτών, επικεφαλείς θεσμών (Δημάρχων κλπ) και ανώνυμων πολιτών, που με την παρουσία τους ή με τον οβολό τους προσέδωσαν κύρος σε απατεώνες και ανιστόρητα μνημεία και παράλληλα των μουσικών, που κλήθηκαν αυτόβουλα και αφιλοκερδώς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για να ενισχυθεί ο έρανος, οι οποίοι  προσέφεραν σε σας τον οβολόν τους για να τον αποδώσετε, όπως είχατε ανακοινώσει στους αναξιοπαθούντες πολεμιστές Κύπρου 1974 και εσείς ενισχύσατε αντί αυτών απατεώνες κλπ. — -η  σκόπιμη «βάπτιση» ως καταδρομέων και η αντίστοιχη δήθεν οικονομική ενίσχυσή τους, άγνωστων…..

-οι κατηγορίες σας εναντίον της πολιτείας, άκουσον άκουσον ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΜΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. Η απάντηση βέβαια είναι, ότι και να θέλει να το κάνει δεν προλαβαίνει εξ αιτίας σας.

Από όσα διατυπώθηκαν παραπάνω ο καθένας μπορεί να σχηματίσει γνώμη για το τι « παίχτηκε» από ποιους και  τι βαθμός ευθύνης αναλογεί στον καθένα και τις αντίστοιχες ωφέλειες.

Εμείς σαν καταδρομείς ανεξάρτητα του πολέμου, που έχουμε δεχτεί από τους Κύπριους «ΚΟΜΑΝΤΟΣ» του αποκόμματος ΣΕΚΕΛ, θα προσφέρουμε οποιαδήποτε βοήθεια  μας ζητηθεί.

Άλλωστε, άμα το ζητήσουν, θα τους παρέχουμε την προαναφερθείσα αγωγή, στην οποία υπάρχουν καταγγελίες και συκοφαντίες σε βάρος τους , που μπορούν να κάνουν κάποιους να τρέχουν, όπως τα ζώα, που τους βάζουν νέφτι στον κώλο. «Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα»

Σημείωση:¨Όλα τα προεκτεθέντα στοιχεία και πολλά άλλα είναι στη διάθεση οποιουδήποτε

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους.

Αθήνα 10-8-2012

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»

 

Ο ρόλος του δημοσιογράφου κ  Νικολάου Παππά, ενός από την ομάδα των πέντε Κυπρίων αυτοβαπτισθέντων «Πατριωτών» που τιμούν μυθοπλάστες κλπ

 

ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  «ΚΟΜΑΝΤΟΣ  ’74 »

Έτος ίδρυσης 1985 /Αρ. 1464/85 απόφαση  Πρωτ. Αθηνών/. Α.Μ. 12094 Ν.Α.Θεμιστοκλέους 3,  2ος όροφος , 10677 Ομόνοια  Αθήνα ΤΘ 3725

Τηλ-fax   γραφείου 210-3807378. κιν. προέδρου. 6934-779656

Email: comandos@hol. gr   και ιστοσελίδα: www.comandos74.gr τηλ  ΔΣ (210)  9241222 – 4003871 – 9591653 – 8619585 –- 4913137

 

Προς

κ Νικόλαο Παππά                                                                                 Αθήνα 15 Οκτωβρίου 2012

Ερμιόνης 13 Κάψαλος    Λεμεσός Κύπρος                                                         Αρ. πρωτ. 70

 

(Παράκληση: Να δοθεί σε οποιονδήποτε από την ομάδα των πέντε (5) Κυπρίων, που έπεσαν θύματα των Αργυρόπουλου, Δούλα κλπ,  και σήμερα  ενδιαφέρεται πραγματικά να συνεργαστεί μαζί μας, για να πληρώσουν όλοι αυτοί, που έστησαν «την οικονομική» επιχείρηση» των οκτώ ανύπαρκτων  αθέατων ηρώων καταδρομέων και σας εξαπάτησαν. Είμαστε στη διάθεση οποιουδήποτε  εμείς και όλα τα συγκεντρωθέντα στοιχεία για χρήση από τους δικηγόρους σας). Πιστεύουμε να μην τύχει η επιστολή αυτή της ίδιας μεταχείρισης με αυτή προηγούμενων από τους κκ Σαββίδη και Χατζηκτωρή, ο οποίος είναι και ο κύριος Υπεύθυνος όλης της δημιουργηθείσας κατάστασης και  των προβλημάτων, που σας απασχολούν.

Θέμα « Η αρ. 3903/2009 αγωγή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, των μελών του ανύπαρκτου  πολεμικού συλλόγου «Βετεράνοι Κύπρου 1974» και του κ Αργυρόπουλου, αυτοανακηρυχθέντος προέδρου του ανύπαρκτου πολεμικού συλλόγου « Βετεράνων πολεμιστών Κύπρου 1974» κατά των πέντε (5) Κυπρίων, με την οποία ζητούν το ποσό των 500.000,00€ μέχρι 2.000.000,00€ για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης κλπ

Ακολουθεί ενημέρωση του ενός από την ομάδα των πέντε κυπρίων, υπεύθυνου του εράνου.

Α.  Κύριε Παππά , σας χαιρετούμε, ευχόμαστε νάστε πάντα καλά  και σας γνωρίζουμε τα εξής:

Ο Νικόλαος Αργυρόπουλος χολωμένος και τρομοκρατημένος, μετά από το  34/8-4-2012  έγγραφο των Προέδρων των Πολεμικών Συλλόγων «Κομάντος 74» και «Πολεμιστών ΕΛΔΥΚ ΄74» και του αντιπροέδρου  της ΕΛ.ΔΥ.Κ προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών επί του οποίου, εκδόθηκε η  αριθμ. 35310/5-4-2010 Εισαγγελική  Παραγγελία υπέβαλε, προς αντιπερισπασμό και εκφοβισμό α. την με  αρ.124362/12 Ιουλίου 2012  Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων και β. τη με αρ.  ΑΒΜ Δ 2012/2452/12 Ιουνίου 2012  μήνυση του ιδίου  κατά των προέδρων των Πανελληνίων Πολεμικών Συλλόγων «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»  και «ΕΛ.ΔΥ.Κ 74»: κκ Παναγιώτη Αφάλη και Δημητρίου Σπανογιάννη και του αντιπροέδρου της ΕΛΔΥΚ κ Δημητρίου Βλαστάρη, για συκοφαντική δυσφήμιση.

Β. Σύμφωνα με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων (αγωγή)1η σελίδα.

παραδέχεται ρητά και κατηγορηματικά στη με αρ.124362/12 Ιουλίου 2012 εικοσασέλιδη αίτηση ασφαλιστικών μέτρων,

«ότι έχει την τιμή να είναι, από το έτος 2007, ορισθείς πρόεδρος και ένας εκ των ιδρυτών της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974» με έδρα στην Αγία Παρασκευή, επί της οδού Στρατάρχου Παπάγου αρ. 28 –σπίτι του», δεν χρησιμοποιούσε, ούτε χρησιμοποιεί  μέχρι σήμερα την  προαναφερθείσα  ιδιότητά του, αυτή του  προέδρου της μη κερδοσκοπικής εταιρείας «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974 , (θα προσφύγουμε προσεχώς για την αφαίρεση του τίτλου «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974 αναδρομικά από την κρυφή-σκόπιμη ημερομηνία ύπαρξή της) αλλά χρησιμοποιεί αντί της λέξης ΕΤΑΙΡΕΙΑ σκόπιμα τις λέξεις « Σύλλογος, Σύνδεσμος, Ένωση, Πολεμικός Σύλλογος, Νομικό Πρόσωπο, τόσο στις με  αρ.124362/12 Ιουλίου 2012  Αίτηση Ασφαλιστικών Μέτρων  και αρ  ΑΒΜ Δ 2012/2452/12 Ιουνίου 2012  μήνυση, όσο και σε έγγραφα, βιβλία, ομιλίες, προσκλήσεις και σε υπηρεσίες, για να τύχει των δικαιωμάτων των εφεδροπολεμικών σωματείων, που είναι αναγνωρισμένα και υπάγονται στη Δνση ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην οποία Δνση δε γίνονται δεχτές μη κερδοσκοπικές εταιρείες και προβαίνει σε πράξεις-ενέργειες  και μάλιστα ως αυτόκλητος εκπρόσωπό μας, με τις οποίες προβάλλονται και αποκομίζουν διάφορα ωφελήματα, προβολής, φήμης, δημοσιότητας, τιμών και δόξας κλπ, σε βάρος όλων των πολεμιστών Κύπρου 1974 και ιδιαίτερα στους συμπολεμιστές μας, προσβάλλοντας παράλληλα τη μνήμη των νεκρών Ηρώων συμπολεμιστών, παραποιώντας την ιστορία μας και εξαπατώντας υπηρεσίες συγγραφείς και φορείς  κλπ.:

Σελίδα 8 τελευταία παράγραφος:

« Και τούτο διότι η ομάδα των πέντε Κυπρίων (Νίκος Παππάς, Μάκης Σαββίδης, Χάρης Θεοφάνους, Ιωάννης Σαββίδης και Παναγιώτα Θεοφάνους) στην πραγματικότητα εκμεταλλεύτηκαν το κύρος του Συλλόγου μας και παραχαράσσοντας την ιστορία, απέβλεψαννα αποκομίσουν ίδιον όφελος»

Δηλαδή αποκαλεί ο κ πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, ως πρόεδρος του ανύπαρκτου συλλόγου, εκμεταλλευτές την ομάδα των 5 Κυπρίων με επίσημο δικόγραφο και αυτοί κρύβονται……

Στην ίδια σελίδα 10 «

«Στη συνέχεια η ομάδα των τριών (που έγινε πενταμελής με τη σύμπραξη του κ Ιωάννου Σαββίδη και της κας Παναγιώτας Θεοφάνους) μας ζήτησε και δεχτήκαμε να στηρίξουμε σαν αναφερόμενος και στην σχετική πρόσκληση Σύλλογος Βετεράνων Κύπρου 74, την εκδήλωση. Για το λόγο αυτό μετέβην ο ίδιος στην εκδήλωση (ποιος κάλυψε τα έξοδά σας, υπάρχουν σχετικές αποδείξεις) της 23-05-2008 ως ομιλητής στο ξενοδοχείο fourseasons της Λεμεσού παρουσία 300 περίπου εκλεκτών προσκεκλημένων έδωσα συνεντεύξεις και σε ΜΜΕ (Ράδιο Πρώτο) και CAPITAL- TV). Μάλιστα ένεκα της παρουσίας μου, ενισχύθηκε καθ ομολογία των διοργανωτών, το κύρος της εκδήλωσης κατά τη διάρκεια της οποίας ανακοινώθηκαν διάφορες οικονομικές προσφορές. Σύμφωνα μάλιστα με τους ισχυρισμούς των διοργανωτών, ο έρανος απέφερε το ποσό των 500.000,00€ περίπου».

Δηλαδή στην πρόσκληση αναφέρεται υποστηρικτής- ο ανύπαρκτος Πανελλήνιος σύλλογος Βετεράνοι Κύπρου 1974 και ομιλητής ο πρόεδρος  του ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ συλλόγου, ο οποίος διαβεβαιώνει με επίσημο δικόγραφο, ότι οι εισπράξεις του παράνομου εράνου, για την ενίσχυση των αναξιοπαθούντων πολεμιστών Κύπρου 1974 και των μυθοπλαστών Πατεράκη κλπ, σύμφωνα με όσα του είπαν οι διοργανωτές, ανέρχεται στο ποσό των 500.000,00€ περίπου .

 

Σελίδα 13

«Η συγκεκριμένη μάλιστα υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον του Δικαστηρίου της Λεμεσού, κατόπιν άσκησης της με αρ. 3903/ 2009 αγωγής εμού ατομικά και του συλλόγου μας  κατά των ανωτέρω αναφερθέντων πέντε Κυπρίων με την οποία  με την οποία αιτούμεθα το ποσό των 500.000 μέχρι 2.000.000.€ για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης την οποία υπέστημεν αποκλειστικά ένεκα των μεθοδεύσεων των αντιδίκων………………. Στο σημείο αυτό κρίνεται αναγκαίο να σημειωθεί, ότι στις 11-06-2012, ημερομηνία που είχε προσδιοριστεί να δικαστεί η ως άνω αναφερθείσα αγωγή  μας ενώπιον  του αρμοδίου δικαστηρίου της Λεμεσού, οι αντίδικοι (ομάδα των 5 Κυπρίων) ζήτησαν αναβολή της δίκης προκειμένου να υποβάλλουν πρόταση εξωδικαστικής διευθέτησης, αίτημα το οποίο έγινε δεκτό από το δικαστήριο, το οποίο ανάβαλε την υπόθεση και θα ορίσει νέα ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης ορίζοντας παράλληλα ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής των προτάσεων εξωδικαστικής διευθέτησης την 30η Ιουνίου 2012».      Α.Π.Ι.Σ.Τ.Ε.Υ.Τ.Ο!!!!……

Η αξίωση λοιπόν των καθών η αίτηση, όπως αυτή αναφέρεται στην με αριθμό πρωτοκόλου 37/12-5-2012 εξωδικαστική δήλωση πρόσκληση να αποσύρουμε την αγωγή μας κατά των 5 Κυπρίων είναι όλως απαράδεχτη. Ενώ με αυτόν τον τρόπο καταδεικνύεται ,ότι οι αντίδικοι, αν και κορυφαία στελέχη Συλλόγων, που μέλη τους πολέμησαν υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της Κύπρου, αντιτιθέμενοι σε εμένα, που αποκάλυψα με αποδείξεις την απάτη της ομάδας των πέντε Κυπρίων ιδιωτών, ουσιαστικά ταυτίζονται με αυτούς ,που συνειδητά προέβησαν σε πράξεις που παραχαράσσουν βίαια την Ιστορία τηςΚύπρου και βεβηλώνουνβάναυσα την ιερή μνήμη των πραγματικών Ηρώων και Εθνομαρτύρων, αποδεχόμενοι ως εκ τούτου αλλά και ενθαρρύνοντας τις ενέργειες τους αυτές»

 

Δηλαδή αποκαλεί, με δικόγραφο ΕΣΑΣ απατεώνες, εκμεταλλευτές, παραχαράχτες της ιστορίας, βεβηλωτές της μνήμης των Ηρώων και ΕΣΕΙΣ ζητάτε εξωδικαστική διευθέτηση. (ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΕ ΣΥΝΤΡΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ, ΔΗΛΑΔΗ ΟΤΙ ΠΑΡΑΔΕΧΕΣΤΕ ΟΣΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΜΑΡΤΥΡΑ) και ΕΜΑΣ ως απατεώνες, (εμείς θα ασκήσουμε ποινική και αστική δίωξή του).

 

Γ. Σύμφωνα με το Υπόμνημά  μας στην εναντίον έγκλησής μας .

……………..Ωστόσο ο  Αργυρόπουλος με την εναντίον μας  μήνυσή του αναγκάστηκε να αποκαλύψει ότι  είναι μόνον, εταίρος και Πρόεδρος της Διοίκησης μιας αστικής εταιρίας διεπομένης από τις διατάξεις των άρθρων 741-784 Α.Κ., με την επωνυμία «Βετεράνοι Κύπρου  1974» που ο ίδιος, μαζί με τους συνεταίρους (και εδώ μάρτυρες κατηγορίας) Αντώνη Δούλα και Ανδρέα Κριθάρη και τους Κων/νο Μαδιανό, Γεώργιο Καντεράκη και Κωνσταντίνο Καμζέλη, ίδρυσε με το από 1-10-2007 Καταστατικό, μόλις το 2007, με έδρα την Αγ. Παρασκευή Αττικής-Στρατάρχου Παπάγου 28 (κατοικία του εγκαλούντος) και σφραγίδα αποτελούμενη από δύο ομόκεντρους κύκλους εντός των οποίων αναγράφεται η φράση «Βετεράνοι Κύπρου 1974» και απεικονίζεται η Κύπρος και η Παναγία Θεοτόκος (χωρίς δηλαδή τα διακριτικά Αστική Εταιρία Μη Κερδοσκοπική), με εταιρικό κεφάλαιο -600€ μόλις και σκοπό μη κερδοσκοπικό (ενδεικτικά τη διάσωση των ιστορικών πηγών του πολέμου στην Κύπρου, την ενημέρωση του κοινού και των ειδικών για τα γεγονότα στην Κύπρο, τη συνεργασία με την ελληνική πολιτεία και με συναφείς εταιρίες της Ε.Ε. και άλλους Ευρωπαϊκούς και Διεθνείς φορείς για την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων στα κατεχόμενα κλπ.), το οποίο (καταστατικό), στη συνέχεια, χωρίς να υποβληθεί σε έλεγχο νομιμότητας (όπως οι σύλλογοι και τα σωματεία), καταχωρήθηκε στο βιβλίο εταιριών του Πρωτοδικείου Αθηνών με γενικό αριθμό 17962/2007.

 

Σημειώνεται παρενθετικά ότι μεταξύ των δύο αυτών ενώσεων προσώπων,  του σωματείου και της αστικής εταιρίας δηλαδή, υπάρχουν, κατά Νόμον, ουσιώδεις διαφορές. Ο κύριος λόγος της διαφοράς βασίζεται στο πραγματικό γεγονός του αριθμού των μελών, που έχει κάθε μία, κατά την τυπική της μορφή. Ενώ το σωματείο είναι πολυμελής ένωση προσώπων ανοικτού τύπου, με νομική προσωπικότητα, στην οποία μπορούν να εισέλθουν απεριόριστος αριθμός μελών, εφόσον πληρούν τις κατά το Καταστατικό διατυπώσεις, αντίθετα η  αστική εταιρία αποτελεί ένωση με μικρό και κλειστό αριθμό μελών, τα οποία δρουν όλα μαζί από κοινού για να πετύχουν τον εταιρικό σκοπό, η μεταβολή στα πρόσωπα των εταίρων επηρεάζει την εταιρία, η είσοδος νέων μελών ευθυνομένων για τα χρέη της εταιρίας απαιτεί τροποποίηση του καταστατικού και κατά κανόνα δεν έχει νομική προσωπικότητα.  Για την κτήση νομικής προσωπικότητας από την αστική εταιρία, απαιτούνται σύμφωνα με το άρθρο 784 ΑΚ, να τηρηθούν δύο προϋποθέσεις, τυπική και ουσιαστική. Τυπική προϋπόθεση: Nα τηρηθούν οι όροι δημοσιότητας, που ο νόμος τάσσει για το σκοπό αυτό στις ομόρρυθμες εταιρίες και πιο συγκεκριμένα να καταχωρηθεί, σύμφωνα με τα άρθρα 42 επ. ΕμπΝ, το καταστατικό στο οικείο βιβλίο του πρωτοδικείου της έδρας της εταιρίας. Ουσιαστική προϋπόθεση για την κτήση  νομικής προσωπικότητας από την αστική εταιρία: Nα επιδιώκει η αστική εταιρία «οικονομικό σκοπό».Η πρόβλεψη αυτή φαίνεται εύλογη, δεδομένου ότι τα πλεονεκτήματα της αυτοτελούς νομικής προσωπικότητας (χωριστή εταιρική περιουσία, περιορισμένη ευθύνη των εταίρων για εταιρικά χρέη) προσήκουν περισσότερο σε εταιρία που αποβλέπει στη δραστηριοποίηση στη συναλλακτική ζωή και στην ανάπτυξη οικονομικής δραστηριότητας. Από την κτήση νομικής προσωπικότητας αποκλείονται επομένως ενώσεις προσώπων με αμιγώς ιδεολογικό σκοπό, των οποίων το αντικείμενο δεν περιλαμβάνει συναλλαγές οικονομικής φύσης. (ίδ. στο «Δίκαιο Νομικών Προσώπων» Κλεάνθη Ρούσσου, εκδ. 2010 Π.Ν. Σάκκουλας, σελ. 567, στον ΑΚ Γεωργιάδη/Σταθόπουλου, άρθρο 784 ΑΚ).

 

Συνεπώς, προς αποκατάσταση της αληθείας και πέραν πάσης αμφιβολίας, όπως  προκύπτει και από το περιεχόμενο της  μήνυσης στην αρχή της οποίας ο Αργυρόπουλος αναγκαζόμενος ομολογεί για πρώτη φορά ότι εκπροσωπεί αστική μη κερδοσκοπική εταιρία και επομένως όχι Σύλλογο, Σύλλογος με την επωνυμία «Βετεράνοι Κύπρου 1974», δεν υφίσταται και ως εκ τούτου είναι πέρα για πέρα αληθές, ότι ο Αργυρόπουλος  και οι μάρτυρες κατηγορίας Δούλας και Κριθάρης δεν εκπροσωπούν συλλογικά τους βετεράνους (πολεμιστές) της Κύπρου το 1974. Αντίθετα, αυτοί  εκπροσωπούσαν και εκπροσωπούν τους εαυτούς τους  και τα υπόλοιπα ως άνω τρία μέλη της αστικής εταιρίας, που ίδρυσαν από κοινού και μόνον, δοθέντος μάλιστα ότι η ιδρυθείσα απ΄ αυτούς Αστική Εταιρία με την επωνυμία «Βετεράνοι Κύπρου 1974», με έδρα την κατοικία του εγκαλούντος (αλλαγή έδρας ήταν δυνατό μόνον με τροποποίηση του Καταστατικού), με πενιχρό κεφάλαιο (αναντίστοιχο με τις μεγαλεπήβολους ιδεολογικούς σκοπούς της), με σφραγίδα, που δεν φέρει τα διακριτικά Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία  και ως εκ τούτου δύναται να προκαλέσει σύγχυση και παραπλάνηση, έχει μόλις έξι  εταίρους ( είσοδος νέων εταίρων, χωρίς τροποποίηση του Καταστατικού της, δεν είναι δυνατόν να γίνει) και στερείται επιπροσθέτως,  κατά Νόμον, νομικής προσωπικότητας παρόλο,  που δημοσιεύτηκε το Καταστατικό της, αφού ο σκοπός της, σύμφωνα πάντα με το ισχύον Καταστατικό της, δεν είναι οικονομικός.

 

Ως εκ τούτου, είναι  επίσης αλήθεια και γεγονός αδιαμφισβήτητο, ότι ο Αργυρόπουλος, αυτοαποκληθείς και αυτοβαπτισθείς πρόεδρος ανύπαρκτου συλλογικού νομικού προσώπου, παριστάνει αυτόκλητα κατ΄ επανάληψη, ότι τυγχάνει εκπρόσωπος των πολεμιστών Κύπρου 1974 επιτυγχάνοντας με αυτό τον τρόπο  την αποκόμιση τεράστιων ωφελημάτων, προβολής, τιμών και δόξας, σε βάρος μεταξύ των άλλων των πολεμιστών Κύπρου 1974 και κυρίως των πολεμιστών των πανελλήνιων Συλλόγων «ΚΟΜΑΝΤΟΣ ΄74» και «ΕΛ.ΔΥ.Κ. ΄74», παραποιώντας παράλληλα την ιστορία των συμπολεμιστών μας της Κύπρου και προσβάλλοντας τη μνήμη των πεσόντων Ηρώων στην Κύπρο.

 

Επιπροσθέτως, η εν λόγω αστική μη κερδοσκοπική εταιρία δεν είναι καν πολεμικός σύλλογος-σωματείο και δε νομιμοποιείται να υπαχθεί στην εποπτεία της Δ/νσης ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, αφού, πέραν του ότι στερείται της τυπικής μορφής και της νομικής προσωπικότητας του σωματείου, τα μέλη της δεν είναι Έλληνες Έφεδροι αξιωματικοί ή στρατιώτες Πολεμιστές Κύπρου 1974 και δεν κατέχουν Βεβαίωση Ζώνης των Πρόσω, (βεβαίωση πολεμιστή) της Δνσης Ιστορίας Στρατού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ως εκ τούτου, δεν νομιμοποιείται αυτή να εκπροσωπεί τους πολεμιστές της Κύπρου προς τις Αρχές (Υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας, Κυπριακή Πρεσβεία, Περιφέρειες Ελλάδας, Φορείς αυτοδιοίκησης κλπ) που συνεργάζονται με τα πολεμικά σωματεία εφέδρων, σε θέματα υποβολής αιτημάτων συμπολεμιστών μας, συμμετοχής σε τελετές, χορήγησης αδειών περιπτέρων και λοιπών ευεργετημάτων. Για τον ίδιο λόγο, ο μηνυτής ως εκπρόσωπος της εν λόγω αστικής εταιρίας δεν εκπροσωπεί και δε νομιμοποιείται να υποβάλλει αιτήματα πολεμιστών Κύπρου σε κανένα φορέα και ως εκ τούτου, οι σχετικές ενέργειές του είναι παράνομες και δημιουργούν μείζον θέμα ηθικής τάξης.

 

Επίσης, το «σκοτάδι» γύρω από την τυπική μορφή της ένωσης εξυπηρετούσε προφανώς τους σκοπούς τους, αφού ο μηνυτής και οι δύο ως άνω  συνεταίροι του και εδώ μάρτυρες κατηγορίας μετονόμαζαν-βάπτιζαν τη αστική Μ. Κ. εταιρία «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974» με –έξι- συνολικά εταίρους και εταιρικό κεφάλαιο -600- ευρώ, ως Σύλλογο ή Σύνδεσμο ή Ένωση, ή Πανελλήνιο Σύλλογο ή  Πολεμικό Σύλλογο «Βετεράνων Πολεμιστών Κύπρου 1974» ή «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974» ή νομικό πρόσωπο, με η χωρίς τη φράση «ΑΕΙ ΜΑΧΙΜΟΙ», με ή χωρίς σύμβολο την Ελληνική Σημαία και ενεργούσαν πράξεις και γενικότερα δραστηριοποιούνταν και δραστηριοποιούνται  σε  Ελλάδα και Κύπρο κλπ, με την ιδιότητα του Προέδρου, Γενικού Γραμματέα και Υπεύθυνου Δημοσίων Σχέσεων αντίστοιχα Συλλόγου που εκπροσωπούσε τους πολεμιστές της Κύπρου ‘ 74 , για θέματα, που αφορούν εμάς και ΟΛΟΥΣ τους βετεράνους πολεμιστές Κύπρου 1974 και αποκόμισαν και εξακολουθούν να αποκομίζουν διάφορα οφέλη, προβολή, δόξα, φήμη, δημοσιότητα κλπ σε βάρος μας, προσβάλλοντας παράλληλα τη μνήμη των νεκρών Ηρώων συμπολεμιστών, παραποιώντας την ιστορία μας και  εξαπατώντας υπηρεσίες, φορείς, μέσα μαζικής επικοινωνίας κλπ. όπως αναφέρουμε κατωτέρω :

 

Η  ανυπαρξία συλλόγου ή σωματείου ή συνδέσμου με την επωνυμία             « ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974» αποδεικνύεται και από τα ακόλουθα έγγραφα

ι. Τα διαχρονικά απαντητικά έγγραφα της αρμόδιας Δ/νσης ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  με αριθ. Σ. 614/18-5-2010, Σ. 657/2-6-2010, Σ.301/8-5-2011, Σ.1029/8-9-2011 και Σ. 341/4-4-2012 στα οποία πιστοποιείται ότι σύλλογος με την επωνυμία «Βετεράνων Πολεμιστών Κύπρου 1974» είναι άγνωστος στην υπηρεσία αυτή.

ιι. Το αριθ. ΔΥ/17-4-2012 έγγραφο του Τμήματος Σωματείων-Συλλόγων του Πρωτοδικείου Αθηνών στο οποίο πιστοποιεί δεν έχει καταχωρηθεί τέτοιος Σύλλογος και

ιιι. Την αρ. οικ. 7528/23-06-2010  Απάντηση της Νομαρχίας Αθηνών, η οποία εξαπατηθείσα αρχικά εξέδωσε τα  αριθ. ΟΙΚ  77932/18-112009 και 2089/27-4-2010 έγγραφα-απαντήσεις της στους «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974»  αλλά στη συνέχεια μετά την ενημέρωσή της, κατόπιν διαμαρτυριών μας, από τη Δνση ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τους νόμιμα λειτουργούντες υπό την εποπτεία  της τελευταίας συλλόγους, διέκοψε κάθε επικοινωνία με τον μηνυτή και τους συνεταίρους του.

 

Ο ίδιος ο μηνυτής, μαζί με τους συνεταίρους του και εδώ μάρτυρες κατηγορίας, παριστάνοντας εν γνώσει του ψευδώς, ότι τυγχάνουν αντιστοίχως, Πρόεδρος, Γενικός Γραμματέας και Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων (αποδεδειγμένα ανύπαρκτου) συλλόγου και δη πολεμικού με την επωνυμία «Βετεράνοι Κύπρου 1974» και ότι εκπροσωπούν συλλογικά τους πολεμιστές της Κύπρου 1974,  δραστηριοποιούνταν και δραστηριοποιούνται  σε  Ελλάδα και Κύπρο κλπ  επιτυγχάνοντας να διοργανώνονται  προς τιμή τους σε βάρος της περιουσίας τρίτων και των συμπολεμιστών της Κύπρου, πανηγυρικές εκδηλώσεις, τελετές, δεξιώσεις, αποκαλυπτήρια μνημείων, συνεντεύξεις, έρανος και αποκομίζοντας μέσα από τη δράση τους αυτή τεράστια οφέλη, προβολή, δόξα, τιμές, κύρος, αναγνωρισιμότητα, ενώ στην πραγματικότητα τυγχάνουν εκπρόσωποι της αστικής  -μη κερδοσκοπικής και ως τέτοιας στερούμενης νομικής προσωπικότητας- εταιρίας «Βετεράνοι Κύπρου 1974» και εκπροσωπούν μόνον τους ίδιους και τους άλλους τρεις εταίρους της εταιρίας και μόνον.

 

·                                                        Στις 30 Απριλίου 2008  με το υπό ίδια ημερομηνία προσαγόμενο έγγραφό του, ο  κ Νικόλαος Παππάς, ένας από την πενταμελή ομάδα των Κυπρίων συνδιοργανωτών, απευθύνθηκε  προς το Διοικητικό Συμβούλιο του εν λειτουργία κατά τη γνώμη του  Συλλόγου«Βετεράνοι Κύπρου 1974»,με το εξής περιεχόμενο:

«Παρακαλώ πολύ να μου γνωστοποιήσετε με επιστολή σας τα ονόματα των μελών του Συλλόγου σας, οι οποίοι πολέμησαν στην Κύπρο υπερασπιζόμενοι την ελευθερία της και για τους οποίους ο Σύλλογός σας έχει διαπιστώσει ότι σήμερα πάσχουν από βαρύτατες-ανίατες ασθένειες, ενώ παράλληλα αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά προβλήματα κλπ. Η επίπονη προσπάθειά σας για τη συλλογή των ευαίσθητων στοιχείων υγείας και οικονομικής καταστάσεως, καθώς και η πιστοποίησή τους από εσάς, είναι απόλυτη απαραίτητη ώστε το οικονομικό αποτέλεσμα της εκδηλώσεως που διοργανώνουμε στην Κύπρο την Παρασκευή 23-3-2008 προς τιμήν των Αφανών Ηρώων, να διατεθεί με δικαιοσύνη, διαφάνεια …».

 

·                                                        Οι κκ Αργυρόπουλος και Δούλας, μολονότι δεν ήταν ούτε  είναι εκπρόσωποι Συλλόγου Πολεμιστών Κύπρου, απέστειλαν σε απάντηση στους Κυπρίους, χωρίς να τους γνωρίσουν την πραγματική τους ιδιότητα ως Προέδρου και Γενικού Γραμματέα  μιας αστικής μη κερδοσκοπικής  εταιρίας με έξι εταίρους και μόνον, λίστα με τα ονόματα έντεκα (11) αναξιοπαθούντων συμπολεμιστών, στην οποία δε συμπεριλαμβάνεται κανένα μέλος- εταίρος της αστικής εταιρίας  «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974»  αλλά αναξιοπαθούντες πολεμιστές Κύπρου 1974, μέλη άλλων πολεμικών συλλόγων  Συλλόγων,(αποκομμάτων) πλην «ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74»,  που τους υποχρέωναν να γίνουν μέλη στην εταιρεία τους και να υπογράφουν εξουσιοδότηση, με θεώρηση του γνησίου της υπογραφής από την Αστυνομία και περιεχόμενο

·                                                         «Εξουσιοδοτώ το νομικό πρόσωπο «ΒΕΤΕΡΑΝΟΙ ΚΥΠΡΟΥ 1974», του οποίου είμαι μέλος, να χρησιμοποιήσει, κατά το δοκούν και χωρίς κανένα περιορισμό τα προσωπικά μου στοιχεία τα οποία έθεσα υπόψη του με την από 19-5-08 επιστολή μου».

·

Δηλαδή εξαπατώντας τους Κυπρίους διοργανωτές ότι είναι μέλη του Δ.Σ. πολεμικού συλλόγου Πολεμιστών Κύπρου, επενέβησαν παράλληλα σκόπιμα και κρυφά στα εσωτερικά άλλων πολεμικών Συλλόγων.

 

Επίσης ψεύδονται ασύστολα, όταν αναφέρουν ότι προέβησαν σε πανελλαδική ενδελεχή έρευνα, αφού δε ρωτήθηκαν τα σωματεία μας, που είχαν πάνω από 50 αναξιοπαθούντες συμπολεμιστές.

 

Στη συνέχεια, κατά  τις εκδηλώσεις που έγιναν, τον Απρίλιο και Μάιο του έτους 2008 σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία της Κύπρου, παριστάνοντας ψευδώς ότι είναι εκπρόσωπος (Πρόεδρος) πολεμικού συλλόγου Βετεράνων πολεμιστών της Κύπρου ο κ Αργυρόπουλος , έτυχε τιμών αρχηγού κράτους (μεταφορά  με λιμουζίνες, διαμονή σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία) και παρουσία του έγινε έρανος για την οικονομική ενίσχυση αναξιοπαθούντων πολεμιστών που οι ίδιοι είχαν προτείνει.

Επειδή σύμφωνα με τα προεκτεθέντα δεν τελέσαμε καμία αξιόποινη πράξη σε βάρος του εγκαλούντος, τα όσα δε αυτός διατείνεται σε βάρος μας είναι αβάσιμα και αναληθή, όπως περίτρανα αποδεικνύεται ανωτέρω, πάντοτε δε ενηργήσαμε με γνώμονα το καθήκον μας ως προέδρων των δύο πρώτων και Αντιπροέδρου του τρίτου εξ ημών, των πολεμικών συλλόγων, που εκπροσωπούμε και υπηρετούμε, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια όπερ και εγένετο.

 

Αντίθετα δε ο  Αργυρόπουλος και οι Δούλας και Κριθάρης έχουν τελέσει συστηματικά σωρεία αξιόποινων πράξεων σε βάρος ημών και τρίτων και δέον να τιμωρηθούν παραδειγματικά γι΄αυτό. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη σε βάρος μας για τέλεση από εμάς του αδικήματος της συκοφαντικής δυσφήμισης του Αργυρόπουλου γιαυτό ζητήσαμε να μην ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον μας και να τεθεί η μήνυση στο αρχείο, ενώ αντίθετα να ερευνηθεί η υπόθεση περαιτέρω σ΄όλες της τις πτυχές και να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον του Αργυρόπουλου, Δούλα και Κριθάρη  για τέλεση σοβαρών ποινικών αδικημάτων (ενδεικτικά, κατά την κρίση μας, ψευδούς καταμήνυσης, ψευδορκίας μάρτυρα, απάτης και άλλων τυχόν).

 

Δ. Κύριε Παππά

Μετά τα παραπάνω και επειδή τα χρήματα του εράνου, όσα υπάρχουν και αυτά που μοιράστηκαν σε μυθοπλάστες κλπ πρέπει να πάνε και θα πάνε έστω και αργά  στη δνση ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ, μέσω του ΓΕΕΦ, για να διανεμηθούν στους αναξιοπαθούντες πολεμιστές Κύπρου 1974, για τους οποίους και προσφέρθηκαν από τους πατριώτες Κύπριους και λοιπούς και επειδή θα ακολουθήσουν και ποινικές διώξεις στην Ελλάδα κατά των  Αργυρόπουλου, Δούλα, Πατεράκη, Χαρδαβέλλα  και των λοιπών,, εφόσον συμφωνείτε να ενεργήσετε:

 

1.Να αναβάλλετε τη διαδικασία της επίλυσης της αγωγής, αν έχετε ξεκινήσει κάτι τέτοιο, μέχρι να εκδικαστούν οι δικές μας αγωγές και μηνύσεις, που ξεκίνησαν εναντίον μας από τον Αργυρόπουλο, στις οποίες να παραστείτε και μάρτυρες, ένας –δύο από σας, εφόσον θεωρείται ότι έχετε εξαπατηθεί.

 

(Άλλωστε δε βλέπουμε το λόγο, αφενός  να βιαστείτε και αφετέρου να παραδεχτείτε την «ενοχή σας», αφού ο  ενάγων σύλλογος είναι ανύπαρκτος  και πιστεύουμε ότι το δικαστήριο θα κάνει δεχτό το αίτημά μας έναντι  του ανθρώπου, που εξαπατούσε ( έχουμε υποβάλλει στοιχεία) ανυποψίαστους πολίτες, φορείς υπηρεσίες με την ιδιότητα του προέδρου του ανύπαρκτου πολεμικού συλλόγου «Βετεράνοι Κύπρου 1974».

 

2. Σε περίπτωση εκδίκασης της αγωγής (εγκληματικό λάθος) στη Λεμεσό να καλέσετε μάρτυρα τον πρόεδρο του Συλλόγου «Κομάντος 74» κ Παναγιώτη Αφάλη τηλ 210-9241222 κιν 6934-779656 και

 

3. Να ασκήσετε εναντίον του κ Αργυρόπουλου τις προβλεπόμενες ποινικές και αστικές διώξεις για όσα σας κατηγορεί με την εναντίον μας αγωγή και μήνυση. Πιστεύουμε ότι δεν θα δεχτείτε τους χαρακτηρισμούς αυτούς (εκμεταλλευτές, παραχαράκτες ιστορίας, βέβηλους Ηρώων, απατεώνες κλπ).

 

Θα είμαστε μαζί σας με όλα τα στοιχεία. Εμείς δεν προσδοκούμε τίποτε προσωπικό, παρά να πληρώσουν οι πραγματικοί ένοχοι και τα χρήματα να φθάσουν στη Δ/νση ΓΕΣ/ΔΕΠΑΘΑ για διανομή.

Σας ευχαριστούμε πολύ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

Αναμένεται απάντηση…

 

ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  «ΚΟΜΑΝΤΟΣ  ’74 »

Έτος ίδρυσης 1985 /Αρ. 1464/85 απόφαση  Πρωτ. Αθηνών/. Α.Μ. 12094 Ν.Α.Θεμιστοκλέους 3,  2ος όροφος , 10677 Ομόνοια  Αθήνα ΤΘ 3725

Τηλ-fax   γραφείου 210-3807378. κιν. προέδρου. 6934-779656

Email: comandos@hol. gr   και ιστοσελίδα: www.comandos74.gr

τηλ  ΔΣ (210)  9241222 – 4003871 – 9591653 – 8619585 –- 4913137

 

Προς

 

κ Νικόλαο Παππά                                                                                  Αθήνα 15 Ιανουαρίου 2013

Ερμιόνης 13 Κάψαλος    Λεμεσός Κύπρος                                                           Αρ. πρωτ. 5α

Θέμα « Δεύτερη ενημερωτική επιστολή για την υπόθεση  του μυθοπλάστη Πατεράκη κλπ»

Κύριε Παππά, σας χαιρετούμε και σας ευχόμαστε καλή χρονιά και οικογενειακή ευτυχία Συνέχεια της προηγούμενης επιστολής μας σας γνωρίζουμε  ότι το Φεβρουάριο του έτους 2010 ξεκινήσαμε μία συνεργασία με τον κ Σαββίδη  για να σας βοηθήσουμε να πολεμήσουμε από κοινού Χαρδαβέλλα, Αργυρόπουλο Δούλα και Πατεράκη , οι οποίοι ισχυρίζεστε ότι σας εξαπάτησαν, στην αρχή με επιτυχία και μετά δύο μήνες δε μπορούσαμε να βρούμε τον κ Σαββίδη. Στο τέλος ακολούθησαν υβριστικές επιστολές. Δεν έχουμε απαντήσει στην τελευταία, αν και υπάρχει γραμμένη η απάντηση, και έληξε η συνεργασία. (Βέβαια οι κκ Σαβίδης Χατζηκτωρής  και ο καθηγητής κ Χριστοδδουλίδης  γνώριζαν τους «Μουφατζήδες από τον Απρίλιο τους έτους 2008).

Μετά από αυτό μόλις έπεσε στην αντίληψή μας, από δικαστικό έγγραφο, ότι οι άνθρωποι, που εσείς ισχυρίζεστε ότι σας εξαπάτησαν, να σας αποκαλούν  απατεώνες, εκμεταλλευτές, παραχαράχτες της ιστορίας, βεβηλωτές της μνήμης των Ηρώων, τρίξαμε να   σας ενημερώσαμε για να λάβετε τα προσήκοντα  σε τέτοιες περιπτώσεις μέτρα για την προστασία της προσωπικότητάς σας, με αστικές και ποινικές διώξεις. Αρχικά δείξατε διάθεση συνεργασίας και στη συνέχεια  μία από τα ίδια με το συνεργάτη κ Σαββίδη..  Η μη άσκηση βέβαια των διώξεων κατά των υβριστών σας, φυσικά αφήνει ερωτηματικά για όσα αναφέρουν οι Αργυροπουλέοι για σας,  σε κάθε  καλόπιστο  και λογικά σκεπτόμενο τρίτο.

Ζητήσαμε κατεπανάληψη ένα σταθερό τηλέφωνο για να σας ενημερώνουμε, δε μας  δώσατε, στο κινητό δε μας παίρνετε και γενικότερα ακολουθήσατε την τακτική του μακριά από εμένα.

Επειδή εμείς μέχρι τέλους Φεβρουαρίου θα έχουμε ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες για όλους  τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του Μυθοπλάστη καταδρομέα  Πατεράκη διώξεις , σύμφωνα με τα διαπραχθέντα από τον καθένα αδικήματα, για το  λόγο αυτό σε παρακαλούμε πολύ να  φροντίσεις να έχουμε και μία επαφή με τους τελευταίους της ομάδας των πέντε κ κ Θεοφάνους, για να τους ενημερώσουμε και αυτούς. Να μας πάρουν στο σταθερό ή στο κινητό τηλέφωνό μου (πρόεδρος) ή να μας στείλουν τον αριθμό του δικού τους σταθερού.

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι ο κ Δηλές Νικόλαος, φίλος του κ Αργυρόπουλου, που φαίνεται στην κατάσταση που μας έστειλε  το Φεβρουάριο του έτους 2010  ο κ Σαββίδης ότι έλαβε το ποσό των 3.357 €  ως καταδρομέας έτους 1974, μας απάντησε ότι δεν πήρε χρήματα και ειδικότερα μας είπε «έχετε αποδείξεις;»;

Αν επιθυμείτε, επειδή θα διεκδικήσουμε τα χρήματα δικαστικά από όλους, για να παραδοθούν για σύννομη διανομή στους ανθρώπους για τους οποίους έγινε ο έρανος, από τη Δνση Πολεμιστών και Θυμάτων – Αναπήρων Πολέμου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, μας στέλνετε μία φωτοτυπία των αποδεικτικών στοιχείων παραλαβής,, εφόσον πραγματικά στάλθηκαν και παραλήφθηκαν από αυτούς, που αναφέρονται στην κατάσταση τα ονόματά τους, γιατί όλοι θα πούνε  ότι δεν πήραμε  χρήματα. Δηλαδή θα τα φορτώσουν σε σας.

Ενημερωτικά ο κ Αργυρόπουλος μετά τις διώξεις που άσκησε εναντίον  των Προέδρων των Πολεμικών Συλλόγων «Κομάντος 74» και «Πολεμιστών ΕΛΔΥΚ ΄74» και του αντιπροέδρου  της ΕΛ.ΔΥ.Κ  τρέχει και δε φθάνει για όσα έπραξε με την ιδιότητα του προέδρου ανύπαρκτου συλλόγου. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας

Σας ευχαριστούμε πολύ.,

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Αναμένεται απάντηση…

 

«ΠΟΛΕΜΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΚΟΜΑΝΤΟΣ  ’74 »

Απόφ. ίδρυσης Πρωτ. Αθηνών  με αρ. 1464/85 και  1146/2004// – αρ.  Β.Σ. 13605/1985 Ν.Α  με αρ. 12.094. Θεμιστοκλέους 3,  2ος όροφος , 10677 Ομόνοια  Αθήνα Ταχ .Θυρ. 3725

Τηλ-fax   γραφείου 210-3807378.  Τηλ προέδρου: 210  9241222 κιν  6934-779656

Email: comandos@hol.gr   και ιστοσελίδα: www.comandos74.gr

τηλ  ΔΣ–(210)  4003871 – 9591653 – 8619585 – 5022265 – 4913137- 6985-026033

 

(Τα γραφεία μας είναι ανοιχτά τακτικά κάθε πρώτη και τρίτη Παρασκευή του μήνα, 7-10 το βράδυ. Τις άλλες ημέρες  μετά από  συνεννόηση με τον πρόεδρο)

 

Αθήνα  5- Φεβρουαρίου 2014

Αρ. πρωτ 8

Προς

 

κ Νικόλαο Παππά

Ερμιόνης 13 Κάψαλος    Λεμεσός Κύπρος

 

(Παράκληση να δοθεί αντίγραφο στους κκ  Χάρη  και Γιώτα Θεοφάνους, δεν έχω μιλήσει με αυτούς. Πιστεύουμε αυτή τη φορά να δώσετε αντίγραφο της επιστολής, διαφορετικά θα τους βρούμε μέσω του δικαστηρίου)

 

Καλημέρα σας κ Παππά και Καλή Χρονιά

 

Αναγκάζομαι να σας γράψω, γιατί με αποφεύγετε τηλεφωνικά, όπως έκαναν και κάνουν οι συνεργάτες σας στο έργο Αθέατοι Καταδρομείς — Αθέατα Χρήματα κκ Χατζηκτωρής και Σαββίδης. Όλοι σας στην αρχή  ήσασταν λαλίστατοι και μετά «μουγγαμάρα» ή άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Με τη δεύτερη επιστολή μας, πριν ένα χρόνο σας γνωρίσαμε :

 

«Κύριε Παππά, σας χαιρετούμε και σας ευχόμαστε καλή χρονιά και οικογενειακή ευτυχία Συνέχεια της προηγούμενης επιστολής μας σας γνωρίζουμε  ότι το Φεβρουάριο του έτους 2010 ξεκινήσαμε μία συνεργασία με τον κ Σαββίδη,  για να σας βοηθήσουμε να πολεμήσουμε από κοινού Χαρδαβέλλα, Αργυρόπουλο, Δούλα και Πατεράκη, οι οποίοι ισχυρίζεστε, ότι σας εξαπάτησαν, στην αρχή με επιτυχία και μετά δύο μήνες δε μπορούσαμε να βρούμε τον κ Σαββίδη. Στο τέλος ακολούθησαν υβριστικές επιστολές. Δεν έχουμε απαντήσει στην τελευταία, αν και υπάρχει γραμμένη η απάντηση, και έληξε η συνεργασία. (Βέβαια οι κκ Σαβίδης, Χατζηκτωρής  και ο καθηγητής κ Χριστοδουλίδης  γνώριζαν τους «Μουφατζήδες» από τον Απρίλιο τους έτους 2008).

Μετά από αυτό μόλις έπεσε στην αντίληψή μας, από δικαστικό έγγραφο, ότι οι άνθρωποι, που εσείς ισχυρίζεστε ότι σας εξαπάτησαν, να σας αποκαλούν  απατεώνες, εκμεταλλευτές, παραχαράχτες της ιστορίας, βεβηλωτές της μνήμης των Ηρώων, τρέξαμε να   σας ενημερώσαμε, για να λάβετε τα προσήκοντα  σε τέτοιες περιπτώσεις μέτρα για την προστασία της προσωπικότητάς σας, με αστικές και ποινικές διώξεις. Αρχικά δείξατε διάθεση συνεργασίας και στη συνέχεια  μία από τα ίδια με το συνεργάτη κ Σαββίδη..  Η μη άσκηση βέβαια των διώξεων κατά των υβριστών σας, φυσικά αφήνει ερωτηματικά για όσα αναφέρουν οι Αργυροπουλέοι για σας,  σε κάθε  καλόπιστο  και λογικά σκεπτόμενο τρίτο.

Ζητήσαμε κατεπανάληψη ένα σταθερό τηλέφωνο για να σας ενημερώνουμε, δε μας  δώσατε, στο κινητό δε μας παίρνετε και γενικότερα ακολουθήσατε την τακτική του μακριά από εμένα.

Επειδή εμείς μέχρι τέλους Φεβρουαρίου θα έχουμε ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες για όλους  τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση του Μυθοπλάστη καταδρομέα  Πατεράκη διώξεις , σύμφωνα με τα διαπραχθέντα από τον καθένα αδικήματα, για το  λόγο αυτό σε παρακαλούμε πολύ να  φροντίσεις να έχουμε και μία επαφή με τους τελευταίους της ομάδας των πέντε κ κ Θεοφάνους, για να τους ενημερώσουμε και αυτούς. Να μας πάρουν στο σταθερό ή στο κινητό τηλέφωνό μου (πρόεδρος) ή να μας στείλουν τον αριθμό του δικού τους σταθερού.

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι ο κ Δηλές Νικόλαος, φίλος του κ Αργυρόπουλου, που φαίνεται στην κατάσταση, που μας έστειλε  το Φεβρουάριο του έτους 2010  ο κ Σαββίδης ότι έλαβε το ποσό των 3.357 €  ως καταδρομέας έτους 1974, μας απάντησε, ότι δεν πήρε χρήματα και ειδικότερα μας είπε «έχετε αποδείξεις;»;

Αν επιθυμείτε, επειδή θα διεκδικήσουμε τα χρήματα δικαστικά από όλους, για να παραδοθούν για σύννομη διανομή στους ανθρώπους, για τους οποίους έγινε ο έρανος, από τη Δνση Πολεμιστών και Θυμάτων – Αναπήρων Πολέμου του Γενικού Επιτελείου Στρατού, μας στέλνετε μία φωτοτυπία των αποδεικτικών στοιχείων παραλαβής,, εφόσον πραγματικά στάλθηκαν και παραλήφθηκαν από αυτούς, που αναφέρονται στην κατάσταση τα ονόματά τους, γιατί όλοι θα πούνε,  ότι δεν πήραμε  χρήματα. Δηλαδή θα τα φορτώσουν σε σας.

Ενημερωτικά ο κ Αργυρόπουλος μετά τις διώξεις, που άσκησε εναντίον  των Προέδρων των Πολεμικών Συλλόγων «Κομάντος 74» και «Πολεμιστών ΕΛΔΥΚ ΄74» και του αντιπροέδρου  της ΕΛ.ΔΥ.Κ  τρέχει και δε φθάνει, για όσα έπραξε με την ιδιότητα του αυτοβαπτισθέντα προέδρου ανύπαρκτου πολεμικού συλλόγου. Περισσότερα στην ιστοσελίδα μας ».

………………………………………………………………………………………………………………………………………

Στη συνέχεια σας γνωρίσαμε, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία και την αρ. 350/2013 απόφαση του πρωτοδικείου Αθηνών καταπέλτη κατά του τέως συνέταιρου, πρόεδρου ανύπαρκτου συλλόγου Αργυρόπουλου Νικόλαου  κλπ και δείξατε και την πρόθεση να έρθετε στην Ελλάδα αρχικά για να φέρετε και να πάρετε στοιχεία και στη συνέχεια να συμπαρουσιαστούμε σε εκπομπή του κ Χαρδαβέλλα για το θέμα των Αθέατων-Κονοματζήδων… Στη συνέχεια δεν μας γνωρίζετε.

Βέβαια γνωρίζουμε, ότι δεν επιθυμείτε τη συνέχεια, προφανώς έχετε τους λόγους σας, για  αυτό  σας παρακαλούμε πολύ  να δώσετε την επιστολή αυτή  ή το τηλέφωνό μας στους κκ  Χάρη  και Γιώτα Θεοφάνουςή να στείλετε το σταθερό τους στο email,

Εφ’οσον έχετε στοιχεία σε βάρος του «μουφατζή» εκπροσώπου των πολεμιστών Κύπρου 1974 Αργυρόπουλου Νικόλαου, άμα θέλετε μας  τα στέλνετε, γιατί  μέσα στο μήνα θα δώσουμε συνέντευξη για τους Αθέατους σε Ελληνικά και Κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Αναμένεται απάντηση…

 

Το κεφάλαιο αυτό θα συμπληρωθεί με δικαστικές αποφάσεις και τα χρήματα θα πάνε για αυτούς, που έγινε ο έρανος, από τους ψευτοπατριώτες,

δηλαδή στους ΑΝΑΞΙΟΠΑΘΟΥΝΤΕΣ ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΚΥΠΡΟΥ 1974.

Και να γνωρίζουν:

Αυτοί, που τα  καταβρόχθισαν,  ότι ΘΑ ΤΑ ΞΕΡ….. και αυτοί, που τα διένειμαν,  ότι θα τα ξανασυγκεντρώσουν πραγματικά από την τσέπη τους αυτή τη φορά, για να τα αποδώσουν στους αρμόδιους για  σύννομη διανομή.

Βέβαια όλοι θα μείνουν στην ιστορία με το βιβλίο, που θα εκδώσουμε, μετά την ολοκλήρωση της υπόθεσης όλων  των «τελετών» τιμής  ανιστόρητων γεγονότων και μυθοπλαστών ηρώων και των πρωταγωνιστών αυτών.

Θεατοί Καταδρομείς ¨ΚΟΜΑΝΤΟΣ 74¨